70 jaar PvdA: het eerlijke verhaal werd een nachtmerrie

Screenshot_19

(Door: Aysso Reudink)

Een club van salonsocialisten en regenten

Het zeventigjarig jubileum van de PvdA is het dieptepunt van de sociaaldemocratie. Van de 38 zetels in de Tweede Kamer houdt de PvdA nog een schamele negen over in de jongste peilingen. Dat krijg je als je een ‘eerlijk verhaal’ vertelt dat bij nader inzien dus niet zo eerlijk is.

Wat is dat toch met de Partij van de Arbeid? Waarom doen ze altijd de verkeerde dingen en vervreemden ze zich van hun traditionele achterban? De vraag is simpel te beantwoorden: de PvdA is een club van salonsocialisten en regenten geworden die de partij gebruiken ter meerdere eer en glorie van henzelf. Als opstapje voor het pluche of andere mooie baantjes. De belangen van het gewone volk zijn daaraan ondergeschikt. Klinkt dit populistisch? Ja, maar het is wel de keiharde waarheid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, PvdA, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op 70 jaar PvdA: het eerlijke verhaal werd een nachtmerrie

 1. jungleelephant zegt:

  Met de schandalen van de PvdAfpakkers kun je een kamer behangen!En sinds nivelleren tot feest is gebombardeerd door Spekman en dat konijn met haar volkstuintje[Klijnsma]er voor gezorgd heeft dat de laagste inkomens nog verder afgeknepen werden,is de liefde van “het gewone”volk ver te zoeken;en terecht!

  Like

 2. Edjan zegt:

  Schoonheidsfoutje: Willem Drees heeft zijn lidmaatschap van de PvdA in 1971 opgezegd, na jaren van aarzeling.

  Twijfelpuntje: was Den Uyl nog een echte socialist die niet op kon boksen tegen Groen Links? Of begon met hem al het verval?

  Like

 3. Thom zegt:

  Den Uyl is volgens het artikel de laatste man die stond voor zijn principes en de laatste sociaal democraat.
  Hier ben ik grondig mee oneens. Den Uyl was de eerste van de rij landverraders.
  Toen Suriname onafhankelijk werd kon heel Suriname kiezen of ze een Nederlands of Surinaams paspoort wilden hebben. Suriname wilde toch onafhankelijk zijn. Nu kon men alle ongewensten een Nederlands paspoort geven en naar Nederland sturen.

  Like

 4. geentvkijker zegt:

  offtopic : TELETEKST ned 1, pagina 122
  Bij een demonstratie in Enschede zijn 6 mensen aangehouden voor het bezit van messen, een doek met een hakenkruis en voor geweld tegen de politie. In Enschede wordt gedemonstreerd tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de gemeente. Ook anti-islam beweging Pegida is daarbij aanwezig.
  Ben benieuwd dadelijk om 6 uur op het nieuws

  Like

 5. Japio zegt:

  Nu.nl; “Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft zich zaterdag achter PvdA-partijleider Diederik Samsom geschaard”. Zie je wel, ze heffen zich zelf op. Dit is domheid in zijn puurste vorm.

  Like

 6. carthago zegt:

  Een club van dementerende kaliefbarbaarden, al dan niet met badmuts.
  De pvda heeft ooit alleen kunnen gedijen bij de gratie van de stem van achtergestelden in de samenleving,.De achtergestelden zijn er inmiddels “achter”gekomen dat juist de pvdapen hen achterstelt door de door de achtergestelden opgebouwde welvaart aan de de tsunami van kokosnoten en kalifaatratten over te hevelen. Heel snel die pvdapen naar de uitgang met 0 zetels!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Het artikel geeft perfect weer waar de elite van de PvdA, voor gaan. Ze gaan voor “de baantjes en de poen, en daar zullen ze alles voor doen”. Eigenbelang is hun grootste belang, en hun motto is: “links lullen, rechts zakken vullen”. Ik walg van deze partij!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De PVDA regeert al veel en veel te lang en het regeren heeft daardoor alle glans verloren en is een vanzelfsprekendheid geworden…
   En iets wat een vanzelfsprekendheid is mag respectloos behandeld worden.

