Waarom vele migranten in Duitsland tegen “vluchtelingen” zijn

Screenshot_8

(Door: Karen Van Eyken)

Onder Duitse moslims is de vijandigheid tegenover de grote stroom vluchtelingen bijna net zo wijdverspreid als onder de rest van de bevolking terwijl velen onder hen zelf ooit als vluchteling het land zijn binnengekomen. Waaraan ligt dat? De gerenommeerde Duitse krant Franfurter Allgemeine zocht het uit en stak haar licht op in Hamburg.

Men moet niet lang zoeken om in het eigen sociale netwerk mensen te vinden die sympathie betonen voor rechts-populistische standpunten aangaande vluchtelingen, stelt de krant. Maar als die vijandigheid tegenover asielzoekers uitgaat van mensen met een migratieachtergrond dan lijkt dat op het eerste gezicht toch enigszins verrassend.

Lees verder>>>
(h/t M. van A.)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Duitsland, Eurabië, Immigratie, Krankzinnigheid, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet. Bookmark de permalink .

22 reacties op Waarom vele migranten in Duitsland tegen “vluchtelingen” zijn

 1. Jan zegt:

  Doet mij aan dit filmpje denken:

  Like

 2. Nikki zegt:

  Migranten die al binnen zijn zien nog meer migranten doorgaans niet zitten omdat er dan als het ware ‘inflatie’ ontstaat. Surinamers vinden het vervelend als ze in het Engels worden aangesproken terwijl ze al generaties Nederlands spreken.

  Like

 3. elisah zegt:

  Ik kan me ook goed voorstellen dat veel van die nette, aangepaste mensen last hebben van plaatsvervangende schaamte, als ze zien wat voor een ellende veel asielzoekers veroorzaken.

  Like

 4. “Een migratie-achtergrond hebben en vijandig staan tegenover vluchtelingen sluiten elkaar dus niet uit.”
  Nee, logisch: Sinds Wanneer is “migratieachtergrond” synoniem aan “moslim zijn?”
  Om nog maar te zwijgen van het feit, dat moslim-groeperingen onderling eveneens elkaars bloed wel kunnen drinken: Neem alleen al Soennieten en sji’ieten.En dat is maar één voorbeeld.
  Goedbedoeld opmerkinkje, hoor, maar wel weer een tikkeltje simplistisch!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. BertG. zegt:

  Student vlucht huis uit voor vluchteling met mes
  ONTLUISTEREND ECHTWAARGEBEURD REALITEITSVERHAAL van Nederlandse slachtoffers van misdaadsyndicaat COA. Door ons opgetekend na een geduldige vertelling door alle drie de bewoners + een bevriende militair, die door zijn aanwezigheid het vallen van slachtoffers wist te voorkomen.
  Er was eens een student te Arnhem [NAW bekend bij redactie]. Hij leefde, zoals het een student betaamt, al niet bepaald als koning. Vier man onder 1 bescheiden dak, die met z’n allen gebruik maken van dezelfde keuken, gemeenschappelijke ruimte en vooral van hetzelfde toilet. Wat wil? Een van de bewoners is de inmiddels genaturaliseerde Afghaanse vluchteling Omid Hassani, de COA-posterboy die bij Vitesse speelde. Een succesverhaal, zou je denken.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/02/vluchtception.html

  Like

 6. BertG. zegt:

  Taxi boos op vrouw, rijdt over vrouw heen.
  Boosmaker du Jour. Okee, als je die wausende koekwapper van de PvdA in Katwijk niet meerekent. In Amsterdam probeerde een taxichauffeur een vrouw op te lichten. Dat is geen nieuws. Wel nieuws is het dat hij haar vervolgens tegen de vlakte sloeg en daarna met zijn taxi over haar beide benen heen reed. De taximalloot had zijn meter niet aangezet en probeerde haar te dwingen veertig euro te pinnen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/02/taxi_boos_op_amsterdamse_rijdt.html

  Like

 7. Jade zegt:

  Ik kan dat bord op de foto boven het artikel
  wel waarderen… Misschien iets voor een sticker?

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Tja, dat zijn toch zeer verstandige opmerkingen, van deze kritische Turkse arts, en vele anderen. Dat vind ik te waarderen, waarschijnlijk kunne wij met deze aangepaste mensen, wel een leefbare maatschappij hebben. Dit is een klein lichtpuntje…

  Like

 9. Jan zegt:

  Verenigde Staten beloven Duitsland luchtsteun in zijn strijd tegen Pegida

  Mit großer Sorge beobachten die USA die wachsende Zahl an Pegida-Anhängern in Deutschland. Vor allem Dresden ist derzeit stark umkämpft und es wird befürchtet, dass die Pegida bald die gesamte Stadt erobert und sämtliche Gegner vertrieben hat. Nun versprach US-Präsident Obama, Deutschland mit Luftangriffen zu unterstützen.

  Die Bundesregierung fürchtet weiteren Zulauf und hat vor allem Sorge um die hart umkämpfte Stadt Dresden, die momentan die meisten Pegida-Anhänger anzieht und vielleicht irgendwan ganz im Pegida-Hand ist.

  Doch wie heute bekannt wurde, kann Deutschland auf die Unterstützung der USA hoffen. Präsident Obama erklärte in einem Telefonat mit der Kanzlerin, dass sich die USA mit Luftangriffen an dem Kampf gegen Pegida-Anhänger beteiligen werde. Bodentruppen schloss er unterdessen vorerst aus.
  …..
  https://www.eine-zeitung.net/2014/12/23/usa-versprechen-deutschland-luftunterstuetzung-im-kampf-gegen-pegida/

  Like

 10. Jan zegt:

  Sex-Täter zerren Mädchen aus Bus

  Eine 15-Jährige wurde in Linz Opfer eines brutalen Übergriffs.

  Eine brutale Sex-Attacke am Rosenmontag schockiert Linz. Drei Männer sollen bereits am Vormittag versucht haben, eine 15-Jährige aus einem Bus zu zerren. Das Mädchen konnte allerdings fliehen, musste aber im Krankenhaus behandelt werden.

  http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/Linz-Sex-Taeter-zerren-Maedchen-15-aus-Bus/223484931

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s