Europese Commissie laat lampenfabrikanten verder legaal bedriegen

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de gemeten uitstoot van uitlaatgassen van auto´s of het energieverbruik van koelkasten met harde hand geregeerd wordt, mogen lampenfabrikanten legaal blijven bedriegen bij het stroomverbruik. Ten koste van de klanten, dat spreekt voor zich. De Europese Commissie ziet geen noodzaak om handelend op te treden.

Contra magazine

Anders dan aangekondigd wil de Europese Commissie nu blijkbaar toch niet optreden tegen de systematische oplichterij bij de opgave met betrekking tot het stroomverbruik van lampen. Dat blijkt uit een begin februari bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) ingediend hervormingsontwerp, dat in het bezit is van de “Süddeutsche Zeitung”. Volgens het ontwerp zouden de lampenfabrikanten verschoond blijven van een verscherping van de regels bij het meten van het stroomverbruik. De producenten geven zelf het prestatievermogen en de verbruikscijfers van hun lampen aan. De Europese Commissie staat hen daarbij tot nu toe een ruime marge van 10% toe, eigenlijk om mogelijke meetfouten op te heffen – de zogenaamde toleranties. Dankzij moderne, nauwkeurige meettechniek weten de ondernemingen echter wel degelijk hoe efficiënt hun producten in werkelijkheid zijn.

Op de door henzelf bepaalde waarden kunnen ze daarom de oude, hoge meettoleranties ten koste van de klanten gebruiken. Daarmee verbruiken de lampen meer stroom dan op de verpakking staat aangegeven of geven ze minder licht. Dat wilde de Europese Commissie veranderen, had ze in december aangekondigd. In de desbetreffende passage van het nu voorgelegde ontwerp is daarvan echter geen sprake meer – integendeel: volgens informatie van de producenten, staat er in het ontwerp, zouden veel types lampen onmiddellijk compleet van de markt genomen moeten worden wanneer de meettoleranties niet meer zo gebruikt zouden mogen worden als tot nu toe.

In duidelijke taal betekent dit dat de meeste lampen eigenlijk zo inefficiënt zijn dat zij volgens geldend EU-recht helemaal niet verkocht zouden mogen worden, maar dat de Europese Commissie de producenten de legale overtreding van de regels wil blijven toestaan. De Brusselse autoriteit weet sinds 2011 dat de lichtbranche doelbewust en Europees gebruikmaakt van de mogelijkheid om de regels te ontduiken. Dat had een woordvoerster in december tegenover de “Süddeutsche Zeitung” toegegeven. De fout is gelegen in de ecodesign-richtlijn van de EU: deze richtlijn legt o.a. vast hoeveel stroom een lamp bij een bepaalde lichtsterkte mag verbruiken en hoe hoof de meettoleranties zijn.

Hoe deze afwijkingen echter precies verrekend mogen worden, staat niet duidelijk vermeld. In totaal, aldus een schatting van de overkoepelende Europese milieubeschermingorganisatie EEB, zou de EU nu alleen door het voortgezette misbruik van de toleranties bij lampen haar stroombezuiniging doelen in het jaar 2020 met 10,2 Terrawatt jaarlijks missen. Dat komt overeen met de opgewekte stroom van een grotere kerncentrale. Daarbij zouden de extra kosten voor de klanten komen, die naar schatting 1,65 miljard euro meer voor stroom zouden moeten betalen dan eigenlijk beloofd was, staat er verder in het krantenbericht.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, Criminaliteit, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Europese Commissie laat lampenfabrikanten verder legaal bedriegen

 1. jungleelephant zegt:

  We worden weer eens geflest waar we bij staan!Ik wil de gloeilamp terug;evenals een stofzuiger met voldoende wattage,zodat ik geen uur sta te stofzuigen op waarover ik vroeger een kwartier deed!Hersenloze hufters!

  Like

  • Edjan zegt:

   Ik had een Miele koelkast met allerlei okay-stickers erop. Hartstikke energiezuinig! Maar koelen deed het kreng niet onder de 7 graden boven nul. Ja, zo kan ik het ook. Energiezuinige auto maar rijdt niet harder dan 50 km/hr. Energiezuinige verwarming maar verwarmt maar tot 12 graden.
   Miele boos gebeld dat mijn bier niet koud genoeg werd! Mijn bier niet koud genoeg!! Toen hebben ze hem bijgesteld en nu koelt hij tot 3 graden boven nul. Zoiets noem je toch geen koelkast? Volgende keer een Liebherr kopen. En ik wil ook een 1000 Watt koelkast. En pvc spullen. EU = gezeik. Bah!

   Like

   • Edjan zegt:

    Pardon: een 1000 Watt stofzuiger.

