Amnesty International Report 2015/16; “the Good, the Bad and the Ugly”

Screenshot_81

(Door: H.S.)

Beste lezers, u heeft het wellicht al opgemerkt, het jaarverslag 2015 – 2016 van Amnesty is uit. Amnesty trekt een steeds grotere broek aan en is inmiddels vooral een zogenaamd progressieve politieke en ‘mensenrechten’beweging geworden in plaats van een organisatie die primair opkomt voor de positie van gevangenen internationaal. Men matigt zich te pas en te onpas politieke oordelen aan en is één van de kampioenen in het Israël bashen en in feite een antisemitische club. De verhoudingen zijn ernstig zoek als je kijkt naar het aantal keer waarbij Israël negatief in beeld wordt gebracht vergeleken met landen als Saoedi-Arabië, Iran en ook de Islamitische Staat. Zoeken op Israël levert 132 hits op, op Saoedi-Arabië 61, op Iran 55 en de Islamitische Staat wordt 24 keer genoemd. Het is om misselijk van te worden, deze politieke vooringenomenheid van Amnesty.

Ik stel me zo voor dat linkse politieke activisten deze rapporten zitten te schrijven, met Palestijnen-sjaaltjes om, vlasbaardjes en een zwaar shaggie in de mondhoek. Ze hebben een speciale bril op waardoor men vooral de blik scherp op Israël gericht kan houden en de rest van de wereld wordt geblurd. Maar het kunnen ook hele nette mensen zijn in keurig driedelig pak, een stoer broekpak of gezellige bloemetjesjurk, of een ex-ICT´er uit India, zo u wilt, die vooral mentaal zijn gefocused op “het onrecht wat de Joden nu vanuit de criminele staat Israël” nog steeds de mensheid en nu vooral de ‘Palestijnen’ aandoen. En de Palestijnen? Ja, je kan als Amnesty moeilijk het publiek wijsmaken dat de Palestijnen alleen maar slachtoffer zijn en nooit iets slechts doen, zoals martelen van gevangenen. Maar Palestijnse president Mahmoud Abbas wordt wel respectvol met name genoemd. Hij is “the Good”. De premier van Israël, Bibi Netanyahu, wordt eenmaal formeel genoemd, hetgeen past in de dehumanisering van de inwoners van dat land door clubs als Amnesty, want hij is “the Bad”. En Amnesty zelf? Wat mij betreft is Amnesty “the Ugly”.

Screenshot_80

De directeur van Amnesty International, Salil Shetty.

Hieronder een staaltje proza van de tekstschrijvers van Amnesty.

Israël

…Israël handhaafde zijn meedogenloze land-, zee- en luchtblokkade van Gaza, kneep de reconstructie af na de verwoestingen veroorzaakt door het gewapend conflict in 2014. Op de bezette Westelijke Jordaanoever bleef Israël illegale nederzettingen bouwen en strenge beperkingen in de bewegingsvrijheid opleggen aan Palestijnen met behulp van een reeks van militaire controleposten, slagbomen en een hek/muur dat zich honderden kilometers uitstrekt. Duizenden Palestijnen die zich verzetten tegen de militaire bezetting door Israël of die betrokken waren bij de protesten daartegen werden gearresteerd en gedetineerd, en honderden werden vast gehouden onder hernieuwbare administratieve maatregelen die de autoriteiten de bevoegdheid geven om hen voor onbepaalde tijd vast te houden zonder aanklacht of proces; anderen werden doodgeschoten door Israëlische troepen, die regelmatig buitensporig geweld gebruiken tegen Palestijnse demonstranten. De spanning steeg fors in het laatste kwartaal van het jaar te midden van een golf van steekpartijen en andere aanvallen op Israëliërs door individuele Palestijnen. Israëlische soldaten en de politie reageerden met dodelijk geweld, soms ook in omstandigheden waarin individuen geen direct levensgevaar opleverden. Israëlische troepen doodden ten minste 156 Palestijnen uit de bezette Palestijnse gebieden, met inbegrip van kinderen, vooral in het laatste kwartaal van het jaar, sommige in expliciet buitengerechtelijke executies …

