Amokpartij van de barmhartigheid

Screenshot_21

“Zonder spirituele kern”: Heinrich Bedford-Strohm, bestuursvoorzitter van de Evangelische Kerk Duitsland, en kardinaal Reinhard Marx, voorzitter van de Duitse katholieke bisschoppenconferentie.

(Door: Frank Horns – Vertaling: E.J. Bron)

Wereldvreemde en in hoger sferen verkerende dwaallichten van de evangelische en rooms-katholieke kerk door de asielcrisis. Duitsland´s kerkgangers worden met hun noden en angsten in de asielcrisis bijna volledig in de steek gelaten. Evangelische en rooms-katholieke hoogwaardigheidsbekleders overtroeven elkaar om het de binnenstromende “asielzoekers” naar de zin te maken. Het zou zaak zijn om “Jezus in de vluchtelingen te ontdekken”. Ze staan volledig kritiekloos tegenover de islam.

“Nee, God heeft zich niet van dit land afgekeerd, zijn grondpersoneel echter wel”, denkt dominee Jakob Tscharntke. De geestelijke van de Evangelische Vrijkerk in Riedlingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg behoort tot de weinigen die in hun preken de asielcatastrofe met meesterschap over de taal en zonder compromissen aan de kaak stellen. Dat heeft hem een aangifte wegens zogenaamde “volksophitsing” opgeleverd. Het proces werd zojuist gestaakt. De grootste vijandigheden tegen hem zouden vanuit het christelijke kamp gekomen zijn, bericht hij.

Het lijkt er inderdaad op alsof het grondpersoneel van God ieder contact met de aarde is kwijtgeraakt. Erger nog: men wordt bekopen door het schokkende gevoel mensen aan het werk te zien die niet meer weten wie ze zijn en waarin ze geloven. Duitsland heeft geen Spaanse kardinaal Antonio Cañizares Llovera. De aartsbisschop van Valencia, in 2013 na het aftreden van paus Benedictus XVI, korte tijd favoriet bij de pausverkiezing, noemt de stroom van de “asielzoekers” een invasie. De Europese landen zouden hierop alleen maar met “gestes en propaganda” reageren.

Duitsland daarentegen heeft Heinrich Bedford-Strohm. De bestuursvoorzitter van de Evangelische Kerk in Duitsland is lyrisch over de gebedsoproep van de muezzin. Het zou “verontrustend en verrijkend zijn om je door diens stem mee te laten voeren is de islamitische godsdienst”, zei hij tegenover de “Nürnberger Zeitung”. Vooral moskeeën liggen Bedford-Strohm na aan het hart. Sinds afgelopen jaar is hij lid van de stichtingsraad voor een geplande grote moskee aan het Leonrodplein in München. Christenen die zich zorgen maken dat er miljoenen moslims naar Duitsland stromen, beschuldigt hij van kleingelovigheid – en in principe heeft hij inderdaad gelijk: het geloof moet enorm zijn en de realiteitszin erg klein om de daadwerkelijke toestanden in Duitsland te kunnen overzien: de gebeurtenissen in de Oudejaarsnacht in Keulen, het toenemend aantal kerken dat door moslims geschonden en leeggeroofd wordt, de vervolging van christelijke vluchtelingen in de asielzoekerscentra – je moet wel heel erg verblind zijn om dit alles niet te (willen) zien.

Zelfs Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën (CDU), bekritiseerde onlangs in een gastbijdrage voor het vaktijdschrift “Pastorale theologie” ongebruikelijk scherp het gedrag van de Evangelische kerkoversten. Hun eenzijdige politieke activisme zou smakeloos overkomen als de spirituele kern daarbij verloren zou gaan en ertoe leiden dat “christenen met afwijkende politieke opvattingen uitgesloten” zouden worden.

Je zou in zijn bijdrage maar weinig woorden hoeven vervangen om dezelfde kritiek ook in een katholiek tijdschrift te kunnen plaatsen. In ieder geval zou men in de 27 Duitse bisdommen het liefst geloofsbroeders met een partijboekje van de AfD onmiddellijk excommuniceren. De partij tegen asielmisbruik, waar in middels honderdduizenden potentiële kiezers achter staan, werd uitdrukkelijk niet uitgenodigd voor de 100e Katholiekendag, die eind mei plaatsvindt in Leipzig. Zij zou “afscheid hebben genomen van de democratische consensus”, oreerden de organisatoren van de manifestatie en gaven daarmee blijk van hun eigen twijfelachtige begrip van democratie. Hun begrip van de omgang met de asielcrisis maakten de bisschoppen van de katholieke kerk ondanks duidelijk, toen ze verleden week donderdag tijdens hun voorjaarsvergadering in het klooster Schöntal de “richtlijnen van de kerkelijke betrokkenheid voor vluchtelingen” formuleerden.