   Like

 8. Luchtpint zegt:

  “De vraag is simpel te beantwoorden: de PvdA is een club van salonsocialisten en regenten geworden die de partij gebruiken ter meerdere eer en glorie van henzelf. Als opstapje voor het pluche of andere mooie baantjes. De belangen van het gewone volk zijn daaraan ondergeschikt. ”

  Vandaar dat de term populisme bij links een negatieve ondertoon heeft gekregen. In de 19e eeuw was socialisme dé meest populistische politieke stroming bij uitstek. Helaas voor de traditionele achterban, die rasse socio-economische schreden heeft gemaakt sindsdien, o.a. op het vlak van arbeidsrecht, is traditioneel Links die groep gaan beschouwen als even bourgeois kleinburgerlijk als de kapitalisten waartegen de beweging zich vroeger heeft afgezet. M.a.w. met toename van verworvenheden voor het gewone werkvolk moest links zich gaandeweg realiseren dat hun verhaal geleidelijk aan minder interessant werd voor die achterban. Naarmate men geleidelijk alle doelen bereikt, wordt het duidelijker dat links op de lange termijn geen project meer heeft: de gewone man wordt in hun ogen even bezadigd en gemakzuchtig als de zgn hogere klassen, en dus ook weinig militant inzetbaar voor de projecten van vroeger, die geleidelijk uitdoven. Dat is de manier waarop men er in linkse partijen naar kijkt, gewoonlijk.

  Gevolg: links moest een ander project gaan zoeken: Baas in eigen buik, rechten voor homo’s en biseksuelen, transseksuelen, bestrijding van “racisme”, feminisme, wereldsolidariteit, legalisering van cannabis en meer van dat soort speelgoedprojecten, om het vacuüm van zinledigheid op te vullen, en dat om hun voortbestaan te verzekeren.

  Populisme wordt dus een term met een negatieve betekenis, die gehecht wordt aan elke beweging die het volk kan aanspreken, wanneer de nationale / regionale veiligheid van de traditionele achterban in gevaar komt door stijgende criminaliteit, incompatibiliteit van de Islam met een moderne samenleving en de uitwassen en uitvalsverschijnselen van de speelgoedprojecten waar links zich sinds 1968 mee bezig heeft gehouden. Populisme = extreem-rechts, een etiket dat op iedereen kan worden geplakt die zich wat van de verzuchtingen van het volk aantrekt vandaag.

  Links moet zich afvragen, telkens wanneer het de term populisme in die context in de mond wil nemen, of ze zich daarmee niet te veel ostentatief tonen als elitair, hooghartig en zelfgenoegzaam. Want als het meent dat alleen zgn. extreem-rechts populistisch kan zijn, dan zeggen ze daarmee tegelijk ook dat ze zich zelf ver verheven voelen boven het gewone volk, waarvan ze zich sinds het midden van de 20e eeuw steeds meer van zijn gaan distantiëren. M.a.w. links toont door zijn eigen retoriek aan dat het NIET VOOR HET VOLK is !

  En dat het vandaag alle redenringen omdraait om de Islam gewillig te zijn, toont duidelijk het failliet van links gedachtengoed aan: wie eerlijk wil spreken over de Islam, die heeft het volgens hen gezocht, links of niet (Charlie Hebdo). Homo’s moeten maar niet op straat gaan, of ze hebben het zelf gezocht. Vrouwen moeten maar geen luchtige jurkjes dragen in de zomer of door wijken met migranten lopen, of ze hebben het zelf gezocht. Joden moeten maar niet in onze landen wonen, want dan hebben ze het zelf gezocht. Enz. Een beter bewijs dat links vroeg of laat iedereen in de steek zal laten, zelfs diegenen voor wiens rechten ze zelf zijn opgekomen, kan ik niet vinden. Dit gaat niet over de verzuchtingen van het gewone volk. Dit gaat enkel over het overleven van links zelf ! En als dat volgens hen moet gebeuren met migranten alleen, ook al willen ze de gevolgen daarvan niet onder ogen zien, dan zullen ze alles opzij zetten waar ze ooit voor hebben gestaan, zoals nu al het geval is.

  Socialisme is morsdood en iedereen kan het zien, maar dat willen ze met hun crypto-religieuze fanatisme zelf niet inzien. Socialisme zoals we het vandaag kennen zou geen bestaansrecht meer mogen hebben bij bevolkingen die alle dagen de gevolgen ervan aan den lijve ondervinden, in eender welk land !

