De strop wordt aangetrokken

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de laatste aanslagen in Parijs november vorig jaar is het in de Duitse media weer rustiger geworden rondom het islamitische terreurgevaar. Maar schijn bedriegt: radicale groeperingen hebben zichzelf bewapend en zijn tot alles in staat en bereid. Dat ze er weldra ook toe in staat zullen zijn aanslagen te plegen, blijkt uit actuele analyses. Een overzicht van de situatie in het jaar 2016 door Pierre Aronnax.

Al in december 2015 verscheen er in de “Washington Times” een achtergrondartikel over het streven van de “Islamitische Staat” (IS/ISIS) om vaste voet te krijgen op de Balkan en meer strijders ter plaatse op te leiden. Enerzijds om de regio zelf meer onder haar controle te brengen en anderzijds om van daaruit operaties in Europa voor te bereiden. Vooral Kosovo evenals Bosnië-Herzegovina staan daarbij in het middelpunt, wat benadrukt wordt door vooraanstaande diplomaten ter plaatse. De staat Kosovo bestaat voor bijna 95% uit moslims, Bosnië-Herzegovina voor ongeveer 50%. Rekruterings- en aansluitingspotentieel is daar dus voor groeperingen als ISIS gegarandeerd. Ook is het voor terroristen of opleiders uit Arabische landen relatief gemakkelijk om onder te duiken in reeds bestaande islamitische structuren in deze streken.

Uitbreiding van ISIS-structuren op de Balkan

De omstandigheid dat uiterlijk in de tweede helft van 2015 de komst van illegale immigranten naar europa voornamelijk via de zogenaamde Balkan-route plaatsvond, maakt de explosiviteit van deze ontwikkeling duidelijk. Al een van de aanvallers van de aanslagen in Parijs in november kwam eveneens via deze route naar Frankrijk. We kunnen er van uitgaan dat ISIS-strijders al vaste netwerken op de Balkan gevormd hebben, die hen ter plaatse verzorgen en op hun acties in Europa voorbereiden. In toenemende mate echter worden er ook terroristen uit deze regio gerekruteerd, die daarna gemakkelijk via Kroatië en Hongarije naar het noorden verder kunnen reizen. Het grote aantal strijders van de Balkan, dat zich heeft aangesloten bij ISIS in Syrië en Irak, verduidelijkt de aantrekkingskracht die deze organisatie in de regio geniet. Van deze strijders zijn er naar schatting al 100 teruggekeerd, die op dit moment werken aan de uitbreiding van de plaatselijke ISIS-structuren.

Deze ontwikkeling past bij de terreurstrategie die ISIS voor Europa volgt: men zal in toenemende mate op grotere groepen terroristen moeten teruggrijpen om aanslagen in meerdere steden – ook in verschillende landen – te kunnen uitvoeren. Zo in ieder geval luidt een inschatting van Europese veiligheidsdeskundigen. Claude Moniquet van het “European Strategic Intelligence and Security Center” gaat er in een artikel in het Amerikaanse tijdschrift “Politico” van uit dat volgende aanvallen zich op minstens twee tot vier steden tegelijk zullen concentreren. “Europol” op haar beurt komt met informatie, waaruit blijkt dat ISIS voor deze doelen een commandobasis in Europa met voormalige Irakese agenten van de geheime dienst heeft opgebouwd, die daar doelgericht aanslagen voorbereiden.

4000 “vluchtelingen” zijn in werkelijkheid terroristen

Behalve op nieuwe rekruten van de Balkan kan ISIS voor deze doelen echter eveneens teruggrijpen op de talrijke terugkeerders uit Europese landen, die daarvoor in Irak en in Syrië aan dezelfde kant gevochten hebben. Bovenop deze personen worden er alleen al in Frankrijk meer dan 8.000 mensen van verdacht op grond van hun radicalisering potentieel bereid te zijn om samen te werken met ISIS. Het is echter onduidelijk hoeveel terroristen er met de “vluchtelingen”stroom Europa al zijn binnengesijpeld. Volgens een interview van het Amerikaanse tijdschrift “BuzzFeed” met een ISIS-smokkelaar in Turkije waren dit er in november vorig jaar al meer dan 4.000.

