In Denemarken is de islam nu officieel een ras

Screenshot_31

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Het vonnis werd uitgesproken in de Deense stad Helsingør, de stad, waarin de dichter Shakespeare zijn karakter Marcellus in het theaterstuk “Hamlet” liet zeggen: “Something is rotten in the state of Denmark.” Hier rust in de catacomben van kasteel Kronborg eveneens de legendarische Holger Danske, de held die zal ontwaken als zijn land in hoogste nood verkeert. Nu zou het tijd zijn om te ontwaken, want een rechtbank heeft een man veroordeeld tot een geldboete, omdat het de islamitische ideologie met het nationaalsocialisme had vergeleken.

journalistenwatch

De Deense krant “Jyllands-Posten” bericht dat de Deen Fleming Nielsen tot een geldboete van 1.600 Deense Kronen ( ongeveer € 214,-) veroordeeld werd, omdat hij § 266b van het Deense strafrecht zou hebben overtreden.

Nielsen had het volgende op zijn Facebook-pagina geplaatst:

De ideologie van de islam is in al zijn delen net zo weerzinwekkend, walgelijk, onderdrukkend en ontmenselijkend als het nationaalsocialisme. De massale immigratie van radicale islamieten in Denemarken is de meest vernietigende gebeurtenis die de Deense samenleving in haar jongste geschiedenis moest meemaken.

 Voor dit commentaar moet Nielsen 1.600 Deense Kronen boete betalen, omdat hij de zogenaamde racismeparagraaf zou hebben overtreden. Aldus de motivering van het vonnis door een rechtbank in Helsingør.

De aangeklaagde had deze woorden in november 2013 op Facebook geschreven. “Ik heb geen enkele paragraaf geschonden, waarvan ik beschuldigd wordt. Ik heb de religie van de islam of moslims met geen woord genoemd. Mijn woorden hadden betrekking op de radicale islamieten en de ideologie van de islam”, aldus Nielsen tegenover de tv-zender TV2 na de verkondiging van het vonnis.

Daarom lijk het logisch dat Fleming Nielsen tegen het vonnis, dat hem in zijn vrije meningsuiting zou beperken, bij een hogere rechtbank in beroep zou kunnen gaan. Maar dat zal hij niet kunnen, want de geldboete ligt onder de onderste limiet die het toestaat om tegen zulke vonnissen in beroep te gaan.

Fleming Nielsen schreef deze woorden als commentaar op een posting van een van zijn vrienden, die op Facebook een artikel had gepubliceerd over een huurdersvereniging, waarvan de meerderheid tot de islamitische extremistische groepering Hizb ut-Tahrir behoort. De rechtbank in Helsingør beweerde in zijn vonnis dat Fleming Nielsen in het algemeen over alle moslims geschreven zou hebben, niet alleen maar over radicale islamieten in engere zin, zoals hij had beweerd.

De rechtbank zou in dit verband de “ideologie van de islam” met d eislam gelijkgezet hebben en niet alleen maar de extreme delen van de islam. Maar dit zou een gevaarlijke uitbreiding van de racismeparagraaf zijn die de rechtbank in Helsingør zou hebben ondernomen, aldus Jacob Mchangama, directeur van de juridische denktank “Justitia”.

“Daarom heeft de rechtbank in Helsingør een enorme stap naar de uitbreiding van de racismeparagraaf gezet, om een soort blasfemie-clausule te implementeren, die indirect religies voor belediging moet beschermen. Wij hebben dit altijd in dit land afgewezen, als je bedenkt dat niemand sinds 1946 wegens blasfemie veroordeeld werd”, schrijft Mchangama in zijn blog op de website van de Deense krant “Berlingske”.

Het is belangrijk om vast te stellen dat de strijd “islam is geen ras” op dit moment tamelijk uitzichtloos is. Enkele jaren geleden, het zal in het jaar 2009 geweest zijn, had de VN een uitgebreidere definitie van het begrip “racisme” aangenomen, waar door de OIC vaart achter was gezet. Een ieder die “haat aanwakkert”, “discrimineert” of andere erge dingen tegen “een religie” onderneemt, doet hetzelfde alsof dit zich tegen een ras zou richten. Zelfs wanneer de Deense rechtbank de VN niet citeert, dan kun je toch herkennen dat deze nieuwe definitie van “racisme” op de achtergrond loert.