  Like

 9. Republikein zegt:

  Boko Haram, Jabhat al-Nusra, Hamas, Hezb’Allah, Al-Shabaab, The Muslim Brotherhood, Taliban, Abdullah Azzam, Shaheed Brigade, Abu Nidal Organization, Abu Sayyaf, al-Aqsa Foundation, al-Aqsa Martyrs’ Brigades, Al-Badr, al-Gama’a al-Islamiyya, Al Ghurabaa, al-Haramain Foundation, Al-Itihaad al-Islamiya, al-Qaeda in Iraq, al-Qaeda in the Islamic Maghreb, Takfir wal-Hijra, Al-Umar-Mujahideen, Ansar al-Islam, Jamaat Ansar al-Sunna, Ansar Dine, Ansaru, Armed Islamic Group of Algeria, Army of Islam, Osbat al-Ansar, Caucasus Emirate, Deendar Anjuman, Dukhtaran-e-Millat, East Turkestan Islamic Movement, East Turkestan Liberation Organization, Egyptian Islamic Jihad, El Kaide Terör Örgütü Türkiye Yapılanması, Great Eastern Islamic Raiders’ Front, Izz ad-Din al-Qassam Brigades, Haqqani network, Harkat-ul-Jihad al-Islami, Harkat-al-Jihad al-Islami in Bangladesh, Harkat-ul-Mujahideen, Harakat-Ul-Mujahideen/Alami, Hezb-e-Islami Gulbuddin, Hezbollah Military Wing, Hezbollah External Security Organisation, Hilafet Devleti, Hizb ut-Tahrir, Hizbul Mujahideen, Hofstad Network, Holy Land Foundation for Relief and Development, Indian Mujahideen, Aden-Abyan Islamic Army, Islamic Jihad – Jamaat Mujahideen, Islamic Jihad Union, Islamic Movement of Uzbekistan, Jaish-e-Mohammed, Jamaat Ul-Furquan Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh, Jamiat al-Islah al-Idzhtimai, Jamiat ul-Ansar, Jamiat-e Islami, Jemaah Islamiyah, Jamaah Ansharut Tauhid, Jund al-Sham, Jundallah, Kata’ib Hezbollah, Khalistan Commando Force, Khalistan Zindabad Force, Khuddam ul-Islam, Lashkar-e-Taiba, Libyan Islamic Fighting Group, Moroccan Islamic Combatant Group, Palestine Liberation Front, Islamic Jihad Movement in Palestine, People’s Congress of Ichkeria and Dagestan, Popular Front for the Liberation of Palestine, Popular Front for the Liberation of Palestine – General Command, Sipah-e-Sahaba Pakistan, Society of the Revival of Islamic Heritage, Stichting Al Aqsa, Students Islamic Movement of India, Supreme Military Majlis ul-Shura of the United Mujahideen Forces of Caucasus, Tehreek-e-Nafaz-e-Shariat-e-Mohammadi, Tehrik-i-Taliban Pakistan, United Liberation Front of Assam, World Uygur Youth Congress, and so on and on and on and on…
  Postbus 55.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Muhammad Ibn Abd al-Wahhab, Sayyid Qutb, Muhammad Nasir al-Din al-Albani, Abd al-Aziz Bin Baz, Osama bin Laden, Juhayman al-Otaybi, Abu Muhammad al-Maqdisi, Muhammad Surur Zayn al-Abidin, Muqbil al-Wadi’i, Muhammad Bin Uthaymin, Nasir Bin Sulayman al-Umar, Mullah Omar, Abu Hasan al-Ma’rabi, Rabi al-Madkhali, Zayd Muhammad al-Madkhali, Abd al-Aziz Fawzan al-Fawzan, Muhammad Hashim al-Hadiyya, Yahya al-Hajuri, Saleh Ibn Fawzan al-Fawzan, Hasan al-Banna, Abdullah Azzam, Salman al-Awda, Jamal al-Din al-Afghani, Abu Musab al-Zarqawi, Abu Musab al-Suri, Abu Jandal al-Azdi, Umar Abd al-Rahman, Abd al-Rahman Abd al-Khaliq, Safar Al-Hawali, Muhammad Aman Al-Jami, Habib Ali al-Jifri, Abdul Rehman Makki, Muhammad Rashid Rida, Jafar Umar Thalib, Yusuf al-Uyayri, Abu Yahya al-Libi, Mohammed Qutb, Hassan Nasrallah, Ruhollah Musavi Khomeini, Ali Hosseini Khamenei, Ayman al-Zawahiri, Muqtada al-Sadr, Sayyid Abul Ala Maududi.

   Allemaal “godsgeleerden” en zelfverklaarde profeten die bovenvermelde terreur groepen hebben geïnspireerd.

   Like

  • jungleelephant zegt:

   Da’s slikken!Poeh!

   Like

   • Republikein zegt:

    Like

   • Republikein zegt:

    Yep. in het zelfde artikel:The Quran has EVEN MORE ANTI-JEW TEXT (9.3% of the whole trilogy is anti-jewish) than Mein Kampf (“only” 7% of Mein Kampf is anti-jew text).

    Ga het effe doorspoelen.