Screenshot_65

Maar niet alleen de algemene strategie van ISIS is veranderd: behalve de uitbreiding van zijn structuren en het aantal strijders heeft ISIS hoogstwaarschijnlijk ook nieuwe en effectievere strijdstoffen buitgemaakt. Dat vreest in ieder geval de Irakese regering, die sinds midden februari nucleair materiaal kwijt is, aldus de “New York Post”. Het grootste daarmee verbonden gevaar is dat dit materiaal voor aanslagen in Europese steden gebruikt wordt. Dat is niet onwaarschijnlijk als je bedenkt dat Rob Wainwright, de directeur van “Europol”, Europa´s veiligheidssituatie in januari aldus inschat dat ISIS inmiddels groot opgezette campagnes van aanslagen op globaal niveau zou kunnen coördineren, zoals hij werd geciteerd door de Britse krant “Guardian”. In dit beeld past dus ook dat de Berlijnse chef van de binnenlandse veiligheidsdienst, Bernd Palenda, de terreurbedreiging voor de hoofdstad als volgt beschreef: “Groter kan het niet – alles wat daarna komt, is boemmm!”

Een vijand verdwijnt niet door hem te negeren

Opleidingskampen op de Balkan, ontelbare terroristen als terugkeerders of “vluchtelingen”, gestolen nucleair materiaal en een terreur commandocentrale van voormalige geheim agenten midden in Europa. De situatie ziet er alles anders dan goed uit en het is te verwachten dat dit jaar nog wezenlijk bloediger wordt dan vorig jaar. Al diegenen die denken dat deze ontwikkeling wel vanzelf zal ophouden en dat men ons mooi in vrede zal laten leven als men het probleem gewoon negeert of zich te buitengaat aan appeasement, zullen er nog heel snel achter komen dat men, om aan Carl Schmitt te herinneren, geen vijand minder heeft, alleen omdat men deze niet als zodanig wil herkennen. Als Europa deze slag wil winnen, wordt het tijd om de oorlog, waarin we ons bevinden, te erkennen en desbetreffende conclusies te trekken: van het Europese grenssysteem tot aan de militaire opbouw en remigratie. Als dit niet gebeurt, wachten ons zeer onaangename tijden.

Bron:
http://einwanderungskritik.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De strop wordt aangetrokken

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++

  40 state-run media outlets have jointly offered a new $600,000 bounty for the head of British author Salman Rushdie.

  http://www.ncr-iran.org/en/news/terrorism-fundamentalism/19919-iran-s-state-media-put-new-bounty-on-head-of-british-author

  ++++

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Toen Kosovo nog bij Yougoslavië ( Servië ) behoorde, was het merendeel van de bewoners van Servische afkomst.
  Maar de minderheid van Albanese muslims wilde onafhankelijkheid en o.a. de EU drukte het door dat ze die kregen.
  Gevolg was dat heel veel Serven weggepest werden en naar Servië vluchtten.
  Orthodoxe kerken, begraafplaatsen etc,etc, werden vernield, mensen bedreigd.
  Niets las je er over in de reguliere Pers, wel op internet.
  //////////
  Iets dergelijks als dit artikel las ik;

  De baas van Europol schat dat er al ongeveer 3 à 5000 terroristen in Europa zijn, die door ISIS zijn getrained.
  Europol chef “Rob Wainwright ” waarschuwt dat er al 3 à 5000 ISIS-strijders Europa zijn binnengekomen die in het M.O opgeleid zijn.
  Europa wordt momenteel geconfronteerd met de hoogste dreiging sinds 10 jaar.

  http://lesobservateurs.ch/2016/02/20/patron-deuropol-estime-3000-a-5000-terroristes-entraines-daech-deja-entres-europe/
  EN

  DailyMail

  Like

  • Theodoor zegt:

   Ik heb me destijds zeer verwonderd over het gedrag van de NAVO (aangestuurd door de natie-leden). Toch jubelt menigeen over uitkomst, ik snap niet waarom.
   Gevoelsmatig was ik voor de katholieken en niet voor de islam die daar landjepik deden.

   Like

  • Harry zegt:

   DLM ,

   Heb begrepen van een Nederlandse vriend die nog een bedrijf in Kosovo heeft , dat de moslims daar alweer beginnen te donderen omdat de Serven een betere levensstandaard hebben, door harder werken en omdat ze intelligenter zijn , dat een een gruwelijke jalouzie aan het ontstaan is , naar de Serven toe .
   Daar zal het gedonder binnenkort ook wel weer beginnen , want als moslim kun je natuurlijk niet laten blijken dat je alweer faalt .
   Daarom is het waarschijnlijk zo dat het veroveren van andermans bezittingen hen het gevoel geeft dat ze dát toch maar mooi voor elkaar hebben gekregen .
   Dat is hun gevoel van eigenwaarde .

