“Hongarije moet vluchtelingen opnemen”

Screenshot_4

(Door: Jorn Jonker)

DEN HAAG – Wat de uitslag van een Hongaars referendum ook wordt, het land moet het afgesproken aantal vluchtelingen opnemen. Dat zegt staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie). Hij reageert daarmee op het referendum dat de Hongaarse premier wil organiseren. Zijn landgenoten mogen zich daarin uitspreken over de Europese afspraken over de herverdeling van vluchtelingen.

De Telegraaf

Hongarije moet er eerst 1300 opnemen via dit systeem van herverdeling. Het is echter onduidelijk of de volksraadpleging over de gemaakte afspraken gaat of over toekomstige besluiten over herverdeling. De gemaakte zijn “juridisch bindend”, benadrukt Dijkhoff. “De Hongaarse overheid is dan ook verplicht om deze besluiten uit te voeren.”

Nederland is momenteel voorzitter van de EU. Dijkhoffs woorden over het referendum hebben daardoor extra gewicht. De kwestie zal ongetwijfeld besproken worden op een speciale vergadering van Europese ministers en staatssecretarissen over migratie en asiel vandaag in Brussel.

Bron:
www.telegraaf.nl


Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", EUSSR, Hongarije, Rotzakken, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

32 reacties op “Hongarije moet vluchtelingen opnemen”

 1. wim zegt:

  Zo’n uitspraak legt kort en krachtig het hele probleem dat EU heet, bloot.

  Like

 2. Die Dijkhoff is dus net zo’n tiranniek mannetje als AH te Berlijn en dan bedoel ik niet Albert Heijn

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  De dictatoriale EU stuurt richting burgeroorlog, de Engelsen zijn het zat en gaan eruit. De EU schaft zichzelf af door vast te houden aan dogma’s van een vrij verkeer van personen (uitkeringen). Goederen richten geen schade aan, dus alle importheffingen zouden wereldwijd moeten worden opgeheven, maar vrij verkeer van (kansloze) personen zal pas weer doorgang mogen vinden als alle landen binnen de EU exact dezelfde wetgeving en daardoor hoogtes van uitkeringen hebben.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Hongarije moet HELEMAAL NIKS!

  Like

 5. Heeft staatssecretaris Dijkhoff Veiligheid en Justitie ook wat te vertellen over de nationale politiek in Hongarije nee toch. Dit typeert eigenlijk de misselijkmakende politiek van een volbloed VVD hufter, solidariteit afdwingen in plaats van hier in zijn eigen land orde op zaken te stellen om bijv. een harder immigratie beleid af te dwingen in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Dijkhoff en de rest van deze ‘democratisch’ gekozen ratten in het pak zijn de eerste na het koninklijk huis die het land ontvluchten wanneer het onverhoopt tot grote sociale onrusten en jihadistische schermutselingen is gekomen in Nederland. Het wordt een herhaling van zetten welke zich op 13 mei 1940 heeft afgespeeld, hoe dwaas en naïef kan het Nederlandse volk zijn…

  Like

  • KRITIEK OP DE VLUCHT VAN WILHELMINA IN 1940 KOSTTE UITEINDELIJK AAN 56 NEDERLANDSE MANNEN EN VROUWEN HET LEVEN.

   Nadat in Nederlands-Indië bekend was geworden dat koningin Wilhelmina op 13 mei 1940 naar Engeland was gevlucht werd ieder vorm van kritiek keihard de kop ingedrukt. Zo zijn er destijds op last van het Nederlandse koloniale gezag 57 Nederlandse mannen en vrouwen zonder vorm van proces geïnterneerd omdat ze op de een of andere manier hun ongenoegen over de vlucht hadden laten blijken.

   Nadat ze – nog steeds zonder proces – anderhalf jaar lang onder erbarmelijke omstandigheden gevangen hadden gezeten, werden ze na de Nederlands-Indische capitulatie op 9 maart 1942 (met uitzondering van de dienstplichtige soldaat Stulemeijer) door het Nederlandse gezag overgedragen aan het Japanse leger die de majesteitsschenners wederom interneerden in de beruchte Jappenkampen (de mannen zijn later als dwangarbeider tewerkgesteld aan de Pakan Baroe- en de Birma-spoorweg). Niemand van hen heeft de oorlog overleefd. Lees verder >>>>> https://gerard1945.wordpress.com/2015/09/28/kritiek-op-de-vlucht-van-wilhelmina-in-1940-kostte-uiteindelijk-aan-56-nederlandse-mannen-en-vrouwen-het-leven/

   Like

   • Edjan zegt:

    Dank je Adriaan Jansens, voor dit onbekende “detail”. De Nederlandse overheid was dus toen ook al misselijkmakend. De “majesteitschenners” overdragen aan het Japanse leger” wat een smeerlapperij.

