Grondtroepen in Syrië: Medvedev waarschuwt voor “nieuwe wereldoorlog”

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

De eis naar grondtroepen in Syrië stuit bij de Russische minister-president Dmitri Medvedev op verzet. Dit zou “een nieuwe wereldoorlog” veroorzaken. Hij pleit nog steeds voor een onderhandelingsoplossing van het conflict.

Contra magazine

Rusland wijst de door enkele Arabische landen geëiste komst van buitenlandse grondtroepen ten stelligste af: de Russische minister-president Dmitri Medvedev waarschuwde in dit geval zelfs voor een “nieuwe wereldoorlog”. In plaats van grondtroepen te sturen, zouden nu vooral de VS en Rusland enorme druk moeten uitoefenen op alle oorlogspartijen om een onderhandelingsoplossing voor een wapenstilstand in Syrië te bereiken, zei Medvedev in een interview met het “Handelsblatt”.

Donderdagavond kwam in München de Syrië-contactgroep bijeen om naar een oplossing na het uitstellen van de gesprekken in Genève te zoeken. Medvedev waarschuwde ondertussen indringend: “De Amerikanen en onze Arabische partners moeten heel goed bedenken: Willen ze een permanente oorlog”, vroeg de Russische regeringschef aan het “Handelsblatt”. Zo´n oorlog zou niet snel te winnen zijn, “vooral niet in de Arabische wereld. Daar vecht iedereen tegen iedereen”, zei Medvedev, die de Russische delegatie aanvoert op de Veiligheidsconferentie van München dit weekend.

Vooral Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten hadden ertoe opgeroepen om grondtroepen in te zetten en de VS verzocht om een leidende rol. De Arabische Golfstaten willen zich zodoende tegen het door Russische gevechtsvliegtuigen begeleide grondoffensief van de Syrische leider Bashar al-Assad teweerstellen en de zogenaamde “Islamitische Staat” bestrijden.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Midden-Oosten, NAVO, Rusland, Saoedi-Arabië, Syrië, VAE, VS. Bookmark de permalink .

29 reacties op Grondtroepen in Syrië: Medvedev waarschuwt voor “nieuwe wereldoorlog”

 1. kruisridder zegt:

  De ware bedoelingen zijn om Assad af te zetten en de rebellen aan de macht te brengen zodat de olie naar Turkije blijft gaan, gestolen en wel. Dus moeten de Russen alles op alles zetten hier een stokje voor te steken.

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Het zal toch niet????Alsof er al niet genoeg ellende aan de gang is!

  Like

 3. Medvedev heeft m.i. gelijk. Als iedereen gaat vechten tegen iedereen wordt het uiteindelijk niks.

  Like

 4. Anna. zegt:

  Medvedev heeft gelijk als hij zegt dat in het Midden Oosten iedereen tegen iedereen vecht.
  Dat heeft te maken met het levensmotto of zo je wilt het levens principe van EER EN WRAAK
  Islamieten leven volgens deze visie van de EER en de eer wordt al zeer snel aangetast en als de eer is aangetast moet de eer gewroken worden. Vandaar dat iedereen tegen iedereen vecht…. En zijn altijd nog wel oude of recente ” rekeningen ” te vereffenen van stammen twisten of religieuze groepen die elkaar ” de waarheid” benijden en bestrijden……

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Klopt, je zou bijna denken dat de gemiddelde mohammeddaan een arabische kromzwaardpenis heeft die makkelijk tot op de grond reikt.
   Immers, om het minste of geringste voelen ze zich op hun pik getrapt.

   Like

 5. C.A.Barstow zegt:

  Je kunt jezelf onderhand afvragen, -wie gaat als eerste het steeds korter wordende lont in het kruitvat steken-
  Er ontwikkeld zich daar een voor de gehele wereld bijzonder gevaarlijke situatie, men mag hopen dat de betrokken leiders hun verstand gebruiken en blijven gebruiken, maar een politieke oplossing voor een conflict waarin zoveel ”haantjes meevechten?”
  ik hoop het van harte maar betwijfel het ten zeerste.
  Eigenlijk, de enige zeer belangrijke opdracht waaraan werkelijk iedere partij zich zou moeten houden is de complete vernietiging van de zogenaamde islamitische staat, dat dient volgens mij ten alle tijde het hoofddoel te zijn, deze verachtelijke islamitische barbaren dienen met wortel en tak uitgeroeid te worden.
  Maar ja, wie ben ik eigenlijk in dit grote geheel? een gewone Hollandse werkman, maar wel één die met zorgen voor vrouw, kinderen, kleinkinderen en familie naar de toekomst kijkt, het is geen ver van ons bed show meer, het komt gevaarlijk dichtbij.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Sinds enkele uren treft zwaar Turks mitrailleur-vuur koerdische doelen in de Koerdische zone van Syrië en hun basis Menagh en het dorp Maranaz buiten Aleppo.
  Bovendien zijn 10 Saoudische F-15 vliegtuigen ( Eurofighter ) geland op de Turkse basis Incirlik.
  En zijn de Turken hun artillerie-geschut T-155 Firtina aan ,t verplaatsen vanuit West Thracië [ grens met Griekenland ].
  De Russen hebben dit beantwoordt met het zenden van 10.000 veteraan parachutisten uit de Tjetcheense oorlog
  Het betreft de 56e brigade aerotransport uit basis Kamyshin en het 7e regiment uit base Νοvorossiysk.