Er is een merkwaardig document van vreemdheid ontstaan. De taal is Duits, de inhoud is het niet. “De hoop en angsten van de mensen op de vlucht zijn ook de hoop en angsten van de kerk”, staat er in. Ergens anders wordt gezegd dat Jezus Christus er altijd op zou wachten in de migranten, vluchtelingen en verdrevenen herkend te worden. Zelfs verbale kritiek hierop wordt afgewezen: de bedoeling van diegenen die bescherming zoeken zou op geen enkele wijze recht doen aan een ruwe toon.

De richtlijnen lezen als de brief waarin men de verantwoordelijkheid opeist voor een amokpartij van de barmhartigheid, een christelijke zelfmoordaanslag met het doel een complete gemeenschap te verpulveren. De oproep tot grenzeloze liefdadigheid is niet eens Bijbelgetrouw. “Het christelijke gebod van de naastenliefde is individueel”, zegt dominee Tscharntke. Iedere individuele mensmoet voor zichzelf beslissen in hoeverre hij dit gebod zou willen opvolgen. Het kan niet gewoon opgedragen worden en al helemaal niet wanneer daardoor een compleet land geruïneerd wordt.

Zoals meestal in de geschiedenis wordt niet iedereen in gelijke mate getroffen door de noodtoestand van de staat. De liefdadigheidsinstellingen van de kerken behoren tot de grote winnaars van de asielcrisis. De Evangelische diaconie en de rooms-katholieke Caritas exploiteren honderden vluchtelingencentra. “Ze organiseren adviesavonden voor asielzoekers, taalcursussen, kledinghulp en zulke absurde manifestaties als kunsttherapieën en cursussen kanoën”, omschrijft Udo Ulfkotte hun handelen in zijn boek “De asielindustrie”. Diaconie en Caritas doen zich daarbij meestal voor als onbaatzuchtig en niet georiënteerd op winst. Op de achtergrond doen ze echter uitstekende zaken. Ulfkotte schat de omzet van de Duitse asielindustrie jaarlijks op meer dan € 140 miljard.

Desondanks zouden de kerken ook tot de grote verliezers van de asielcrisis gerekend kunnen worden. Terwijl de euro´s op hun rekeningen stromen, stromen de mensen weg. Nog nooit was het aantal kerk-uittredingen zo groot als nu.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Frank Horns

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Christendom, co-existentie, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Amokpartij van de barmhartigheid

 1. jungleelephant zegt:

  Hou jij ze dom,hou ik ze arm,werkt nog steeds!

  Like

 2. Scheerzeep NU zegt:

  Wij kunnen niet vluchten.
  Bij angst wil je vluchten of terugvechten.
  Wij moeten terugvechten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben blij met het artikel. Het geeft voor mij “haarfijn”, weer, dat ik gelijk had toen ik uit de gevestigde “kerk”, ben gestapt! Ik zit duidelijk op de lijn, van dominee Tscharntke!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Tom Hendrix 27 februari 2016 om 17:58

   Heel goed gedaan, beste Tom, je hebt geen kwezelachtige ‘voorganger’ nodig om christen te zijn. Intégendeel, zou ik zeggen.
   Ik zou me ook nooit aansluiten bij een ‘kerk’, stel je voor zeg: je de wet laten voorschrijven door een stel huichelaars die allemaal ‘lauw’ zijn.

   Openbaring 3:15-16:
   Ik weet uw werken, dat gij noch koud zijt, noch heet. Waart gij maar koud of heet! Zo dan, omdat gij lauw zijt en noch heet, noch koud, zal Ik u uit mijn mond spuwen.

