Nederlandse Pegida-leider aangehouden tijdens demonstratie in Ede

(Door: Bas Paternotte)

Droeg muts in de vorm van varkenskop

Met update – De Nederlandse Pegida-leider Edwin Wagensveld is zaterdag aangehouden tijdens een demonstratie in Ede. Dat meldt Omroep Gelderland. Reden: hij droeg een muts in de vorm van een varkenskop.

Update 15.34  – Wagensveld is vrijgelaten

Post online

Wagensveld is inmiddels op vrije voeten. Tegen het ANP zegt hij dat zijn vrouw eerst de muts droeg maar door de politie werd gesommeerd die af te zetten. Daarop zette Wagensveld zelf de muts op en weigerde hij die af te zetten. “Het is gewoon een kinderding. Er staat geen tekst op, het is niet beledigend, verklaart hij zijn verzet. “Ik moest mee en de officier van justitie kwam naar de cel en toen mocht ik weer gaan.”

De demonstratie was georganiseerd door de beweging DTG (Demonstranten Tegen Gemeenten). De gemeente Ede wil tussen de 600 en 1400 asielzoekers opvangen. Vorige maand werd duidelijk dat er nog vijf mogelijke locaties zijn. Drie locaties zijn in Ede zelf, een is in Lunteren en een in Otterlo.

Lees ook: Tientallen betogen tegen AZC in Ede, geen tegendemonstranten

Bron:
http://regio.tpo.nl
(h/t “Bert G.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

57 reacties op Nederlandse Pegida-leider aangehouden tijdens demonstratie in Ede

 1. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Demonstraties in Utrecht rustig verlopen
  UTRECHT –

  Twee demonstraties in Utrecht voor en tegen de komst van asielzoekers zijn zaterdag rustig verlopen. Volgens de politie is niemand opgepakt.

  De organisatie Utrecht Bekent Kleur hield in het centrum van Utrecht een demonstratie en manifestatie tegen vreemdelingenhaat en islamofobie. Het is een coalitie van onder meer GroenLinks, de PvdA, de SP en de Protestantse Gemeente Utrecht. Daar kwamen ruim 150 deelnemers op af, aldus de gemeente.

  Een andere organisatie, ‘Wij Utrechters zeggen nee’, hield een tegendemonstratie bij de Stadsschouwburg Utrecht. Daar kwamen ongeveer veertig mensen op af. Van de gemeente mochten beide groepen niet bij elkaar in de buurt komen.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Het is duidelijk: de overheid duldt GEEN WOORD tegen haar islamiseringsbeleid. Geen ludiek actie, NIETS, alles wordt de kop ingedrukt.
  En dan zijn ze er. Niet als er bij u wordt ingebroken en u belt ze, en ook niet als hun dierbare vrienden vrouwen aan het aanranden zijn. Maar nu: in grote getale!

  Ik denk dat dezelfde Gestapo over niet al te lange tijd ook gaat ingrijpen als vrouwen geen correcte sluier dragen.

  Overigens hulde voor Wagenveld die er bij blijft lachen, want niet hij is het varken, maar hij loopt er wél tussen. Wie het nu nog niet ziet, zal het nooit meer zien.

  Like

  • Edwin is een kanjer! Een betere dan hij konden we hier in Nederland niet hebben!
   Het is zelfs de vraag, of Lutz Bachmann het hem in een landje als dit verbeterd zou hebben, want, ik schreef het al in mijn artikel van een paar dagen geleden: In Dresden hebben ze een gemakkelijker en rustiger start gehad!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Liked by 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @ Theresa, ik ben nog steeds ‘in de lappenmand’ en loop nogal achter met het lezen van alle artikelen en reacties hier. Ik probeer bij te blijven, maar er is een overvloed aan nieuws en reacties, dus af en toe gooi ik even het bijltje er bij neer. Ik probeer alsnog alles te lezen, maar mijn reacties daarop zijn soms wat aan de late kant, of het moet gaan om een enkele regel.
    Ik hoop snel weer helemaal bij te zijn. Ik zal het artikel van u alsnog lezen, incl. het comment van Tistochwat.