    Like

   • geentvkijker zegt:

    WAT dacht je van dit : van de zomer, ging mijn koffiezet-apparaat stuk van Bosch, een mooie donkerrode….jammer dus, ik wou dezelfde terug, is gelukt via Bol.com. IK BLIJ !
    Helaas te vroeg ! We willen op een gegeven moment een 2e bak koffie inschenken, BLIJKT IE UIT ! huhh ? ….paar x getest, en ja hoor, na plusminus 3 kwartier, ging die automatisch UIT…..ik opgebeld, wat bleek : koffiezetapparaten zijn ook al onderhevig aan de nieuwe energiezuinige wetten, en moeten automatisch uit gaan.
    Gevolg is nu, dat ik elke x zenuwachtig naar het koffiezetapparaat moet lopen om te kijken of ie nog AAN is…………Goeiemorgen ! Rustig ONGESTOORD koffiedrinken is er niet meer bij, dit is echt dikke shit…..
    Maar het gaat al wat beter, ik heb inmiddels een `automatische klok ` geinstalleerd, via de SYNABSEN in mijn hersenen, die er voor zorgen dat er volledig automatisch alarmbellen gaan rinkelen in mijn hoofd, na plusminus 3 kwartier, waarbij dan mijn zit-spieren volledig automatisch een seintje krijgen, dat ik moet gaan staan, en naar de keuken lopen…..pas onderweg, realiseer ik me dan, ooohhh jaa even de Bosch weer AAN……….pffffffffff schijt

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik vond je met je 1000 Watt-koelkast veel leuker dan met die stofzuiger

    Like

   • Edjan zegt:

    Paulzwueste. Een 1000 watt koelkast; dan kan ik me invriezen. Even tellen: 10 jaar tot de eu-dictatuur is gevestigd. Daarna 25 jaar voor het vestigen van het kalifaat. Daarna 50 jaar totdat mohammedanen de zaak hier leeg geplukt hebben en elkaar uitgeroeid. Dus na 85 jaar weer ontdooien. Wel niet vergeten een geigerteller mee te nemen. En als dan het links-feminisme aan de macht is: meteen weer 100 jaar invriezen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Edjan om 13:53

    En wat is de procedure als vanwege sabotage de stroom langdurig uitvalt…..?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Di links-feministische vrouwen…
    Ach die zijn ten onder gegaan aan hun invoelingsvermogen met vluchtelingen.
    Ze hadden er geen rekening mee gehouden dat die vluchtelingen over een bijzonder grote invoeler beschikten (Made in Arabia.) zodat het vermogen van de links-feministische niet berekend was op lengte en vooral diameter van de invoeler. Bovendien was het gebruik van woestijnzand om zich voor en na het gebeuren te wassen hen onbekend. Het was dus splijten en slijten.
    Je begrijpt wat er gebeurde. De links-feministische vrouwen kregen prompt een gespleten persoonlijkheid waarmee je alleen nog maar in de ruimte kon lullen.

    Like

 2. Pieter zegt:

  Dat wordt nog een zooitje met TTIP straks als de EU hierin ook al faalt.

  Like

 3. Geronimo zegt:

  De EU: één groot bedrog ! De maffia aan het werk.

  Like

 4. C.A.Barstow zegt:

  Dat wij burgers op velerlei gebieden en manieren worden bedonderd, bestolen en voorgelogen was ons al bekend, helaas moet ik hierbij direct vermelden dat wij burgers het geloof ik allemaal wel best vinden, want wij laten het ons nog steeds allemaal door de strot duwen niet waar?
  Klagen en protesteren is goed, maar echte landelijk gecoördineerde acties is bittere en harde noodzaak!, gebeurd dat niet?, dan komen wij niet af van die volksverraders/verkwansellaars in politiek Den Haag en Brussel.
  De eerste slag zou volgend jaar op de geweldloze manier kunnen worden uitgedeeld, namelijk met het rode potlood als ons wapen.
  42/43 zetels is te weinig, op naar de 50/60/70 zetels! laten wij het overgrote deel van het zooitje linkse volksverraders met pek en veren uit de beide kamers wegjagen.
  Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.

  Like

 5. Harry zegt:

  De overheid wil onder druk van de milieulobby van de fossiele brandstof af .
  Dus moeten we onze huizen straks dan maar elektrisch gaan verwarmen ?
  Dat is wat de normale gloeilamp ook al deed en omdat we s’avonds veel vaker behoefte hebben aan warmte dan aan verkoeling , was dat helemaal niet erg .
  Bovendien is het s’zomers veel langer licht , dus hoef je minder licht aan te hebben .
  Ik zit nu met allerlei rotlampen opgezadeld , die allemaal ongezellig licht geven , de ene soort geeft amper licht als je hem aan doet en loopt dan heel traag op naar meer , zodat je haast in je broek piest voordat je de toiletpot kunt zien , de andere soort kan ik niet dimmen , zodat mijn achterkamer wel op een laboratorium lijkt , wat een ellende .
  De oude gloeilamp kon alles .

