Wil niemand mij verlossen van die lastige priester?

Screenshot_9

(Door: H. Numan)

Dat waren de woorden van Henri II. Ze maken deel uit van de Britse geschiedenis, en zijn sinds 2002 ook een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. In 2002 werd Pim Fortuyn vermoord, op de vooravond van verkiezingen die hem premier zouden maken. Het was de eerste politieke moord in eeuwen in ons land. Die kwam niet als een donderslag bij heldere hemel. Fortuyn wist dat hij in groot gevaar verkeerde. Hij had gevraagd om bodyguards, maar dat verzoek was afgewezen. Politici in die nu  voorbije en relatief rustige tijd kregen geen bodyguards.

Fortuyn werd gedemoniseerd door linkse (lees: alle) politici en alle media (we hebben vrijwel geen conservatieve of rechtse media in ons land) op een epische wijze. Alles kan. Noem hem wat je wilt, zolang het maar slecht is. De meest uitgesproken tegenstander van Fortuyn was Ad Melkert. Kort na de moord op Fortuyn ging Melkert met pensioen. Niet geheel vrijwillig, hij probeerde later vergeefs terug te keren in de politiek.

Zie het als een vorm van schadebeperking: Ad Melkert was oud, hij kon gemakkelijk en pijnloos als zondebok fungeren om meer schade te voorkomen. Melkert had Fortuyn dusdanig gedemoniseerd dat hij zich voor de rechter zou moeten verantwoorden als hij het nu zou doen. Hij was zeker niet de enige, maar wel de meest belangrijke tegenstander van Fortuyn. Melkert was destijds partijleider van de PvdA en lijsttrekker. Zoals Hans Spekman dat nu is, minus lijsttrekker.

Die moord raakte ons land harder dan de moord op John F. Kennedy in Amerika. Het was de eerste politieke moord in vele eeuwen. Ik ben heel aardig thuis in vaderlandse geschiedenis, maar buiten de moord op Willem de Zwijger en de gebroeders de Witt kan ik me geen politieke moorden herinneren. Alle linkse politici, behalve koningin Beatrix, huilden krokodillentranen. Nee, zo hadden ze het niet bedoeld.  Dat ze Fortuyn de reïncarnatie van Hitler hadden genoemd, was bij wijze van spreken. Gewoon, een onschuldige vergelijking.

Dat onoprechte excuus werd echter niet geaccepteerd door het volk. Vrijwel alle politici en alle media, zonder veel uitzonderingen, hadden Fortuyn in een bloeddorstig monster gedemoniseerd. Natuurlijk kun je je verontschuldigen voor gemaakte fouten. Alleen ging dit vele malen verder. Uniek in onze geschiedenis werd Fortuyn vanuit het graf tot minister-president verkozen. Letterlijk. Zijn partij won de verkiezingen, maar het gevormde kabinet moest haar ontslag aanbieden vanwege de vele interne partijverwikkelingen en chronische onbekwaamheid van de LPF.

Daarom wordt het demoniseren van Wilders nu heel serieus genomen. Het is al gebeurd, en dat willen we niet nog een keer meemaken. Vandaar dat Spekman zijn apparatsjik in Katwijk moest ontslaan. De PvdA staat er bepaald niet best voor. Op een idioot die staat te kwijlen dat hij Wilders dood wil zien, zitten ze echt niet te wachten. Het allerlaatste wat ze willen horen vanuit hun krimpend electoraat is: daar gaan we weer! Natuurlijk kan Spekman zeggen dat hij Wilders een gevaar voor de democratie vindt, maar het wordt flink wat enger als een van zijn onderdeurtjes direct verbaal gaat masturberen over zijn woorden.

Den Hertog zei “We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)” en “Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er ´Van het dankbare Nederlandse volk´ op te graveren”. Dat zijn woorden die je van een jochie van twaalf verwacht. Niet van een volwassen vent, en al helemaal niet van iemand die op lokaal niveau partijvoorzitter is. Je verwacht dat hij zich gedraagt naar zijn maatschappelijke status, niet naar zijn persoonlijke fetisj.

Natuurlijk zou Spekman hem rustig laten raaskallen. Tenminste, als Spekman zelf niet flink over het maatschappelijk aanvaardbare was gestapt. Tezamen met zijn nummer twee Diederik Samson, die vond dat Wilders niet moet lopen zaniken om extra aandacht. Als Spekman zich niet versproken had, dan was den Hertog gewoon partijbaasje gebleven. Het was net iets te veel op het verkeerde moment.