  BRON:http://resistancerepublicaine.eu/2016/02/13/exclusif-la-guerre-entre-russie-iran-et-turquie-arabie-saoudite-va-sans-doute-commencer/

  Like

 7. U.G. Kempenaer zegt:

  De Turken hebben islamofascist Erdogan gekozen als leider en die wil een groot Ottomaans rijk en de Koerden uitroeien. Conclusie 1: Turkije is onze vijand.

  Saoedie-Arabië is medegrondlegger en financier van IS, samen met Turkije en de VS. Bovendien hebben de Saoedi’s de Amerikanen in hun greep doordat ze de petrodollar in stand helpen houden. Saoedie-Arabië heeft al vele jaren islamitisch imperialistische en expansionistische neigingen. Zij zijn al bezig met de periode nadat de olie in hun land op is. Dan rest er een vruchteloze zandbak. De Saoedi’s hebben het voorzien op de vruchtbare Europese delta die ze volledig willen islamiseren ten koste van de oorspronkelijke Europese bevolking. Conclusie 2: Saoedie-Arabië is onze vijand.

  De VS geeft per jaar meer aan defensie uit dan de rest van de wereldtopvijftien bij elkaar opgeteld. Het land provoceert continu en veroorzaakt overal oorlogen. Landen worden op basis van leugens binnengevallen: Irak (Powell bij VN met zijn amateuristische presentatie die zogenaamd massavernietigingswapens van Saddam moets bewijzen. Die zijn dus nooit gevonden), Libië, Syrië en nog vele andere landen de afgelopen 100 jaar. De VS heeft de “Arabische lente”(ook zo’n misleidende term) veroorzaakt en gigantische islamitische emigratiestromen naar Europa in gang gezet, daarmee ons verzwakkend en ondermijnend. Bovendien steunt de VS de imperialistische regimes van Saoedie-Arabië en Turkije. Conclusie 3: de VS is onze vijand.

  De EU likt als een onderdanig hondje de hielen van de VS en collaboreert met hun nefaste buitenlandse politiek. Conclusie 4: de EU is onze vijand.

  De NAVO brengt de VS, de EU en Turkije militair samen. Een schadelijke organisatie dus. Conclusie 5: de NAVO is onze vijand.

  Rusland en China zijn de enige grootmachten die weerstand tegen deze verderfelijke, provocerende en imperialistische kongsi van VS/SA/Tur/EU/NAVO bieden. Conclusie 6: TeamAssadChinaIranRusland is onze bondgenoot en verdient onze standvastige steun.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ U.G. Kempenaer: 02.01. uur. Ondanks het feit, dat ik Dhr. Poetin ook geen “koorknaap”, vind, neig ik naar uw mening. Ook ik zie veel meer gevaar in de USA en de HAATJURKEN van Saoedi-Arabië, dan dat ik direct gevaar zie voor ONS uit of vanwege Rusland. In dit geval vind ik dus ook dat Rusland gelijk heeft.

   Like

 8. U.G. Kempenaer zegt:

  Het wordt tijd dat we die NSB’ers in Den Haag laten weten en voelen dat we klaar zijn met hun landverraad en hun steun aan islamistische fundamentalistische landen en groepen zoals SA, Turkije en IS. Europa moet teamChinaRusland gaan steunen. Met hun hebben we gelijkgerichte belangen, met de kongsi van SA/Tur/VS totaal niet. Zij beschadigen ons continent.

