Turkije´s spookgrens met Syrië

Screenshot_19

Recep Tayyip Erdoğan en Bashar al-Assad.

(Door: Burak Bekdil – Vertaling: W.J. Jongman en H. Sleijster)

Zes jaar geleden was er een foto-moment bij een uitwisseling van beleefdheden met het regime van de Syrische President Bashar al-Assad in Damascus, en toonde Turkije’s officiële verhaal over zijn leiders de belofte van de oprichting van een islamitisch blok, dat zou lijken op de Europese Unie. Controles aan de binnengrenzen zouden verdwijnen, de handel zou opbloeien, legers zouden gezamenlijke oefeningen uitvoeren en de Turken en Syriërs aan beide zijden van de grens zouden nog lang en gelukkig leven. In plaats daarvan stroomt zes jaar later het bloed aan beide zijden van de 900 kilometer lange grens.

Lees verder>>>
(h/t Peter Rissing)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Midden-Oosten, Syrië, Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Turkije´s spookgrens met Syrië

 1. Erdogan gebruikt migranten voor oorlog tegen Europa en Syrië
  NAVO werkt willens en wetens mee aan Turkse destabilisering van Europa

  Erdogan en ISIS, twee handen op één buik, samen voor de vernietiging van de Koerden, de afzetting van Assad en de verovering van Europa door islamisering door miljoenen moslimmigranten.

  De Turkse president Erdogan heeft de Duitse bondskanselier Merkel telefonisch gedreigd nog eens honderdduizenden migranten op Europa af te sturen als het Westen hem niet zijn gang laat gaan in zijn uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, waarvan gisteren in het wereldnieuws kwam dat zij vorig jaar het doelwit waren van gifgasaanvallen door ISIS. Erdogan eist tevens dat hij toestemming krijgt om militair in te grijpen in het noorden van Syrië, zogenaamd om ‘veilige bufferzones’ in te richten. Nog nooit eerder werd het migratiewapen zó openlijk en schaamteloos ingezet. Lees verder >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/02/Erdogan-gebruikt-migranten-voor-oorlog-tegen-Europa-en-Syri

  Like

 2. Dit wordt volgens mij een pracht van een veldslag of een guerilla oorlog in Turkije, eenmaal raden wie het slachtoffer wordt; het Turkse en Koerdische volk m.i….

  Kati Piri waarschuwt voor ‘burgeroorlog’ in Turkije

  De Europese Unie moet veel meer aandacht besteden aan het conflict in het (zuid)oosten van Turkije. Doordat Europa Turkije “nodig heeft” bij het terugdringen van de migrantenstroom naar Griekenland, wordt nagelaten de Turkse regering aan te spreken op haar escalerende rol bij de “dreigende burgeroorlog” in het land. Dat stelt PvdA’er Kati Piri, Turkije-rapporteur namens het Europees Parlement. Lees verder >>> http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/turkije/13506/kati-piri-waarschuwt-voor-burgeroorlog-turkije

  Like

 3. carthago zegt:

  Gatestone is echt een geniale site, a la ej. bron!
  Het ontrafelen van de leugenfabrieken wereldwijd is een megaklus.Vooral uit dit verhaal weer blijkt hoe mega corrupt de kalief erdogan in het geheim een vierde rijk probeert te vestigen, maar het monster verliest dus.

  Like

 4. Bas zegt:

  Turkije, met Erdogan aan het bewind, is zichzelf heel langzaam aan het afbranden.
  Effect van Russische boycot kost Turkije miljarden aan inkomsten.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  “Ein moderner Islam ist nicht möglich ”

  http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BBpBiLV.img?h=416&w=624&m=6&q=60&o=f&l=f&x=929&y=504
  Der Lyriker Adonis steht wegen seiner unklaren Haltung zum syrischen Regime in der Kritik. Am Freitag erhält er den Remarque-Preis. Ein Gespräch über Gott, Todesangst und die Waffen einer Blume.

  Die Welt: Wieso stellen Sie die Terroristen des IS und die Regimegegner auf eine Stufe?

