De geheime figuur achter de schermen

Screenshot_24

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

De Rus is de schuld van alles: van de oorlog in Syrië, van ISIS en uiteraard ook van de “vluchtelingen”stromen. Dat wordt op dit moment steeds opnieuw gepropageerd in de mainstream media. Niemand maakt de werkelijke verbanden duidelijk. Niemand durft het te zeggen: achter de oorlog in Syrië, die op elk moment kan uitmonden in een wereldoorlog, achter ISIS, die de nog bestaande staten in het Midden-Oosten tot verval moet brengen, en achter de “vluchtelingen”stromen, die deze oorlog veroorzaakt en die zich over de buurlanden en van daaruit over Europa uitgestort hebben, zit een geheime figuur achter de schermen: de VS.

Kopp-Online

Laten we de feiten eens bekijken. Toen de zogenaamde “Arabische Lente” in 2011 oversloeg naar Syrië, zouden “Turkije, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten” zo vastbesloten zijn geweest om Assad ten val te brengen en een “soennitisch-sjiitische plaatsvervangende oorlog te beginnen” dat zij duizenden tonnen wapens en honderden miljoenen dollars in de opstandelingen geïnvesteerd zouden hebben, zei de Amerikaanse vicepresident Joe Biden in de herfst van 2014 tegenover de BBC.

“De mensen die zij bewapend hebben, waren Jabhat al-Nusra en al-Qaida en de extremistische Allah-strijders, die uit alle delen van de wereld komen.”

De ISIS – de terreurmilitie van de VS

De Amerikaanse vicepresident was vergeten te noemen dat zijn eigen land deel uitmaakte van deze merkwaardige soennitische geloofsbroederschap. Dat had de voormalige chef van de Amerikaanse militaire geheime dienst, de DIA, Michael Flynn, in het “Head to Head”-programma van de Arabische nieuwszender Al Jazeera al toegegeven.

De beslissende zin van dit interview luidde: In het memorandum van de DIA van 2012 zou duidelijk te lezen staan – aldus Flynn – dat de Amerikaanse regering de bewapening van de radicale Jihadisten van de Moslimbroederschap, van Al-Qaida, van Jabhat al-Nusra, van ISIS en andere kleinere groeperingen organiseert en een kalifaat in het oosten van Syrië en in Irak ondersteunt. Ik kom later nog een keer op dit memorandum terug.

De website “infowars.com” bericht dat belangrijke hoge figuren van ISIS in het jaar 2012 in een door de CIA en de Turkse geheime dienst geleid opleidingskamp in de Jordaanse stad Safawi werden getraind. De website beroept zich daarbij op vertegenwoordigers van de Jordaanse regering. De meeste strijders van ISIS werden later voor hun actie in Syrië van wapens en munitie uit het gedestabiliseerde Libië voorzien, met logistieke steun van de VS.

In dit verband wordt ook de Tsjetsjeense president Ramsan Kadyrov geciteerd, die van mening is dat de leider van de terroristen, Abu Bakr al-Baghdadi, nauw contact zou onderhouden met de CIA. Kadyrov beroept zich daarbij op uitspraken van gearresteerde Tsjetsjeense radicale islamieten uit Syrië.

Maar ook een voormalige commandant van Al-Qaida genaamd Nabil Na´eem beschuldigt in een interview met de pan-Arabische tv-zender “al-Maydeen” de VS evenals Saoedi-Arabië en Qatar van de financiering en logistieke ondersteuning van de terroristen. Niet alleen ISIS, maar ook hoge leden van Al-Qaida zouden nauw contact onderhouden met westerse geheime diensten.

De voormalige ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Andrew Doran, schreef in een blog-bijdrage voor de BBC zelfs over duidelijke bewijzen voor de ondersteuning van ISIS door de VS. Talrijke hoge leden zouden over Amerikaanse paspoorten beschikken. Zo ook de militaire strateeg van de Jihadisten, de Georgiër Tarkhan Batirashvili (Abu Omar al-Shishani).

