“Vluchtelingen”crisis: Visegrád-landen houden vast aan “Plan B”

Screenshot_26

V.l.n.r.: de vier ministers-presidenten van Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije.

(Vertaling: E.J. Bron)

Visegrád-topontmoeting Praag: Desnoods moet er een “reservegrens” opgericht en de Balkan-route afgesloten worden.

Mocht de EU-buitengrens niet beter beveiligd worden, dan zou Europa een “Plan B” paraat moeten hebben. Daarover werden de vier ministers-presidenten van de vier Visegrád-landen Tsjechië, Polen, Slowakije en Hongarije het tijdens hun ontmoeting maandag in Praag eens. Dit plan voorziet in de oprichting van een Schengen-“reservegrens” ten zuiden van Hongarije, waardoor de Balkan-route zou worden afgesloten. Mocht de “vluchtelingen”stroom niet gestopt worden, dan zou de situatie buiten controle kunnen raken – en dit zou de fundamenten van de EU kunnen  doen schokken, staat er in de gezamenlijke afscheidsverklaring.

De overwegingen betreffende een “reservegrens” hadden al voor de topontmoeting voor kritiek gezorgd. Zowel de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, als bondskanselier Angela Merkel wezen maandag de plannen af. We kunnen niet formeel of informeel de grenzen van de Europese Unie nieuw trekken, zei Steinmeier tijdens een ontmoeting met zijn EU-collega´s. Vermeende “eenvoudige oplossingen” zouden de zaak niet vooruithelpen. De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken waarschuwde de Visegrád-landen ervoor geen “vereniging van afvalligen” binnen de EU te worden en duidde indirect de mogelijkheid van kortingen op EU-subsidies aan.

Bron:
www.pragerzeitung.cz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Midden-Europa, Oost-Europa, Patriottisme, Polen, Praag, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

31 reacties op “Vluchtelingen”crisis: Visegrád-landen houden vast aan “Plan B”

 1. Thom zegt:

  Doordrukken Visegradlanden. Het binnenlaten van de kolonisten kost veel meer dan al die subsidie. Trouwens het gaat niet om geld. Het gaat om een rechte rug houden, om eer en geweten en handelen ten dienste van degenen die je kozen en die het land opgebouwd hebben.
  EU hou je geld maar zolang je dat nog hebt natuurlijk want ze zijn gekomen om alles ,maar dan ook alles levenslang gratis te krijgen en de dienst uit te maken.

  Like

 2. carthago zegt:

  Typisch Duitse rioolrat Mergel heeft het over “We”,en “korten subsidie”, de Eussr ten top, een echt Oost Duitse fatwah. Eventjes geduld nog en de ineenstorting komt zo. Pegida forever now!

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het is om te beginnen al veel zo niet alles zeggend dat deze vier onderling een top-overleg voeren, dit zijn landen die lid werden om er beter van te worden en ze zien nu in dat er als tegenprestatie van ze verwacht wordt dat ze hun autonomie inleveren bij de bobo’s in Brussel. Men had van tevoren kunnen bedenken dat ze dat nooit zullen doen, ze zijn potdomme net onder het juk van de Sovjet-Unie uit. Daarbij zien zij het gevaar van de ongelimiteerde invoer van Arabische moslims helder voor de geest.

  Like

 4. Johan zegt:

  Misschien is het juist andersom: De Visegrad-landen zijn de echte EU. Duitsland en de overige landen zijn de afvalligen. Zij verraden immers onze westerse cultuur en verkwanselen onze normen en waarden aan de islam.

