Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien (+ video)

Screenshot_13

(Door: Robin de Boer)

Door de Russische interventie in Syrië is het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen terreurgroep IS aan het licht gekomen. Dat stelt de doorgewinterde Franse journalist en analist Jean-Michel Vernochet.

In een opiniestuk voor de onafhankelijke Franse nieuwssite Boulevard Voltaire reageert Vernochet op de inspanningen van het Syrische leger om Aleppo te bevrijden. Tegelijkertijd haalt hij uit naar Europese en Amerikaanse media.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, ISIS, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, political correctness, propaganda, Rotzakken, Rusland, Socialisten, Syrië, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien (+ video)

 1. Marc zegt:

  Het zou zomaar helemaal waar kunnen zijn wat Vernochet schrijft. Het is ook bepaald logisch: als Assad erin slaagt de stad onder controle te krijgen, dan zal dat deel van de bevolking dat zich niet onder zijn bestuur thuis voelt de stad ontvluchten. Zo bezien is het de eigen keuze van die groep: ze hadden er ook voor kunnen kiezen Assad als legitieme bestuurder te aanvaarden.

  Als Assad zegt dat hij heel Syrië weer onder controle wil krijgen, kan dat het best gelezen worden als dat hij zich nu sterk genoeg voelt dit daadwerkelijk zo uit te voeren. Je zou je dan af kunnen vragen wat de soennitische bevolking dan nog zou kunnen verwachten van Assad.

  Maar andersom is het even waar: als de soennieten, laten we voor het gemak aannemen dat ze gematigd zijn, het militaire overwicht zou hebben gehad, zouden zij Assad dan niet net zo hard hebben bestreden?

  Feit is dat ook de gematigden eerder voor onderhandelingen hadden kunnen kiezen. Beide partijen hebben daar willens en wetens van af gezien. En dat zegt alles over hoe groot de onderlinge haat / wederzijdse angst kennelijk is.

  En wat is daar de oorzaak nou van?

  De harde taal dat de koran uitslaat, wellicht?

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Tja, de linkse pers en omroepen, en het stasijournaal zal ONS hier niet over informeren!

  Like

 3. Pogo zegt:

  Ja dit soort zaken mogen de burgers ook gewoon zien.
  Net als alle andere ‘westerse propaganda’ waarmee zij haar burgers wil vergiftigen.

  Keer op keer zie ik mensen op tv verkondigen dat de mensen Syrië ontvluchten, niet alleen om IS, maar nog meer om het Assad-regime en de Russische bombardementen.
  ‘D.m.v. Russische bombardementen zijn er …. burgerslachtoffers gevallen. Rusland moet stoppen met die aanvallen op burgers.’
  Wat blijkt; Rusland kan gewoon netjes aantonen dat zij daar, op dat tijdstip en op die plek, helemaal niet gevlogen heeft.
  Er is al aangetoond dat sommige burgers geld krijgen als zij voor de camera willen zeggen dat zij Russische jets in de lucht hebben gezien.
  Hoe ziet een burger aan een stipje in de lucht wat voor een vliegtuig dat is?
  Pure propaganda want achteraf blijkt dat de VS + coalitie voor de burgerslachtoffers heeft gezorgd.

  Iets anders; Volgens onze eigen MSM hongert Assad hele steden in Syrië uit om zo de bevolking op de knie te krijgen.
  Wat die MSM ons niet vertelt of laat zien, zijn de werkelijke feiten.
  Ooggetuigen, de bevolking uit dat soort steden, die gewoon de waarheid zeggen; Assad is daar niet verantwoordelijk voor maar juist de oppositie/rebellen en allerlei andere groeperingen die wij daar steunen.
  Eerste hulp (de medicijnen en middelen) maar ook de eerste levensbehoeften (eten, drinken en kleding) worden door dat soort groeperingen in beslag genomen en duur doorverkocht.
  (hamas gaat ook zo te werk met zijn eigen bevolking, alleen maar om grip te krijgen en te behouden)
  De berichtgeving is zo dat het de schuld is van Poetin en Assad en dat we vooral de oppositie en rebellen moeten blijven steunen terwijl het juist zij zijn voor al die ellende.

  Hier een voorbeeld;

  ‘Syrische dorpen afgesloten van de buitenwereld’
  (“Het is allemaal erg onduidelijk wie wat doet maar…….Assad is de kwade.”)

  En hier de locals aan het woord.