    Geliked door 1 persoon

 6. Elena zegt:

  De gore EU dictatuur!!
  Hongarije moet helemaal NIETS!!
  Het plan van Viktor Orban is, binnenkort een referendum te houden.
  Hopelijk stemmen de Hongaren massaal NEE !!
  WEG MET DE EU !!

  Like

 7. In feite nodigt men Hongarije hiermee uit om zo snel mogelijk de EU te verlaten. Want dat is toch de ultieme straf als een land haar “verplichtingen” niet nakomt? In dit geval lijkt mij het verlaten van de EU gunstiger dan het er in blijven.

  Like

 8. carthago zegt:

  Dijkhoff zegt dit voor de bühne, hij kan niet anders als voorzittend asielindustrie vertegenwoordiger van de Eussr, tot 1 juli. Die Hongaren zullen het echt worst wezen dat dijkhoff dit uitkwat, die gaan hun eigen weg. De Eussr gaat in elkaar storten, dat is wel duidelijk, alleen het duurt al veel te lang.

  Like

 9. Fred zegt:

  Viktor Orban is wel wijzer.
  De enige die het gevaar ziet en maatregelen neemt.
  Kom daar maar eens om bij onze slapjanussen.

  Like

 10. ron soeverein mens zegt:

  Hahaha. Wie denkt Dijkhoff wel niet dat hij is. Hij moest een pak slaag krijgen van Victor Orban. Ik hoop en denk dat Hongarije zich er niets van aantrekt.

  Like

 11. Cathja zegt:

  Hongarije moet niks, Dijkhoff! Hongarije heeft zich keurig aan het Verdrag van Schengen gehouden, terwijl vele andere landen dit verdrag aan hun laarzen hebben gelapt. Ik geef de Hongaren groot gelijk dat ze hun poot stijf houden, en uitsluitend christelijke vluchtelingen willen opvangen. Hongarije is een christelijk land, en dat willen ze zo houden. Bovendien hebben ze geen faciliteiten voor moslims en willen ze ook niks met moslimgeweld te maken krijgen. De Hongaren hebben echt wel gezien wat een ellende er overal is ontstaan door Merkel’s asielpolitiek, en zij houden daarom nu hun grenzen gesloten.

  Like

 12. N.E. Derlander zegt:

  Ik hoop op een Hexit.

  Like

 13. De Hond: “53% zegt “NEE” tegen de EU”

  De Telegraaf durft vandaag nog dit te koppen: “Nederlanders willen ook EU-referendum”. Volgens het artikel van de Telegraaf heeft 53% van de door Maurice de Hond ondervraagde Nederlanders aangegeven een referendum ‘wel te zien zitten’. Dit is een positief, voor de EU negatief, gebrachte boodschap. Als 53% een referendum wil, betekent dat simpelweg dat 53% de EU niet meer wil. Nederland is het zat, zelf het door De Hond geselecteerde publiek kan daarin geen EU-lievende bias meer brengen. De Britten gaan een referendum krijgen en wij willen hetzelfde. We willen geen referendum als wij niet de behoefte zouden hebben onze stem te laten horen en, we willen onze stem laten horen om aan te geven dat we eruit willen. Lees verder >>>> http://www.loyalist.nl/de-hond-53-zegt-nee-tegen-de-eu/

  Like

 14. johan zegt:

  De regering van Hongarije respecteert zijn volk, dat kan je van de Nederlandse regering niet bepaalt zeggen. Ik hoop dat Hongarije de kracht heeft en zich niet laat chanteren door die criminele tirannieke organisatie in Brussel genaamd de EU.

  Like

 15. ildiko zegt:

  Als Dijkhoff denkt dat hij zonder enige ervaring over Hongarije en over de Hongaren iets vertellen kan dan is hij een mega ezel.Met Dijkhoff en Tsipras gaan we naar de Filistijnen.

  Like

 16. Theodoor zegt:

  Dan is uitstappen uit de EU ook een optie en valt het doek nog wel eerder voor de EU.
  Met een aangepaste EEG zal niemand daar rouwig om zijn, sterker nog de oranje-wit-blauwe vlag gaat uit.