  Like

 5. Cathja zegt:

  En WIE bepalen er weer wat mag en niet mag? Duitsland!
  Steinmeier en Merkel wijzen de plannen van de Visegrád-landen af, welke landen een ‘reservegrens’ willen optrekken.
  Uiteraard zijn de Duitsers het hier niet mee eens, want dat schopt opnieuw hun smerige plannetjes in de war. Maar wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor die vluchtelingenstroom, die maar niet ophoudt? Laten de Duitsers zichzelf maar verwijten maken, in plaats van de landen van het voormalige Oostblok. Deze landen hebben zich steeds keurig aan het Schengenverdrag gehouden, maar de landen aan de buitengrenzen hebben er een potje van gemaakt. Daardoor werden veel ‘Oostbloklanden’ overvallen en kwamen ze in de problemen, omdat er geen opvangcapaciteit was voor zulke enorme aantallen asielzoekers. Deze landen hebben er geen behoefte aan om opnieuw met een stroom onuitgenodigde ‘gasten’ geconfronteerd te worden.

  Duitsland moet heel snel inbinden. Laten ze maar eens beginnen met het uitzetten van honderdduizenden niet-gewenste vreemdelingen. Dat zou tenminste een daad van ‘goede wil’ zijn.

  Petje af voor de Hongaren, Polen, Tsjechen en Slowaken, voor hun wijze besluiten en verstandige kijk op de gang van zaken met betrekking tot de asielproblematiek!

  Like

 6. topsporter zegt:

  Wij kunnen de grenzen wel opnieuw trekken Steinmeier/Merkel. Baas in eigen buik nietwaar?

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Oorlog in Oslo met asielzoekers. En waar blijft de overheid?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dit is volgens mij niet in Noorwegen, maar in Italië!!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Wachteres op 17/2 om 07:58

   Wie durft na het bekijken van dit filmpje (ik kwam tot de helft, toen kookte mijn bloed en ben ik gestopt!) nog te beweren dat dit VLUCHTELINGEN zijn??? Dit zijn niets anders dan zware criminelen, en ik verdenk de herkomstlanden van dit tuig dat zij de gevangenisdeuren hebben open gezet om dit tuig ‘als vluchteling’ te laten vertrekken naar Europa, zodat zij er vanaf zijn!
   Wat er met dit smerige tuig moet gebeuren: STRAFKAMPEN MET HET ALLERZWAARSTE REGIME, WAAR ZE NOG NET NIET ONDER BEZWIJKEN!!
   Echt, ik kookte van woede bij het zien van het vernielen van auto’s, het plunderen van winkels, het gooien met hekken etc.! Dit tuig mag nooit in onze straten worden losgelaten, anders kon het wel eens zo zijn dat de burgers het recht in eigen hand nemen en de straten gaan schoonvegen.
   Dit is toch abnormaal? Waar was de politie, het leger? Zijn ze allemaal opgepakt?
   Verschrikkelijk, wat een ergernis als je naar deze beelden kijkt!!

   Like

 8. wim zegt:

  Waarom zou je voor een eenvoudige oplossing kiezen als er niet werkende ‘oplossingen’ zijn? Dat is zo ongeveer de filosofie van de EUSSR.

  Like

 9. meloxicam zegt:

  EU ten voeten uit wil je niet luisteren dan schantage dmv geld

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…en duidde indirect de mogelijkheid van kortingen op EU-subsidies aan.”

  Dat is het enige dat deze dictatoriale reus op lemen voeten weet te bedenken: dreigementen met korting op de subsidies. Zo gaan ze om met problemen. Een productieve oplossing komt niet eens ter sprake.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 11. Sjaak zegt:

  Van kortingen op EU-subsidies ?
  ——————————————-
  Beter kortingen op de subsidis als alles verliezen !
  Wanneer in de komende lente de volgende plaag
  van azielig moslimsinvasoren ongehindert binnenstroomt,
  zitten we zowiezo inmidden van een finanzkatastrophe
  die alleen in een burgeroorlog kann einden !

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Sjaak op 17/2 om 11:07

   Inderdaad Sjaak, je kunt beter minder subsidie krijgen van de EU en je land vrij houden van moslims (die nog veel meer kosten dan je aan subsidie ontvangt + je krijgt te maken met geweld en vernielingen!), dan slaafs achter Brussel aanlopen.
   We zullen nog eens jaloers worden op de Visegrád-landen, als blijkt dat wij onder de voet gelopen zijn door moslims en zij daar heerlijke moslim-vrije samenlevingen hebben!