   Ze falen in alle opzichten , behalve in het implementeren van hun rot-ideologie .

   Like

   • Duchesne zegt:

    Melkveehouderij op zijn nederlands is daar volstrekt ongekend, laat staan om met een stamboek te werken. Als de koeien van een ander vetter zijn door gecontroleerde fok is de enige gedachte dat de koeien van een ongelovige dikker zijn en dat kan dus niet. Hoe of wat is voor velen ginder geen zaak om druk van te worden. Zou men zich wel druk hebben gemaakt had men al jaren geleden samengewerkt om iets op te bouwen. En dat is helaas een mentaliteit die samen met de Islam gaat. Ik zoek nog steeds de passage” en gij zult de aarde bewerken en alles wat geschapen is op goede wijze hoeden en respecteren”. Dus verwacht niets behalve dat men zal nemen wat er is, met de minst mogelijke inspanning.

    Like

 3. carthago zegt:

  The endgame, een totalitaire blitzkrieg geïnitieerd door…… alweer Duitsland, hoe kon het weer gebeuren.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Tja, er zit eigenlijk niks anders op; Nederland is in oorlog met de islam (IS) en bombardeert ze.
  Ik eis dat alle moslims in Nederland in interneringskampen geplaatst worden of gedenaturaliseerd naar hun thuisland gezonden worden.
  Gewoon wat de USA deed met Japanners…

  Like

 5. Theodoor zegt:

  De situatie in Europa is hoogst gevaarlijk, temeer omdat (goed) leiderschap ontbreekt en Brussel als een molensteen om de nek hangt.
  Het EU-systeem moet verdwijnen en de landsgrenzen herrijzen, wil je het grote gevaar van massale afslachtingen nog tegengaan.
  Krijg steeds meer bewondering voor Geert Wilders, een groot staatsman, denkt niet alleen aan nu maar ook aan morgen. Ofschoon iedereen daar vooralsnog niet aan wil. Sterker nog hij wordt geboycot in de Tweede Kamer.
  Hoe dom kunnen mensen zijn, in de Kamer maar ook de kiezers die hun stem uitbrengen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Hier een bewijs te meer, dat we te maken hebben met een MOSLIMINVASIE! En dat gedrocht uit Brussel, dat EUSSR monster is NIET de oplossing, maar deel van al onze problemen. Ook met, en juist met de mosliminvasie. Verder herinner ik me ook nog de verradersmotie HALSEMA, om de ISLAMISERING NIET tegen te gaan. Moe word ik van deze gang van zaken, en nog blijven velen in Nederland stemmen op de linkse partijen, en op de politiek-correcte elite. Ongelooflijk!

  Like

 7. Duchesne zegt:

  “vaste voet krijgen in Kosovo en Bosnia…..” het is niet alleen vast voet krijgen, maar men neemt ineens deel aan een gigantisch netwerk.
  In de jaren 90 vluchtten vele moslims uit deze landen naar het noorden, vooral Duitsland, Zweden en Nederland waren zeer in trek.
  ruim twintig jaar later heeft zich een nieuwe generatie aangediend, wel moslim, wel Kosovaar, Bosnier of Alabanees en niet Zweed, Duitser of Nederlander.
  Mensen zonder een echte achtergrond, opgegroeid met de moraal van het moslim land, vaak al meermaals veroordeeld, in land van oorsprong gezien als zwak of verwijfd, hier macho straatboefjes met diefstal en overvallen, drugs en vrouwenhandel. een stuurloze groep die de weg in onze samenleving kent.
  Een hand vanuit de Islam die redding beloofd bij bekering en het volgen van lessen is voor velen uiteindelijk een weg die goedkeuring krijgt vanuit de familie en ineens is men weer volwaardig lid van die familie.
  En al die jongeren hebben allemaal met familiebanden in Kosovo, Bosnie of Albanie.
  Allemaal jongens en meisjes die moreel zullen worden gedwongen mee te lopen in de wens van de familie, zelfs al woont die aan de Adriatische zee.
  En daarom zal IS met een voet aan de grond in die landen veel meer krijgen dan enkel wat ruimte om te oefenen en te verzamelen, men erft feitelijk een netwerk dat diep vertakt is in alle lagen van de samenleving. Politie, belastingdienst, gemeenten, politiek,netwerkproviders, banken etc, overal werken moslims en moslimas die toegang hebben tot informatie.
  De Islam heeft feitelijk al toegang tot alle persoonlijke informatie van alle burgers en omdat er al een enorm netwerk is van criminele groepen zal men deze gaan aansturen met die informatie. Een soort aflaat aanbieden als men de bevelen van IS opvolgt, de dood van familie als men weigert. En IS, dat kan iedereen zijn, er is geen standaard uniform, geen schouderembleem om rang aan te geven, IS is een denkwijze.
  Op het punt van persoonsregistratie en hoe eenvoudig de toekomstige vijand daarover kan beschikken, de Duitse Gestapo heeft het met minder moeten doen.

