Puinruimen op z´n Italiaans

Screenshot_5

“Banca Monte dei Paschi di Siena”, de oudste bank ter wereld (anno 1472).

(Door: “trias politica”)

De inkt van het verdrag van de Europese bankenunie is nog niet droog of de nieuwe afspraken worden alweer geschonden. Volgens persbureau Reuters heeft de ECB besloten om de rommelkredieten van Italiaanse banken massaal op te kopen, wat Draghi later weer ontkende. Wat blijft er over van de claim van Dijsselbloem dat belastingbetalers niet langer de rekening van failliete banken betalen?

Weet u het nog? Kerstmis 2012. De Banca Monte dei Paschi di Siena moest toen in allerijl door de Italiaanse staat worden gered. Het 540 jaar oude bancaire monument — de derde bank van Italië —  dreigde aan wanbeleid en corruptie ten onder te gaan. Onder meer de aankoop van Banca Antonveneta in 2008 was een miskoop, waarbij bovendien essentiële informatie voor de toezichthouder achtergehouden werd. Bijna 4 miljard euro was er nodig om de bank voor een faillissement te behoeden, meer dan de beurswaarde van dat moment.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, ECB, euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Puinruimen op z´n Italiaans

  1. carthago zegt:

    Wat betreft het beteugelen van de enorme schuldenberg zal de ecb “alles doen ter behoud van de euro”, legendarische woorden. De methode die drakhi daarvoor kiest is het verhogen van de schuldenberg door er nieuwe schulden bovenop te leggen , krankzinnig en die niet meer te stoppen lawine komt er dus absoluut aan in ons theater.

    Like

  2. Cathja zegt:

    Dit ‘puin ruimen’ door Draghi kent alleen maar verliezers. Wij allen krijgen hiervoor de rekening gepresenteerd! Vroeg of laat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s