Palestijnen

…In januari kondigde de Palestijnse president Mahmoud Abbas de toetreding van Palestina tot het Statuut van Rome aan en het aanvaarden van de jurisdictie van het ICC op misdrijven die onder zijn mandaat gepleegd zijn in de bezette Palestijnse gebieden sinds juni 2014. Echter, noch de Palestijnse regering van nationale eenheid onder president Abbas noch Hamas, de feitelijke machthebber in Gaza, nam maatregelen om oorlogsmisdaden, waaronder willekeurige raket- en mortieraanvallen, standrechtelijke executies en andere ernstige schendingen door Palestijnse gewapende groeperingen tijdens het gewapend conflict met Israël in 2014 te onderzoeken. Of Palestijnse veiligheidsfunctionarissen ter verantwoording te roepen voor onwettige detenties en martelen. Israël is er ook niet in geslaagd om een onafhankelijk onderzoek naar de uitgebreide oorlogsmisdaden en andere schendingen van het internationale recht door de strijdkrachten gepleegd in Gaza uit te voeren tijdens het gewapend conflict van 2014. Of diegenen aan te houden die verantwoordelijk zijn voor de moordpartijen op de Westelijke Jordaanoever en de foltering en andere mishandeling van gedetineerden…

Zie pagina 52 van het Amnesty International Report 2015/16: www.amnesty.org

Screenshot_79

Door:
H.S.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", Amnesty International, antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Gazastrook, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, NGO, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Amnesty International Report 2015/16; “the Good, the Bad and the Ugly”

 1. Frans de Wit zegt:

  Ja je ziet wel alle landen die denken goed te doen om al die gasten hier maar binnen te halen krijgen van hun zelfs ook een min. Dus ze doen het gewoon niet goed en ook niet in mijn ogen. Dus wat zijn ze er mee opgeschoten? Trouwens het valt me op dat er altijd humanitaire acties altijd zijn opgezet door blanken die hebben de apartheid doen afnemen, houden altijd allerlei acties om mensen te helpen ondanks hun afkomst of kleur. Wij blanken mensen krijgen het meeste commentaar op van alles zoals commentaar over slavernij e.d. niets deugd er aan ons. We krijgen het continue te lezen en te horen, allemaal negatieve lading wat er aan ons niet deugd. Nooit zal je eens een compliment krijgen of een bedankje horen van gekleurde mensen die het gemaakt hebben in de wereld. Het is wel dankzij de inzet van ons blanken dat ze hun laadklep kunnen open trekken in deze wereld. Omdat wij hun wel de kans hebben gegeven als gelijke te kunnen leven naast ons als mens. Voel me niets meer dan die klagers hoor maar ik vind het onbehoorlijk al die negatieve reacties.

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Het is al lang bekend dat Amnesty International zich aan de meest biedende verkoopt.
  En wiens brood men eet dienst woord men spreekt.

  Like

 3. realistnl zegt:

  —Deze reactie heb ik al eens gepost maar al even geleden. Voor de nieuwe mensen hier is dit goed om te weten denk ik—

  Amnesty International is een zieke, corrupte, leugenachtige en hypocriete organisatie van laffe en bange mensen die doen alsof zij dapper en strijdbaar zijn. In werkelijkheid zijn zij besmet met islamkanker. Amnesty is zelfs door de knieën gegaan voor de martel- en onthoofdingskoning van Saudi-Arabië. http://www.ibrahimselman.nl/245252325/2450462/posting/

  Deze club van ‘mensenrechtenverdedigers’ is geïnfiltreerd door de islam en staat er volledig onder invloed van, wat meteen verklaard waarom deze dhimmi-organisatie ontzettend zijn best doet West-Europa te islamiseren.
  http://www.amnesty.nl/nieuwsportaal/nieuws/moslims-in-europa-gediscrimineerd-wegens-uitoefenen-geloof

  De grootste leugen uit de geschiedenis van de mensheid wordt óók door Amnesty herhaald: ‘Islamitische ideeën over mensenrechten benadrukken de absolute gelijkheid van mensen, ongeacht ras, religie, nationaliteit of status. Volgens de Koran is geen volk superieur aan enig ander. De mens is heilig en mag niet worden gedood, behalve als uitvloeisel van een wettig proces’.
  https://www.amnesty.nl/mensenrechten/encyclopedie/islam-en-mensenrechten