    Like

  • Cathja zegt:

   Ik heb me rot geërgerd, @ Edjan, vooral aan die overmacht aan politie! Nú zijn ze er wel, als iemand een kindermuts draagt! Als er écht om hulp gevraagd wordt door een landgenoot in de problemen, dan zijn die smerissen er niet. Broekschijters!!

   Schandalig, dit buitensporige optreden! Die agenten staan compleet voor Jan Met De Korte Achternaam!!

   Like

  • oud-marinier zegt:

   Hoi Edjan , dit lijkt op wat de Yanks : ” Harassment by police ” noemen . Of in het NLs , PESTEN door de politie. M.i. kan arresteren voor iets wat NIET tegen de regels /wetgeving is , door een ietwat goocheme advocaat , toch aangekaart worden bij de rechtbank en de betreffende agent(en) hiervoor aansprakelijk gesteld cq berispt worden etc etc. (Beetje terug pesten , noem ik het dan weer.) Maar uiteindelijk , bij meerdere malen zo’n “foute aanhouding” , kan men verdere stappen ondernemen om de betreffende agent(en) op non-actief te laten stellen / te laten ontslaan , wegens incompetentie van hun beroep cq het niet kennen van de NLse wet-/regelgeving + misbruik van machtspositie als agent jegens de burger(s) . Misschien een goed idee , om hier eens verder over na te denken , om een of ander meldpunt op te zetten voor dit soort zaken en een advocaat (liefst iemand uit eigen gelederen) hiermee aan de slag te laten gaan. Ben reuze benieuwd , wat hier van de uitslag zou zijn.

   Liked by 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  [sarcasme] Terecht natuurlijk, die aanhouding! Stel je toch eens voor dat die arme zielige getraumatiseerde mohammedaanse vluchtelingen die beledigende onreine varkensmuts óók nog eens zouden moeten aanzien; nee, we kunnen als tolerante Nederlander niet voorzichtig genoeg zijn! [/sarcasme]

  En die smerige mohammedaanse kopvodden dan? Heeft de ‘socialistische’ ‘elite’ er weleens bij stilgestaan hoe zwaar beledigend die voor ONS zijn? Heel veel mensen maken zich zó kwaad over die achterlijke kopvodden, dat ze er een te hoge bloeddruk aan overhouden, maar dat geeft zeker niet?
  Buigen als een knipmes, kruipen door het stof, jezelf compleet verloochenen en wegcijferen; DAT WORDT VAN ONS GEËIST!
  ALLES OM DE ACHTERLIJKE MOHAMMEDAAN TE BEHAGEN!

  Like

 4. Ze zóeken gewoon wat. Net als met dat afvalbak-haken kruisje, maar het zal ze zuur opbreken: De protesten worden er alleen maar veelvuldiger door en het gaat ze heus niet lukken om een klimaat te creëren waarin overalles gezwegen wordt, uit respect voor die lieve moslimpjes, zijn ze gvd helemaal belazerd?!
  En mijn besluit staat vaster dan ooit: Zaterdag in Amsterdam ben ik er bij, smalle gracht of niet; we zullen wel zien.
  Oh ja, nog iets: Heb ergens gelezen, dat Ede één ding goed gedaan heeft: Ze hebben geen tegendemo toegestaan in de nabijheid van DTG/Pegida, maar een paar kilometer verderop…..met als gevolg, dat er niemand kwam opdagen.
  Zíe je wel, dat het die linkse ratten hoofdzakelijk om het provoceren te doen is!

  Like

 5. Joop Sigaar zegt:

  En Hans van Baalen dan ? die mag wel overal z’n VARKENSKOP laten zien ?

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Gaat die agent even af!Lol!Probeert een wit voetje te halen:mislukt!

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  Kijk naar die beelden!

  De Nederlandse politie = de nieuwe SA!!!

  Like

  • Edjan zegt:

   100% Ze zijn weer even fout!