Eigenlijk ben ik een beetje verbaasd: ik had nooit verwacht dat Den Hertog op staande voet ontslagen zou worden comfortabel op wachtgeld kan gaan relaxen. Een onoprecht excuus had ik verwacht, of op z’n allerbest dat Den Hertog zijn ontslag nam ‘om persoonlijke redenen’. Niet dat hij ontslagen zou worden. Dat is een heel duidelijk signaal dat de PvdA zich realiseert dat ze diep in de problemen zit.

En dat feit is hoopgevend voor iedereen die de PvdA niet zo ziet zitten. Spekman zal het nooit hardop zeggen, maar door een relatief onbelangrijke partijbaas te ontslaan geeft hij indirect toe dat de gedachte aan verkiezingen voor hem een nachtmerrie is.

Die verkiezingen verwacht ik ergens in april of mei. Het kabinet loopt op z´n laatste benen, struikelend van crisis naar crisis. Hopend en biddend (naar welke god …?) om een wondertje dat het redt. In maart staat Wilders voor de tweede keer terecht voor een kangoeroe gerecht. Tijdens of vlak na dat showproces wordt het nationale referendum gehouden. Ongeacht de uitslag van dat proces, of Wilders nu wel of niet veroordeeld wordt, de PVV gaat hier veel (virtuele) zetels winnen. De uitslag van het referendum is nu al een zekerheid. De peilingen geven aan dat 70-80% tegen gaat stemmen. Een van die twee crises zou het kabinet met veel moeite kunnen overleven, maar niet allebei. Ik verwacht dat het kabinet na het verlies van het referendum zijn ontslag zal aanbieden.

En als cadeautje voor het zeventigjarig bestaan van de PvdA vertelt Kamerlid Jacques Monasch dat hij Aboutaleb of Van der Laan graag als lijsttrekker ziet. Dat wordt dan een afscheidscadeautje. Dat de PvdA de weg kwijt is, weten we. Maar zo ver van het padje af, dat is een prestatie. Met Aboutaleb als lijsttrekker, en dus potentieel minister-president, hoeft Wilders eigenlijk geen campagne te voeren. Daar is de PvdA al druk mee bezig. Voor hem!

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Geert Wilders, PvdA, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Wil niemand mij verlossen van die lastige priester?

 1. Jan zegt:

  Waar links volk altijd een mening over heeft maar een die volslagen verkeerd is en waar zij dus geen kaas van hebben gegeten, daarom deugt ‘de ander’ dan ook niet en dient te sterven:

  https://scontent-iad3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12661997_10153599219418725_159861313019301951_n.jpg?oh=4872d2c6021a9d211ac75d3e90e4ef62&oe=5731933B

  Amerikaans liberalisme of Europees socialisme zijn een pot nat

  Like

 2. Jan zegt:

  Waarover socialisten in Amerika en Europa het eens zijn maar werkelijk niets van begrijpen:

  Like

 3. Den Hertog ex voorzitter van de PvdA fractie Katwijk is typisch zo’n geval van een hoogopgeleid figuur met een academische achtergrond (advocaat) deze lieden staan niet met beide benen op de grond mijns inziens. De prominenten van welke reguliere partij ook draaien bijna allemaal mee in de zelfde kring van arrogant, sociaal gelijkgestemden. En ze weten als geen ander wat er in de maatschappij afspeelt, ze achten zich zelf onaantastbaar en de grootste denkfout welke ze maken is dat het allemaal niet zo’n vaart gaat lopen, nou daar slaan ze de plank totaal mis dus, Je ziet het reeds gebeuren dat de tegenstand van steeds meer nieuwe COA-locaties groeit met de dag. Wat zit er nu werkelijk achter bij deze gemeentes die overwegen om zo’n asiel opvanglocatie te vestigen in hun gemeentes, is geld niets meer of minder. Het is dus zuiver op economisch en op corporatistische basis gefundeerd, de huisjesmelkers, grondbezitters, vakantiepark bezitters, camping eigenaren en de lokale middenstand profiteren van deze gemaskeerde volksverhuizing terwijl de burgerij de lasten en criminele ongemakken van dit volksverraad moeten dragen…

  Like

 4. LATEN WE HET HOPEN!!! (Met name dat laatste, wel te verstaan. Aboutaleb…..Grote God…..!)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. joga zegt:

  Volledig mee eens Adriaan Jansens.