   Like

   • Pogo zegt:

    @Tistochwat

    Dat klopt maar vergeet niet dat er naast de ‘gevestigde kerken’ ook nog ‘vrije kerken’ bestaan.
    Kerken die wel een bepaalde stroming vertegenwoordigen maar bij geen enkele ‘koepelorganisatie’ zijn aangesloten (denk bijv. aan de PKN, de Wereldraad of Raad van Kerken of allerlei ‘Samen op Weg’/Oecumene organisaties die niet alleen eenheid nastreven tussen alle christelijke stromingen maar ook de islam daarin wil betrekken.).
    Zij zijn vrij in het uitdragen van welke leer dan ook.
    Zonder gebonden te zijn aan allerlei wetjes en regeltjes van bovenaf.

    Het was al voorspelt hoe het in de toekomst zou vergaan maar toch; Het is zeer spijtig om te zien hoe de Kerk (Rome) en de kerken (allerlei afsplitsingen daarvan) door de eeuwen heen zijn om gegaan met de rol die zij eigenlijk zouden moeten vervullen.
    Hun voorbeeld (de eerste christenen uit de eerste eeuw) hebben zij niet gevolgd.
    Zij waren belast met de opdracht van Jezus (“Ga heen en maak Mij Discipelen.”).
    Zij hielden samenkomsten/diensten (op willekeurige dagen dus niet alleen op zondag) om elkaar te versterken in de leer, samen het brood te delen en om elkaar te steunen in hun dagelijkse leven (de eerste christenen werden gezien als uitschot die vervolgd moesten worden).
    Alles was gericht op het Woord en de daden van Yeshua HaMassiach.
    Er was geen streven naar macht of naar pracht en praal.
    Politiek-gezien invloed kunnen uitoefenen, het vergaren van macht is nooit een opdracht geweest. Enkel de wereld de getuigenissen van Jezus bekend maken. Zijn Woord.
    Wie het aan wil nemen, neemt het aan en wie dat niet wil, doet het niet.
    No hard feelings.
    Hele instituten opzetten die ‘belangrijk’ zouden moeten zijn in de wereld, organisaties die de christelijke gedachten de wereld willen opdringen, dat alles strookt helemaal niet met de Weg die Hij voor ogen had.

    Btw; Bij (vrije)kerken die zo in het leven/maatschappij staan is het wel heel fijn als er zo’ n ‘voorganger’ de samenkomst leidt.
    Bij ons in de gemeente gaat hij voor in de dienst; Hij spreekt, preekt en bidt maar er is ook zeer veel tijd en gelegenheid voor de ‘kerkganger’ om zich te uiten t.o.v. de gemeente.
    Maar wij hebben zeer zeker niet een ‘geleerde dominee’ op de kansel staan die met een vermanende vingertje de gemeente eventjes gaat vertellen hoe zij moeten gaan leven.

    Like

 4. Pogo zegt:

  In het Katholicisme vindt je heel veel sporen uit het occultisme (uit het oude Babylon).
  -Denk bijv. aan de mijter van de paus (het lijkt op een bek van een vis–>de god Dagon droeg een vissenbek op zijn hoofd)
  -Het logo van het Vaticaan (de draak). Het Vaticaan; Daar waar de Draak aanbeden wordt.
  -Nog een logo van het Vaticaan; de twee sleutels (+ allerlei andere symbolen). Voor de Hemel en de Hel.
  -Denk bijv. aan al die beelden/het vereren van ‘heiligen’ (zie het 2e gebod) of het Maria beeld (de zwarte madonna) met baby. Het kindeke Tammuz wordt ook zo afgebeeld met zijn moeder.
  -Het omgekeerde kruis in de zetel van de paus.
  -Het gebogen kruis in zijn staf.
  -Het kussen van de hand of ring.
  -De pilaren (Boaz en Jachin) of de obelisk midden op het Sint-Pietersplein.
  -Zijn titel (de plaatsvervanger van Christus op aarde).
  -De leer in zijn geheel.
  -Enz……….

  Het is helemaal niet zo gek dat zij en de huichelaars uit de Evangelische tak iets extra willen doen voor hun broeders en zusters uit de islam.
  Zij verzorgen zichzelf uit dezelfde bron.

  Like

 5. Protestanten, en zeker hun gebieders zijn ook een soort mensachtigen met een rood kwabje in hun hoofd. Eertijds uit jaloezie een eigen club opgericht en toen die niet groot genoeg werd een aparte afdeling met hamer en sikkel want de Aarbeier was de doelgroep, Maar dan met zonder god; de socialistisch communistische bijen- of termietenvolken die allemaal ten doel hebben iedereen en z’n moeder onder 1 Partijburo te brengen en verder als slaaf te laten ronddarren. Ik wens ze allemaal hartgrondig de vinketering toe.

