Woningen in Oss per kamer verhuurd aan “vluchtelingen”

Screenshot_40

OSS – Woningcorporatie BrabantWonen is in Oss begonnen met het per kamer verhuren van een woning aan meerdere alleenstaande “vluchtelingen” met een verblijfsvergunning (statushouders). Het zal niet bij dat ene huis blijven. Meerdere woningen, hoofdzakelijk rijtjeshuizen, worden binnenkort per kamer verhuurd aan drie of vier vergunninghouders.

De statushouders delen een woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. De gemeente Oss heeft met BrabantWonen afgesproken dat de corporatie 12 woningen per kamer zal verhuren. Mooiland zal nog eens 6 huizen in de gemeente op die manier opsplitsen.

300 statushouders huisvesten

De aanpak is bedoeld om de druk op sociale huurmarkt niet verder te laten oplopen. Oss moet dit jaar zo’n 300 statushouders huisvesten. “Als we ervoor zouden kiezen iedereen een eigen huis of appartement te geven, zou zo’n 40 procent van onze vrijkomende woningen naar vergunninghouders gaan en zou de wachttijd voor anderen oplopen”, verklaart Henk Roozendaal, vestigingsdirecteur van BrabantWonen in Oss. “Dat willen we niet.”

Bron:
http://www.bd.nl
(h/t “geentvkijker”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Woningen in Oss per kamer verhuurd aan “vluchtelingen”

 1. Cathja zegt:

  Je zult ze maar naast je krijgen……! 😦
  Overlast in de vorm van: rotzooi om het huis, herrie, schermutselingen/vechtpartijen, geluidsoverlast, onveilig gevoel bij de buren…..! 😦 😦 😦

  Wat weer een ‘fraaie’ oplossing zeg! Is de tijd niet eens aangebroken dat Nederland zegt: “WE ZITTEN VOL EN ER KOMT NIEMAND MEER BIJ!”?
  Nee, natuurlijk niet. Men had het vorig jaar al over ‘onorthodoxe maatregelen’. Ja, dat kun je makkelijk bedenken als overheid, zolang degenen die deze plannen bedenken maar geen statushouders in hun buurt krijgen te wonen.

  Bah, wat een ziek land is Nederland geworden! Ik walg van die hele asielzoekers-ellende!

  Like

 2. gerhard haar zegt:

  Dus dan worden de uitkeringen ook aangepast ???
  Zie participatiewet.
  1 uitkering (samenwoners ) dat geld voor Nederlanders ook.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat moet je inderdaad maar afwachten of dat aangepast wordt.
   Ik ben bang van niet maar je zal er nooit wat over horen verder.

   Like

  • Tycho zegt:

   Je moet het zo zien, alles wat de gemeente verstrekt aan asielzoekers is declarabel en word vergoed door de staat, in dit geval de COA want die is van de staat( waardoor de staat schuld alleen maar oploopt) dan kan Nederland 2 dingen doen, of bij lenen bij de ECB of de belastingen omhoog gooien zodat de gewone man weer de klos is, zoals dat steeds het verhaal is. Hoe dan ook: de normale Nederlander trekt sowieso altijd aan het kortste eind.

   Like

 3. Pogo zegt:

  @allen
  (off-topic)

  Ik zat net een filmpje te bekijken waar ik mij behoorlijk over kan opwinden.
  -Pegida demonstratie in Rotterdam, de persvrijheid en de stasi praktijken van de overheid/politie-

  Op 26:25 komt er een vlag in beeld die ik niet ken.
  Het lijkt op de ‘vlag van Skane’ maar dan nog met een zwart kruis in het gele kruis.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Sk%C3%A5ne
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nasjonal_Samling

  Ik zou graag willen weten wat dat voor een vlag is.