  Kortom, dankzij registratieplicht en medisch dossier en burger service nummer kan IS net zo efficient toeslaan als eender welke geheime dienst, beter nog, men heeft geen grenzen in moreel besef en blinde ongeleide projectielen genoeg.

  Als een boer een hek bouwt om zijn kippenhok met ingegraven gaas en verstrekt dak is dat mooi, als zijn vrouw vind dat er geen deur in het hok moet komen omdat vossen ook veiligheid nodig hebben zitten we met twee totaal verschillende zienswijzen. Vroeg of laat heeft niemand nog iets te eten.

  IS is een ideologie. Daarom is de uitspraak van een minister president genaamd Rutte ook zo dom. We zijn niet in oorlog met IS, we zijn onderling aan het ruziemaken over die deur in het kippenhok en waarom er vossen in het hok mogen blijven.
  Die boer, hij kan zijn vrouw haar zin geven, hij zal dan wel zelf voor het gat van de deur van het hok moeten gaan zitten met een dubbelloops om vossen weg te houden.
  Misschien is het handig eerst te zorgen dat het hok enkel kippen bevat voordat hij de wacht optrekt, dan kun je jezelf beter concentreren op wat van buiten komt.
  Dus die paar vossen even uit het hok.
  krijgt ie natuurlijk wel weer ruzie met zijn vrouw. het is nooit goed. misschien moet hij eerst een andere vrouw zoeken, een die achter hem staat en beseft dat eten en inkomen door die kippen komt.
  of de vrouw aan de vossen voeren, loyaliteit of dankbaarheid bestaat niet in de wereld van de vos. Slechts de smaak van bloed en doden.

  Like

  • flakkees zegt:

   ik hoop niet dat u het erg vind dat ik uw tekst even leen
   iedereen zou dit even moeten lezen

   Like

   • Duchesne zegt:

    Is prima hoor….nu ik het overnieuw lees had het beter gekund, wat korter en wat specifieker, maar ik schrijf meestal ineen ruk door en dan ….verzenden.

    Ik denk dat er heel snel duidelijkheid moet komen en een consequent beleid waarbij regering ten dienste van het volk moet staan, het eigen volk wel te verstaan. Je kunt gerust iets delen, maar in mate en in redelijkheid.
    Hulp bieden is niet verkeerrd, blindelings kruipen voor anderen is dat wel.

    Er is een gezegde dat gasten gemiddeld een houdbaarheid hebben van drie dagen, waarmee mn bedoeld dat daarna de beleefdheid weg ebt en gunsten worden geeist. Dat kan niet de bedoeling van gastvrijheid zijn, tenzij de gastheer geen eigenwaarde kent of de gast geen respect. Of beide….

    Like

 8. Cathja zegt:

  Men is ziende blind en horende doof…..!
  DEPORTATIE van alles wat zich ‘vluchteling’ noemt (zéker alle jonge mannen!!) is onze redding. En verder alle jonge mannen die dubbele paspoorten hebben, in Nederland zijn geboren, maar sympathieën hebben voor IS, ook uitzetten.
  Met geweld Europa bevrijden. Dat is de enige mogelijkheid om ervoor te zorgen dat onze steden niet in een bloedbad veranderen!
  Elke dag dat we wachten met het nemen van maatregelen, verliezen we terrein.
  Het is al vijf over twaalf!

  Like

  • D.DAY zegt:

   Cathja, dit is de enige oplossing: deportatie van deze zgn. vluchtelingen naar hun land van herkomst. We moeten van dat tuig verlost worden voordat het te laat is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s