   Like

  • Roeland zegt:

   Ik denk dat we niet zo ver in de geschiedenis terug hoeven te gaan. Dit zijn STASI praktijken. Merkel is DDR ; BRD = DDR geworden . NL is DDR in wording.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Zo mag je het inderdaad ook noemen. Lood om oud ijzer eigenlijk! 😦

    Like

   • Valt slecht te ontkennen. Niettemin doen de ingezetenen van een land in een dergelijke toestand er goed aan, zich dit voor ogen te houden: Een ziek kind wijs je als ouder niet af; je probeert het te genézen.
    En dat buitenstaanders, die de wijsheid in pacht denken te hebben, jouw land compleet proberen af te kraken, hoef je, ook al zit er een kern van waarheid in, evenmin te nemen. Dat hebben ze niet te doen, tenminste, dat vind ik.
    (Voor de duidelijkheid: ik denk hierbij uiteraard niet aan U, maar aan iemand anders, die in het verleden hier reageerde.)
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 8. Harry . zegt:

  Die stomme politie blijft het spelletje van dat linkse bestuurstuig maar meespelen .
  Alweer zo’n volledig overbodige actie .
  Zo daalt ons respect voor de juten toch onder het nulpunt .
  Waren we solidair in de mening dat ze best wat beter beloond mochten worden , ik ben nu zo ver dat dertig procent korten mij ook best is .

  Vanwege een ludieke muts !
  Klootzakken !

  Like

  • Edjan zegt:

   Bezuinig ze maar weg, die klootzakken. Je hebt er niets aan, ze zijn er alleen maar om burgers te pesten. Dat is het enige wat ze kunnen en durven. En hun lieve mohammedaantjes beschermen als ze tijd over hebben.

   Like

 9. Harry . zegt:

  En zie die agent links onder in het plaatje , waarom mag je met zo’n smoel dan wel over straat ?
  Sluit die maar op , hoeven we die rotkop nooit meer tegen te komen .
  Stapelgek zijn ze in dit land !

  Like

 10. Japio zegt:

  Zijn dat de agenten die ons moeten beschermen tegen de criminelen? Wat is dit voor bullshit? Je mag niet eens een muts opzetten die jezelf wilt. Waar moet het naar toe in dit land joh? Hebben deze agenten zelf geen mening of laten ze zich alles indoctrineren door die linkse kl…. regering? Het gaat er steeds meer op lijken dat we in een dictatuur leven in dit kut land.

  Like

 11. Bas zegt:

  Was beter geweest een normale representatieve oer Hollandse winter muts op het hoofd te zetten voor de kou. Het was immers geen carnaval maar een serieuze demo ! Voor het niveau en de aandacht van de Pegida in de pers ook beter. Harde woorden, maar goed bedoeld.

  Like

 12. Hendrik M. zegt:

  Heb het filmpje op FB gezet, kan iedereen zien hoe stom die politie reageerde…

  Like

 13. Theodoor zegt:

  De politie voert acties uit in opdracht van “goedmens”
  Goedmens wil niet zien (overdenken) wat het resultaat is van indoctrinatie.
  Bij ISSIS o.l.v. imams in Nederland o.l.v. de linkse kerk.

  Goedmens heeft het goed met u voor.

  Like

 14. Duchesne zegt:

  symbolen die aanzetten tot haat zijn in Nederland bij wet verboden. Een varken zet aan tot haat en daarom moeten per direct alle varkensboeren hun vee ruimen. Een christelijk kruis ook maar deze is tot nu toe nog niet in beslag genomen. misschien een optie op de volgende keer allemaal met een kruis op pad te gaan? Als de politie kruizen in beslag gaat nemen word het lachen…..
  Dan moet iedere kerk een vuilcontainer bestellen. of is de wet niet gelijk voor iedereen?
  Heel kort door de bocht is de politie nu de grondwet aan het overtreden, en is de individuele vrijheid van een persoon geschonden. en dit gebeurd willens en wetens, omdat er geen gevolg is….immers geen pv, geen aanklacht en dus geen rechtsgang. en zelf een zaak openen; als de rechtbank deze niet ontvankelijk verklaard ben je nog nergens. doen ze dat wel zit je jaren in een rechtsmolen om ergens misschien je recht te krijgen, namelijk de uitspraak dat het niet mocht wat de politie 2/3/4/5/6/7 jaar geleden heeft gedaan…..gevolgen voor de agent in kwestie of een superieur; nada.
  dus bij de volgende keer dat je gaat protesteren kan men jou gewoon aan de kant schuiven.
  er zal vanuit de politiek of de overheid niemand ingrijpen, men vreet immers uit dezelfde trog.
  en daar sta je dan met je democratie.

