Visegrád-landen wijzen kritiek van de hand

Screenshot_80

(Vertaling: E.J. Bron)

Vertegenwoordigers van de Visegrád-landen Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije hebben kritiek op hun houding tegenover de “vluchtelingen”crisis van de hand gewezen. Vertegenwoordigers van de EU en individuele EU-lidstaten hadden de overwegingen van de V4-landen met betrekking tot een “reservegrens” langs Bulgarije en Macedonië “onsolidair” en “EU-vijandig” genoemd.

De Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken verklaarde dat deze kritiek op een misverstand zou berusten of “kwaadaardige bedoelingen” zou hebben. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, benadrukte dat dankzij de Visegrád-landen Europa niet volledig beheerst zou worden door hypocrisie en politieke correctheid. “De V4 is de garantie dat er in Europa nog steeds oprecht gesproken wordt en de dingen direct uitgesproken worden”, aldus Szijjártó.

Screenshot_81

Bron:
www.pragerzeitung.cz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Midden-Europa, Oost-Europa, Patriottisme, Polen, Slowakije, Tsjechië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Visegrád-landen wijzen kritiek van de hand

 1. Astrid zegt:

  Gelukkig zijn er nog Europese landen die zich niet laten ringeloren door de expansiedriftige dictatortjes in Brussel. Uiteindelijk zal het gezonde verstand moeten prevaleren. We willen nu eenmaal geen EU-dictatuur en ook zeker geen cultuur vijandige moslims.

  Like

 2. Aparte EU-status voor Britten
  Meerderheid Nederlanders wil ook referendum over EU

  Een meerderheid van de Nederlanders wil dat hier, net als in Groot-Brittannië, een referendum wordt gehouden over het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat is de uitkomst van een peiling van Maurice de Hond. Lees verder >>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/meerderheid-nederlanders-wil-ook-referendum-over-eu

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Onzin en onnodig!
   We hebben daarover al een referendum gehad met 63% opkomst en 63% tegenstemmers.
   Dit referendum staat nog steeds, dit ondanks dat vuige volksverlakkers en landverraders het zonder mandaat des volks doordrukten.
   Begrijp nog niet dat referendum tegenstemmers toch nog op deze landverraders partijen gestemd hebben…

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Hendrik M. op 21/2 om 18:12

    Mee eens. Het is nutteloos om een referendum te houden, waarmee ‘ze’ hun achterste afvegen! Het Nederlandse volk heeft al een forse belediging moeten slikken, toen bleek dat, na een kleine aanpassing, de plannen van Brussel er gewoon doorgedrukt werden.
    Nederland moest en zou ingelijfd worden in de EU, en of 63% van het volk NEE gezegd had, dat deed er niets toe. We zijn er alsnog ingeluisd!

    Like

 3. joga zegt:

  Ik begin steeds meer respect te krijgen voor die rechte rug van de “Moe”-landers. Nu Rutte c.s. nog,………oh wacht iets met rubber?

  Like

 4. Blij te horen dat deze voormalige oostblokkers voet bij stuk houden….zij weten wat onderdrukking is.Dit is de jeugdige elite in nederigland al lang vergeten…..trouwens nooit meegemaakt.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De leiders van de VISEGRAD landen, komen echt op voor onze westerse waarden .De rest zijn eurofiele, en islamofiele angsthazen.

  Like

 6. Teunis zegt:

  Alle vier deze landen hebben het verdrag met Oekraïne geratificeerd, dus hoezo EU-vijandig?

  Like

 7. Ron zegt:

  De Russische overheersing en het ijzeren gordijn is vroeger toch nog ergens nuttig voor geweest.
  De Visegrad landen zijn niet besmet geraakt met de Coudenhove-Kalergi doctrine en het politieke correctheidsvirus en de gevolgen van het verdrag van Straatsburg-1975.
  Wegens dat zij het verdrag van Straatsburg-1975 niet ondertekend hebben, hoeven zij zich ook niet eraan te houden.
  Het is tevens hun mazzel geweest dat ze 40 jaar dictatuur hebben gehad zodat ze kunnen herkennen dat de EU een nieuw soort dictatuur is. Erg ellendig voor de mensen die toen leefden en toen zoveel last van die dictatuur hadden, maar nu herkennen ze meteen dat de EU zich als een dictatuur gedraagt.
  En één keertje dictatuur vinden ze echt wel genoeg.

  Like

 8. Jan zegt:

  Tschechischer Verteidigungsminister Martin Stropnický: Krimineller Menschenschmuggel bringt mehr Geld als Waffen- und Drogenhandel

  Dem tschechischen Verteidigungsminister Martin Stropnický zufolge wird mit dem illegalen Schmuggel von Flüchtlingen nach Europa mehr Geld verdient als mit dem Drogen- und Waffenhandel in der EU. Er sehe keine Möglichkeit, dass die Türkei oder Griechenland in der Lage seien, die illegalen Schleusernetzwerke einzudämmen. „Der Umfang des kriminellen Geschäfts, einschließlich des Schleusens illegaler Einwanderer nach Europa, ist gigantisch; es übersteigt den Umsatz des Drogen- und Waffengeschäfts. Dabei geht es – ohne Übertreibung – um Milliarden Dollar”, sagte er.

  Nach Schätzungen der europäischen Grenzschutzbehörde Frontex verdienten die Schleusernetzwerke 2015 mit ihren kriminellen Aktivitäten mehr als vier Milliarden Euro. Der größte Anteil entfiel dabei auf das Einschleusen von Flüchtlingen. Die Gewinne aus diesem Geschäft werden dann oft weiter in den illegalen Drogen- und Waffenhandel „investiert”.

  https://nixgut.wordpress.com/2016/02/25/tschechischer-verteidigungsminister-martin-stropnick-krimineller-menschenschmuggel-bringt-mehr-geld-als-waffen-und-drogenhandel/

  Like

 9. Jan zegt:

  Miloš Zeman: “De Moslimbroederschap steekt achter de invasie van illegalen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s