Geheimzinnige perslunches: ze hoeven niet, maar ze zijn er toch

Screenshot_56

(Door: Chris Aalberts)

Journalisten luisteren graag naar voorlichting van de Europese Commissie

Het is een traditie die niet gemakkelijk in de openbaarheid komt, omdat iedereen er belang bij heeft erover te zwijgen: speciale lunches voor journalisten georganiseerd door de Europese Commissie. Voor veel journalisten is de EU een ingewikkeld thema en wat is er dus handiger journalisten een handje te helpen bij het vergaren van informatie over Europese thema’s? Anders staan er allerlei onwaarheden over de EU in de krant en dat wil natuurlijk niemand. Vooral de Europese Commissie niet. En dus hebben zij er alle belang bij dit soort lunches te organiseren.

Of de Europese Commissie wil dat burgers weten dat journalisten bij een broodje gebriefd worden, is minder duidelijk. Het is niet verboden te schrijven dat deze maandelijkse lunches bestaan, maar er geldt wel een “Nieuwspoortcode”, vernoemd naar de plaats waar de lunches plaatsvinden. De kern van deze regel is dat journalisten de informatie wel mogen gebruiken, maar niet mogen onthullen hoe ze aan de informatie kwamen en wie ze die informatie verstrekte. Een verslag dat vorige week op ThePostOnline stond is eigenlijk tegen de regels.

Lees verder>>>
(h/t “geentvkijker”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Weg met ons!", Brussel, Censuur, Desinformatie, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geheimzinnige perslunches: ze hoeven niet, maar ze zijn er toch

 1. jungleelephant zegt:

  Zo iets als commissie stiekem,dus!

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Pers-Lunches & -Weeën…
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s