Europees Parlement waarschuwt voor overhaaste toenadering tot Turkije

Screenshot_4

(Door: Kees Elenbaas)

Het Europees Parlement bespreekt dinsdag een ongekend kritisch rapport over de handel en wandel van de Turkse regering, juist op een moment dat de EU steeds nauwer met Ankara samenwerkt om de migratiecrisis te bezweren. Het jaarlijkse voortgangsrapport over een mogelijk Turkse toetreding tot de EU neemt dan ook flink afstand van de Europese Commissie en de Europese regeringsleiders.

Het rapport geldt als een barometer hoe er door Europese parlementariërs naar Turkije wordt gekeken. De speciale rapporteur over Turkije, PvdA-Europarlementariër Kati Piri, noemt het ‘misschien wel het meest kritische rapport over Turkije in de afgelopen jaren’. Ze presenteert het dinsdag in de Commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, nieuw fascisme, Persvrijheid, Rotzakken, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Europees Parlement waarschuwt voor overhaaste toenadering tot Turkije

 1. Sjaak zegt:

  Hier nog een sterk staaltje van de onkompetente vaderlandveraders !
  GEEN CENT MEER NAAR DEZE SMEERLAPPEN
  EN MAROKAANSE BEDRIEGERS !

  Senaat oordeelt over uitkeringen Marokko
  DEN HAAG –
  De Eerste Kamer (Senaat) buigt zich dinsdag over de Nederlandse uitkeringen richting Marokko. De Tweede Kamer stemde met ruime meerderheid voor opzegging van het verdrag dat de geldstroom regelt.
  Als dezelfde partijen in de Senaat akkoord gaan, is ook daar een grote meerderheid voor beëindiging van de afspraken die begin jaren zeventig werden gemaakt. Nederland maakt dan eenzijdig een einde aan het verdrag over de sociale zekerheid.
  Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) had liever een aangepast verdrag met Marokko gesloten over de verlaging van uitkeringen. Vorig jaar werd daarover een overeenkomst bereikt, maar Marokko stelde plotseling nieuwe voorwaarden die voor Den Haag onacceptabel zijn.
  De meeste parlementariërs willen korten op de huidige uitkeringen omdat de levenskosten in Marokko immers lang niet zo hoog zijn als in Nederland. Jaarlijks vloeien enkele tientallen miljoenen euro’s aan uitkeringen naar Marokko.

  Like

 2. Bas zegt:

  Prietpraat zoals we gewend zijn in de vorm van een nabespreking. Meer niet !
  Het is vermoedelijk al lang in kannen en kruiken dat Turkije bij de EU komt.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Het is goed dat er een zeer kritisch rapport over Turkije is verschenen, want laten we wel wezen, het is daar lang niet pluis als het gaat om mensenrechten. Kritiek op de president wordt niet geduld, en journalisten die kritische geluiden richting de overheid laten horen, verdwijnen soms voor langere tijd achter de tralies.
  Dit land mag nooit bij de EU komen, zelfs al vangen ze nóg 15 jaar ‘vluchtelingen’ op! Turkije is een voluit islamitisch en niet-Europees land, wat geen enkel recht heeft om toe te treden tot de EU.
  Het financieel steunen van Turkije bij het opvangen van ‘vluchtelingen’ is het enige wat we zouden moeten doen, al moeten we ervoor waken dat ze ons financieel een poot uitdraaien, zoals ze nu proberen te doen. Voor deze chantage is geen goed woord te vinden.
  Turkije mag blij zijn dat de EU het in de loop van dit jaar toestaat dat Turken visumvrij door Europa mogen reizen. Ik vrees dat deze toezegging een vergissing zal blijken te zijn. Maar dat kunnen we pas zeggen als we weten wat de gevolgen van deze (onder druk genomen) mogelijkheid voor de Turken zal zijn.

  Like

 4. Breget zegt:

  Maar welk land luister naar zijn EU Parlement niemand ,en zeker niet die de naam verdient van de leugenaar Pinokkio de grote Rutte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s