  Like

  • Thom zegt:

   Dat had die officier van justitie waarschijnlijk goed begrepen, immers geen vervolging en meteen in vrijheid gesteld. Helaas te laat want door de domme politieactie zullen die mutsen in de toekomst overal op gaan duiken.

   Like

 15. Nikki zegt:

  En alweer politiegeweld tegen vreedzame demonstranten.

  Like

 16. Thoth zegt:

  In Ede, hebben ze daar een PvdA opperhoofd als burgemeester of zo? Anders snap ik het niet…

  Like

 17. leefbarbaar zegt:

  De politie dient de PvdA. Niet Nederland, niet ons, niet de wet .

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  Die Sturmabteilung lieden (aka ‘bruinhemden’) zullen thuis vast ook geen verhaaltjes van Winnie the Pooh meer voorlezen aan hun kinderen, want daarin komt een varkentje -Knorretje- voor en daarmee beledigen ze natuurlijk hun mohammedaanse beschermelingen!
  Ze zullen toch thuis ook wel consequent zijn, mag ik aannemen?

  WAANZIN!!!

  Like

  • elisah zegt:

   Waanzin is het juiste woord. Ik dacht echt in eerste instantie dat het hier om een grap ging, het zijn mutsen die overal te koop zijn, met verschillende dierenkoppen. Die met een haai er op vind ik het leukst. Sinds wanneer is een biggetje strafbaar? Kan hij misschien zelf aangifte doen, vanwege onterechte agressieve arrestatie? Een burka is duizend maal meer bedreigend dan een kindermutsje met een biggetje.

   Like

 19. Roeland zegt:

  Dit is toch een enorme overwinning voor Pegida? Het systeem wordt nu voor iedereen duidelijk.
  Edwin is uitermate geschikt om (Pegida) Nederland te vertegenwoordigen.
  Goed gedaan Edwin!

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Wat is onschuldiger:

  of

  Like

 21. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  die Edwin heeft de Moslims zwaar beledigd
  met die roze varkenkop-muts getooid
  maar uw Hermandad heeft onze Volkstrots fier gered
  .
  want ons Volksrecht wordt al zo bitter vaak gekooid
  dus heeft men hier maar eens wat puntjes op de i gezet
  En deze zonder twijfelen in HECHTENIS GENOMEN !
  .
  waarbij vooral hier op die lachebek dus dient gelet
  waarmee geen moslima toch thuis zou durven komen
  nee…uw Politie heeft Ons Land met grote moed verdedigd !
  .
  waarbij wel extra eens mag worden aangezet:
  de écht zultkop droeg hier duidelijk ‘n blauwe pet !

  Like

 22. Scheerzeep NU zegt:

  Goedgemutst
  (Gezegd van personen, maar ook wel van dieren) een goed humeur hebbend; met een goed humeur; goedgehumeurd; goedgeluimd; ook: van nature een goed humeur, een opgeruimd karakter hebbend
  Gevonden op http://anw.inl.nl/article/goedgemutst

  Varkens zijn wel leuk en smaken ook goed.
  Spekkie

  Like

 23. Bas zegt:

  De politie gesanctioneerd door de justitie arm van de overheid geeft een show om te laten zien wie er de baas is. Bevel is uiteraard bevel !

  Like

 24. ildiko zegt:

  top van de achterlijke regels afkomstig van een nep kabinet en van een nep rechtssysteem

  Like

 25. Thom zegt:

  Hier gaat de politie spijt van krijgen. De officier van justitie liet de Pegida voorman gaan zonder verbaal. Wat moet de politie nou doen als er honderd man met een varkensmuts staat? Allemaal arresteren? Dan komt het op CNN en loopt binnenkort de halve wereld met zo’n muts. De politie had de andere kant op moeten kijken. Nou hebben ze laten merken dat ze op willen treden en zijn ze vatbaar gebleken in de stress te schieten voor een varkensmuts. Het is om je te bescheuren.

