Allochtonen willen niet naar de pabo, halen toelatingstoetsen niet

Screenshot_21

Dankzij toelatingseisen nauwelijks nog pabo-studenten

Door de strenge toelatingseisen zijn de afgelopen jaren nóg minder leerlingen de pabo gaan doen. En het aantal allochtone studenten is tot een dieptepunt gedaald. Dat schrijft de NRC vrijdag.

Post online

Uit gegevens van de Vereniging Hogescholen blijkt dat in 2014 5.700 leerlingen aan de pabo begonnen, tegenover 3.900 nu – een daling van 32%. Van de leerlingen die nu in het eerste jaar zitten, zijn er 156 van niet-westerse komaf. Een jaar eerder stond de teller op 458 – een daling van 66%.

De pabo’s zien dat er vooral minder mbo-leerlingen aan de opleiding beginnen. Onder die studenten zaten altijd veel allochtonen. De opleidingen vermoeden dat het niveau van het mbo minder goed aansluit op de huidige pabo. Veel leerlingen halen de toelatingstoetsen niet.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, Nederland. Bookmark de permalink .

32 reacties op Allochtonen willen niet naar de pabo, halen toelatingstoetsen niet

 1. Des te beter, dan blijven we tenminste meer verschoond van kopvodden voor de klas.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Thom zegt:

   Ik ben het volkomen met U eens. Het niveau om toegelaten te worden tot de PABO lag vroeger op een laag niveau. Het was voor 1970 bij sommige PABO’s voldoende om een mulo-A diploma zonder wiskunde in je bezit te hebben. Dan werd er als wiskunde aan je toekomstige onderwijzers cijferen voor de vijfde klas van de lagere school gegeven. Dat hield in, dat ze uit moesten rekenen hoeveel 1/7 + 8/27 was. Nou dat was voor de toekomstige onderwijzers meestal te moeilijk. Deze lui werden wel onderwijzer(es) en gaven kinderen op de lagere school rekenles. Ik kan me niet voorstellen, dat het onderwijsniveau de laatste 40 jaar gestegen is. Wat de toelatingseisen dus nu zullen zijn, stelt vergelen bij wat leerkrachten vroeger aan kennis hadden, totaal niks meer voor.

   Like

 2. carthago zegt:

  Het valt ook niet mee aan kinderen uit te leggen hoe de islam kindhuwlijken afperst.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Allochtonen willen niet naar de pabo, halen toelatingstoetsen niet. Hoe kan dat nou ???? 🙂

  Like

 4. Hans zegt:

  Einstein
  Superintelligent
  Hoogbegaafd
  Intelligent
  Slim
  Normaal
  Traag van begrip
  Minder begaafd
  Zwakbegaafd
  Achterlijk
  islam
  Nederlandse regering

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Hans 19 februari 2016 om 11:37

   Een prachtige lijst; hij zou echter op de volgende wijze nóg meer waarheidsgetrouw zijn geweest :

   Einstein
   Superintelligent
   Hoogbegaafd
   Intelligent
   Slim
   Normaal
   Traag van begrip
   Minder begaafd
   Zwakbegaafd
   Achterlijk
   islam

   Een…

   hele…

   tijd…

   niks…

   Nederlandse regering

   Like

 5. delamontagne zegt:

  Als je al blijft twijfelen of je “kopvod” moet schrijven, of……kopvot,. of misschien kopvodt, is de beslissing gauw genomen.
  Het zou ook nog “kobvot” kunnen zijn, of……………?

  Like

  • carthago zegt:

   Daarna :koprot en uiteindelijk :oprot. Kwestie van koran lezen.

   Like

  • Thom zegt:

   Of koopvoet of koepvoot. Alles kon vroeger op de opleiding voor onderwijzers, tenminste 40 jaar geleden in 1967. Er was op de PABO waar ik zat een rekenboek in gebruik waarin gevraagd werd naar de ggd van 40 appels en 64 appels. Ggd betekent grootste gemene deler. Dus een verzameling appels had als bewerking delen volgens de schrijver van dat PABO rekenboek? Hoe bereken je dan 20 appels gedeeld door 10 appels? Is de uitkomst 2? En wat is 4 appels maal 5 appels. Zijn dat appels in het kwadraat. Twee hoeveelheden appels kunnen geen ggd hebben. Degene die zo’n boek schreef had er zelf geen benul van wat wiskundige bewerkingen in verzamelingen inhielden.

   Like

   • Edjan zegt:

    Maar Thom, ik kan u verzekeren dat het kweekschoolniveau van 1967 (zo heette het toen toch nog?) nooit weerom zal keren. Tegenwoordig zou men u bij de term “grootst gemene deler” waarschijnlijk glazig aankijken en u zeggen dat die functie niet op de calculator zit.

    Like

 6. Fred zegt:

  Vlug, de toelatingseisen verlagen naar sharia niveau.
  En dan maar hopen dat die moslima`s het goed vinden dat ze ook les zullen moeten geven aan “ongelovigen” zoals wij.

  Like

 7. joga zegt:

  MBO= opleidingsinstituut voor drugsverslaafden en anarchisten zonder enige basale kennis van rekenen en taal, aangezien het VMBO-diploma (vooropleiding) werd aangepast aan de individuele tekortkomingen van de leerlingen met een te laag IQ. En dat waren nog de beste leerlingen, want een zeer groot deel was al voor de examenklas afgehaakt om in het misdadigers-milieu te zoeken naar een baan als drugsdealer, tasjesdief , auto-of scooterdief of berover van ouden van dagen.

