Donald Trump blaast de Republikeinse Partij op

Screenshot_29

Donald Trump

(Door: Dr. Christian Weilmeier – Vertaling: E.J. Bron)

In het begin gold hij slechts als een clowneske kandidaat, die weldra over zijn verbale escapades zou struikelen. Bovendien zouden zijn politiek ervaren concurrenten hem fijnmalen en daarna zou hij zich als overwonnene uit de strijd terugtrekken. Ja, Donald Trump heeft hen allemaal verrast, hij is er nog steeds en alle kandidaten van het partijestablishment hebben hun hielen gelicht. Ze wilden hem tegenhouden en nu dreigt er zelfs een reorganisatie van de Republikeinse Partij.

Contra magazine

Onroerendgoedmagnaat Trump heeft met zijn radicale verkiezingscampagne, die echt alle bekende Republikeinse denkpatronen opblies, de partijleiding in de crisis gedreven. De informele coalitie van verschillende krachten, waarop de partij berust, valt uiteen. De belangrijke clans van de partij, zoals de familie Bush, moeten een nederlaag incasseren. De machtige miljardairs op de achtergrond, zoals de broeders Koch, moeten leren dat men met hun geld niet alles kan kopen.

Wat de Republikeinse Partij “überhaupt is, wordt niet langer meer alleen door de gevestigde partijleiding beslist, maar ook door Trump en zijn ondersteuners. Er vindt een ingrijpende verandering plaats. Dat alles is alleen maar mogelijk, omdat de kiezers in de VS de elite van Washington helemaal beu zijn en een frisse wind willen laten waaien. Trump als de antipoliticus, de levende tegenstelling tegenover Washington, komt precies op het goede moment. Het curieuze is dat hij de ondersteuning van conservatieven krijgt, hoewel hij zelf heel vaak helemaal niet zo conservatief is. Vaak staat hij zelfs heel dichtbij standpunten van de Democratische Partij. Dat schijnt de kiezers echter niet te storen, want hij komt op zijn manier authentiek over.

Uiteraard is het volledig onduidelijk hoe Donald Trump al zijn politieke concepten wil inlossen, vaak zijn ze zelfs in tegenspraak met de grondwet. Het is heel goed mogelijk dat hij na een ambtsaanvaarding sowieso door het establishment wordt afgeremd . . . of ook niet, wie weet? Als het hem lukt om de kandidaat van de Republikeinen te worden, dan is zijn concurrent hoogstwaarschijnlijk Hillary Clinton. De Clinton-clan kent alle zwarte kunsten van de politiek, alleen daarom al zal Trump vermoedelijk van haar verliezen. Bovendien zullen allerlei mogelijke mensen achter Clinton gaan staan, alleen al vanwege het feit om Trump te voorkomen, zelfs diegenen die Clinton niet kunnen uitstaan. De uitgangspositie is voor Hillary Clinton wezenlijk beter dan voor Donald Trump. Mits, ja mits Trump niet toch nog een hefboom tegen Clinton vindt, zoals bijvoorbeeld op dit moment de strijd tegen de gevestigde politieke clans. Dan is het niet helemaal uitgesloten dat Trump misschien toch nog wint.

Eentje zou heel goed met Trump kunnen leven: Vladimir Poetin. De beide hebben immers al openlijk respect voor elkaar uitgesproken en Trump is, zoals bekend, de Slaven vriendelijk gezind, zowel zakelijk als privé. De EU, ingeklemd tussen Trump en Poetin, zou vermoedelijk de ideologische verstikkingsdood sterven. Nauwelijks waarschijnlijk dat een van de beide dat echt zou betreuren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Dr. Christian Weilmeier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Donald Trump blaast de Republikeinse Partij op

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Ik heb het altijd al gezegd: Vuur moet je met vuur bestrijden en geld met geld! In dit laatste geval zal Trump niet onderdoen voor de (corrupte) heersende elite! Ik hoop van harte dat hij (als non-moslim en Putin’s vriend) zal winnen!

  Like

 2. Wans Horst zegt:

  Trump heeft mijn zegen!

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Trump mag van mij winnen;Clinton alsjeblieft niet!

  Like

 4. Inderdaad, laat Trump maar winnen! In Engeland Boris Johnson, in Nederland Geert Wilders en in Frankrijk Marine le Paine! Dit wordt een geweldig kwartet, die de hele Westerse wereld zal veranderen en opschudden. Wat nu aan het bewind staat, is echt een puinhoop. Ze praten Politiek correct, ze doen Poltiek correct en gedragen zich Politiek correct. Ondertussen worden wij allen uitgeperst als een citroen en worden alle hardwerkende mensen vertrapt. Ik ben het eens met allemaal, dat wij weer baas worden in ons eigen land en weer terug krijgen wat ons al jaren wordt afgepakt. VRIJHEID.!!!

  Like

 5. VarAway zegt:

  Hilbillary wil gewoon zeggen een z.g. derde ambtstermijn voor Hoesein Obama!
  De man welke uiteindelijk een der slechtste presidenten zal blijken te zijn.
  O, o wat was de hele slinkse goegemeente blij met deze man.
  De tijd zal het leren.
  Geef Trump nou eens een kans om puin te ruimen en to make America Great Again.
  Erger dan het nu is, kan niet meer.
  Lukt het Trump niet om een deel van zijn beloftes waar te maken, dan kunnen de
  Amerikanen hem na 4 jaar weer naar huis sturen. Dat heet DEMOCRATIE!
  Go Trump, GO!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Voor mij heeft Trump, ook het voordeel van de twijfel.

  Like

 7. Elena zegt:

  Wat mij enkele maanden geleden is opgevallen, Trump spreekt niet politiekcorrect.
  Hopelijk wordt hij de nieuwe President.

  Like

 8. ron zegt:

  Trump is zoals hij zei een fan van Israël , dus dat zit goed.

  Like

 9. U.G. Kempenaer zegt:

  Trump heeft ook mijn voorkeur. Poetin/Trump/Farage/Johnson/le Pen/De Winter/Wilders. Allemaal verdienen ze steun in hun strijd tegen de linkse waanzin en de islamisering van deze wereld.

  Like

  • jantjeuitnl zegt:

   Johnson’s uitspraken over de multikulti samenleving bevallen mij niet. Hij valt voor mij uit dit rijtje.

   Like

   • En ik heb nog steeds mijn twijfels over Poetin. Maar ’t kan volgens mij wèl: Onder supervisie van een Amerikaanse president, die de twee werelden op cruciale momenten zal weten te begrenzen zónder ze direct tegenover elkaar te zetten.
    Volgens mij zou Trump dat kunnen.

    Like

 10. Benesha zegt:

  Trump heeft de zegen van de mensen die geen verdere oorlogen willen, die geen nieuwe wereldoorlog willen, die Europa willen vrijwaren voor de ondergang.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Voor mij moet Trump OOK winnen.
  Als hij idd. tegen de heks Clinton komt ben ik er helemaal niet van overtuigd de Clinton gaat winnen.
  Als het moet kan Trump zeker zo hard zijn als Clinton die wel een heleboel smeerlapperij in het verleden heeft uitgevreten.
  We gaan het zien.
  Hopelijkl wordt hij niet vantevoeren afgeschoten.

  Like

 12. Jan zegt:

  Obama Claims America Is Better Off Now Than 7 Years Ago When He Assumed Office

  http://supremepatriot.com/2016/03/06/obama-claims-america-is-better-off-now-than-7-years-ago-when-he-assumed-office/

  Ik haat die weerzinwekkende psychopaat en moslim

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s