ZIELIGE WILDKAMPEERDERS

Screenshot_13

Zielig vluchtelingengezin met zes kinderen.

(Door: “Driek”)

Zojuist lees ik dat het Syrische vluchtgezin dat in oktober noodhulp kreeg in de hal van De Telegraaf in Amsterdam inmiddels in het ‘penthouse’ van een opvanglocatie in Tilburg woont. Ze voelen zich daar eindelijk veilig. De pasgeboren baby heeft als tweede naam Vincent gekregen. Vernoemd naar de schilder Vincent van Gogh. Rashed A. is met zijn vijf kinderen (10, 9 ,7, 5 en 1 jaar) en met zijn toen hoogzwangere vrouw wekenlang door meer dan tien landen gereisd. Hij is een van de tienduizenden “vluchtelingen” die in Nederland aankloppen voor hulp.

Spitse lezer van deze openhartige site van E.J. Bron, er zijn momenten dat de droefheid mij overmand en een moedeloze berusting mijn ziel terneer drukt. Wijl onze ouderen onder erbarmelijke omstandigheden verstoken van enige hulp liggen te verkommeren en te verrotten in de nog overgebleven verzorgingshuizen – en ik ben zo vrij op te merken dat ik dit een grote maatschappelijke misdaad vind – doet het mij deugd te weten dat, indien de nood voor onze bejaarde medeburgers het hoogst is, zij nog altijd in de hal van De Telegraaf kunnen gaan bivakkeren.

Want, let wel, die beklagenswaardige oude lieden worden dan liefdevol opgevangen in een penthouse van een opvanglocatie en goed verzorgd.  Gelukkig, dat is dan weer een pak van mijn hart. Want ik maak mij soms reuze zorgen over de dag van morgen.

Maar, scherpzinnig lezer, die vraag welt dan weer in mij op – en ik ben heus geen hardvochtig man met een versteend hart –  maar waarom is dat voor oorlogsgeweld vluchtende echtpaar met die zooi kinderen in hemelsnaam door meer dan tien landen gereisd? En waarom speciaal Nederland? Dat hele kleine lullige pietepeuterige polderlandje dat nauwelijks op de kaart te vinden is?

Ik weet het werkelijk niet. Misschien, ja, heel misschien – doch ik durf het bijna niet neer te schrijven, want de Spekmannen lezen mee – maar misschien waren het onze royale kinderbijslag en al die andere mooie sociale voorzieningen die de doorslag gaven om te gaan kamperen in het Telegraafgebouw?

Lezer, de energie ontbreekt mij om mij daar in te gaan verdiepen. Dat doe ik een andere keer. Voorlopig heb ik weer mijn buik vol van al die vluchtelingen. Het is weer tijd voor een mooi leesboek.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op ZIELIGE WILDKAMPEERDERS

  • Tistochwat zegt:

   BertG. 11 februari 2016 om 20:10

   Ik vind de manier van vragen stellen aan die twee mensen tóch ranzig!

   Like

   • BertG. zegt:

    Wel mee eens, maar het ging mij er meer om dat ze op kunnen rotten en het zelf uitzoeken ten gunste van “vluchtelingen”.
    Over een paar weken is het hele gebouw gesloopt.

    Like

  • boorzalf zegt:

   De eigenaar van het pand verhuurt het gewoon aan de overheid, voor goed geld. Levert meer op.

   Like

  • Treintrien zegt:

   Ja, klinkt lullig, maar dat anti-kraak is natuurlijk niet voor niks spotgoedkoop. Als de eigenaar een betere deal kan sluiten moet je weg. Ongeacht of er zwakbegaafden of asielzoekers inkomen. (ehm…slecht voorbeeld? Ik ga zo hard naar de hel hiervoor haha) Dus ik vind uberhaupt het binnenhalen van asizlezoekers geen goed idee, maar in dit specifieke geval mag je niet zeuren vind ik.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Eigen volk laatst! Maar ik zeg tegen deze studenten, stop verdorie nu eens met op LINKS en op de politieke-elite te stemmen. Helaas hebben de LINKSEN het voor het zeggen in Nedrigland! Zolang de stomme massa blijft stemmen op LINKS en op VVD,CDA,D66 en CU, verandert er helemaal NIETS!

