Netanyahu noemt Frans vredesinitiatief merkwaardig

Screenshot_31

Benjamin Netanyahu en Angela Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu zei dinsdag tijdens de persconferentie met de Duitse bondskanselier Merkel in Berlijn het Franse vredesinitiatief merkwaardig te vinden. Frankrijk werkt er al enkele maanden aan om een conferentie in het leven te roepen, die Israël en de Palestijnen zowel als hun Amerikaanse, Europese en Arabische partners rond de tafel probeert te krijgen om het vredesproces weer op gang te brengen. “De dreiging dat Frankrijk een Palestijnse staat zou erkennen mits de conferentie zou mislukken, zorgt er van tevoren voor dat zij geen succes zal hebben, want de Palestijnen weten dat hun eisen zonder controle aangenomen worden en dat zij van hun kant niet hoeven bij te dragen”, aldus Netanyahu.

Dit voorstel zou ook geen rekening houden met de complexiteit van het conflict. “Het maakt niet uit of deze Palestijnse staat nog een islamitische dictatuur zou kunnen worden, een van de vele in het Midden-Oosten. Het maakt niet uit of hij niet werkelijk in de oplossing van het conflict investeert en de staat van de Joden erkent. Het maak niet uit dat er geen veiligheidsmaatregelen worden getroffen om een verovering van het territorium, dat Israël vanwege ISIS of Hamas of allebei moet evacueren, te verhinderen.”

Bondskanselier Merkel zei dat Duitsland als lid van de EU er hard aan een realistische aanpak voor een vrede te werken. “Nu zou het tijd zijn om een grote stap voorwaarts te maken, maar we kunnen hier en daar dingen verbeteren en we hebben afgesproken Israël financieel te ondersteunen. We hebben heel duidelijk gemaakt dat er geen sprake kan zijn van vriendschappelijke betrekkingen met Iran zolang dit land het bestaansrecht van Israël niet erkent.”

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, zei dat de situatie in de Palestijnse gebieden op den duur niet draaglijk zou zijn. Hij veroordeelde eveneens de bijna dagelijks plaatsvindende terreuraanvallen door de Palestijnen in de straten van Israël als afschuwwekkend.

Netanyahu bedankte de bondskanselier voor de samenwerking met Israël, vooral inzake defensieaangelegenheden, veiligheid en cyber-veiligheid. Israël en Duitsland delen gezamenlijke belangen met het oog op de nieuwe situatie in het Nabij Oosten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Benjamin Netanyahu, Duitsland, Frankrijk, Israël, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Netanyahu noemt Frans vredesinitiatief merkwaardig

 1. Jean zegt:

  Is Benjamin Netanyahu ook dadelijk zijn handen gaan wassen na die samenkomst met strasi merkel???

  Like

 2. hans zegt:

  Beter gezegd zou zijn dat het Westen zoveel jaar gelden “trouwe” knuffeldiertjes heeft uitgekozen in de vorm van moslims, omdat ze weten dat die lui overal voor ernstige verdeeldheid in onze autochtone landen zorgen met o.a. erbij, sektarisch/ geweld, agressie, criminaliteit, instabiliteit en terreur en dat is nou eenmaal niet zeer praktisch als je in de gaten dreigt te lopen, want daar houd de NWO niet van. Het gooit al hun oude en nieuwe plannen in de war.

  Kortom: wat me opvalt is dat de grote directe vraag of confrontatie over zulke onlogische keuzes niet eens tet a tet plaatsvind tussen staatshoofden, omdat er al een drempel met complex is opgeworpen voordat het zich als vraag zou gaan ontwikkelen.
  Zover zijn ze al heen.

  Like

 3. carthago zegt:

  De Palestijnse nazi’s hebben alleen maar voordeel van de huidige situatie,want hoe meer de Palestijnen terreur zaaien en daardoor zoals Netanyahu zegt geen enkele positieve daad stellen, des te meer subsidie zij ontvangen van de Eussr nazi’s. Als ze niet meer zielig en onderdrukt bevonden worden door de Eussr Brussel nazi’s stort de subsidie industrie in elkaar en zullen de Palestijntjes met grote zekerheid elkaar te lijf gaan,dan is nazi abbas ook z’n baantje kwijt.

  Like

 4. Japio zegt:

  Vive le Israël en merde Palestina. Oprotten met die nog nooit van z’n leven hebben bestaande Palestijnen of Palestina. Geef ze Israël en ze hebben het binnen no time omgetoverd tot een onleefbaar stuk woestijn. Waarom? Omdat ze zo zijn, totaal hopeloze primaten zijn het.

  Like

 5. AEO zegt:

  Het conflict tussen de Palestijnen en Israël is niet op te lossen. En dat ligt niet aan Israël maar aan de Palestijnse leiding, of dat nu de PA van Abbas of de Hamas zijn, beiden willen een totale vernietiging van Israël. Hoe kunnen we dan van Israël eisen dat ze moeten onderhandelen en de Palestijnen in alles moeten toegeven? Als iemand vastbesloten is om je hoe dan ook te vermoorden, en daar al talloze pogingen toe heeft gedaan, dan hebben onderhandelingen totaal geen zin. Dan zorg je ervoor dat degene die je naar het leven staat op zijn minst stevig onder de duim wordt gehouden.
  Of moet Israël gaan onderhandelen over zijn eigen executie? Te bizar voor woorden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s