  Like

  • Edjan zegt:

   Thom, ik weet het niet helemaal zeker, maar ik denk dat jij de uitvinder bent van een nieuwe rage. Ik hoop het in elk geval!

   Like

   • Ron zegt:

    Geweldig die actie.
    En nu massaal varkensmutsen bestellen. Bij Ali-express is ook mogelijk met soms langere levertijden.
    Zo’n ding is makkelijk mee te nemen in een tas.
    Als de politie lastig gaat doen dan meteen met 500 man tegelijk zo’n muts opzetten.

    Trouwens, in dit land lopen enige miljoenen varkens rond in varkenshouderijen. Af en toe eens een varken uitlaten in het kader van dierenwelzijn (pvdD zal dan niet protesteren i.i.g.) kan er dan voor zorgen dat grond onbegaanbaar wordt voor mossels, want die mogen waarschijnlijk niet op plaatsen komen waar varkens hebben gelopen/geleefd.

    Liked by 1 persoon

 26. Rapunzel zegt:

  “Ik weet niet of u door een paard geschopt wil worden?” zegt een agente op het laatst.
  Wat een geklets. Domme bangmakerij.
  Een paard dat trapt is een zeldzaamheid en die worden heus niet gebruikt voor bereden politie.
  Al sinds ik Rapunzeltje was ga ik dagelijks om met paarden en dat vrouwtje die daar staat te dreigen maakt mij niks wijs.
  Deze paarden trappen en bijten niet en dat is maar goed ook want wat ik er tot nog toe van zag
  zijn de meeste agenten niet zulke beste ruiters. Als de paarden niet zo mak waren vielen ze er aan alle kanten vanaf.
  Je kunt achter zo’n politiepaardenkont lekker uit de wind staan en dan ben je veiliger dan met een varkensmuts tussen de politiemensen.
  Een paard loopt ook nooit zomaar iemand ondersteboven dus laat je niet bang maken.
  Volgende keer als ik op een Pegida demo ben neem ik een paar rolletjes pepermuntjes mee
  voor de paarden, die zijn tenminste aardig en beleefd.

  Like

 27. gielah zegt:

  Naar mijn mening moet een rechter de politie gaan vertellen wat ze wel en niet mag.
  Kennelijk hebben ze daar geen idéé meer van.
  Ik herinner ook even aan die M.E.-er in Geldermalsen, die een volstrekt onschuldige mevrouw zowat de hersenen insloeg…. en die alleen maar op het punt stond haar eigen huis binnen te gaan.
  Weet iemand wellicht of dat met haar nog goed gekomen is?

  Like

 28. Rapunzel zegt:

  Ik weet niet of we nog normale rechters hebben, mensen doorverwijzen naar een sharia rechtbank zoals onlangs gebeurde in Rotterdam?
  Afgelopen week weer gehakketak over welke mocro een scooter bestuurde tijdens het doodrijden en aan de andere kant dat AZC in Woerden waar met eieren en vuurwerk gegooid werd, waar alleen erbij zijn al genoeg was voor een veroordeling, maakte opeens niks uit wie wat gedaan had.
  Terwijl er in Woerden niemand gewond raakte, laat staan om het leven kwam.

  Like

 29. Geronimo zegt:

  Hoe lang nog voor het geduld van de bevolking op is?

  Like

  • Joshua zegt:

   Geronimo,
   De bevolking doet niets, en denkt hetzelfde als oom agent/achterlijke iverheid, want dat kan je toch niet maken die arme getraumatiseerde zielige hoopjes mens te confronteren met een varken.
   Je moet die oorlogslachtoffers verwekomen het liefst met je kinderen erbij, zodat de kindertjes zien wat een zielige toestand het voor hen is.
   Het grootste gedeelte van de bevolking reageert zo,terwijl vele Nlders nog zieliger zijn dan het islam rotvolk maar dat wil men niet horen of zien want LUL ruttetut heeft gezegd dat we 1000 euro terug krijgen want de onderste steen komt boven.

   Like

 30. BertG. zegt:

  Nog even en ze komen met een arrestatieteam speelgoedzaak bart smit binnen gestormd om alle spaarvarkentjes in beslag te nemen.
  Ver zijn we hier niet meer van verwijderd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s