Scholen mogen vrij geven voor Suikerfeest

Screenshot_1

DEN HAAG – Scholen mogen zelf bepalen of ze een vrije dag geven voor de viering van het Suikerfeest of niet. Ze hebben daar de vrijheid voor en er kan ook ruimte voor in het jaarlijkse rooster worden gemaakt. Wel moeten de ouders in de medezeggenschapsraad hiermee instemmen.

De Telegraaf

Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs vrijdag geantwoord op vragen van de PVV. Deze partij is het er niet mee eens dat Amsterdamse schoolbesturen overwegen om kinderen een vrije dag te geven vanwege het islamitische feest. Daarmee wordt het einde van de vastenperiode ramadan gevierd.

Dekker benadrukt dat in Nederland iedereen het recht heeft op de beleving van zijn religie. Het kabinet is niet van plan om de invoering van islamitische evenementen of feestdagen tegen te houden.

Hij wijst er verder op dat leerlingen op de basisschool hoofdzaken leren over geestelijke stromingen die in Nederland een belangrijke rol spelen. Ook leren ze respectvol om te gaan met verschillen in opvattingen van mensen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, PvdA, PVV, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

9 reacties op Scholen mogen vrij geven voor Suikerfeest

 1. elisah zegt:

  Laat ze maar suikerfeesten. De negatieve/slechte uitwassen van de islam, daar heb ik problemen mee.

  Like

 2. 4sjun zegt:

  Zo is dat, de 1 mei viering kan prima worden ingeruild voor en suikerrijke dag.

  Like

 3. Ja ja, van binnen uit gaat de islamisering plaatsvinden:

  Als eerste: Oranje verenigingen staan vrij zelf de inrichting van dodenherdenking te bepalen; slotsom Marokkaanse vlag omdat er veel moslims in die wijk wonen en de relschoppertjes ( de voorbode om het de moslims naar de zin te maken) te sussen.
  Ten tweede: D66 wil christelijke feestdagen vervangen door islamitische. Maar stiekem. Eerder geplaatst op deze site: https://ejbron.wordpress.com/2016/02/26/d66-wil-christelijke-feestdagen-vervangen-door-islamitische-maar-stiekem/
  Ten derde: Alhier dit artikel : Scholen mogen vrij geven voor Suikerfeest.

  Eigenlijk 2 opdat 2 en 3 aan elkaar verbonden zijn; gevolg 2 is 3. Desalniettemin:

  Zo zullen er veel meer stiekeme van binnen uit geregelde toegevingen zijn die de islamisering van Nederland aangeven………….
  Apart zwemmen, halal in kantine’s, kindbruiden, etc.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Ook leren ze respectvol om te gaan met verschillen in opvattingen van mensen.”

  Dat leren de autochtone kinderen. Moslimkinderen leren het nooit, omdat het tegen de opvatting van hun eigen geloof ingaat.

  Als je moslims respect voor andere geestelijke stromingen bij wilt brengen, moet je eerst de koran herschrijven.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @J.C.Th. Köhler: 10.45. uur. Zo is het precies, meneer Köhler. De ISLAM heeft geen enkel respect, voor anderen, die er een andere mening op na houden. Dat heeft deze wrede ideologie al 1400 jaar in praktijk gebracht, met meer dan 275 miljoen doden als gevolg.

   Like

 5. Japio zegt:

  Die Sandertje Dekker toch, weer zo’n VVD crimineel. Staatsecretaris van onderwijs, of beter “on…wijs”. Ze hebben collectief afgesproken de islam als nieuwe religie te introduceren in Nederland. Blijkbaar zijn ze het eens met die idieologie van sharia, moord, eerwraak, verkrachting, stelen, onderdrukking en de knusse moskee-gebouwtjes en gaan weer over tot de orde van de dag.

  Like

 6. Hansfree zegt:

  Ik las op het Belgische Golfbrekers (aanbevolen!) een bericht dat suggereerde dat bij Jamin en Hema de paaseieren nu serieus ‘verstopeieren’ zouden heten. Hopelijk was het een cynische grap.

  Like

 7. Edjan zegt:

  Nou, ik zit er op te wachten tot rechters van de minister van justitie toestemming krijgen de Sharia toe te passen.

  Ze hebben daar de vrijheid voor en er kan ook ruimte voor worden gemaakt. Wel moeten de aangeklaagden hiermee instemmen.

  in Nederland iedereen het recht heeft op de beleving van zijn rechtsgevoel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s