De Deense krant “Ekstrabladet” bericht nu dat binnen de 58 minuten 9.400 Deense Kronen werden ingezameld. Dat zijn ongeveer € 1.200,-, zodat Fleming de boete en de gerechtskosten kan betalen. De algemene mening is dat het Deense volk het niet eens is met het gerechtelijke vonnis.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Denemarken, Dhimmitude, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, nieuw fascisme, OIC, political correctness, Racisme, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op In Denemarken is de islam nu officieel een ras

 1. jungleelephant zegt:

  Rechters deugen dus overal niet;niet alleen hier!

  Like

  • BigLJohn zegt:

   jungleelephant van 14 februari 2016 om 23.23; Dit is schijnbaar van alle tijden. Mijn overleden vader zei het al; Een rechtbank is net een draaibank. Je komt er voor je recht, maar de rechtbank verdraait alles ten gunste van de schuldige, en laat jou tenslotte de boete betalen !

   Like

  • paulzwueste zegt:

   En Nielsen zal natuurlijk belasting moeten betalen over het geld dat hij van de Deense bevolking, voor het hem door de overheid aangedane onrecht, zal ontvangen.
   Hoe ontzettend cynisch…

   Like

 2. Ron zegt:

  “had de VN een uitgebreidere definitie van het begrip “racisme” aangenomen, waar door de OIC vaart achter was gezet. Een ieder die “haat aanwakkert”, “discrimineert” of andere erge dingen tegen “een religie” onderneemt, doet hetzelfde alsof dit zich tegen een ras zou richten.”

  Hier staat toch iets interessants. Die bredere definitie van racisme die de VN hanteert daar is de VN door de OIC toe aangezet.
  Laat nu de OIC de Organization of Islamic Cooperation zijn waar vrijwel alle islamitische landen in de wereld bij vertegenwoordigd zijn.
  Die uitbreiding van de racisme definitie is er dus alleen gekomen om kritiek op de islam in de kiem te smoren, want iedere kritiek kan gezien worden als: “andere erge dingen tegen een religie”.
  Als de engekse wikipedia van OIC bekeken wordt dan valt iets op:

  “The OIC has permanent delegations to the United Nations and the European Union”.

  Dit betekent dat als die OIC bij de VN zoiets als dit al voor elkaar kan krijgen, dat dit bij de EU ook al lang kan hebben plaatsgevonden.
  In het boek “Eurabia” van Bat Ye’or staat deze organisatie OIC ook meerdere malen genoemd als zijnde van grote invloed op de EU.

  Dit gezien hebbend betekent dit dat de vrijheid van meningsuiting enorm gevaar loopt en binnen korte periode op zijn minst enorm gevaar loopt.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  In Denemarken is de islam nu officieel een ras…..Dat klopt, ze bedoelen het vuilnisbakken-ras, gelijk een straathonden-ras. Alleen, de eerste de beste straathond heeft nog meer fatsoen dan alle moslims bij elkaar !

  Like

 4. Marc zegt:

  De ideologie van de islam is in al zijn delen net zo weerzinwekkend, walgelijk, onderdrukkend en ontmenselijkend als het nationaalsocialisme. De massale immigratie van radicale islamieten in Nederland is de meest vernietigende gebeurtenis die de Nederlandse samenleving in haar jongste geschiedenis moest meemaken.

  En nou maar effe wachten tot de gedachtepolitie mij komt halen.
  Vervolgens een veroordelinkje door een D666-rechter, en klaar is Kees!

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Die rechter moet naar ’t dolhuis…

  Like

 6. elisah zegt:

  Dan is de koran toch ook racistisch? Die tolereert geen enkele andere religie en noemt iedereen ongelovig.

  Like

  • madeleine zegt:

   Dat vraag ik me ook altijd af. In de koran worden christenen als apen en varkens benoemd, maar het is racistisch om een moslim als makaak te benoemen? (alhoewel deze benaming door de arabieren zèlf als naam voor de berbers werd genomen, waarschijnlijk op basis van hetzelfde koranvers)
   We zitten duidelijk al in de dhimmie status.