Deze zou, evenals veel andere radicale islamieten uit de Kaukasus, met behulp van een Georgische NGO genaamd “Jvari”eerst Turkije en later Syrië binnengekomen zijn. Deze NGO wordt sinds haar bestaan gefinancierd door de VS. De strijders werden uiteindelijk onder dekking van de NGO onder leiding van de Georgische geheime dienst en de Amerikaanse ambassade in Tbilisi bij de stad Türközü binnengesluisd.

Waarmee we weer zijn aangeland bij het genoemde memorandum van de Amerikaanse militaire geheime dienst DIA uit augustus 2012. Volgens dit memorandum wist de Amerikaanse regering al in 2012 dat Al-Qaida binnen d eopstand in Syrië een leidende rol uitoefent en door westerse landen, de Golfstaten en Turkije “erbij ondersteund wordt om in het oosten van Syrië een ´salafistisch vorstendom´ te vestigen. Want dat zou ´precies hetgeen´ zijn wat de stimulerende machten zouden willen, ´het Syrische regime isoleren´ van Irak en Iran.”

Het ontstaan van een zich over Syrië en Irak uitstrekkende “Islamitische Staat” als gevolg van de politiek van de Amerikaanse bondgenoten werd inclusief zulke details als de inname van Mosul en Ramadis door de terroristen toepasselijk door de Amerikaanse geheime dienst voorspeld.

Schrijver en Midden-Oostendeskundige Jürgen Todenhöfer noemde het DIA-document een “terroristisch Watergate”. Hoewel ze op tijd wisten “wie er werkelijk in Syrië vecht” vertelden de Amerikaanse president Obama en het Westen “de gebruikelijke sprookjes” van vrijheid en democratie, terwijl ze “doelbewust terroristische organisaties” ondersteunden. “Daarom zijn de VS ook niet van plan om de ´Islamitische Staat´ volledig uit te schakelen. Zelfs niet als ze zouden weten hoe. Ze hebben ISIS nog nodig. Anders zou Iran te sterk worden. Zo vechten ze met een aangetrokken handrem”, schrijft Todenhöfer op zijn website.

Maar de verstrikking van het Westen in ISIS gaat nog verder. Niet alleen dat de ISIS-strijders door de VS en hun bondgenoten opgeleid, bewapend en gefinancierd worden en gespaard worden met bombardementen, ze worden ook militair ondersteund. Op 2 augustus droeg de Britse krant “Sunday Express” de kop: “Leden van de SAS verkleden zich als ISIS-strijders in de undercoveroorlog tegen Jihadisten. Meer dan 120 leden van de elite-eenheid houden zich op dit moment in het door oorlog geteisterde land op”, bedekt “in het zwart gekleed en zwaaiend met ISIS-vlaggen”; in het kader van de zogenaamde operatie “Shader” vallen ze Syrische doelwitten aan onder het voorwendsel van de strijd tegen ISIS. Wellicht opereren er ook Amerikaanse elite-eenheden en elementen van de CIA op dezelfde wijze, schrijft de krant verder.

Britse SAS-soldaten houden zich eveneens in Saoedi-Arabië op, waar ze samen met Amerikaanse soldaten terroristen voor de strijd tegen Assad opleiden – evenals in Turkije, in Jordanië, Qatar en misschien Israël. Amerikaanse en Britse bezweringen dat men “gematigde” rebellen zou opleiden, werken als een dekmantel voor een directe samenwerking met ISIS-terroristen – opgeleid, bewapend, voor de strijd tegen Assad de grens overgebracht naar Syrië, en nu met Anglo-Amerikaanse luchtsteun en verdekte grondtroepen.

De door de VS geproduceerde “vluchtelingen”stroom

De Amerikaanse historicus Eric Zuesse schrijft op zijn blog “Strategic Culture” dat de VS Irak, Libië, Syrië en uiteindelijk de Oekraïne doelbewust gedestabiliseerd hebben om Europa en Rusland te verzwakken.