  Idem met de uitstoot van verbrandingsmotoren , de eisen worden steeds verder opgeschroefd , maar de uitstoot is zeer afhankelijk van wat je de motor voor brandstof voert .
  En daar zijn nou net heel weinig voorschriften voor !
  Zo werd een Nederlandse importeur van een groot automerk benaderd door de overheid of dat ze de uitstoot nog verder konden reduceren .
  Die waren van mening dat wat je er in stopt aan brandstof , de uitstoot bepaalt en dat de overheid zich daar dan op moet focussen .
  Oh . Tja ………..
  Nooit meer iets van gehoord .

  Het probleem is dat ons ooit zo mooie landje zwaar overbevolkt is , en de vervuiling die dát met zich mee rengt , daar hoor je nou niemand over bij de overheid .
  Dus me moeten werken aan een drastische reductie , laten we eerst al die stink moslims er uit donderen . Zal me dát een opluchting geven .
  Óp naar de tien miljoen echte Nederlanders !
  In die zin ben ik vóór vergroening .

  Like

 6. hans zegt:

  Het is wel duidelijk dat ettelijke multinationals e.o. lampenfabrikanten al jarenlang samen werken met deze Brussel-dictatuur om de bevolking verder uit te kunnen persen via zogenaamde regelgeving. We zijn gewoon een melkkoe totdat ons nut daarvoor verdwenen is.
  Dan begint de grote ontmaskering, maar dan zitten we in de tang.
  We merken toch dat bijna alle wetgeving en regels gebaseerd zijn op om een bepaalde manier het leven van deze nep-elite te vergemakkelijken. Niet dat van ons.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  De hele EUSSR. bevoordeelt alleen: de grootindustrie, de mosliminvasie, de eigen politici en de ambtenaren der EUSSR, en de banken. We worden bedrogen waar wij bij staan!

  Like

 8. Claudia M. zegt:

  Ik heb zoveel gloeilampen gekocht dat ik het de rest van mijn leven wel uitzit. De gloeiende paarden pokken voor de EU. Gloeilampen zijn ook gewoon nog steeds te koop, de voorraad mag immers nog verkocht worden.

  @jungleelephant; ik het zo’n Numatic 800 W stofzuiger. Ding ziet er niet uit, maar deze doet het veel beter dan die van 2000 W die ik ook nog steeds heb, maar nu werkeloos op zolder staat. Het wattage heeft niets met de zuigkracht te maken; wel hoe de stofzuiger in elkaar steekt. Met de Numatic kan ik tenminste ook (fijn) steengruis opzuigen; dat hoefde ik met die ander niet te doen, want die raakte verstopt. Oh, en de zakken zijn ook nog betaalbaar.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Het bewust bedriegen van de burgers vind ik nog het allerergst. Al onze gangen worden nagegaan, en allerlei onzinnige regels worden bedacht om ons het leven zo onaangenaam mogelijk te maken, onder het mom van ‘milieu-bewust zijn’. Maar dit bedrog kan gewoon door de beugel?
  De stoorzenders zijn de ‘heren’ (en ‘dames’) in Brussel, die ons belazeren waar we bij staan, en ons aan hen onderdanig willen maken! En daar pas ik voor! Ik koop net zolang gewone gloeilampen totdat ze nergens in heel Europa meer te koop zijn.
  Ik bepaal zelf wat ik in mijn lampfitting draai. Die spaarlampen zijn bovendien nog zeer milieu-onvriendelijk ook. Laat er maar eens eentje kapot vallen. Dan kun je beter maar een paar stappen achteruit zetten! Kinderen op de basisschool in Duitsland weten precies wat ze moeten doen als zo’n lamp in de klas kapot valt. In ons land is er niet zoveel over bekend.

  Brussel kan me gestolen worden. Ik leef mijn eigen leven, en trek me niks aan van die troep daar!

  Like

 10. geentvkijker zegt:

  overigens, gaat het in het artikel alleen over stroomverbruik….
  Zullen we het eens even hebben over DE KWALIJKE STRALING die er van die lampen afkomt ??
  Want we worden er ook nog door VERGIFTIGD !
  ooohhhh nee, ….dat is een ander artikel natuurlijk !

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Multinationals worden alsmaar rijker (delen geldstomen gaan naar NWO) terwijl wij op alle manieren verneukt worden en gewoon blijven betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s