   Like

 7. Thom zegt:

  Weg met ons, weg met de Denen. De rechters wijzen ons de weg. Was de Deen Pechtuld daar de rechter? Het lijkt er wel op dat Pechtold familie in Denemarken heeft.

  Like

 8. Edwin Lauxen zegt:

  Roland Freisler was ook Rechter, maar dat is nog geen garantie dat er recht gesproken wordt, welliswaar word recht gesproken wat krom is maar dat is wat anders in mijn optiek.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik heb meer boeken gelezen en documentaires over WO II bekeken dan je denkt en dat namelijk in een periode van zeker 30 jaar tijd! Een boekenkast van mij staat hier vol mee en zelfs met een aantal boeken over WO I. ‘Mein Kampf’ (dat mijn opa, een naamgenoot van mij, afkomstig uit Suriname en WO II bewust meemaakte, in zijn collecte had) is alleen iets te moeilijk voor mij om te lezen en in ‘Het Achterhuis’ heb ik niet erg veel interesse. Pas geleden kwam er nog een boek uit over de nazi-rechter Roland Freisler en daar heb ik verschrikkelijk lang op moeten wachten! Er zaten alleen geen foto’s in dat boek en lang niet al de slachtoffers van Freisler werden hierin beschreven zoals graaf Schwerin von Schwanenfeld.
   Ik hoop diep in mijn hart dat ik nog eens een boek mag lezen over Peter Kürten, de Vampier van Düsseldorf, en deze was diep in zijn hart misschien ook wel een moslimhater. Maar één van de vele slachtoffer van Kürten was een zigeunermeisje geweest en dat zou iemand als Hitler (zelf een zigeunerhater) zeker geweldig hebben gevonden!

   Geliked door 1 persoon

 9. Urbanus zegt:

  Wat heb ik vroeguh gescholden op Jehova’s… Doe ik niet meer want het is plots een ras en ik geen racist natuurlijk. Allemaggies mensen, laten we dit nu echt gebeuren?

  Like

 10. breget zegt:

  De blanke mens is in sprookjes gaan geloven ,maar wel met een tint van horror.

  Like

 11. Elena zegt:

  Dit zojuist ontdekte agressieve ras, heeft de Vlaamse Minister Van Dierenwelzijn Ben Weyts gedagvaard wegens verbod op onverdoofd slachten.

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/weyts-opnieuw-gedagvaard-wegens-verbod-op-onverdoofd-slachten/article-normal-664999.html

  Like

 12. Elena zegt:

  Smerige corrupte landverraders die Deense rechters.
  Hoe krijgen ze het verzonnen?
  Dus..alle katholieken zijn ook één ras.

  Hoogste tijd dat de autochtone Denen de oorlog verklaren aan die stinkende rechters en het recht in eigen hand nemen.

  Like

 13. hendrikush zegt:

  “Een ieder die “haat aanwakkert”, “discrimineert” of andere erge dingen … onderneemt, doet hetzelfde alsof dit zich tegen een ras zou richten”

  Dit is de perfecte omschrijving voor een rechtszaak tegen mohammedanen en hun leer!

  Like

 14. Typerend kenmerk van de uitbreiding van dit soort begrippen is, dat het zo sluipenderwijs gaat.
  Er wordt vooraf niet openlijk over gesproken, tot men er tegenaan loopt in, bijvoorbeeld, een individueel vonnis, zoals dit. Als de -in dit geval Deense- autoriteiten ervan overtuigd waren geweest, dat de islam gelijkgesteld kan worden met een ‘ras,’ en dat ze dit zelfs desgevraagd zouden kunnen aantonen, waren ze er waarschijnlijk veel openlijker mee voor de dag gekomen. Veel eerder ook, bijvoorbeeld kort na WO II al, toen dergelijke bepalingen bewust in de West-Europese landen werden opgenomen in het kader van: Dit nooit meer.
  Als een Overheid onweerlegbaar kan aantonen, dat zekere verordeningen of bepalingen op den duur functioneren ten voordele van iederéén durft ze er openlijk mee voor de dag te komen; kan ze dat niet, bijvoorbeeld omdat de vrijheid van meningsuiting er door wordt ingeperkt, dan neemt ze haar toevlucht tot sluikwegen, om dat naderhand dan weer met veel kromme redeneringen te ontkennen.
  Met andere woorden: Men beseft in het achterhoofd zeer goed, dat er “something rotten in the state of Denmark ” is, maar men heeft zijn redenen om de rot niet aan te pakken. En daarbij spelen dus andere prioriteiten een rol dan het welzijn van het eigen volk, hoewel dat op de eerste plaats zou moeten komen. Een uiterst kwalijke zaak. (Die dan ook niet uitgesproken wordt.)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 15. Scarlatti Bombatti zegt:

  Dit betekent dus dat wij in 2009 niet doorhadden dat i.s.m. of i.o.v de VN,er hààst is gemaakt om stiekem de ‘islam’ alls ‘ras’ te laten vastleggen in de wet, zij hebben waarschijnlijk gedacht, REGEREN is VOORUIT ZIEN, íedere keer valt mij meer en meer op hoe doordàcht zij alles ‘geregeld’ hebben… is hier nog wel aan te ontkomen?

  Like

 16. BertG. zegt:

  De indeling van de mensheid in verschillende menselijk rassen is in de antropologie de groepering van mensen in verschillende categorieën op basis van uiterlijke en genetische kenmerken. In het verleden werd de term ook in de biologie gebruikt. Biologisch gezien bestaan er naar hedendaagse inzichten binnen de soort Homo sapiens echter geen rassen[1][2][3] en algemeen gelden dergelijke indelingen in de wetenschap als verouderd.

  In de geschiedenis is het rassenbegrip vaak aangepast aan de wensen van de heersende macht. Soms werden hiervoor pseudowetenschappelijke argumenten gebruikt.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijk_ras

  Like

  • Luchtpint zegt:

   “In het verleden werd de term ook in de biologie gebruikt. Biologisch gezien bestaan er naar hedendaagse inzichten binnen de soort Homo sapiens echter geen rassen”

   Noem ik betwistbaar. Tegenwoordig bestaat er een (uiteraard) linkserige tendens om raskenmerken doelbewust over het hoofd te zien, onder het mom dat we allemaal 1 grote solidaire wereldgemeenschap zouden vormen, in essentie. Stukje ideologie dat sommige wetenschappelijke uitgangspunten vergiftigd heeft. Beetje hetzelfde als de PC bewering van linkse idioten dat we eigenlijk allemaal Afrikanen zouden zijn.

   Like

 17. Republikein zegt:

  De boete is te laag, bezwaar of beroep niet mogelijk.Vrijwillig een hogere betaling doen dan het bedrag van de bekeuring is misschien te simpel.
  Ze hebben daar natuurlijk ook een boetewet.

  Like

 18. jantjeuitnl zegt:

  Als ‘mijn kampf’ de maatstaf is voor het verbieden van een boek, dan had de Koran al 100 keer verboden moeten zijn. Maar nee, het Satansboek staat in de 2e kamer.

  Like

 19. Edjan zegt:

  Het lijkt me dat ze in Denemarken:
  1) PRIMAIR de mohammedanen willen beschermen tegen de “vuilpraat” van die “gore rechtse neo-nazi’s”
  2) SECUNDAIR zoeken ze daar een wet bij die ze dan aanpassen totdat het gewenste doel bereikt is.

  PS: “vuilpraat” en “gore rechtse neo-nazi’s” zijn objectieve beschrijvingen en dus en kunnen dus niet beledigend opgevat worden.

  ?

  Like

 20. Elena zegt:

  Hoogste tijd het DNA te vergelijken met dat van mensen zonder islam geloof.
  Het is wetenschappelijk bewezen dat het DNA van de mens erg veel overeenkomsten heeft met het DNA van een varken.

  Like

 21. massamanipulator zegt:

  Ras vertaald naar het deens betekend race in het deense woorden boek betekend dat een groep van culturen , dan klopt het wel onze betekenis van ras in namelijk anders dat betekend groep van verwanten of soorten. dus dan lijkt dan wel anders .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s