  ‘Madaya Residents Blame Rebels for Hunger’
  Madaya Residents Blame Rebels for Hungerhttps://www.youtube.com/watch?v=bjSRDKeMdqk

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pogo: 16.17. uur. Heel de media, in Europa zijn in handen van de LINKSE KERK, en de politiek/correcte bende. En die zijn voor de verrader Obama USA, en voor de HAATBAARDEN!

   Like

  • geentvkijker zegt:

   Mijn man en ik, kennen al 10 jaar een Syrisch stel, Christen,,,,,gevlucht 10 jaar geleden al, maar niet voor ASSAD ! Als je dat stel vraagt naar Assad : alleen maar positief ! Had meteen werk toen hij hier kwam, tot op de dag van vandaag, spraken binnen een half jaar nederlands, 2 kinderen . Die Assad ( en je kan het ook zien aan die man, vind ik dan…) is gewoon een keurig nette man, in Syrie leefden ze allemaal rustig naast elkaar, tot enkele jaren geleden er steeds meer problemen kwamen met moslims/soennieten. Elk jaar gingen ze terug naar Syrie op vakantie, behalve in 2015. De familie in Syrie is nu KWIJT, vele telefoontjes hebben tot nu toe niets uitgehaald, en wij vragen er regelmatig naar, maar ze weten niets ….WIE weet wat er gebeurd is. Door dat stel weet ik dus al enkele jaren dat er met die Assad nagenoeg NIETS mis is, vraag het aan Syrische mensen en zij staan allemaal aan de kant van Assad ! DE MEDIA LIEGEN ALLES BIJELKAAR, ….kijk het journaal 1 x 10 minuten, en probeer de LEUGENS te tellen :
   dat lukt bijna niet…

   Like

   • paulzwueste zegt:

    geentvkijkster. Wist niet dat u een mevrouw was, maar dat maakt mij niet zoveel uit.
    Realistisch verhaal van u, ik denk dat u helemaal gelijk hebt.
    Ik vond Assad ook gelijk een keurige man, is denkelijk niks mis mee. Beschaafd en kundig. Geen wonder dat hij het goed met zijn vriend Poetin kan vinden. Ik wens hem heel veel succes maar dat zal wel lukken met zulke vrienden. Erdogan vind ik een enge man. Gelukkig dat hij zijn langste tijd heeft gehad. Ik weet al precies hoe het verder zal gaan. Ik zal het nog niet verklappen maar Erdogan mag binnenkort niet meer meedoen.

    Like

 4. Elena zegt:

  Lees wat de glibber Erdogan eist van de Koerden in Syrië…

  zo 14 feb 2016, 09:45
  Turkije bombardeert weer Syrische Koerden
  BEIROET –
  Het Turkse leger heeft zondag voor de tweede dag op rij stellingen van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) bestookt. Twee strijders van de Koerdische militie zijn gesneuveld, bericht het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.
  Turkije eiste zaterdag dat de YPG de terreinwinst die ze de afgelopen dagen in de provincie Aleppo hebben geboekt weer prijsgeven. De Turkse regering beschouwt de YPG, die banden onderhouden met de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK, als een terroristische organisatie.
  Het Turkse leger bombardeerde zondag onder meer een vliegbasis en enkele andere stellingen die de YPG onlangs op Syrische rebellengroepen hebben veroverd.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Rusland een (flink stekende) DOORN in het oog van de EU !!! Onze bedriegende leiders zien de ‘bui al aankomen’. Als het hun tegen gaat zitten, moeten ze met ‘hangende pootjes’ verantwoording aan het volk (gaan) afleggen. Flinke hartaanvallen pijnigen de lichamen (gevolg van hyperactieve stresssssss) en het volk moet hun letterlijk afleggen !!! Dan heeft het EU-volk gewonnen, met dank aan (o.a.) Rusland. “Maar zo-ver zijn we nog (lang) niet”.
  Rusland heeft in het verleden ons continent al vaker ‘uit de brand’ geholpen. Denk aan de tijd van de hyperactieve Napoleon; bijvoorbeeld. “Triest dat onze arrogante leiders deze feiten volkomen zijn vergeten”. Nou, vergeten??? ? ??? NEE, maar men wil NIETS leren van voorbije jaren, – decennia, – eeuwen. Het volk moet immers oerdom worden gehouden !!! “Lukt niet echt, de ‘wekkers zijn gaan ringelen op de EU-slaapkamers’. Meer en meer burgers komen tot realiteit, zeer zeker de O-Europese bevolking”.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Damascus gaat het waarschijnlijk zeer binnenkort ontgelden !!! Zal tot as komen…Ofwel een gecremeerde hoofdstad voor Syrië.

