Deze christen leefde in de hoofdstad van ISIS

Screenshot_30

‘Elke vrijdag zijn er executies.’ Een veldwerker van Open Doors sprak vorige week de christelijke Syrische student John die anderhalf jaar onder ISIS-bewind in Raqqa woonde. In de hoofdstad van het kalifaat van de Islamitische Staat (ISIS) woonden voorheen ongeveer 1.500 christenen. De meesten vertrokken. John* en zijn familie bleven.

Hij draagt een spijkerbroek, een blauwwit T-shirt en is goedlachs. Maar John is ook getraumatiseerd. Enkele maanden geleden is hij Raqqa ontvlucht. Anderhalf jaar woonde hij onder ISIS-bewind in een gebied waar voor christenen nauwelijks overlevingskansen zijn, tenzij ze een speciale belasting betalen.

Lees verder>>>
(h/t “Ron”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Genocide, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia. Bookmark de permalink .

9 reacties op Deze christen leefde in de hoofdstad van ISIS

 1. elisah zegt:

  Dit zijn de mensen waarvoor de grens open mag blijven.

  Geliked door 1 persoon

  • wim zegt:

   Ik denk dat je bedoelt, voor deze mensen de grens open en voor moslims sluiten. Zal niet gebeuren. Politieke correctheid belemmert om het juiste te doen. Intussen komt Seegers (CU) met een verraderlijke vraag aan Wilders over de opvang van christenen in Nederland. Wilders wees erop dat Nederland al vol zit met ‘vluchtelingen’ en dat er landen zijn die wel christenen (en geen moslims) willen opvangen. Hij had er met recht aan toe kunnen voegen dat christenen daar ook veiliger zijn dan hier (en elders) in de azc’s en wellicht op de lange termijn ook beter af…

   Like

   • elisah zegt:

    Ja!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @wim: 12.19. uur. Hij had ook Seegers kunnen vragen, of die niet wat HAATJURKEN in huis zou willen nemen! Bah, wat een huichelaar van deze zogenaamde christelijke partij. Ook al overgelopen naar de “linkse kerk”. Zum kotzen!

    Like

 2. Cathja zegt:

  Wat een indringend verhaal van deze christelijke jongeman. Moedig van hem om zo lang in zijn woonplaats te blijven, ondanks de gruwelijkheden die er zijn gepleegd!
  Gelukkig heeft hij nu een veilige plek in zijn eigen land gevonden. Het lijkt me zeer moeilijk om je dorp of stad, of je land en alles wat je vertrouwd is achter te laten als er oorlog uitbreekt, maar zeer moedig zijn die mensen die ondanks de oorlog toch op hun post willen blijven.
  Wij kunnen ons deze situatie niet voorstellen, maar dat het aangrijpend is, dat kan ik me wel indenken.
  Ik wens “John” heel veel sterkte toe, en ooit weer een mooi leven in vrijheid.

  Like

 3. Hij is er nu uit, ja, maar zijn familie nog niet! Ik kan so wie so niet erg goed begrijpen, dat die familie omwille van hun huis en bedrijf met name het leven van de vrouwelijke familieleden te grabbel heeft gegooid!
  Ik besef best, dat het makkelijk praten lijkt, maar ik had er totaal geen vraagtekens bij gezet als ze beide hadden opgeofferd, teneinde de vrouwen op den duur een menswaardig bestaan te garanderen: Dit doe je je vrouw/dochter/zus NIET aan, sorry!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En die achterlijke in het Vaticaan, gaat met deze moslimorcs naar de haathut! Zum kotzen! Verraad van binnenuit is het ergste verraad! Dat wisten de oude Romeinen al. Het paard van Troje binnen onze muren, de ISLAM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s