  Like

 9. Het voordeel van deze WO III os natuurlijk dat de staat van beleg of zoiets wordt ingesteld, de Regering met de hele familie naar Londen op vakantie gaat, we niet meer voor dat referendum hoeven te stemmen, dat de verkiezingen in 2017 of eerder niet meer doorgaan, dat de dienstplicht voor iedereen en z’n zuster onmiddellijk wordt ingevoerd, dat demonstraties verboden worden, de doodstraf voor tegenstanders van het Sociaalcomministische Regiem in Nederland wordt ingevoerd, dat Rutte nu niet meer hoeft te lachen maar zijn ware gezicht kan laten zien, dat onze wijkagenten iedere nacht overal op de deuren moeten gaan kloppen bij staatsgevaarlijke lieden die een van de #verbotenwoorden heeft feesgeboekt of getwitterd, dat er weinig meer op het net te lezen valt en er eindelijk eens leuke kindersprookjes op De Bron worden gepubliceerd.

  Like

 10. Bas zegt:

  De Navo mag voor zijn manschappen al vast wel bodybags bij bestellen.
  Dit gaat helemaal de verkeerde kant op !

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Smerige Saoedi’s en Turken aan het oorlogshitsen. Het wordt nog druk bij het tribunaal in Den Haag. O wacht. Dat is er alleen voor de Serviërs. De islamo-fascisten uit Turkije en Saoedi Arabië zijn de bondgenoten van de Westerse totalitaire “democratieën”.

  Like

 12. Pegidafan zegt:

  Ik vraag me af of er met die moslims wel een normale dialoog opgang gezet kan worden .
  Die lui kunnen niet pragmatisch denken , die beredeneren alles met gebruikmaking van hun gevoel , en aangezien ze maar een heeeeeeel kort lontje hebben en zichzelf snel als slachtoffer zien , verwacht ik niet veel van onderhandelingen met die lui.
  Dus als de wereld vrede afhangt van de leiders in de arabische wereld heb ik er geen vertrouwen in .
  Daar is namelijk nog nooit iets goeds ontstaan of vandaan gekomen , enkelt ellende .
  Op Israel na dan.

  Like

 13. Harry zegt:

  Het lijkt me nuttig om zoveel mogelijk ruzie te stoken tussen de islamitische groeperingen .
  Als we dat een beetje slim spelen blijft er misschien maar een over .
  En die gaat vanzelf wel dood .
  Vrede op aarde , nadien .
  Dat wil zeggen nadat we alle socialisten ook opgeruimd hebben .

  Like

  • Harry zegt:

   Zo vanuit Nederland gezien , zijn die Fransen een stel arrogante en egoistische mispunten .
   De enige buitenlandse macht die echt dag en nacht wat doet tegen Isis en die verraderlijke stinkturken zijn de Russen .
   En dan gaat zo’n laffe socialist als Hollande zitten roepen dat er vrouwen en kinderen slachtoffer worden van de bombardementen door de Russen , terwijl alle kerels , die hun land horen te verdedigen zich haast allemaal hier in Europa laten onderhouden .
   Het zal daar onderhand niet meevallen om nog een vent te treffen !

   Zijn belang om Assad weg te krijgen is kennelijk belangrijker , dan al die andere problemen .

   Gezeik voor eigen belang en de buhne natuurlijk , van die rotfransoos .

   Zag vannacht op TV , dat ze allerhande “belangrijke” figuren uit de Europese politiek ongeveer hetzelfde lieten zeggen , anti-Putin uitspraken lieten doen , om de mensen hier weer even het bos in te sturen met manipulerende info .
   Het begint behoorlijk doorzichtig te worden .

   Niet dat die Russen nou zo aardig zijn , het zijn ook boeven , maar die hebben soms ook gelijk .
   Eigenlijk hebben ze wel heel vaak gelijk en ik vind het toch dapper dat ze ondanks hun economische problemen dit bombarderen consequent volhouden .
   Het is ook in ons belang .

   Like

 14. koddebeier zegt:

  De Turken, de Arabieren en de EU slepen ons een W.O lll in.

  Like

 15. Edjan zegt:

  Tegengestelde belangen. Eu-VS-SA-Turk willen Assad weg want is Alawiet (soort sjiiet) en er zal ook wel een economisch belang zijn. Daarom steunen ze de “gematigde rebellen” en geven ze wapens, auto’s etc die ze meteen doorgeven aan IS. “Kwade tongen” beweren dat EU en VS ook IS steunen om Assad weg te krijgen, dat Turkije en SA dat doen, staat wel vast.
  Verder wil Turkije graag de Koerden uitroeien.
  De Russen willen Assad in het zadel houden en bombarderen alles en iedereen die tegen Assad is: IS en “gematigde rebellen”. Eu-VS-SA-Turk huilen tranen met tuiten en beschuldigen Rusland ervan uitsluitend vrouwen en baby’s te bombarderen.

  SA heeft vele troepen naar Turkije gestuurd om eventueel samen met de turken Syrië binnen te vallen. EU heeft AWAC’s gestuurd.
  Rusland stuurt divisie parachutisten en een kruiser.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s