  Like

 7. geentvkijker zegt:

  De mensen zouden ook eens moeten begrijpen ( onderhand, werd tijd ) dat al die presidenten die er ZATEN : Ghadaffi, Mubarak, en Assad ( die er nog zit ) helemaal niet zo `n slechte figuren waren…..a. Ze zaten er al vele tientallen jaren b. en zoo erg verkeerd ging het niet, dat het nodig was ze af te zetten…..( zelfs de verhalen van Osama bin Laden en Sadam Hoessein zaten veeeel anders in elkaar, dan men het publiek wil laten geloven ! ) Die beide laatsten leven zelfs nog BLIJKBAAR, op de Bahama `s en de ander in St. Petersburg…..
  In Libie ging het zelfs heel erg goed, ……
  Maar dit alles is in gang gezet ( het plan van 1922 ) in de PRAKTIJK : vanaf JULI 2001
  ( met daarna toen 9 / 11 ) ……alles is opzet geweest ALS VOORSPEL, naar de 3e w.o.
  die er MOET komen, in de ogen van de Elite om de MACHT naar zich toe te trekken, de CONTROLE over de wereldbevolking over te nemen, en ALLEEN maar daaarom gebeurd alles, wat er NU gebeurd……..1 GROOT SPEL, en verder niks, en daar is alles mee gezegd, maar dan ook allessss !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @geentvkijker: 17.10. uur. Zo zie ik het ook. Er wordt doelbewust naar een Wereldoorlog gewerkt. Met voorop een figuur als Obama, dienstknecht van de perverse heersers van Saoedi-Arabië, en van de oppermoefti van Ankara, de moslimdictator Erdogan!

   Like

   • geentvkijker zegt:

    En daaarom Tom, is het toch fijn dat er een site is zoals Bron, waar we elkaar ( de meest wakkeren vd maatschappij ) al is het dan IN LETTER en SCHRIFT, kunnen ontmoeten. We leren hier van elkaar. Buiten deze site, vind ik het in de omgeving behoorlijk ERGERLIJK en SAAI worden met opmerkingen als : `Oooohhhh je moet dat internet niet geloven, want er wordt een hoop gelogen` ….en dan zeg ik altijd : ` Ga gerust door met jullie GAMEN, en je CHATTEN, en je DATEN…je kunt het internet ook POSITIEF gebruiken, om te lezen en te leren, je moet alleen het JUISTE SPOOR volgen !
    en niet al te veel TV KIJKEN ! ` …..en dan moet je ze zien kijken
    Hier is het altijd gezellig, koffie erbij, hond op het dekje ernaast, muziekje op de achtergrond, een dikke reep chocola volle melk van VERKADE, straks om 23 uur mijn bordje kaasblokje met stukjes leverworst, en dan ga ik met VOLLE kracht vooruit tot morgenvroeg 4 a 5 uur. En dan doe ik alleen maar ADEMHALEN en LEZEN….
    Ik zou zeggen : stop gewoon met werken en doe alleen maar dit…..en laat ze buiten gewoon verrekken……( hahahahahahaha dit laatste is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk, grapje )

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jeetje, kreetje! Tot ’s morgens 4 a 5 uur? Nou, daar heb ik respect voor.

    Like

 8. Voor wat het waard is.

  De Russische overheid roept zijn burgers op, die zich nog in Turkije bevinden, om binnen 24 uur terug te keren naar Rusland of Turkije te verlaten

  https://www.superstation95.com/index.php/world/888
  https://www.superstation95.com/index.php/world/886

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Elena: 16.25. uur. Het grootste gevaar komt van: de leugenaar, renegaat Obamadrama, de grootmoefti en opperhaatbaard Erdogan, en de grootste schenders der mensenrechten: Saoedie-Arabië. Dezen zijn van plan overal IS aan de macht te brengen, zelfs in Europa. En het MERKELGEDROCHT en ex. stasiwijf, help ook een handje mee, door heel de moslimwereld toe te staan naar Duitsland te komen, en zelfs ONS verplicht HAATJURKEN toe te laten!

  Like

  • Edjan zegt:

   Klopt, de EU meent dat ze de aanslagen en verkrachtingen van de mohammedanen voor eigen gewin kunnen gebruiken. Maar, de EU wordt dan ook volledig geleid door narcisten en psychopaten.

