“Erken het onderscheid tussen geloof en cultuur”

Screenshot_51

(Door: Gabriël van den Brink – Intro: Peter Rissing)

Intro door Peter Rissing:

“Zolang een migrant zich gedraagt, maakt het de gemiddelde Nederlander niets uit wat hij of zij gelooft”, meent Gabriël van den Brink in dit redelijke verhaal in de Volkskrant. Jammer genoeg gaat hij verder met: “De (huidige) politieke agenda komt niet neer op het uitdragen van een eigen identiteit, maar op het overbruggen van culturele en religieuze tegenstellingen.” Waarna hij slapjes besluit met: “Dat zal ook voor autochtone burgers nog een hele kluif zijn!”

Slapjes, want Gabriël had ook kunnen schrijven: “Hoewel de meeste politici dit lafhartige beleid voorstaan, hoeft dat van de autochtone burger niet verwacht te worden.” De Nederlander mag namelijk met trots prat gaan op alle voordelen die onze cultuur ons gebracht heeft. In onze humanistisch-christelijk-joodse cultuur passen geen islamitische sharia-wetgevingen en gebruiken als vrouwenbesnijdenis, eerwraak of halal-eisen. Niks-niet overbruggen! De Nederlandse culturele erfenis is niet – zoals politici dat graag wel doen – onderhandelbaar. Maar ja, dat is het verschil tussen de visie van een patriot – die observeert dat veel van de derde generatie immigranten ook nog niet willen/kunnen integreren – en politiek correcte bruggenbouwers als Gabriël.

Lees HIER het artikel in de Volkskrant.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Multiculti, political correctness, praatjesmakers, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Erken het onderscheid tussen geloof en cultuur”

 1. Pingback: “Erken het onderscheid tussen geloof en cultuur” – Rechtsaf doorzee

 2. Jan zegt:

  Praktijkvoorbeeld:

  Much Loved: onrust in Marokko door film over prostitutie

  Een openbarende film, dat is ‘Much Loved’ van de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch. Geld, seks, drugs, alcohol, homoseksualiteit, geweld en veel liefde spelen met elkaar in Marrakesh. Geen wonder misschien, dat de film daarom is verboden in Marokko?
  Achtergrond –

  De drie Marokkaanse meisjes zien er prachtig uit. Lange sierlijke glitterjurken, prachtige opgemaakte ogen en golvend bruin haar. De Saudi’s waar ze mee dansen genieten en nemen nog een slok alcohol. De nacht duurt lang. Wanneer de drie meisjes weer bij hun vertrouwde taxichauffeur in de auto zitten, halen ze overal vandaan geld tevoorschijn.

  Ophef in Marokko

  De film heeft voor veel ophef gezorgd. Marokko heeft in de Arabische wereld een status als een land waar sekstoerisme veel voorkomt. Much Loved lijkt een realistisch beeld te geven van hoe het er in die wereld aan toe gaat, ook al is het verhaal fictie. Fictie die toch wel erg dicht bij het werkelijke leven komt. In de film wordt Noha op een politiebureau uitgelachen* en omgekocht voor seks. Hoofdrolspeelster Loubna Abidar, die Noha speelt, werd een aantal maanden geleden ook uitgelachen en weggestuurd in een politiebureau in Casablanca**
  ….
  https://www.oneworld.nl/muchloved

  * Marokkaanse politie doet aangifte tegen Loubna Abidar
  De Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN laat weten aangifte te hebben gedaan tegen actrice Loubna Abidar voor laster.

  In een verklaring laat de dienst weten dat de klacht volgt op de verklaringen van de omstreden actrice in een filmpje op internet. Loubna Abidar beschuldigde de politie ervan haar niet te hebben willen helpen nadat ze door jongemannen met een mes was aangevallen.

  De DGSN beschouwt de uitspraken als lasterlijk en beledigend en heeft een advocaat met de zaak belast.

  http://www.bladna.nl/marokkaanse-politie-aangifte-loubna-abidar,12947.html

  ** Loubna Abidar toegetakeld in Casablanca

  De hoofdrolspeelster van de Marokkaanse prostitutiefilm Much Loved is Loubna Abidar. Zij blijft de gemoederen flink bezig houden.
  Abidar heeft op haar Facebookpagina een filmpje gedeeld waarin ze haar verhaal doet. Ze zegt aangevallen te zijn door onbekenden in Casablanca. Haar gezicht is opgezwollen en boven haar wenkbrauw is een flinke wond zichtbaar. De 29-jarige actrice vertelt emotioneel hoe ze is aangevallen en vervolgens niet geholpen werd door de autoriteiten.

  http://nieuws.marokko.nl/39094/loubna-abidar-toegetakeld-in-casablanca-video/

  Actress who played a sex worker in banned Moroccan film about rich Saudis using prostitutes flees the country for France after she is attacked

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3311585/Actress-played-sex-worker-banned-Moroccan-film-rich-Saudis-using-prostitutes-flees-country-France-attacked.html

  Like

 3. Jan zegt:

  Laat Europa zelf niet ook zien dat hoe meer zij zich geestelijk met de islam vereenzelvigd, het is islam voor en islam na, op het ziekelijke af, hoe groter de haat van socialisten tegen de joods-christelijke civilisatie die zij zegt te verdedigen? Hoe groter het culturele marxisme, hoe groter de afbraak.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Natuurlijk weer een “nitwit”, van de Azijnbode/VK. Die een mening verkondigt, die radicaal ingaat tegen wat de Nederlandse burgers denken over de islam/moslims.

  Like

 5. Koos zegt:

  Het onderscheid tussen geloof en cultuur dient er alleen toe om ons de islam door de strot te duwen.
  Dat religie iets “voor achter de voordeur” zou zijn, is ook onzin. De Christelijke religie is onlosmakelijk onderdeel van onze cultuur, en dat komt ook tot uiting in het straatbeeld. Het spreekt dan ook vanzelf dat een andere religie hier niet bij past, want twee verschillende straatbeelden door elkaar is afschuwelijk. Het zou nog kunnen als een vreemde religie een minimaal percentage van onze bevolking zou vertegenwoordigen. 1% is nog net te tolereren.

  Like

  • Exact: Als de westerse cultuur onlosmakelijk verbonden is met het Joods-christendom, waarom de cultuur van islamitische landen dan niet met de islam?
   Dat laat zich niet verstrengelen, punt uit.
   (Met dien verstande, dat -gelukkig, wat mij betreft- de Joods-christelijke cultuur heden ten dage wel íets meer achter de voordeur zít vanwege de scheiding van kerk en staat. En omdat dat zo moet blijven, kunnen we juist de islam er niet bij gebruiken.)

   Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Als voornaam onderdeel van het artikel wordt apart gezet:
  ” Het voorstel is dat ze op religieus gebied kunnen vasthouden aan hun geloof, terwijl ze op cultureel vlak beter met gewone Nederlanders kunnen meedoen.”
  Een domme misvatting. Het is meer de vraag van de kip en het ei.
  De islamitische cultuur wordt in absolute zin bepaald door dat zogenaamde geloof.
  Het zou beter zijn om de islam te ontmaskeren als het langstlopende SPROOKJE.
  Het sprookje heeft geen lieve fee maar meer een mannelijke Eucalipta.
  Wie het goed analyseert zal zeggen:
  ISLAM – weg ermee !!!!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s