De Grauwe bekent zich tot pro-Brexitkamp

Screenshot_47

De Britse premier David Cameron heeft vorige vrijdag op de valreep een Brexit vermeden. Hoewel de Britse eerste minister tevreden is over het akkoord, krijgt hij tegenwind van zijn partijgenoot Boris Johnson. Die ziet het Verenigd Koninkrijk liever uit de EU vertrekken. De finale beslissing ligt in handen van de Britse bevolking: zij zullen tijdens een referendum op 23 juni hun mening kenbaar maken. Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics, geeft meer uitleg in ‘Terzake’. Begrijpt hij de Britten en wat zijn de mogelijke economische gevolgen?

De Grauwe is zelf een voorstander van Brexit, al zijn z´n motieven anders dan die van Boris Johnson. De professor economie wijst erop dat er binnen het Verenigd Koninkrijk enorm veel vijandschap bestaat tegenover de EU. “De media, een groot deel van de politieke elite, haten de Europese Unie”, zo zegt hij. “Het doel van die EU-haters is zoveel mogelijk soevereiniteit terugbrengen van Brussel naar Londen. Dat zal dus niet stoppen.”

Lees verder>>>

(h/t “wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Grauwe bekent zich tot pro-Brexitkamp

 1. Dicksy zegt:

  Indien de redactie het toelaat zou ik toch even deze link eens willen plaatsen. Het is het standpunt van de Britse Minister van Justitie omtrent het EU-referendum. Persoonlijk vind ik het een verademing om dit te lezen gezien het toch om een hooggeplaatste Brit gaat en hij zegt wat heel veel mensen slechts mogen denken en onze nationale politiekers niet willen horen.
  http://doorbraak.be/nl/nieuws/verklaring-van-minister-van-justitie-michael-gove-over-het-eu-referendum

  Like

 2. wim zegt:

  Dat is weer eens een andere insteek. Eurofiele man. Geen woord van begrip. Noemt de weerzin tegen de EU regelzucht en de onwil om soevereiniteit op te geven gelijk maar vijandschap tegen de EU.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Laat het GEDROCHT EUSSR ter helle varen!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Denk dat deze man gelijk heeft, een Brexit en Nexit zijn gewoon noodzakelijk; de Nederlandse bevolking wilde die €U niet, bekent bij referendum.
  Beetje heel erg raar trouwens dat referendum nee stemmers toch weer op vuige volksverlakkers stemden….

  Like

 5. Giny zegt:

  In de Telegraaf: “Wilders krijgt via Brexit gelijk”

  Like

 6. Republikein zegt:

  Medestander of stil protest?
  Wel grappig en ook niet slim!
  A British man decided to legally change his name to Bacon Double Cheeseburger as a show of his undying love of the sandwich.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s