  Adonis: Weil sie das zugelassen haben, weil sie nicht Nein gesagt haben.

  Die Welt: Wie hätten sie das tun können?

  Adonis: Durch eine Petition. Das ganze arabische Volk hätte Nein sagen und aufschreien müssen. Es ist eine Schande!

  Die Welt: Sie gehen mit der arabischen Welt hart ins Gericht, Sie sind darüber hinaus ein vehementer Kritiker des Islam. Ist es vielleicht das, was man Ihnen übel nimmt?

  Adonis: Ich bin eine Art Sündenbock. Ich kritisiere die arabische Kultur und die arabischen Politiker seit 1975 und ich kann nur sagen: Die Araber sind am Ende.

  Die Welt: Was heißt das?

  Adonis: Ich meine damit, dass die Araber keine kreative Kraft mehr sind. Der Islam trägt nicht zum intellektuellen Leben bei, er regt keine Diskussion an. Er gibt keine Anstöße mehr. Er bringt kein Denken, keine Kunst, keine Wissenschaft, keinerlei Vision hervor, die die Welt verändern könnten. Diese Wiederholung ist das Zeichen seines Endes. Die Araber als Quantität werden weiter existieren, aber sie werden die Welt nicht qualitativ besser oder menschlicher machen.

  Die Welt: Ein trauriges Fazit aus dem Munde eines Mannes, der als berühmtester Dichter der arabischen Sprache gilt….

  Adonis: Es braucht einen Bruch, einen Neuanfang. Ich hatte gehofft, der Arabische Frühling wäre so einer, aber ich habe mich getäuscht. Er hat zur Regression geführt, weil sie nicht die Gesellschaft, sondern nur das herrschende Regime ändern und ersetzen wollten.

  Like

 6. janchik zegt:

  Je ziet dus nu in Turkije hetzelfde gebeuren als in alle islamitische landen waar deze ideologie de dienst uitmaakt. Democratie (als die er al was) verdwijnt helemaal, ben of schrijf je tegen deze onmenselijke ideologie ga je de gevangenis in, dikwijls met de dood tot gevolg. M.a.w. letterlijk en figuurlijk monddood maken.
  Doordat deze ideologie gevaarlijk is voor niet volgers(zogenaamde ongelovigen) blijven er steeds meer mensen weg uit deze landen = toerisme stop = verwoesting toerisme inkomsten. Want als je nu nog zo stom bent om in dit soort landen op vakantie te gaan, moet je incalculeren dat dit wel eens je laatste vakantie kan zijn.
  Tevens blijven ook de bonafide zakenlui weg, want ook die riskeren hun leven niet = instorting export = verwoesting economie en werkgelegenheid = destabilisatie land = burgeroorlog.
  Omdat die Erdogan een megalomane dictator is (zie zijn paleis van meer dan een half miljard), zal hij alle tegenstand tegen zijn persoon bestraffen en proberen de grondwet van Atatürk te vervangen door één die hem welgevallig is. Dus als de EU nu niet ingrijpt krijgen we bij een voortzetting van het dhimmi beleid, over een paar maanden na afschaffing van de visumplicht een invasie aan zogenaamde Turkse vluchtelingen.Past geheel in het NWO-US-EU beleid.

  Like

 7. Edjan zegt:

  Inmiddels is er een aanslag gepleegd in Ankara (28 doden) en het hoeft niemand te verbazen dat de Koerden daar ogenblikkelijk de schuld van kregen.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25225435/___Koerden_pleegden_aanslag_Ankara___.html

  Nu kan men bang zijn dat Turkije dit als excuus gaat gebruiken om Noord-Syrië binnen te trekken, het gebied waar dus de Russische luchtmacht actief is, om de Koerden daar af te straffen. Het gevaar is dan levensgroot aanwezig dat de Russen hen gaan aanvallen (want die hebben nog een appeltje te schillen met de turken) en dan zullen we af moeten wachten wat de NAVO gaat doen …
  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/25226440/__NAVO_in_conflict_Turkije_getrokken__.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s