   Like

 1. Theoden zegt:

  Waarom de oorspronkelijk bevolking zo weinig kinderen krijgen is omdat de verzorgingsstaat te duur is, en deze 8 invasiers komen aan al het geld.

  Like

 2. Japio zegt:

  Ja Driek, om ziek van te worden. Het klopt gewoon niet, we hebben zelf genoeg armoe. Een goede vriendin van mij ondervindt het zelf aan den lijve. Ze is bij scheiding opgezadeld met een immense schuld door haar ex. Wegens bezuinigingen in de zorg ook nog haar baan verloren. Dit alles maakt haar ziek, ziek omdat ze het niet meer kan overzien. Zij ziet ook dat die asiel-meute van alle kanten geholpen worden, hoe frustrerend is dat? En zij is maar één voorbeeld, er lopen zo duizenden wanhopige mensen in Nederland.

  Like

 3. Ze wisten inderdaad opvallend feilloos, waar ze heen moesten….
  En mijn kop er af, als niemand, die op de hoogte was, ze van tevoren niet heeft getipt over het bestaan van een kinderbijslagwet……
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Cathja zegt:

   Dat kan bijna niet anders. Theresa! Het schijnt zo te zijn dat asielzoekers in hun thuislanden al op de hoogte zijn van de sociale voorzieningen in diverse Europese landen!
   Ze zijn dus niet zielig, maar behoorlijk uitgekookt!

   Like

  • Driek zegt:

   Theresa zegt: Ze wisten inderdaad opvallend feilloos, waar ze heen moesten….

   @Nu, Theresa, op die foto kun je duidelijk zien dat die vrouw doorlopend zwanger was, want die kinderen zijn van oplopende leeftijd. Maar ik vraag mij af wat die man in zijn geboorteland deed voor de kost. Want zo’n zooitje kinderen onderhouden, in een land als Syrië, waar kinderbijslag niet bestaat, dan moet je nogal wat verdienen.
   Ik denk ook dat die man dacht: weet je wat? we gaan naar Nederland, want daar krijg je, zonder een slag werk te verrichten, alles voor niks. Je krijgt er zelfs geld voor je kinderen. Nou, dan maak ik er nog een paar bij.
   Ja, die uitgekookte moslimman is in Luilekkerland aangekomen. En die kinderen van hem gaan zich hier ook weer voortplanten. En dan heb ik het nog niet eens over familie die strakjes moet overkomen. Vluchteling? Ik geloof er geen pest van. We worden zwaar in de zeik genomen. Dat we die flauwekul toelaten snap ik niet hoor.

   Like

  • biebie zegt:

   Ik heb een gutmensch gesproken die aan de oostenrijkse/slovenische grens werkt bij vluchtelingen opvang.
   Daar worden ze volledig geinformeerd waarop ze recht hebben in ieder land zodat ze kunnen uitkiezen wat ze het meeste zint.
   Daar hebben ze volgens de gutmenschen recht op om volledig geinformeerd te worden.
   En ik denk niet dat dit de enigste plaats is waar informatie overgedragen wordt en de I-phones doen de rest.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ biebie om 2:16

    Dat is toch schandalig? Als je vluchteling bent heb je normaal gesproken niets te kiezen. Alles wijst er dus op dat het profiteurs zijn. Die asielzoekers kunnen heel goed rekenen (én zeer goed vermenigvuldigen, gezien hun kindertal, maar dat valt ook onder rekenen)! Vandaar dat ze steeds dezelfde landen noemen waar hun ‘voorkeur’ naar uit gaat.
    Degenen die bij de vluchtelingenopvang werken en hen deze informatie geven, moeten hun ogen uit hun koppen schamen! Ze behoren de vluchtelingen te wijzen op hun PLICHTEN, want rechten hebben ze niet, behalve dan het bad, bed en brood-gedoe, waartoe elk land in feite verplicht is.
    Elk EU-land zou hetzelfde bedrag per asielzoeker moeten uitkeren. Dan was het met de voorkeur snel gedaan. En dan niet een bedrag naar de maatstaven van Duitsland, maar naar de maatstaven van bijvoorbeeld Polen.
    Dan wil ik wel eens zien hoeveel mensen de overtocht in opblaasbootjes nog wagen. De vlucht naar Europa zal van hen geen rijke mensen maken. Het is goed dat ze dat in het vertrekland al duidelijk gemaakt wordt.

