CITAAT

Screenshot_26

“De toon wordt ruwer, omdat bij diegenen, die een jaar lang de PEGIDA-demonstraties bezocht hebben, de mate aan verbittering en woede uiteraard toeneemt. Ze hebben het gevoel de hele tijd gelijk gehad te hebben, wanneer nu het Duitse parlement in de asielpolitiek beslist wat zij een jaar geleden al geëist hebben. En waarvoor ze als fascisten en racisten werden uitgescholden.”

(Professor Werner Patzelt, politicoloog uit Dresden, 18-10-2015)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", gezond realisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op CITAAT

 1. Edjan zegt:

  Ehhh … sorry? Ik heb even niet opgelet, misschien. Ik weet van niks.

  WAT heeft het Duitse parlement in de asielpolitiek beslist wat Pegida een jaar geleden al geëist heeft?

  Like

 2. Je eigen protestgroepje inhuren

  In Amerika bestaat sinds 2012 een bedrijf dat Crowds On Demand heet. Dit bedrijf levert publiek op bestelling, waaronder “fake protesters“. In 2013 plaatste ik al een voorbeeld van hoe deze service waarschijnlijk al veel langer bestaat. Ook in datzelfde jaar was al te zien hoe de AIVD openlijk studenten ronselt. We kunnen dus met een gerust hart stellen dat dit niet een nieuw fenomeen is. En Amerika zal heus niet achter lopen op dat vlak, maar laten we nu niet denken dat dergelijke zaken alleen in Verweggistan gebeuren. Nederland is misschien wel erg bedreven in dit soort zaken. Je zou je zelfs af kunnen vragen hoeveel mensen zich voor deze verborgen praktijken lenen en stiekem een extra zakcentje op hun rekening ontvangen via de AIVD. Lees verder >>> http://www.beyondthematrix.nl/2016/02/26/je-eigen-protestgroepje-inhuren/

  Like


 3. Het islamitische vrouwbeeld: ‘Jullie haten ons’
  ‘Sommige erfgenamen van de Verlichting zijn blind voor de verlichting van anderen’

  De Duitse filmmaker en auteur Samuel Schirmbeck (1941) publiceerde 11 januari onderstaand stuk in de conservatieve Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het lokte gelijk een verhit debat uit. Volgens Schirmbeck heeft hij kennelijk een gevoelige snaar geraakt. Zo zegt hij tegen TPO: “Op geen van mijn films heb ik ooit zoveel reacties gekregen als op dit opiniestuk. En de overgrote meerderheid is positief. In Duitsland is de islamkritiek voorbehouden aan rechtse bewegingen als Pegida of de populistische partij Alternative für Deutschland. Er kwam vanuit het burgerlijke midden tot nog toe geen kritiek op de islam. Vandaar dat veel mensen zo opgelucht reageren nu ik hiermee kom.” Lees verder >>> http://politiek.tpo.nl/2016/01/12/het-islamitische-vrouwenbeeld-jullie-haten-ons/

  Like

  • Edjan zegt:

   Lezenswaardig stuk, geschreven vanuit de islamitische intelligentia en vrouwen die te lijden hebben onder het toenemende, voornamelijk door Saudi-Arabië gepropageerde salafisme met de daarbij horende beperkingen en seksuele overlast (dit laatste vooral in Noord-Afrika).

   Inderdaad wordt het steeds erger, in 1975 bestond dit steeds extremer wordende salafisme in grote delen van de moslimwereld nog nauwelijks. En ik kan ook vanuit eigen waarneming bevestigen dat de moslimwereld toen op veel plaatsen veel meer “westers” was dan nu.

   Een zin die de lezers van E.J.Bron zal aanspreken:

   De slaafse houding (van links tov. de islam) is begrijpelijk, de fundamentalistische islamitische wereld deelt immers dezelfde anti-Amerikaanse, anti-Westerse en anti-Israëlische opvattingen die het levenselixer zijn voor links in Duitsland.

   Geliked door 1 persoon

   • “de fundamentalistische islamitische wereld deelt immers dezelfde anti-Amerikaanse, anti-Westerse en anti-Israëlische opvattingen die het levenselixer zijn voor links in Duitsland.” Inderdaad Edjan dit is een perspectief over de islam die ‘k geheel onderschrijf, blijf denken mijn beste…

    Like

   • Edjan zegt:

    Links laat daarmee, volgens schrijfster, de intellectuele moslim-minderheid en de islamitische vrouwen in de steek. Die intellectuelen zijn er: in Algerije, Egypte, zelfs in Marokko, en in Iran waar massale studentenprotesten enige jaren geleden hier vrijwel geen aandacht kregen, en ook in Turkije.
    Vrouwen zijn in de hele moslimwereld de dupe, vooral in Noord-Afrika.

    Like

 4. Theodoor zegt:

  Als een democratie met kunstgrepen in stand gehouden moet worden dan is een democratie al niet meer aan de orde. Je krijgt dan voormalige comunistische Sovjet-toestanden of er ontstaat uiteindelijk een burgeroorlog.
  Terwijl het zo simpel is, neem het Zwitserse systeem over, of elke politicus moet doorlopend aan de leugendetector.
  Eerlijkheid duurt het langst (ofschoon Rutte het wel al heel lang volhoud.

  Like

 5. Japio zegt:

  Straks krijgen we een situatie als in de serie”the walking dead” alleen in plaats van zombies zijn het de moslims. Ik weet niet wat erger is, het is allebei een huiveringwekkende gedachte.

  Like

 6. elisah zegt:

  Goed stuk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s