  Zij doen daar zelfs nog een schepje bovenop: ‘De fundamentalistische islam kan niet gelijk worden gesteld met terrorisme en zelfmoordaanslagen. Sommige fundamentalisten nemen inderdaad hun toevlucht tot geweld, maar er zijn veel fundamentalisten die langs vreedzame weg hun overtuiging uitdragen’.
  https://www.amnesty.nl/mensenrechten/encyclopedie/fundamentalis

  Amnesty is ons vijandig gezind en een werktuig van de politieke islam. Wij hebben organisaties als Amnesty niet nodig. Wij hebben een organisatie nodig die de wereld geneest van dodelijke islamkanker. http://likud.nl/2015/12/amnesty-verbonden-met-hamas-en-moslimbroederschap/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A%20LikoedNederland%20(Nieuwsbrief%20Likoed%20Nederland)

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Amnesty International= Onderdeel geworden van de SOCIALISTISCHE INTERNATIONALE. Geen stuiver krijgen deze RODEN nog van mij!

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  ++++

  Only the most flimsy remnant of political impartiality remains in an organisation that is now decidedly secular and keen to strike attitudes in keeping with the Occupy movement and radical environmentalism. In Amnesty’s world view there are three major global human rights oppressors to blame for almost everything: Israel, the United States and the Patriarchy. It is odd that they should have abandoned the focus on prisoners for full-spectrum Leftist activism. It isn’t, after all, as if the prisoners of conscience issue had been solved.

  http://www.catholicherald.co.uk/issues/october-16th-2015-2/where-amnesty-went-wrong/

  One of the giveaways is the railing against “neoliberalism”. You will never find anyone who calls themselves a neoliberal. It is a sneering pejorative used only by Trotskyists, third-rate academics and NGO workers – categories that all too frequently overlap.

  +++++

  Like

 6. Japio zegt:

  Amnesty international is een fascistische linkse club aangestuurd door de wereldpolitiek. Net zo als de NPO/NOS wordt aangestuurd door de Nederlandse politiek. Wat dat betreft kan je niets of niemand meer vertrouwen.

  Like

 7. carthago zegt:

  Ik vermoed dat amnesty international bij het zien verdampen van de kasstromen, hier en daar bij de islamvrienden een paar kerkers bouwt om er vervolgens een aantal christenen in dood te martelen, hupsakee daar rolt het gulle donateursgeld weer. Het zijn islammonsters in schaapskleren, niets anders.

  Like

 8. geentvkijker zegt:

  Am. Intern, ,,,,,,,,eigenaar : Fam. R.
  complot vd bovenste plank

  Like

 9. 4sjun zegt:

  Loopt er geen lijntje van George Soros naar Amnesty in de vorm van de Open Society Foundation? Zulke donoren worden als wederprestatie naar de mond gepraat.

  Like

 10. 4sjun zegt:

  George Soros, Puppet Master

  Like

 11. Jan zegt:

  Why are Amnesty keeping the details of their plan to bring in more migrants secret?


  ….
  Seemingly unaware that most of the ‘refugees’ flooding into Europe are not Syrians and not refugees, she [ Kate Allen] insisted that Britain should nevertheless bring in far more of them. When asked how many she thought we ought to bring in she said she was ‘reluctant to put a number on it.’
  …..
  ‘playing our role’ in Ms Allen’s mind clearly consists in copying the German and Swedish models. This would mean the UK taking in more than a million refugees this year only

  http://blogs.spectator.co.uk/2016/02/why-are-amnesty-keeping-secret-the-details-of-their-plan-to-bring-in-more-migrants/

  Like

 12. Jan zegt:

  AI vergelijkt de mensenrechten in Israël met die in Saoedi-Arabië

  “One of the unspoken legacies of the Obama administration is the extraordinary uptake in the amount of U.S. weapons and military aid that are provided to major U.S. allies like Saudi Arabia, Israel and Egypt that have terrible records when it comes to human rights”
  ….
  “http://www.salon.com/2016/08/30/rights-group-blasts-u-s-hypocrisy-in-vast-flood-of-weapons-to-saudi-arabia-despite-war-crimes/?platform=hootsuite

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s