Schokkend: helft conducteurs verzwijgt incidenten, inclusief bedreigingen met wapens

Screenshot_15

‘Er wordt toch niets mee gedaan’

Meer dan de helft van de treinconducteurs en -machinisten meldt niet alle incidenten van agressie omdat ze het gevoel hebben dat “er toch niets mee wordt gedaan”. Dat schrijft de PZC die samen met de spoorwegvakbond VVMC een enquête hield onder bijna duizend conducteurs en machinisten.

Post online

Zelfs bedreigingen met wapens, seksuele intimidatie en berovingen worden niet altijd gemeld. Twee derde van het treinpersoneel denkt dat er met meldingen niets gedaan wordt, bijna een kwart is bang dat de werkgever iets zegt van de meldingen.

Bron:
http://regio.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Schokkend: helft conducteurs verzwijgt incidenten, inclusief bedreigingen met wapens

 1. anna zegt:

  die bedreiging zullen nog wel toenemen, temeer omdat asylanten gratis reizen of denken gratis te kunnen reizen

  Like

 2. elisah zegt:

  Het zou best mogelijk kunnen zijn dat, wanneer je meerdere meldingen over geweld doet, je kritiek krijgt en het zgn zelf schuld bent, vanwege bijvoorbeeld je houding of onkunde richting de reizigers.
  Vaak worden zulk soort zaken omgedraaid en is de werknemer de dupe, dan kijk je wel uit om meldingen van geweld te doen.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Laat dat nu ook exact mijn eerste gedachte zijn en niet alleen bij de NS hoor. Dit is momenteel overal in de “lagere” regionen dus op de echte werkvloer het geval; iedereen houdt zijn mond dicht, omdat men als de dood is op straat te komen staan!

   Intussen worden we vervangen door o.a. digitale vraagmachines, word je baan terug gebracht tot call centre medewerker en laat men geen moment voorbij gaan om weer te vragen of je niet een baantje buiten het bedrijf ambieert. Ook veel stagiaires en de Wajongers komen nu ook nog binnen. Ik verwacht einde dit jaar op straat te staan.

   Like

   • elisah zegt:

    Wat vervelend voor u. Men ziet personeel vaak als een soort gebruiksvoorwerp/wegwerp artikel, het maakt ook niet uit hoe hard je gewerkt hebt of wat je gepresteerd hebt.

    Like

 3. Elena zegt:

  Zucht….waarom is men zo bang de waarheid te vertellen?
  Zij die gezwegen hebben zijn NU medeschuldig aan de tegenwoordige stand van zaken door het walchelijke tuig gepleegd.

  Like

 4. Petecoole zegt:

  Hoorde al verhalen dat conducteurs bij ‘getinte’ jongelui (in groepen) (die laffe rifapen reizen altijd in groepen) niet eens meer om het kaartje vragen en die groep negeren en voorbij lopen..
  Geef ze is ongelijk.. waarom jezelf laten aftuigen en nog ontslag krijgen ook…

  Like

  • Cathja zegt:

   Het beste zou zijn als heel Nederland solidair zou zijn met de machinisten, conducteurs, chauffeurs, etc., en het hele openbare vervoer voor langere tijd plat zouden leggen.
   Als het zó doorgaat wordt de macht van de ‘getinten’ alleen maar groter. We zien nu al heel duidelijk dat de brutaliteit grenzeloos is, en de minachting voor onze landgenoten soms buitensporige vormen aanneemt!
   Is het normaal dat zelfs onze politie bepaalde wijken niet meer binnen durft te gaan? Dat kon je je vroeger toch totaal niet voorstellen? Het is toch duidelijk dat allochtonen geen grammetje respect hebben voor onze waarden en normen, en zich buitensporig agressief opstellen, om daarmee aan te tonen dat ze voor niemand bang zijn?

   Het wordt tijd dat we hier opvoedingskampen krijgen. Kampen waar ze worden gedrild. En willen ze niet bijdraaien, dan volgt definitief uitzetting uit Nederland. Laten we ons eens zo mooie land wérkelijk volledig naar de bliksem helpen door lieden die we liever zien gaan dan komen?

   VAN WIE IS NEDERLAND EIGENLIJK, EN WIE ZIJN ER HIER DE BAAS?

   Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Tja, het is geen pretje, zelfs frustrerend, om bijna dagelijks meer dan een uur buiten werktijd te besteden aan meldingen (moet je ook nog bewijzen) waar toch niets mee gedaan word…

  Like

 6. geentvkijker zegt:

  kheb een kennis die is machinist, in het artikel wordt niet eens gesproken over de
  vernielingen in de treinen,,,,,,,,,,die zijn SCHRIKBAREND !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s