Helft van “Jungle van Calais” wordt met grond gelijkgemaakt

Screenshot_5

De prefectuur Pas de Calais wil ongeveer de helft van het geïmproviseerde vluchtelingenkamp Jungle van Calais wegvegen. De bewoners krijgen nog een week om te verhuizen naar containerwoningen die de overheid ter beschikking stelt. In het gebied wonen ongeveer 1.000 mensen.

Het is al de tweede keer dat de overheid de Jungle van Calais aanpakt dit jaar. De sloppenwijk is een doorn in het oog van de Franse overheid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil op termijn alleen maar “gestructureerde en ordentelijke onderkomens” tolereren op de site.

“Ik heb het kamp deze week bezocht”, zegt prefect Fabienne Buccio aan de Franse krant Le Monde. “In het zuiden van het kamp zijn slechts twee op de drie onderkomens bewoond.”

“Mijn diensten willen de mensen die er nog wonen overtuigen om te verhuizen naar ons tijdelijk onthaalkamp CAP of naar andere plekken in Frankrijk. Er zullen 750 bijkomende plaatsen voorzien worden in containerwoningen. Als het nodig is, openen we nog meer opvangplaatsen.”

Lees verder>>>
(h/t “geentvkijker”)
Nieuwsblad.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Eurabië, Frankrijk, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Helft van “Jungle van Calais” wordt met grond gelijkgemaakt

 1. Pieter zegt:

  Veel te laat. Getuigt van lafheid na de emotionele wanhoopstoespraak van de mevrouw uit Calais.

  Like

 2. Ik wens ze geluk, maar als die lui ook maar even het idee hebben, dat verhuizen de oversteek naar Engeland bemoeilijkt, gaan ze vast niet vrijwillig, verwarmde containers of niet. Dat gaat nog genoeg struggle geven!
  Het ware beter, ze Frankrijk uit te zetten, want vestigen willen ze zich daar tóch niet, dus wat heeft het dan voor zin?
  Natuurlijk, als Frankrijk behoefte mocht hebben aan aan ‘multicultureel’ soort nieuwe clochards…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 4. Wachteres zegt:

  French residents of Calais speak on the effects of the illegal immigrants

  Franse inwoners van Calais spreken over het effect dat de illegale immigranten hebben op hun gemeenschap. De oude dame op de stoel is in shock, ze kan niet meer praten.

  Like

 5. rieky zegt:

  Dat is toch illegaal of niet? Oordeel dan naar je wet. Wat niet mag, mag dan toch niet? Of geld dat alleen maar voor de blanke?

  Like

 6. Jan zegt:

  De parasieten van Calais bestormen de tunnel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s