  Like

 4. Gebeurd hier ook al. Een paar straten achter ons………….een stuk of wat van die testateronbommen bij elkaar, een huis met 4/5 kamers worden door de Woningbouwvereniging vrijgesteld van VERKOOP, dus vangen ze geld van het COA…………
  Wel eng als ik/wij ze langs zie lopen……………….

  Like

 5. Edjan zegt:

  Tja, ik denk dat BrabantWonen het ook maar door de strot gedouwd krijgt en er maar het “beste” van probeert te maken. Op deze manier hoeven ze “maar” 1/3 tot 1/4 van de woningen te onttrekken aan de markt als tot dusver gebruikelijk.
  Maar natuurlijk moeten de “inboorlingen”(dat zijn wij, heden ten dage) wèl langer wachten op een huurhuis.

  Like

 6. hendrikush zegt:

  Oud-Hollands koopmanschap. De dominee/pastoor kan de pot op.

  Like

 7. terex zegt:

  Het is toch waanzin ten top allemaal wat de gemeentes en de (r)overheid klaarmaken. Je zal maar plezierig wonen en je spullen netjes voor elkaar hebben en je krijgt een deel van die uitvreters naast je te wonen. Om gek van te worden. En dan nog het idee dat alles betaald wordt van belastinggeld.

  Like

 8. geentvkijker zegt:

  iets verder denkende : ben ik nog eens benieuwd HOE dat dan in zijn werk zou gaan, je hebt immers verschillende soorten huizen, woningstichtings-huizen, makelaars-huizen en koop-huizen, zal er verschil bestaan in welke ze als eersten gaan BELAGEN ( zullen we maar zeggen )
  ……en zeker wat betreft de koop-huizen, zullen ze dan OOK tegen je kunnen zeggen : Oooh U heeft 2 kamers over, bij U komen er vluchtelingen in ! ………??????
  Heeft iemand hier enig idee van ??? Persoonlijk denk ik, dat de woningstichtings-huizen eerder belaagt gaan worden, maar ik kan dat ook mis hebben uiteraard, je weet nooit HOE die overheid DENKT…….te vertrouwen zijn ze sowieso niet……….

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Na meermaals klachten in te hebben gediend bij Brabant Wonen,krijg je eerst een uur ontkenningen:we herkennen hier niets van;we horen alleen maar positieve geluiden!Na een uur van niet opgeven en blijven drammen:tja,we horen dit toch wel steeds vaker!!!Maar…..wij krijgen ook maar opdracht uit Den Haag,dus wij kunnen niet anders!!!Daar nog een burgemeester overheen die 100% voor die zielige vluchtelingen is en je realiseert je dat het,in ieder geval in Oss,vechten tegen de bierkaai is!

   Like

 9. jungleelephant zegt:

  Mede met dank aan mevrouw de Burgemeester en gemeenteraad:zo links als de neten!Of er hier nog niet genoeg pinquins en jurken met haatbaarden lopen!Je prijst de hemel als je een keer een Nederlander ziet lopen!

  Like

 10. Hier is het zo. In principe zijn dit gewoon huurwoningen. Maar als er en bewoner uitgaat, verhuizen, of overlijdt, wordt de woning VERKOCHT !! Maar nu is het zo, dat iedere gemeente, huizen van woningbouwcorp.op EISEN om er vluchtelingen in te herbergen………
  In ons blok van zes, woont op de hoek al een Syrisch gezin, die wonen er al sinds 1993!!!!!!!!!!, die zaten eerst in het AZC hier ( Westenbergkazerne ). Moesten zich wel elke maand “melden “bij het AZC, of dat nu nog is weet ik niet….Heb er geen contact meer mee!( maar dat kwam door mijn werkzame leven hier in Schalkhaar )
  En er mag in 1 blok maar 1 azieligezoekersgezin in……….. dus wij zitten GOED………….Wat ik wel weet, dat er elke twee jaar een nieuw bankstel, nieuwe eethoek, nieuwe vitrage etc.etc.etc. naar binnen wordt gebracht.Niet van het allerbeste, maar toch…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s