  Like

 17. Ron zegt:

  Dijkhif bewijst weer dat de EU een dictatuur is die zich niets aantrekt van wat de bevolking ervan vindt.

  Like

 18. Edjan zegt:

  Dijkhoff en trawanten vinden het niet meer genoeg om het lijk van onze democratie te neuken, ze willen nu ook de democratie van andere landen dood neuken. Schijnt iets heel bijzonders te zijn.

  Hongarije heeft overigens niks afgesproken, de EU heeft iets “afgesproken”. Vroeger heette een dergelijke eenzijdige “afspraak” een dictaat. En tussen neus en lippen laat Dijkhoff ook nog even zien wat hij vindt dat er met de uitslag van een referendum moet gebeuren: verneuken!!

  Like

 19. Japio zegt:

  Deze uitspraak van Dijkhoff laat zien waar Europa voor staat en dat is alles behalve democratie. Deze tirannieke bende moet gestopt, ontmanteld en berecht worden.

  Like

 20. Cor Ozinga zegt:

  Orban heeft het recht om zijn land te verdedigen tegen EU-regelzucht. Als hij daartoe een referendum laat houden om het volk te raadplegen, is dat ook zijn recht. Als het volk nee zegt, kan Orban ook nee zeggen tegen de EU-bobo’s. Als de Eu het daarmee niet eens is, mogen ze sancties instellen. Of Orban en het Hongaarse volk die sancties accepteren wordt een volgend punt. Een Hexit zou kunnen.

  Like

 21. Edjan zegt:

  Foei stoute Hongaren! Stout, stout, stout!!!

  Pas maar op, hoor, want straks komt onze heldhaftige Dijkhoff met de auto naar jullie toe en die laat zijn chauffeur over al jullie stoute voeten rijden. Hij doet het, hoor! En daarna rijdt hij gewoon verder alsof er niets gebeurd is. Op de TV zal hij verklaren dat hij toch al heel moe is en dan staat dat soort types er ook nog. Onze staatstelevisie zal hem bejubelen!

  Maar wacht eens, staatstelevisie? Dat is natuurlijk niet zo. Dat hebben de stout Polen! Foei stoute Polen, foei, foei, foei! Want die hebben ook geen democratie!

  Maar wacht eens, democratie? En dat referendum dan? Waar Dijkhoff en trawanten al opzichtig hun reet mee afvegen nog vóórdat het gehouden is? Nou, zegt Dijkstra op onze staatstelevisie: “nu zie je maar wat een slecht idee zo’n ondemocratisch referendum is want nu willen die ondemocratische, ultrarechtse Hongaren het ook al.”
  Onze staatskranten zullen dagenlang bol staan van de loftuitingen over onze Verlichte Leider Dijkhoff met zijn motto: “gaat u niet aan de kant, dan rijd ik u plat.” Nu ook namens de EU.

  Like

 22. Thom zegt:

  Het is maar goed dat hij dat zegt. Nou weten we waar de VVD voor staat nl. voor méér islam, méér kolonisten, meer terroristen. Orban veegt met zo’n uitspraak zijn gat af, zo’n onbenul als de Bredase dDjkhof boeit hem niet.

  Like

 23. hendrikush zegt:

  U mag alles vinden wat U maar wilt. Maar mijn wil geschiedt.
  De sultan geeft het goede voorbeeld.

  Like

 24. Johan zegt:

  Dat zegt staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie)…. Die hele Dijkhoff moet optiefen. Hij heeft zich niet te bemoeien met wat men in Hongarije wil.

  Like

 25. koddebeier zegt:

  Als Hongarije verstandig is stappen ze uit die ondemocratische/fascistische bende ook wel Europese Unie genoemd.

  Like

 26. jungleelephant zegt:

  Er is iets in de ogen van Dijkhoff dat me zegt:uitkijken;deugt niet!

  Like

 27. Jules Vismale zegt:

  Even een nieuwe omroep aan deze tirannieke staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie): Hongarije moet helemaal NIETS, NOPPES EN NIEMENDAL van arrogante linkse idioten zoals jij! Denk je nou echt dat de Hongaren, die 45 jaar door de akelige bolsjewisten zijn geterroriseerd, zich door jou de wet laten voorschrijven en hen allemaal kunt dwingen om vluchtelingen op te nemen? Neem die 1300 “vluchtelingen’ maar lekker in je eigen huis op tot het helemaal uit elkaar barst, gelijk daar de gehate EU!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s