   Like

 10. frank de bakker zegt:

  Je kan het bijna voorspellen: Poetin stemt in met vredesverdrag (GROTE FOUT VAN SCHAAKMEESTER POETIN).
  Amerika, Turkije en SA bondgenoten zien deze kleine kans en sturen grondtroepen naar Syrie. Gevolg strijd gaat door wat uitmond in WO3. Navo (incl Nederland) komt in conflict met Rusland/Iran. Nederland word totaal oorlog ingezogen tegen Rusland/Iran evt China.
  DAG Nederland…

  Like

 11. Elena zegt:

  Is het puur toeval dat Hitler goede banden onderhield met moslim grootmoefti van Jeruzalem?…Merkel onderhoudt goede band met de moslim grootmoefti van Ankara.
  Gaat Duitsland voor de 3e maal ons een 3e wereldoorlog inslepen?

  Like

  • geentvkijker zegt:

   JA ! De kans dat het n i e t gebeurd is NIHIL, rekening houdende met DUIZENDEN voorspellingen en geschriften, ( en documenten van het PROJECT ) komt er een 3e w.o.
   Maar dit is niet alles, ( nu komt er een DIK TABOE, gordels vast ! )
   b u i t e n a a r d s e n / t i j d r e i z i g e r s uit 2063, die hier geweest zijn ( en al weer terug naar 2063 inmiddels ) hebben al jaren geleden verteld dat de 3e w.o. zou beginnen in 2015 ! ik zal de LINK hier neer zetten, als ik `m vindt ( haha zoeken dus weer ) .
   En dat klopt ook, want OFFICIEEL is de 3e w.o. al begonnen op 15 september 2015
   ( einde 49-jarige Shemita ) ….Volgens de Openb. v. Johannes zou de 3e w.o.
   1260 dagen duren….inmiddels zijn er daar EXACT 5 maanden van voorbij….
   dus : tot 13 februari 2019, BIBBEREN en BEVEN, nu nog precies 3 jaar !
   Eveneens rekening houdende met het gegeven, dat de VOLGENDE FASE van deze
   immigratie – soep, zal beginnen tussen 1 april aanstaande en 1 juli ( op SCHEMA )
   EN daarbij rekening houdende met de UITSPRAAK van Elizabeth tijdens haar KERSTTOESPRAAK ( dat DIT de laatste GEWONE kerst zou zijn : ENJOY THIS CHRISTMAS zei madam, en zij kan het weten natuurlijk ) EN daarbij opgeteld, dat zelfs de PAUS iets dergelijks heeft gezegd……is de conclusie dus : JA Elena, de 3e w.o. is zelfs al begonnen !

   Like

   • Cathja zegt:

    @ geentvkijker om 03:05 uur

    Als ik uw reactie lees, dan rijzen er bij mij diverse vragen. U schrijft over buitenaardsen/tijdreizigers uit 2063, die hier zijn geweest en inmiddels weer terug zijn naar 2063 (???), en vervolgens haalt u de Openbaringen van Johannes er ook nog even bij.
    Ik lees allerlei getallen en voorspellingen…….; ik kan u zeggen dat ik mij daar verre van wil houden.
    Dat we afstevenen op een (omvangrijke) oorlog, dat zullen velen erkennen. Maar wat u hier schrijft daar hecht ik echt geen waarde aan. Misschien had u op het moment van schrijven beter lekker in bed kunnen liggen en slapen?

    Wat de paus en koningin Elizabeth er allemaal uitgooien boeit me totaal niet. De toekomst zal het leren. Waarom zouden we ons bezig moeten houden met buitenaardsen en helderzienden, en weet ik wat allemaal nog meer?
    Ik ben een christen, en houd me bezig met wat er in de Bijbel staat. Daar heb ik meer dan genoeg aan. Ik heb verder geen poppenkast nodig.

    Like

 12. Republikein zegt:

  Wie en wat is Reuters?

  Wie bepalen het nieuws in Nederland?

  Kun je je voorstellen, dat het bij nieuwsvoorziening niet gaat om wat je WEL te zien krijgt, maar meer om wat je NIET te zien krijgt..? Denk er eens over na..! Het NIET-INFORMEREN van mensen over essentiële zaken is het geheimhouden van deze zaken. Of dit nu bewust of onbewust gebeurd, dat is om het even; de essentie is dat er geen sprake meer is van onafhankelijke berichtgeving.

  De onafhankelijke media in Nederland zijn nagenoeg ter ziele. Steeds meer mediabedrijven zijn in steeds minder handen. Op een enkele uitzondering als ‘De Groene Amsterdammer’ na, zijn de media in de loop der tijd overgenomen door almaar grotere corporaties die op hun beurt bijna allemaal in bezit zijn van slechts enkele machtige families.