   Je zou bijna plannen maken om daar maar een optrekje te kopen.

   Like

 12. Cor Ozinga zegt:

  Een verstandige oplossing van de Visegrád-landen. De effectiviteit van de Brusselse beslissingen laat zeer te wensen over. Laat de EU eerst zorgen voor een kloppende grensbewaking voordat je leden met een efficiënt idee aanvalt.

  Like

 13. Mirjam zegt:

  Geld is niet alles. Het gaat hier om menselijkheid en waarheid. De vluchtelingen zijn géén vluchtelingen, maar immigranten en daar moeten we eerlijk over zijn. We kunnen wel alles de grenzen over laten komen en van onze landen bezit laten nemen, terwijl onze voorouders zich kapot hebben moeten werken voor de welvaart die er nu is en waar ondankbaar misbruik van wordt gemaakt. In de landen waar die zogenaamde vluchtelingen vandaan komen, hebben ze nooit iets gepresteerd en nooit hard moeten werken voor opbouw. Opbouw was er niet en zal er nooit zijn. Dit ligt ten grondslag aan de houding, de instelling, de zogenaamde religie, het gebrek aan normen, waarden en integriteit die daar heersen. Corrupte landen, waar iedereen voor zichzelf leeft en een mensenleven alleen waarde heeft als het je iets opbrengt, voor de rest gevoelloos.
  Ik geef deze mensen gelijk dat ze het schorem dat misdaden pleegt, diefstallen, vrouwen en kinderen misbruiken zonder gewetenwroeging en daar ook nog om lachen, alles eisen en denken dat ze er ook nog recht op hebben, landen overnemen en proberen hun idiote ideologie aan iedereen op te dringen, ander gelovigen vermoorden, ik geef ze gelijk dat ze daar een komaf aan maken en open en duidelijk zeggen: tot hier en niet verder! En dat ze de grenzen dichtgooien.

  Kijk eens naar de foto. Dit zijn leiders die opkomen voor hun volk. Dit zijn geen ünmenschen, dit zijn mensen die zich niet laten bedonderen door de linkse mafkezen die ze niet allemaal op een rijtje hebben. Dit zijn leiders die gewoon hun eigen beslissingen nemen, door hun gezonde verstand te gebruiken en het belang van het volk van hun land dienen.
  Hadden onze leiders maar een nano gram realistisch verstand van deze mensen. Hoe FIJN zou dit zijn!

  Like

 14. Teunis zegt:

  Gelukkig horen we niks meer van dat walgelijke Polenmeldpunt. De toekomst van Europa komt uit Midden-Europa. Hoe meer Polen, Hongaren, enz. hier onze Europese cultuur komen versterken hoe beter.

  Like

 15. Anneke zegt:

  Deze landen hebben een sterke VIS-GRAAD !!!

  Like

 16. Claudia M. zegt:

  Q; …en duidde indirect de mogelijkheid van kortingen op EU-subsidies aan.

  Welke EU-subsidies? Er valt zo helemaal niets meer uit te delen, als het zo doorgaat, gaan we met z’n allen failliet. Voor zover we dat niet allang zijn; http://www.destaatsschuldmeter.nl/.

  EU begrijpt volgens mij niet dat dit beleid, klauwen met geld kost en de bevolking zich zo langzamerhand genoeg in de “knip” getast voelt! Om over het groeiende onveiligheidsgevoel maar helemaal te zwijgen.

  Er staan er nog een paar miljoen aan de andere kant van de grens te trappelen en de EU zwijgt, laat dit toe en verwacht dat er straks nog subsidies zijn. Ik geef mijn pet even aan Maarten, want als dit zo doorgaat, zal de hele EU in een grote woestenij veranderen.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Als land kan beter gekort worden op de zogenaamde EU subsidies dan kaal gevreten worden door import parasieten, die ook nog eens een bedreiging zijn voor de cultuur en welzijn van de bevolking !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s