  Nee, ik ben ongelovig egotripper maar geloof toch dat die jongen uit Nazareth de mensen leerde hoe Mens te zijn voor de Eigen Mensen en de barbaren te herkennen teneinde ze met een ezelsding de tempel, uw Heimat dus, uit te meppen. Overigens ben ik dan weer wel van mening dat ze de huidige paus burgemeester moeten maken, bij Hart van Nederland, met Jan Roos die vragen stelt over hoe dat nou voelt, zo’n hard plassertje van die asielzoekertjes. Maar dat terzijde.

  Like

 6. Edjan zegt:

  Bij de joden zitten ook heel veel dwaallichten.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25282008/__Steun_voor_bedreigde_moskeeen__.html
  “… Het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom heeft de moslimgemeenschap sterkte gewenst na de dreigbrieven die afgelopen week bij verschillende moskeeën zijn bezorgd …”

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edjan: 21.45. uur, op 27/02. Het is om te janken.

   Like

   • Edjan zegt:

    Tom Hendrix, gisteren de film “München” op TV gezien. Ik weet niet of die nu zo geweldig was want het draaide voor een groot deel om het schuldcomplex dat de leider van de joodse wraakgroep zo hebben gekregen.

    Daarna heb ik opgezocht wat er in München ook alweer gebeurde. De terreurgroep “Zwarte september” die het wooncomplex van de atleten binnendrong, 2 doden, 9 gijzelaars waarmee de terroristen wilden ontsnappen. Een hoop amateuristisch gestuntel van de Duitse politie op het vliegveld: alle 9 gijzelaars dood + 1 politeagent + 5 van de 8 terroristen dood. De andere 3 zijn later door de Duitse regering vrijgelaten nadat collega-terroristen een Duits vliegtuig hadden gekaapt. 2 Van hen zijn door de Israëli omgelegd, de derde loopt nog steeds vrij rond, volgens mij.

    De Olympische spelen werden een dag stilgelegd en gingen daarna GEWOON DOOR!!!!. Alsof er niets was gebeurd. De vlaggen van de deelnemende lande hingen een uurtje halfstok maar werden na zware protesten van 10 Arabische landen weer in de top gehesen.

    Dit was Europa reeds in 1972. Laf, stupide en anti-semitisch. Kop in het zand, toen al.

    Like

  • annette zegt:

   met deze “sterkte” wensen kunnen die moslims ook nix beginnen, zal hun doelstelling ook niet veranderen

   Like

 7. Geronimo zegt:

  Kerkelijke machthebbers verschillen in wezen in niets van de politieke machthebbers. Het enige verschil is dat zij voor hun zogezegde autoriteit een beroep doen op een of andere denkbeeldige godheid, die zij dan nog zouden vertegenwoordigen. Je moet maar durven, en je moet maar dom zijn om dat voor waar te accepteren. “Hou jij ze dom, ik hou ze arm” is inderdaad nog altijd van toepassing.

  Deze zelf verklaarde ‘kerkvorsten’ zien in de sterke opkomst van de islam de gedroomde kans om als religieuze machthebbers weer serieuze stappen vooruit te zetten in het dom en onder de knoet houden van een bepaalde categorie van mensen, die zij gelovigen noemen. Op dat vlak zijn ze even fanatiek gebleven als vroeger ten tijde van de inquisitie, en als de door hen nu aanbeden en geprezen moslims. Ze zijn even onverdraagzaam en fanatiek als deze laatsten in hun drang naar macht over anderen.
  Dat hun kerken daardoor verder zullen leeglopen, beseffen ze niet eens, net zoals ze niet beseffen dat ze misschien zelf ooit te zien zullen zijn op de een of andere video van IS.

  Met het christendom als dusdanig heb ik persoonlijk geen probleem, ik heb wel een probleem met deze kerkelijke vertegenwoordigers en hun pretentieuze en opdringerige machtshonger, die in niets overeen komt met wat de leer van Jezus Christus voorhoudt. Zelfs dat zijn ze niet meer in staat om in te zien. Macht corrumpeert blijkbaar overal.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Geronimo: 01.19. uur. Ik kan mij goed vinden in uw reactie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s