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Geweldig bericht, kan waarschijnlijk voor een groot deel teruggevoerd worden naar inteelt IQ’s.
  Eindelijk komt naar boven wat de “gewone burger” allang wist, opzouten met die inteelt zooi!!!
  Dus alleen maar de beste autochtonen voor de klas en geen kopvodden!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Thom zegt:

   Het was vroeger ook niks. Zie mijn reactie hierboven. Vroeger konden de toekomstige blanke onderwijzers tenminste op sommige PABO’s niks maar dan ook niks.
   Er werd tegen de leraren gezegd door de directrice: Willen jullie tot Kerstmis aardig doen tegen de leerlingen van de eerste klas, want we hebben net het aantal voor drie klassen. Als er één weggaat dan moet er een klas opgedoekt worden. Op die manier werd alles wat zich aanmeldde aangenomen en opgeleid tot onderwijzer. helaas is het de waarheid wat ik zeg. Wat een puin werd er dikwijls afgeleverd als zijnde een opgeleide leerkracht.

   Like

 9. Dicksy zegt:

  De strenge toelatingseisen afzwakken en probleem opgelost, zo simpel gaat dat in de politiek.

  Like

 10. Nikki zegt:

  De toelatingstoets zal wel aangepast worden, allochtonen moeten er gewoon in van de overheid, geschikt of niet.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Moet je niet eerst een test doen of aantonen dat je het niveau aankan d.m.v. je vooropleiding?
  k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k k .
  Dit was een cultuurvrije test die niet discrimineert, dat doen de mensen die het controleren.

  Like

 12. BertG. zegt:

  Is ook helemaal niet meer nodig.
  Binnenkort krijgen ze hun eigen opleiding centrum van bussemaker compleet met “salaris” erbij.

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Ik moest verdorie een HAVO diploma hebben voordat ik naar de PA (Pedagogische Academie) mocht!

  En brrrrrrrr, wat is het toch een afgrijselijk beeld: een ‘lerares’ met een islamitische vlag (aka ‘kopvod’) op d’r knijter! Als ik kinderen zou hebben, zouden ze van mij NOOIT les mogen krijgen van een mohammedaanse moskeebezoekster die de koran in huis heeft!

  Like

 14. Het Coudenhove – Kalergi project, de culticide en etnocide van de Europese bevolking begint aardig zijn stempel te drukken op alle bevolkingen van de lidstaten. Het onderwijs bevindt zich op een glijdende schaal en de lat wordt op deze manier zó laag gelegd dat de meest stomste allochtoon het net nog kan begrijpen, dit natuurlijk ten koste van de autochtone leerlingen die hiermee helaas minder aandacht krijgen van de hoofdzakelijk vrouwelijke leraren…

  Like

 15. Claudia M. zegt:

  Die toelatingstoetsen zijn prima en voorkomt de enorme teleurstelling als ze de eerste twee maanden al niet redden en tegen een verloren jaar aanlopen. De begeleiding is uitstekend en iedere aankomende pabostudent moet zich verdiepen in de site: http://www.goedvoorbereidnaarpabo.nl waar alles keurig staat omschreven.

  Like

 16. Ze begrijpen maar niet dat als je de vrouwen achterstelt je het hele volk achterstelt. Uit die onontwikkelde vrouwen kunnen geen Einsteins geboren worden. Zo blijft het hele volk dom. Het succes van het westen ligt grotendeels aan het feit dat we de vrouwen fatsoenlijk hebben laten meedoen. En natuurlijk staat die achterlijke koran elke wetenschappelijke ontwikkeling in de weg. De hoogste baas van het universum maakte een vogel van klei en blies daar zijn levensadem in. Daar komen de vogels vandaan. Het is maar dat u het weet. Maar het allerbelangrijkste blijft toch dat ze hun weerzinwekkende manier van omgaan met de vrouw verbeteren.

  Like

 17. Qvic zegt:

  Ach het gehele opleidingsniveau daalt al decennia, wat 40 jaar terug LTS niveau was, is tegenwoordig MBO+ niveau. Zo ook voor de MTS van vroeger is nu HTS+ niveau. Alle opleidingen worden uitgehold en de kennis verlaagd, want anders kunnen ze deze opdoeken in de multiculturele samenleving van nu. De meeste kennis van de ambachten, zijn door de automatisering door machines overgenomen. Hoofdrekenen kunnen de meeste niet meer, daarvoor gebruiken ze rekenmachientjes voor. Foutloos typen is ook al een bijzonderheid geworden, de meeste gebruiken daarom de automatische spelcorrectie op zijn computer en gewoon schrijven met een potlood of pen is bij de meeste helemaal beroerd.

  Dat er telkens Einstein erbij wordt gehaald begrijp ik niet, want deze man was helemaal niet zo pienter zo als er wordt beweerd, hij heeft namelijk veel kennis van andere zich zelf toegeëigend en heeft veel onzin verkondigd. Zijn beroemde formule van de lichtsnelheid is dan ook niet volledig, want elke elektromagnetische beweging is drie dimensionaal en zijn formule is maar twee dimensionaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s