“In Libië, Syrië, de Oekraïne en andere landen aan de randen van Europa heeft de Amerikaanse president Barack Obama een politiek van destabilisering en zelfs bombardementen en andere militaire ondersteuning bedreven, die miljoenen vluchtelingen uit deze streken en naar Europa gedreven heeft. Daarmee werd olie op het rechts-extreme vuur van de immigratie-tegenstanders gegooid en het politieke landschap in Europa gedestabiliseerd, niet alleen aan haar randen, maar zelfs tot in Noord-Europa.”

De website “info-direkt”.at” gaat nog verder. Zij heeft begin augustus 2015 informatie van een insider van de Oostenrijkse geheime dienst gekregen, waaruit blijkt dat de enorme vluchtelingenstroom een met opzet gestarte, strategische operatie van de VS zou zijn. volgens informatie van deze medewerker van de tegenhanger van de Duitse militaire geheime dienst (MAD) betalen Amerikaanse organisaties de mensensmokkelaars die dagelijks duizenden vluchtelingen naar Europa brengen.

De klokkenluider schrijft: “Er bestaat informatie over dat organisaties uit de VS een co-financieringsmodel hebben geschapen en aanzienlijke delen van de smokkelkosten dragen. Niet iedere vluchteling uit Noord-Afrika bezit € 11.000,- contant geld. Vraag niemand zich af waar het geld vandaan komt?” Er zou een streng verbod heersen om desbetreffende verbanden naar buiten te brengen. “Ook de Oostenrijkse militaire geheime dienst HNAA heeft geen informatie gekregen of mag deze niet doorgeven. Dit moet echter bekend worden. Hier zijn dezelfde brandstichters aan het werk die een jaar geleden de Oekraïne in de chaos hebben gestort.”

Volgens de vluchtelingenorganisatie van de VN (UNCHR) zijn er op dit moment ongeveer 1,6 miljoen Syriër sop de vlucht. Minstens 4 miljoen Syriërs hebben hun eigen land verlaten. Met de verdrijving van deze mensen werd de grootste exodus sinds de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt.

Het einde van de vrije pers in Duitsland

Dat waren slechts enkele feiten, die aantonen dat de propaganda over de slechte Iwan, die aan alles schuldig zou zijn, niet houdbaar is. Wat mij daarbij het meest verontrust, is dat mijn collega journalisten in de mainstream media deze feiten doodzwijgen. En dat verontrust me heel persoonlijk. Want ik heb tien jaar lang aan de Academie van de Beierse Pers journalisten opgeleid.

Ongeveer 5.000 aanstaande collega´s heb ik proberen bij te brengen dat men ook altijd naar de andere partij moet luisteren.

Nu schaam ik me bij het idee dat enkele van mijn voormalige studenten in de mainstream media al deze journalistieke principes verloochenen en zich laten misbruiken als propagandaschrijvers van de trans-Atlantische netwerken. Niet alleen de burger durft in dit land niet meer vrijuit zijn mening te geven. Ook de journalist is zijn vrijheid van verslaggeving kwijtgeraakt. Als de vrije pers echter is afgeschaft, dan is dat ook de democratie.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Peter Orzechowski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op De geheime figuur achter de schermen

 1. Guardiacivil zegt:

  Heel simpel, iedereen (grote bestuurders en multinationals) zijn met allerlei vertakkingen verworden tot een instument van de NWO, de enigste organisatie die maar een doel heeft, alllesoverheersende macht over rijkdommen van de wereld, grondstoffen, economie, financiële markten. Oorlogen uitlokken is zo,n instrument, de pionnen zijn instrumenten.

