Grenscontroles: EU stelt ultimatum aan Griekenland

Screenshot_48

Het Griekse parlementsgebouw in Athene.

(Vertaling: E.J. Bron)

Eigenlijk is dit ultimatum een slechte grap. Wat zijn de gevolgen als Griekenland zich niet aan het ultimatum houdt? Geen. De grenscontroles binnen de Schengen-zone kunnen verlengd worden. Dat zal Griekenland echter volledig worst zijn.

Contra magazine

De Europese Unie heeft Athene drie maanden de tijd gegeven om de controles aan de EU-buitengrenzen te verbeteren. Mocht dit niet lukken, dan zou de Europese Commissie een verlenging van de grenscontroles binnen de Schengen-zone tot twee jaar kunnen aanbevelen, staat er in het besluit van de EU-lidstaten.

Athene moet nu binnen een maand een actieplan ter verbetering van de bestaande gebreken voorleggen. Eind januari al had de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis, verklaard dat Griekenland zijn plichten bij de controle van de buitengrenzen zou verwaarlozen, dat er geen effectieve identificatie en registratie van binnenkomende migranten zou plaatsvinden.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Immigratie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Grenscontroles: EU stelt ultimatum aan Griekenland

 1. jungleelephant zegt:

  Ik snap al die zogenaamde “plannen”niet;er moet nu actie ondernomen worden om er geen een meer binnen te laten die geen overtuigend bewijs op tafel kan leggen dat zijn/haar leven daadwerkelijk gevaar loopt in land van herkomst!Niet over 2,of meer maanden!

  Like

 2. carthago zegt:

  Goh, goed plan weer voor de bühne, chapeau Eussr. Iedereen tevreden en slaapt weer verder. Lijkt erg veel op het euro saneringsplan, wat al 10 jaar bezig is in Griekenland en jaarlijks verdubbeld wordt met euris,Atlantis 2.0. Veel beter is een 8meter hoog hek om Turkije heen zetten, de Russen helpen graag mee.

  Like

 3. Elena zegt:

  ooooohw…nu is het de schuld van Griekenland?
  Dus…Griekenland moet eerst duizenden mensen per week registreren, ondervragen…niet goed?… bootjes terug naar Turkije.
  Wat een stel incompetente leiders hebben wij….maar dat wisten we al.

  Europa kan beter dag en nacht voor de kust van Turkije met een honderdtal schepen patrouilleren om de bootjes met “vluchtelingen” direct terug te sturen naar Turkije.
  Wie niet luistert…zal worden lek geschoten.
  Dat in samenwerking met Turkije.

  Al die “vluchtelingen” uit Eritrea zouden nooit asiel moeten krijgen, allen zijn deserteurs die niet in militaire dienst willen.
  Het geld voor de reis naar Europa hebben zij echt niet verdiend met werken..maar met roven en moorden.
  De gewone sloebers gaan daar wel in militaire dienst, immers hebben zij het geld niet om mensen smokkelaars te betalen.
  Ook zo met de Somaliërs, leven daar straatarme sloebers..die mogelijk het geld verdiend hebben met piraatje spelen.
  De honderden , zo niet duizenden Marokkaanse “vluchtelingen” moeten allen terug…en krijgen als beloning …400 euro per persoon mee om daar iets op te bouwen.

  Like

 4. biebie zegt:

  Nog een week of twee en de 8 weken van Rutte zijn om en het hele vluchtelingen probleem is opgelost dus gaat U maar lekker slapen.
  Eer de Grieken tot actie overgaan dan is Syrie al jaren lang leeg !!!!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Blablabla, van de RODEN in Brussel! De EUSSR spreekt met “gespleten tong”, want ze willen de invasie van moslims naar Europa ECHT niet stoppen!

  Like

 6. D. G. Neree zegt:

  Turkije krijgt miljarden en Griekenland wordt bedreigd.

  Like

 7. Cathja zegt:

  De Grieken krijgen DRIE MAANDEN de tijd om de controles aan de EU-buitengrenzen te verbeteren.
  Drie maanden…….; als de Grieken die tijd ook nemen om de zaken op orde te krijgen, dan zijn er inmiddels alweer 50.000 ‘vluchtelingen’ Europa binnen gekomen.
  Er moet NU iets worden gedaan om die mensenmassa’s tegen te houden! Er is al veel teveel gepraat, vergaderd, onderhandeld, etc., en resultaten zijn er nauwelijks of niet.

  De werkelijkheid is dat ze er totaal geen belang bij hebben dat de invasie stopt. Geheime afspraken tussen die en gene zorgen ervoor dat de stroom eerder aanzwelt dan afneemt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s