    Like

   • biebie zegt:

    En waar zoete lieve Gerritje dan wel mag wonen die PLICHT hebben wij om dat uit te zoeken want wie dat dan wel allemaal mag gaan betalen daar wordt door de Gutmenschen niet over nagedacht.
    En over de Utopie van intigratie van barbaren maar helemaal te zwijgen.

    Like

 4. Bas zegt:

  Indertijd kwamen duizenden Indische landgenoten retour uit voormalig Nederlands Indië, ze lieten alles achter, bovendien hadden het een stuk slechter in Nederland dan de huidig asielzoekers ! Jaren en jaren leefden ze in snel gebouwde barakken, tochtig en koud. Zonder zich te (durven) beklagen ! En nog, is dit een vergeten groep !

  Like

 5. trebor2110 zegt:

  Als we een kleine berekening ,maken dan heet het dit gezin minstens 14 duizend +Euro gekost en ik weet zeker dat wanneer je een landkaart voor die man ze neus houd dat hij nog niet weet waar Nederland licht .

  Like

 6. kruisridder zegt:

  De kinderen reizen mee. Die kan je niet voor de beslissing van hun ouders verantwoordelijk houden. Het zijn de ouders die bewust voor Nederland gekozen hebben vanwege de goede sociale voorzieningen waardoor er weer ouderen van de beademing worden gehaald en wat schone luiers minder krijgen en dus wat langer in de stront moeten zitten, een dag of drie ofzo…

  Like

 7. alidas1 zegt:

  In welk land is dat kind gemaakt.
  Hoe kun je al die landen door reizen en nog een kind maken in al die ellende.
  Onverantwoordelijk.
  Hoe moet die reis geweest zijn ?
  Ik geloof er geen ene fluit van.
  In ieder geval met piesen heeft hij hem niet versleten.
  En de Nederlandse burgers draaien er weer voor op .
  Want met al die toeslag voor die kinderen hoeft hij niet eens te werken.

  Like

 8. FerdinandK zegt:

  Zat in dezelfde treincoupé, als deze familie, van Zwolle naar Emmen. Zij waren onder begeleiding van De Tegraaf op weg naar Ter Apel. Het was een heel spektakel.
  Dhr. Bakker van de Tegraaf, regelde ondertussen, tefonisch, een wekomstcomité in Emmen om de familie verder naar Ter Apel te begeleiden.
  Een andere passagier, ging in gesprek met de Syriër. Deze gaf uitvoerig antwoord op de gestelde vragen. In redelijk tot goed Engels en in volzinnen.
  Waar hij vandaan kwam, uit Syrië maar de laatste jaren verbleven in Istanboel,Turkije.
  Op de vraag wat hij deed als beroep, kunstenaar.
  Een eigen huis in Syrië, ja. Daar woonde nu zijn broer. Of die broer ook naar Nederland kwam. Nee. Die had geen kinderen en bleef dus in Syië.

  De volgende dag, een groot artikel in de Telegraaf, waarin stond dat de man, een beetje Hongaars sprak ….

  Like

 9. BertG. zegt:

  Weet er iemand hier wat dat nou oplevert hier in Nederland aan kinderbijslag met 6 kinderen.
  Ik weet helemaal niets van kinderbijslag en hoogtes van bedragen.
  Ik heb geen kinderen.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Zielige Wild Kampeerders…Een leuk fris alternatief: De campings van de Naturisten Vereniging Nederland. “Iets voor jullie, prima seizoen om te A-KLIMA-TI-SEREN…Verfrissend voor jullie allen”. Goed voor de integratie, die jullie hete koppies wat zal moeten bekoelen. Dus de activiteiten van jullie brein-cellen zal wijzigen. Van de hete woestijn, naar de kille kust-landen….”Ja; dit ‘vraagt’ veel”.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Zie daar ook de armoedeval.
  Stel dat deze wetenschapper ooit zou gaan werken in Nederland, dan treedt de armoedeval in werking: De vluchtnegert heeft met bijstand, toeslagen en fokpremie meer geld per maand dan wanneer hij zou gaan werken. Derhalve gaat hij nooit werken. Zijn vrouw ook niet, want zwanger en spreekt alleen koeterwaals.
  Dus zet ze het land uit.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Niet moeilijk doen.
  Kan ik bijdragen?

  Like

 13. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 14. Pingback: EEN BIZARRE VLUCHT… | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s