Zwitsers stemmen over uitzetting van criminele buitenlanders

Screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zwitserse Volkspartij (SVP) wil met een zogenaamd “doorzettingsreferendum” op 28 februari zorgen voor de uitvoering van haar eisen met betrekking tot strengere buitenlander-wetgeving. Op 28 november 2010 hebben de Zwitsers met 52,3% van de stemmen het van de SVP uitgaande referendum “Voor de uitzetting van criminele buitenlanders” aangenomen. Bij de uitvoering van het initiatief zou de Zwitserse regering echter belangrijke delen van het aangenomen voorstel hebben “uitgehold”, luidt de kritiek van de SVP, zoals de “Neue Freie Zeitung” bericht.

ongecensureerd.at

“Wegens de regeling voor schrijnende gevallen, die het parlement in de uitvoerende wetgeving verankerd heeft, zou een nog mildere praktijk van uitzetting gebruikt kunnen worden dan tot nu toe. Het volk wil echter het tegendeel: de praktijk aanscherpen”, legde de SVP-parlementariër en rechter Heinz Brand de bezwaren van de partij uit. Op grond van de huidige wetgeving zouden 500 tot 600 buitenlandse criminelen Zwitserland moeten verlaten. Met het “doorzettingsreferendum” zou dit aantal stijgen naar ongeveer 10.000.

Opzegging mensenrechtenconventie mogelijk

Mocht het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten in Straatsburg dit Zwitserse referendum veroordelen, dan staat wat betreft Brand een opzegging van de Europese mensenrechtenconventie ter debat: “Er moet een afweging worden gemaakt. Als de rechtspraak in Straatsburg ertoe leidt dat er principieel vraagtekens worden geplaatst bij onze nationale regels, dan mag opzegging geen taboe zijn.”

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Europa, EUSSR, gezond realisme, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Mensenrechten, migrantengeweld, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zwitsers stemmen over uitzetting van criminele buitenlanders

 1. jungleelephant zegt:

  Daar ook al die onzin van “schrijnende gevallen”!!!Die zijn er bij de eigen bevolking genoeg!Hier is een hoestje al een schrijnend geval!Niks mee te maken,verdomme;opzouten!En niet goedschiks dan maar kwaadschiks!

  Like

 2. Jade zegt:

  Chapeau…
  Daar kan de rest van Europa een voorbeeld aannemen, lijkt mij.
  By the way, ik was afgelopen zomer in Montreux, maar het stikte
  er van de hoofddoeken, niqab`s en baardapen. De Zwitsers zullen wel
  op en top gechanteerd worden door Brussel.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Lijkt me niet dat daar nog iemand over na hoeft denken.
  Hadden wij die mogelijkheid maar.

  (Dit is dezelfde BertG. , alleen met een ander adres.
  Bij twijfel, stuur een mail naar mijn oude adres.)

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Gelijk doen en tevens invoeren in de rest van de E.U. Ook voor hen die al jaren hier zijn, de z.g. dubbel bepaspoorten dus.
  Ik vraag me af waarom 48 % van de Zwitsers voor het blijven van buitenlandse criminelen is. Dan spoor je naar mijn mening niet voor de volle 100%.

  Like

 5. Rikie zegt:

  Dat kan die SVP wel willen maar dat lukt hun toch niet. Ze zijn verplicht om zoveel % vluchtelingen op te nemen en dat doen ze ook. Er zijn in Zwitserland meer asielanten dan hier. Het stikt er van. IK kom er al 45 jr en minstens 2 keer per jaar. Mijn liefhebbende zwager is een Zwitser en wij zien ook dat land in rap tempo achteruit gaan. Bevel van Brussel!!!! Uitzetten is een groot probleem. Daarbij komt ook nog het land heeft heel veel LINKSE kiezers !!! Stofdoeken of kopvodden zijn daar in grote getallen. Waar zitten ze niet. Noem mij een land. Ik ken het niet.

  Like

 6. Thoth zegt:

  Dat hebben wij óók hoor : 76% van de Nederlanders vindt dat de criminelen met een dubbele nationaliteit uit Nederland moeten zetten :

  Alleen de Nederlandse ‘elite’ de zgn. regeringspartijen willen dit absoluut niet…

  Like

 7. elisah zegt:

  De mensenrechten van de slachtoffers van die criminelen, doen er niet toe.
  Schrijnende gevallen zie je vooral bij slachtoffers, niet bij daders.

  Like

 8. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 9. Jan zegt:

  Bargeld: Investoren kaufen weltweit 1.000 -Frankennoten auf
  1000-Franken-Note aus der Schweiz ist aktuell der Anlegerhit. Foto: Schutz / Wikimedia (PD)

  Die Diskussion über die Abschaffung der 500-Euro-Banknoten und ein drohendes Bargeldverbot treiben internationale Investoren in den Schweizer Franken. Dazu kommen Bestrebungen, Negativzinsen auf Bankkonten einzuheben. In der Schweiz werden etwa bereits seit 2014 Negativzinsen in der Höhe von 0,75 Prozent auf Einlagen eingehoben. Dem steuern Anleger jetzt entgegen, und horten Bargeld. Besonders begehrt ist dabei die 1.000 Franken-Note.

  Wie die Schweizer Nationalbank (SNB) mitteilt, sollen aktuell 45,2 Milliarden Franken in dieser Aggregatsform im Umlauf sein. Allein im Wirtschaftsjahr 2015 stieg der Umlauf der 1.000 Franken-Noten um nicht weniger als 17 Prozent an.

  https://www.unzensuriert.at/content/0020122-Bargeld-Investoren-kaufen-weltweit-1000-Frankennoten-auf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s