  Vaak betreft het families met invloedrijke connecties en een dubieus verleden. De media vertegenwoordigen de belangen van de internationale corporaties, volgens de wereldberoemde onderzoeksjournalist John Pilger ‘de nieuwe heersers van de wereld’:
  ‘Multinationals welke, sinds hun ontstaan in Nederland, winst en het tevreden stemmen van de aandeelhouders als enige drijfveer hebben.’

  Waarheidsvinding en het juist informeren van het publiek zijn ondergeschikt aan de belangen van de multi-nationals. Bij hen geen andere dan de officieel geaccepteerde kijk op de terreuraanslagen van 11 september 2001. Bij hen geen twijfel of kritische vragen over de vrijheidsberovende maatregelen ‘tegen terreur’ of de missies voor ‘vrijheid’ en ‘vrede’ van de Verenigde Staten in Irak en Afghanistan.

  Gaan we in de geschiedenis kijken dan blijkt de verstrengeling van media en overheid duidelijk waarneembaar in de tweede wereldoorlog, waar de overheerser het nieuws bepaalde. Denk maar aan propagandaminister Joseph Goebels. Niet alleen liet hij essentiële informatie weg, maar bewerkte ook nog eens, in volle omvang, het ‘nieuws’ wat mensen wel te zien en horen kregen.

  In Nederland is er slechts een handjevol mensen dat het nieuws bepaalt. Wie zijn zij?

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1018

  Like

 13. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 14. geentvkijker zegt:

  Cathja : Nee, is geen poppenkast.
  En op ZICH ZELF staand , betekenen deze zaken ook niks ! Maar bij elkaar genomen, is het WEL frappant, omdat alles op elkaar aansluit, gezien vanuit verschillende onderwerpen. En dat is wat ik bedoelde. Tijdreizen bestaat en is ook bewezen. Dat doet niets af aan het feit dat er mensen zijn die er niet in geloven, wel of niet maakt niks uit. Het bestaat gewoon, net als
  de ontdekking van dat gedoe met die `zwaartekrachtgolven ` paar dagen geleden, zelfde geval.
  Daarom zei ik ook : gordels vast ! Taboe ! Omdat niet iedereen al zover is, en daar heb ik ook begrip voor. Heel erg veel van dit soort zaken staan ook in de bijbel overigens, en wat te denken over de vele religieuze schilderijen en kunstvoorwerpen waar Ufo `s op te zien zijn, dat is BEKEND. Maar wellicht leest U daar dan overheen, dat kan ook…

  Like

 15. geentvkijker zegt:

  Cathja en anderen : hier is de LINK ( deze gebeurtenis is al 1 1 jaar oud hoor en bij velen bekend ) en heeft op diverse websites gestaan en is zeer hardnekkig, dus naar alle waarschijnlijkheid GEEN poppekast ! ( anders had ik het niet geplaatst )
  https://nieuwsbreker.wordpress.com/2013/12/04/een-tijdreiziger-vertelt-over-onze-tijd/
  wel even in Nederlands vertalen misschien, leest wat gemakkelijker
  Past bovendien ook nog bij de TITEL van dit topic, wat de westerse media ons nooit zal vertellen
  en zeer interessant. er zijn meerdere gevallen, maar dit is de BEKENDSTE

  Like

 16. geentvkijker zegt:

  https://missiongalacticfreedom.wordpress.com/2015/12/27/queens-2015-christmas-bombshell-message-enjoy-your-final-christmas/
  En….DIT is de LINK naar het artikel, van de Kersttoespraak van Elizabeth DIE HELEMAAL OVERNIEUW moest omdat zij had gezegd : Enjoy your L A S T Christmas, daar ging zij dus totaal mee de mist in, want met veel moeite ( uren later dus ) hebben ze alles opnieuw moeten filmen, de originele kersttoespraak wilde de BBC n i e t uitzenden, wat logisch is, want zoiets kun je niet maken, om zoiets te zeggen tegen het ONWETENDE volk, wat niet op de hoogte is
  van de komende 3e w.o. plannen…..( wij hier zijn veelal wakker en weten `t wel , maar 90% weten het niet )
  De paus heeft ook bij iets dergelijks zijn mond voorbij gepraat, maar daar heb ik geen link van.

  Like

 17. Jan zegt:

  ISIS verbied ballonnen omdat deze hen aan vrouwenborsten doet denken

  ISIS terrorist demands shop owner burst balloons – because they look like women’s breasts


  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/isis-terrorist-demands-shop-owner-7394582

  Er is iets heel erg mis met die zandhazen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s