Kruitvat Syrië

syria_map

(Klik op afbeelding voor groter beeld)

(Door: “D.G. Neree”)

Ondanks de nietszeggende overeenkomsten in München gaat de strijd in Syrië onverminderd door en nadert een beslissend moment: de herovering van Aleppo, eens de welvarende 2e hoofdstad van Syrië.

Nu Assad op het punt staat om met behulp van de Russische luchtmacht en Iraanse grondtroepen Aleppo te bevrijden van de ‘gematigde’ moordenaars- en huurlingenbendes en daarmee de bevoorradingslijn vanuit Turkije af te snijden, betekent dit het einde van de gewapende opstand tegen zijn regime en het begin van de verdrijving van ISIS uit Syrië. Als Assad het oostelijk deel van Syrië weer in handen heeft, is het nog maar een kwestie van schoonvegen.

Maar dat is niet naar de zin van degenen die deze opstand vanaf het begin hebben gefaciliteerd, Saoedi-Arabië en Turkije, de bondgenoten van Amerika en het Westen. Saoedi-Arabië heeft aangekondigd om grondtroepen in Syrië niet uit te sluiten om zogenaamd tegen ISIS te vechten, maar in werkelijkheid om een halt toe te roepen aan de Russen en het Syrische leger en de “rebellen” te steunen in hun doel om Assad te doen verdwijnen. SA heeft inmiddels al een luchtvloot in Turkije gestationeerd, dicht bij de grens van Syrië.

Lees verder>>>
Fenixx

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kruitvat Syrië

 1. Ze zijn daar allemaal knettergek. Dit ontaard in een WO-III !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Denk het niet. Ik denk dat Erdogan de grote verliezer wordt.

   Wij zouden WOIII ingesleurd worden doordat Erdogan de Nato om hulp vraagt omdat hij zogenaamd wordt aangevallen….?
   Laten we deze situatie eens bekijken.
   Vraag 1: Wordt Turkije op eigen grondgebied aangevallen? Antwoord: Neen. Turkije voelt zich bedreigd doordat e.e.a. zich in zijn grensgebied afspeelt.
   Inderdaad, dit laatste zou een reden voor de Nato kunnen zijn om in te grijpen.
   Tot zover dus…
   Vraag 2: Waarmee? Einde oefening om in legertermen te spreken. Door de decennia doorgevoerde bezuinigingen van alles wat met het leger te maken had is Europa niet eens in staat om zichzelf te beschermen laat staan ’n militaire wereldmacht te verslaan.
   Vraag 3: Ja maar Amerika zal ons helpen.
   Amerika zowel als Rusland hebben geen zin in een allesvernietigende nucleaire oorlog.
   Wat Rusland nu doet zal Amerika tot het uiterste gedogen. Rusland zal van zijn kant Amerika geen aanleiding geven in te moeten grijpen.
   Vraag 4: Waarom valt Erdogan dan toch Syrië binnen? Antwoord: Erdogan gokt en probeert toch Europa en Amerika er bij te betrekken.
   Vraag 5: Wat gaat er gebeuren?
   Amerika heeft nog een andere reden zich niet met het conflict te bemoeien en dat is Saoedi Arabië. SA is een olieproducent.
   Erdogan gaat merken dat hij er alleen voor zal staan. Tegelijkertijd zal Rusland hem terugjagen. Gevolg enorm gezichtsverlies voor Erdogan. Amerika zal alles doen om een burgeroorlog in Turkije te laten ontstaan om onder een ander regiem haar basis aldaar te behouden.

   Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dat is ook mijn grote angst Wim. Een derde wereldoorlog, naar mijn idee uitgelokt door Turkije. Met welk doel kan ik (nog) niet beoordelen. Per direct de NATO uitschoppen lijkt me echter de beste remedie.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  De puzzelstukken passen altijd in mekaar. Dat SA zich er nu mee wil bemoeien en dat Turkije al langer staat te trappelen, is maar gewoon een continuering van de politiek die die 2 landen altijd al van meet af aan hebben gevoerd, o.a. door Moejahidin en terroristen te steunen in de moslim republieken van de Kaukasus (en niet alleen in Tsjetsjenië) en Rusland zelf.

  Wie linkserig gedacht had dat dit een onderdeel was van een Arabische Lente die door het volk van Syrië zou worden gedragen, zal vroeg of laat moeten inzien dat heel de situatie er hoegenaamd geen verband mee heeft. Het fabeltje kan effectief ontaarden in WO III, en oorlogen van zulke schaal worden niet door het protesterende klootjesvolk georganiseerd door met spandoekvodden te staan zwaaien, neen, ze worden altijd op basis van geopolitieke belangen van andere naties in een regio opgezet.

  WO I, WO II en nu ook WO III. Allemaal dezelfde uitgangspunten. En de Saoeds en de Turken zijn ermee begonnen, deze keer. De Arabische Lente was vanaf het begin een construct van dagdromers, halvezolen, randdebielen, omhoog gevallen pseudo-intellectuelen en dommekloten, tout court. Daar hebben die zulthoofden heel de tijd de lof over zitten zingen, enkel en alleen om te ontkennen wat de echte betekenis ervan was.

  Like

  • Thom zegt:

   Het is al die tijd geweest. De soennitische overheersing van de hele wereld en allereerst korte metten maken met de sjiieten. welk vuil spel heeft Obama al die tijd gespeeld? Amerika moet precies weten waar de Turken en Saoedi Arabië al die tijd mee bezig waren. Ons is steeds wijs gemaakt dat we tegen ISIS vochten. Nee we vochten voor ISIS.
   Wat een lul is die Obama en Cameron Terwijl ISIS de Amerikanen en Britten de nek afsneed bleven ze Erdogan steunen, die de ISIS-olie kocht en hun van wapens voorzag.

   Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Ik ben dat smerig achterbaks gedoe van USA en €U helemaal zat!
  Poetin GO!

  Like

 5. Republikein zegt:

  US officials have spoken in recent days of creating a “humanitarian corridor” to Aleppo and other rebel areas under siege by government forces. Presumably this “corridor” is meant to replace the main supply route for the “rebels” from Turkey, which has been cut off by the government offensive, disrupting the CIA-orchestrated arming of the “rebels” with stockpiles poured in from Libya, the Gulf oil kingdoms and beyond. Such a corridor would require a military force to protect it and enforcement of a “no-fly zone,” meaning a confrontation not only with Syrian government forces, but with Russian warplanes as well.
  http://www.informationclearinghouse.info/article44211.htm

  Like

 6. BertG. zegt:

  ISIS gebruikte mosterdgas tegen Iraakse Koerden
  Eerste gebruik chemische wapens sinds Saddam Hoessein.
  http://nieuws.tpo.nl/2016/02/15/isis-gebruikte-mosterdgas-tegen-koerdenm/

  Like

 7. Jan zegt:

  Heroverd al-Shadadi

  Like

 8. Jan zegt:

  Schokkend: ISIS executeert leider van Al Qaida in Syrië

  ISIS have executed an Al-Qaeda commander in Syria accusing him of being behind several assassination plots against the rival jihadi group.  The execution photos allegedly shows an al-Qaeda affiliated Jabhat al-Nusra fighter, who was captured in Damascus province.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3573277/Islamists-continue-turn-ISIS-execute-Al-Qaeda-commander-accused-organising-assassinations-Syria.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s