    Like

 10. Jules Vismale zegt:

  De PvdA (Partij van de Arbeid) is thans nou meer veranderd in de Partij voor de asielzoekers, armoede, afbraak, asociaalheid, anti-Nederlanders enz. en doet me meer denken aan een sprookje van Andersen, genaamd ‘De varkenshoeder’.
  In dit verhaal wilde een (niet al te rijke) prins trouwen met een mooie prinses, de dochter van een keizer, waarbij hij haar als huwelijksgeschenken een rode roos en een nachtegaal stuurde. De prinses was helaas verschrikkelijk verwaand en ze had liever van hem een kunstroos of een kunstnachtegaal cadeau gekregen. Nochtans wilde de schone prins nog steeds met haar trouwen en vermomde hij zich als varkenshoeder en nam een zelfgemaakte ratel mee dat door belletjes een heel mooi wijsje speelde: “Ach, mijn lieve Augustijn, alles is weg, weg, weg!”
  Toen de vermomde prins de arrogante prinses opzocht wilde deze koste wat het kost de muzikale ratel bezitten maar de “varkenshoeder” wilde daar vele tientallen kussen voor terug hebben. Van de hofdames wilde hij geen kussen hebben dus stemde de hebzuchtige prinses toe, achter de rug van haar vader om. Toen deze daarachter kwam werd de keizer loeikwaad en verstootte hij zijn dochter en de prins uit het paleis!
  De prinses kreeg helaas teveel zelfmedelijden en wenste dat zij toch met de prins was getrouwd al besloot deze zichzelf, achter een boom, van zijn vermomming te ontdoen. Toen de prinses de mooie prins zag kreeg ze eerbied voor hem wilde zij hierna alsnog met hem trouwen maar hij antwoordde: “Prinses, ik kan nou alleen maar minachting voor u voelen. Van echte rozen en nachtegalen, die ik uit liefde naar u toestuurde, had u geen verstand en wees deze af maar u was wel bereid om voor een zingende ratel een varkenshoeder te kussen! U bent in feite veel te arrogant en daarom zoekt u het zelf maar uit!”
  Hij keerde terug naar zijn koninkrijk en de verwaande prinses kon toen alleen maar eenzaam buiten zitten en zingen: “Ach, mijn lieve Augustijn, alles is weg, weg, weg!”
  De vergelijking is dat de Pvda zich al tijden precies zo gedraagt als de verwaande prinses! Zij hebben de gewone burger (van wie zij alles kregen en hierna op hen stemden) geminacht en ze waren wel bereid om vreemdelingen zoals asielzoekers en moslims (de varkenshoeder) te ontarmen en van hen de ratel (de islam) te verkiezen in ruil voor gunsten. De keizer (Nederland) smeet daarom de PvdA de straat op waarna ook de prins (de Nederlandse burgers) hen verwierpen! En nou zou de gehate Pvda eveneens kunnen gaan zingen: “Ach, mijn lieve Nederland, alles is weg, weg, weg!”

  Like

 11. Republikein zegt:

  als mijn reactie er nog is/was voor Jules.
  het stond hiero!
  http://www.pvda.nl/congres
  2x geel is rood.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Overigens geldt voor dit topic, en voor de volgende topics about de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, speciaal nu over Syrië:Vergeet de petrodollar niet, daar draait het om!
  Even over geld, want dat is voor velen een hot item, toch?
  Voor mij niet, slechts een middel om verder te gaan, geen doel.

  De wortel van het kwaad

  Werknemer, moet je nou eens even horen
  Wat vervelend voor het proletariaat
  Hoor je net: er komen harde acties
  Want het loon dat ik ontvang is mondjesmaat
  Lees je Paulus’ eerste brief aan Timotheus
  Want de geldzucht is de wortel van het kwaad

  En politicus, wat moet je nou als christen
  Met zo’n tekst in de Tweede Kamer of Senaat
  Heel de samenleving is ervan doordrongen
  Dat de geldzucht is de motor van de staat
  Stel je voor, je zou per ongeluk gaan zeggen
  Nee, de geldzucht is de wortel van het kwaad

  Directeur, waar is het altijd om begonnen
  Bij fabrieken en bij banken, inderdaad
  Het zijn toch altijd weer de geldelijke winsten
  Dat is uiteindelijk de zaak waar het om gaat
  Is hier dan sprake van een tragische vergissing
  Want de geldzucht is de wortel van het kwaad

  Stel u voor, een paus die alles weggeeft
  Zijn bezittingen aan bedelaars op straat
  En dat hij zei: “Een christen die niet net als ik doet
  Nou, het is beter dat die snel mijn kerk verlaat”
  In een mum hield hij geen gelovige meer over
  Want de geldzucht is de motor van de staat

  Je hebt mensen die er anders over denken
  En die zeggen, als je langer met ze praat
  Dat de bron van alle slechtheid is gelegen
  In de ikzucht of de wellust of de haat
  Maar die zou ik dan beleefd willen verzoeken
  Mensen, lees nou toch in godsnaam wat er staat:
  Want de geldzucht is de wortel van het kwaad.

  Dat was van Fons Jansen.
  Nog een leuke van die man is deze!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s