IDF: Langer verlof vanaf nu met wapen

Screenshot_56

(Vertaling: E.J. Bron)

Generaal-stafchef Gadi Eisenkot (links op de foto) heeft maandag een richtlijn gewijzigd volgens welke soldaten die langere tijd met verlof gaan hun wapens in de kazerne moeten laten. De wijziging wordt ingevoerd ter bescherming van de soldaten, nadat de zich op vakantie bevindende soldaat Tuvia Yanai Weissman (21) vorige week donderdag in een supermarkt in het industriegebied Sha´ar Binyamin door een Palestijnse terrorist werd doodgestoken.

Israel Heute

Tot nu toe moesten de wapens bij de wapenkamer ingeleverd worden om diefstal tijdens het verlof thuis te voorkomen. Vanaf nu zullen de soldaten hun wapens wegens de veiligheidssituatie mee naar huis kunnen nemen om constant paraat te zijn. Daarvoor krijgen ze speciale richtlijnen mee hoe het wapen opgeborgen moet worden, zodat het niet gestolen wordt.

Ook had de commandant van de Nachal-brigade, kolonel Amos HaCohen, maandag opdracht gegeven tot een onderzoek om enkele soldaten, die in conflictzones wonen, hun wapens mee naar huis mogen nemen. Weissman was in burger onderweg geweest, maar veel commandanten adviseren hun soldaten om, ook als ze in burger onderweg zijn, hun geweer en munitie bij zich te dragen om in geval van nood te kunnen ingrijpen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, gezond realisme, IDF, Israël, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op IDF: Langer verlof vanaf nu met wapen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Uiterst verstandig!

  Like

 2. Prima, met die doorgedraaide terroristen die zich tegenwoordig, vrij kunnen bewegen, is dat heel hard nodig!

  Like

 3. Elena zegt:

  Heel terechte wijziging.
  Elke familie die in de gevaren zône wonen of moeten zijn…zouden een wapen moeten hebben.
  Die barbaarse “palestijnen” houden nooit op om onschuldige mensen neer te steken.
  Ik zie met vreugde de dag tegemoet dat allen die zich palestijn noemen door de Israeliérs over de hekken van een buurland gekieperd worden.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Daar wordt goed voor hun mensen gezorgd! Klasse!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  In Zwitserland het normaalste van de wereld !
  Nog nooit anders geweest !

  Like

 6. Duchesne zegt:

  Waar de overheid de waarde van de eigen burger nog erkend. Er vallen boeken over te schrijven waarom men wel of niet als individu een wapen zou mogen dragen, maar uiteindelijk is het vrij simpel: de keuze moet bij het individu liggen, niet bij de overheid.
  Enkel als de overheid de mens als individu niet erkend zal men deze verbieden een wapen te dragen of te bezitten. Dat noemen we in goed Nederlands gewoon een slaaf.
  En daarom is in Nederland de burger geen vrij mens, juist om het verbod van de keuze een wapen te bezitten en te dragen. En dat heeft niets met democratie te maken of veiligheid, maar met de positie van de burger ten opzichte van de staat. We zijn slaven en zo worden we ook behandeld. Onderdrukking met de politie als machtsmiddel.
  In de dertiger jaren werden armen in Nederland die protesteerden tegen honger en werkeloosheid door politie en marechausee neergeschoten en neergesabeld. In Nederland is de macht van de overheid gebouwd op geweld tegen de eigen burgers. De omslag komt eraan.

  Op 6 april zal een meerderheid van de bevolking tegen / NEE gaan stemmen. Het is de laatste stembusgang van Nederland. Het is wanneer de bevolking niet langer zal accepteren om als slachtvee te dienen. Nooit meer, en ook tot hier en niet verder. Als we niet als mens mogen leven, dan liever sterven in een poging om in vrijheid te leven. Want de afgelopen dertig jaar is een opeenvolging van volksverraad en het afnemen van vrijheden en rechten door de politiek, met als grand finale een complete uitverkoop van alles wat ons tot samenleving maakt.
  De revolutie zal kort na april losbarsten, ik heb er geen twijfel meer over, het is het enige logische gevolg van 30 jaar volksverlakkerij en een vijandige invasie.
  We worden verraden waar we bij staan.

  Were di, neem je eigen verantwoordelijkheid als mens en als medemens en verwacht niets van je overheid, men heeft geen belang bij het beschermen van de burgers, men kan het ook niet. Het enige wat telt is de belasting die moet worden geind en dat de troggen in Den Haag en Brussel goed gevuld zijn en blijven.
  Om die vreetorgie te laten voortduren pakt men overal rechten af en legt men steeds meer lasten op, in de wetenschap dat een aantal door hun betaalde slaven met geweld de geldstroom zullen handhaven.

  Like

  • Edjan zegt:

   Duchesne, ergens rond 1850 wilden de Europese overheden de meentgronden (gezamenlijke grond om beesten op te laten grazen, hout te sprokkelen of te hooien etc) confisqueren. Die gronden waren belangrijk voor de burgers dus dat ging niet zonder slag of stoot; er waren opstandjes en er vielen doden.
   De burgers hadden nog wapens: de rijken kochten ze en onder de armen mochten de huurlingen ze meenemen na de slag. Veel stelde het niet voor maar de overheid wilde niet meer dat burgers zich tegen haar te weer zouden stellen en dat ze dan concessies moest doen of het leger moest sturen.
   Feitelijk streefde de overheid naar de absolute macht. Wapenbezit werd strafbaar gesteld, ik denk zo rond 1870, 1880 in Nederland. Het volk werd (alweer) wijsgemaakt dat het voor haar eigen bestwil was.

   De macht van de overheid heeft tegenwoordig absurde proporties aangenomen en begint te lijken op die van absolute dictaturen. Mooie, zalvende woorden moeten dat verhullen.

   Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Een zeer goede maatregel!

  Like

 8. BertG. zegt:

  In een eeuw tijd kan er veel veranderen. In 1913 kon je in Nederland gewoon nog revolvers kopen. Desnoods via de postorder catalogus. Zie onderstaande scan.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2016/02/vuurwapen-per-post/

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Volkomen met die maatregel eens. Ziet een Israelische soldaat een Arabier op zich af komen rennen, dan is het noodzakelijk dodelijk geweld te gebruiken. Eerst schieten. Dan pas vragen stellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s