  Like

 6. Nikki zegt:

  Ik zie het toch allemaal iets anders. Fortuyn wilde geen straaljagers kopen en meer van dat soort dingen. Hij had een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur en een week later was hij dood. Volkert had het gedaan volgens de MSM.

  Twee soorten munitie werden aangetroffen in het lichaam van Fortuyn. Er waren dus meerdere schutters, er was maar één kans, het mocht niet misgaan. Volkert werd gepakt en in de media verschenen berichten dat de kogel van links kwam.

  Ik geloof niet dat de kogel van links kwam. De kogel kwam van hogerhand. Janmaat werd een kopje kleiner gemaakt door demonisering en isolatie, maar dat lukte bij Fortuyn niet, dus werd voor liquidatie gekozen.

  Wilders wordt getolereerd en je kunt je afvragen waarom. Volgens sommigen is hij een bliksemafleider. Aan de andere kant heeft hij een afschrikkende werking op geluk zoekende islamisten.

  Ik vind dat er te weinig gebeurt in Nederland. Terwijl Oost-Europese landen geen islamiet toelaten – nul – neemt Nederland gelukzoekers met honderdduizenden tegelijk op. En ze worden nog gespreid over het hele land ook, zodat iedereen er last van heeft.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Goed stuk meneer Numan.
  Een ding vraag ik me af, nl. of het kabinet na een voor hun “slechte” uitslag zal opstappen.
  Ik vrees dat de planken voor hun koppen dik genoeg zijn om dat signaal zo uit te leggen.
  Balkenende en Bos deden het immers ook niet na de EU grondwet debakel.
  Balkenende was er zelfs trots op dat hij het enig goede van de EU, nl. de negende van Beethoven, als een soort volkslied weggekregen had.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  In werkelijkheid was dit ,t portret van Galileo voor de Inquisitie.
  De wrede Inquisitie werd door vroegere Paus[z]en van naam veranderd in: “Heilig Officie”.
  Alsof door naamsverandering de vele wreedheden ongedaan kunnen worden gemaakt.
  Zou het niet zo kunnen zijn dat er veel linkse politici zijn die graag een soort polit-correctie-bank zouden willen hebben.?
  Dan kan de Heer Wilders meteen worden veroordeeld.

  Abou als lijsttrekker !, wat een klucht.
  Maak hem maar meteen Minister President.

  ( n.b. In tegenstelling tot de moorderers van Thomas à Becket, die hun straf niet ontliepen, EIST de moordenaar van Pim Fortuijn nog meer vrijheid op.)
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25196706/__Volkert_eist_nog_meer_vrijheid__.html

  Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  Wat heeft de pvda toch met ”zelfvernietiging?” ik vind het prima hoor daar niet van.
  De pvda leeft alleen maar op als het Nederland economisch fors voor de wind gaat,
  dan kunnen zij de bevolking zand in de ogen strooien door voor sinterklaas te spelen.
  Nou, die economische voorspoed kunnen wij de eerst komende jaren wel vergeten, en mochten die ”goede tijden” ooit nog terug komen dan bestaat de pvda niet meer, zij hebben zich in dit land dan al volkomen onmogelijk gemaakt.

  Like

  • Edjan zegt:

   Och, de PvdA en zelfvernietiging (weg met ons). Feitelijk willen ze absoluut niet zichzelf vernietigen en zeker niet hun mooie baantjes want die baantjes, dat is alles waar ze wat om geven. Nee, wat ze willen vernietigen is het “plebs”, het plebs moet zich schuldig voelen en zich naar de slachtbank laten voeren.

   Wie nu nog lid is van de PvdA of erop stemt, is een varkenshond.

   Like

 10. fransdewit zegt:

  Je heb het weer heel mooi op papier gezet, mijn complimenten. Ja ik denk ook wel eens democratie noemen ze het hier, maar alleen als het allemaal op hun manier gaat. Gaat nou geen andere mening er op na houden, want dan ruimen ze je gewoon uit de weg.

  Like

 11. Bas zegt:

  Quote: Fortuyn werd gedemoniseerd door linkse politici en alle media.

  Behalve indertijd op Radio Pim Fortuyn.
  http://tinyurl.com/jvcsahx

  Like

 12. Wim zegt:

  Ik lees er nergens over, maar realiseren jullie wel ( door dit soort uitspraken ) wat het niveau van de huidige hoog (dit is zelfs universitair ) opgeleide volksvertegenwoordiging en verdedigers van ons rechtssysteem is. Om over het niveau van de journalistiek maar te zwijgen.

  Like

 13. Pingback: DOORGEEFLUIK (17) | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s