Netanyahu is van plan Israël te omheinen

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische regering bereidt op dit moment een plan voor om heel Israël met een hekwerk te omheinen. Zo wil het land zich “tegen de vijanden beschermen”, maakte de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu dinsdag bekend tijden een toer langs het oostelijke hek dat momenteel in aanbouw is en langs de hele grens met Jordanië in de Arava-woestijn moet verlopen.

Israel Heute

Netanyahu werd tijdens zijn toer begeleid door de minister van Transport, Yisrael Katz (Likoed), generaal-stafchef Gadis Eisenkot en de commandant van het zuidelijke militaire gebied, generaal-majoor Sami Turgeman. Men bracht ook een bezoek aan de streek rondom de nieuwe internationale luchthaven. Sinds september 2015 werden vijf van de in totaal 30 kilometer hekwerk afgebouwd.

“Hier en langs de Egyptische grens is sprake van een voordeel. Er bevinden zich geen gebouwen in de directe nabijheid van de grens die als schuilplaats zouden kunnen dienen”, verklaarde Netanyahu. “Dit is niet het geval langs de Gazastrook. Evenmin in Judea en Samaria (de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever”) waar huizen in de buurt van het hekwerk staan. Daar moeten we er rekening mee houden dat er tunnels onder het hekwerk gegraven worden. Iedereen die van mening is dat dit terrein in de huidige tijd niet belangrijk zou zijn, zou naar Gaza moeten gaan. Uiteindelijk draait alles erop uit dat de staat Israël, zoals ik die zie, in de toekomst volledig door een hek omheind zal zijn”, zei minister-president Netanyahu met betrekking tot de kritiek dat er steeds meer barrières en verdedigingsinstallaties zouden komen. “Ze zullen tegen me zeggen: ´Dat is wat je wilt? De villa beschermen?´ En mijn antwoord daarop is ja. Zullen we de hele staat Israël met een hekwerk omheinen? Ja, in de omgeving waarin wij hier leven, moeten wij ons tegen de vijand beschermen.”

Netanyahu gaf aan dat de regering een plan had uitgewerkt, waarin voorzien wordt in de bouw van een hekwerk om daardoor het land tegen het huidige Midden-Oosten te kunnen beschermen. Bovendien moeten ook de allerlaatste sluipgaten in het veiligheidshek in Judea en Samaria gedicht worden. Dat zal vele miljarden kosten en overeenkomstig de prioriteit worden uitgevoerd.

Dit oostelijke grenshek zal van wachttorens worden voorzien. Het moet ook de luchthaven beschermen die in het Timna-dal wordt aangelegd. De kosten voor het 30 kilometer lange hek dat de luchthaven beschermt, bedragen 52 miljoen euro.

Screenshot_1

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Netanyahu is van plan Israël te omheinen

 1. elisah zegt:

  Goed idee, dat zal bij Europa ook moeten gebeuren, zeker omdat Turkije de grenzen open gaat gooien.

  Like

 2. Jan zegt:

  Iran Infiltrates the West Bank

  “The Patient Ones,” Al-Sabireen, are seeking Palestinians as a group to become an Iranian proxy in the region, and redoubling efforts to eliminate the “Zionist entity” and replace it with an Islamist empire.

  Loosed from its sanction-based constrictions, Iran is now free to underwrite terror throughout the region. This is precisely what is happening in Lebanon, Syria, Yemen, Iraq and the West Bank and Gaza Strip.
  ….
  Emboldened by its nuclear deal with the world powers, Iran is already seeking to enfold in its embracing wings the Arab and Islamic region.

  Iran’s capacity for intrusions having been starved by years of sanctions. Now, with the lifting of sanctions, Tehran’s appetite for encroachment has been newly whetted — and its bull’s-eye is the West Bank.

  http://www.gatestoneinstitute.org/7392/iran-west-bank-sabireen

  Like

 3. C.A.Barstow zegt:

  Het is onvoorstelbaar dat je je land van een omheining moet voorzien om je te beschermen tegen die barbaarse islam ratten.
  Hieruit blijkt dat Israël heel goed weet waar het die islam nazi’s eigenlijk om te doen is, de vernietiging van de staat Israël.
  Wat ik mij afvraag is wat die barbaarse islam ratten eigenlijk bedoelen met de uitspraak dat de islam een religie van vrede en liefde is?
  Deze Joden hatende vervloekte ideologie moet van de aardbodem weggevaagd worden!

  LEVE HET JOODSE VOLK, LEVE ISRAËL

  Like

  • BertG. zegt:

   “Wat ik mij afvraag is wat die barbaarse islam ratten eigenlijk bedoelen met de uitspraak dat de islam een religie van vrede en liefde is?”

   Een beetje vreemde vraag als je deze site toch een tijdje volgt.

   Like

 4. carthago zegt:

  En het westen blijft natuurlijk vrolijk zeggen dat de pislam verrijkt, vooral het omgekeerde dus.

  Like

 5. carthago zegt:

  Nog beter is de hamas en abbas de zee in drijven. Efficiënter en goedkoper.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Strak plan.
  Gekken alom.

  Like

 7. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (15) | voorzieners

 8. Jan zegt:

  Konferenz in Istanbul zur „Befreiung Jerusalems“

  Vergangene Woche fand in Istanbul eine zweitägige Konferenz mit dem Titel „Gemeinsam befreien wir Jerusalem“ statt. Organisiert wurde die Tagung von einer „Globalen Allianz der Jugend- und Studentenorganisationen zur Unterstützung Jerusalems und Palästinas“, welche verlauten liess, dass Aktivisten aus 30 muslimischen Ländern an der Konferenz teilgenommen hätten.

  Ziad Abu Mahla, ein Vorsitzender der Allianz und Präsident der Konferenz, erklärte in der Eröffnungsrede am vergangenen Freitag, das Ziel der Konferenz sei es, „einen Plan zur Befreiung Jerusalems zu formulieren.“ Abu Mahla sagte zudem, die Konferenz wolle die verschiedenen Möglichkeiten des Widerstandes hervorheben, vom wissenschaftlichen und intellektuellen bis hin zum bewaffneten.

  http://www.audiatur-online.ch/2016/02/09/konferenz-in-istanbul-zur-befreiung-jerusalems/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s