  Like

  • Inderdaad Guardiacivil het corporatisme ten voeten uit, alleen moet de laatste hinderpaal de Russische Federatie nog even uit de weg geruimd worden. Ook moeten de laatste natie staten zoals Oekraïne en Turkije welke nog niet bij de EU aangesloten zijn lid gemaakt moeten worden. Wanneer alles gedaan is om het grote Europa te destabiliseren door de immigratie van miljoenen moslims grijpt de EU in en wordt een totalitaire staat, welke dan als eis stelt dat de lidstaten hun grenzen, de resterende soevereiniteit opgeven en hun bevoegdheden overdragen aan internationale organisaties die dan als uitvoerend organen van de NWO dienen. Op deze wijze wordt het nationalisme van de bevolkingen afgenomen zodat ze uiteindelijk niet langer over hun eigen toekomst kunnen beslissen.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Guardiacivil: 14.29. uur. Inderdaad, de belangen van de duivelse NWO! Daar gaat het om.

   Like

 2. carthago zegt:

  En zo blijkt dat de kokosnoot uit Washington ipv de messias, eenvoudigweg een historische genocidepleger is, en there is more to come, yes we can.
  De VS willen uber alles de leiding in de Eussr behouden, door ten eerste een europees leger tegen te houden bijvoorbeeld, niet dat ik dat leger zou willen, maar door verdeeldheid te creëren en behouden in de Eussr behoudt de VS haar macht en regulering van de defensiesystemen,de ultieme beslissingen versus Rusland en het uitbuiten van economische chaos,no matter what it costs.
  Het resultaat :Een door VS ontketende wereldoorlog in het midden oosten, met als gevolg een nieuwe herverdeling van energie en macht. Aan Rusland zullen ze een hele grote kluif hebben, tot in lengte van dagen.

  Like

 3. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Vluchtelingen Heumensoord maken kans
  Mike Muller
  Nijmegen –

  Asielzoekers in Heumensoord die naar de rechter stappen om uitbetaling van leefgeld af te dwingen, hebben veel kans om die zaak te winnen.

  Dat zegt emeritus hoogleraar rechtssociologie Kees Groenendijk, die zich gisteren in de Radboud Universiteit beklaagde over de huidige opvang van asielzoekers in Nijmegen.

  Hij vindt vooral het optreden van het COA laakbaar. Bewoners van het 3000 zielen tellende tentenkamp krijgen geen leefgeld, terwijl ze volgens de EU-richtlijn en de Nederlandse wetgeving recht hebben op 12,95 per persoon per week, stelt Groenendijk. In de zaal gingen stemmen op om de asielzoekers vanuit de universiteit juridisch bij te staan.

  Vorige week kwamen kritische rapporten over Heumensoord naar buiten. Groenendijk staat in nauw contact met de vluchtelingen en bracht gisteren naar voren dat grote groepen vluchtelingen in het opvangkamp de magnetronmaaltijden niet lusten. Er zijn vijf verschillende menu’s, die om de vijf dagen weer terugkomen. „Een groot aantal bewoners heeft te kennen gegeven dat ze die maaltijden écht niet lekker vinden. Grote aantallen van die maaltijden verdwijnen dan ook steeds weer in de afvalbakken.”

  Volgens Groenendijk leidt dat tot afkeurende reacties van COA-medewerkers. „Asielzoekers zeggen mij dat COA-medewerkers dan zeggen: ’Als je niet tevreden bent, ga je maar terug naar je herkomstland’, of: ’Je moet dankbaar zijn voor wat je hier krijgt’.”

  Het COA kan niet inhoudelijk reageren.

  Like

 4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Tja, dat is niet verwonderlijk met een islamitische president!

  Like

 5. En waar heeft , volgens de EU-richtlijn en de Nederlandse wetgeving, de Nederlander dan RECHT op per week ?Ook op 12,95 =ruim 50 € per maand ?
  Of is deze EU richtlijn alleen voor de azielige zoeker……………….?

  Like

 6. cynicus zegt:

  Het wordt steeds maar gekker. Goed dat er een E.J.Bron en EUNmask zijn !!!

  Like

 7. Pingback: De geheime figuur achter de schermen | Kattukse Vrienden voor Israël

 8. kruisridder zegt:

  En ik heb het al geweten. Door kritiek op de islam te leveren ben ik al van huis gehaald en verhoord op het politiebureau en mag ik voorkomen. Ik zie het met vertrouwen tegemoet. Er is maar een democratisch land en dat is Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s