Koerden bestormen bolwerk van terroristen in het noorden van de provincie Aleppo

Screenshot_57

Een lid van de Koerdische volksmilities in Syrië.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Koerdische volksmilities zijn naar eigen zeggen begonnen aan de bestorming van de door de terroristen bezette stad Tell Rifaat in het noorden van de aan Turkije grenzende provincie Aleppo. “We vallen vanuit het noorden aan”, zei een lid van de volksmilitie vandaag tegenover persbureau RIA-Novosti.

“Daar bevindt zich een van de bolwerken van de terreurbeweging Jabhat al-Nusra. De stad is van strategische betekenis, omdat zij zich bevindt aan een naar Turkije leidende verkeersweg, ongeveer 20 kilometer van de Turkse grens”, zei het lid van de volksmilitie.

Enkele dagen geleden hadden de Koerdische volksmilities de stad Menagh en het gelijknamige vliegveld in de provincie Aleppo bevrijd. Daarmee werd de aanvoerroute van de terroristen tussen de grensstad Azaz en Tell Rifaat afgesneden. Op dit moment voeren het Syrische leger en de terroristen ongeveer twee kilometer ten zuiden van Tell Rifaat verbitterde gevechten.

Daarvoor had het Turkse leger het bevrijde militaire vliegveld Menagh evenals de stad Afrin en meerdere nabijgelegen dorpen onder vuur genomen met artillerie. Volgens het Syrische militaire commando wil Turkije zodoende de terroristen in de rug dekken.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koerden, Syrië, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op Koerden bestormen bolwerk van terroristen in het noorden van de provincie Aleppo

 1. carthago zegt:

  De gehele oorlog in Syrië is het werk van Turkije, geïnitieerd door de usa. Het onderonsje met de criminele sauds komt daar nog bij, de laatste strohalm voor de usa. Maar hopelijk zijn ze te laat,tenzij de kalief erdogan zijn dementerende verstand definitief verliest. En na een miljoen doden is het de usa weer niet gelukt een kalifaat te stichten om strategische redenen,maar het venijn zit in de staart.

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Venijn? Het ziet ernaar uit dat die niknok rechter Scalia om zeep laten brengen.
  Dus we krijgen nog het een en ander te horen van de USA.

  Like

 3. Jan zegt:

  Syrian Envoy: Turkey Shelling Syria to Revenge Damascus Military Success

  Whenever the Syrian army advances, when it wins, it certainly causes rage in Saudi Arabia and Turkey. That is why Turkey began shelling the bordering Syrian territory, airports. It continues airstrikes and heavy artillery fire,” Haddad said in an interview with Rossiya 24 television.


  http://sputniknews.com/military/20160216/1034814370/turkey-syria-shelling-revenge.html

  Like

  • Jan zegt:


   Der wichtigste Grund für die Verschärfung der Lage im türkischen Kurdistan seien die Erfolge der syrischen Kurden in Rojava (de facto autonomes kurdisches Gebiet in Syrien), die sich vereint haben und eine eigene demokratische Verwaltung schaffen.


   Der zweite Grund habe mit der Innenpolitik zu tun. Erdogan habe den Kurden seit 13 Jahren versprochen, die kurdische Frage zu lösen, und dafür ihre Stimmen bekommen, die er für den Umbau der Türkei zu einem Präsidialsystem brauchte. Doch nach den Parlamentswahlen am 7. Juni habe sich alles geändert.

   http://de.sputniknews.com/politik/20160215/307864411/kurden-erdogan-krieg-tuerkei.html

   Like

 4. kruisridder zegt:

  De Koerden moeten nog wat meer het initiatief nemen en de Turkse tanks en stellingen in Turkije zelf bestoken met hun wapens vanaf Syrisch grondgebied nu de Turken hen bestoken. Terugschieten als antwoord.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s