Stichting koopt 100 huizen voor “vluchtelingen” Rotterdam

Screenshot_28

(Door: Marjolein Kooyman en Marcel Potters)

Stichting De Verre Bergen gaat zich buigen over de huisvesting, integratie en het onderwijs voor vluchtelingen uit Syrië in Rotterdam. Dat heeft wethouder Ronald Schneider (Leefbaar, integratie) bekendgemaakt in een brief aan de raad.

Daarnaast start de Verre Bergen een onderzoek om na te gaan hoe de integratie van de nieuwkomers verloopt in het onderwijs, cultuur en of zij snel een baan vinden. De Verre Bergen heeft de afgelopen maanden, verspreid over de stad, 100 woningen aangekocht die langer dan een half jaar te koop staan. Hier kunnen de statushouders gaan wonen.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Graaien, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Stichting koopt 100 huizen voor “vluchtelingen” Rotterdam

 1. Marc zegt:

  Het zal niet heel erg lang duren voordat ik op straat kom te staan. Letterlijk en figuurlijk. Kan die stichting voor mij dan ook wat betekenen? Wellicht als ik mijn paspoort weggooi en mij als Syriër kan uitgeven?

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Voor mensen huizen kopen, die geen huizen kunnen kopen? Ontwricht dat de markt niet? Hoe moet dat met al die flexwerkers, die geen hypotheek kunnen krijgen? Wie helpt hen?
  Wie gaat de huur betalen? En de andere kosten van deze Grensgevallen?
  Iedereen is gelijk voor de grondwet, maar mensen met papieren van zielige mensen zijn veeeeel gelijker en kunnen dan worden voorgetrokken?
  Lol: de stichting de Verre Bergen zit ook achter het omstreden depot van Museum Boymans in 010. Ik stel voor dat men in het nieuwe depot deze islamisten gaat huisvesten. Kunnen ze gelijk kennis maken met onze cultuur.

  Like

 3. Duchesne zegt:

  Men gaat zich buigen over intergratie…….wat in goed Nederlands betekend dat deze mensen hier komen wonen. Het zijn dus geen vluchtelingen maar immigranten. Immigranten die voor een groot deel een geloof aanhangen dat geen ander geloof tolereerd. Vroeger dacht ik altijd zoiets van: beseffen mijn mede Nederlanders wel dat ze iemand binnenhalen en voeden die hun vanuit hun geloof veracht?
  Nu weet ik dat er mensen zijn die ontkennen dat de aarde rond is en alle moslims aardig en zielig vinden. Die mensen hebben geen besef wat ze helpen te creeeren.
  Het zou goed zijn als men wat meer nieuws uit het buitenland kreeg en niet de voorgekauwde Nederlandse politiek correcte berichtgeving. Want terwijl men hier zoekt naar woon ruimte en bezig is intergratie te gaan plannen lopen in onze buurlanden groepen moslims rond in uniform die de straten terroriseren. Wenen gisterenavond is een goed voorbeeld…..niks over gehoord zeker….

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik heb me ook al vaak afgevraagd wat men concreet bedoelt met ‘integreren’. Niet de betekenis van het woord zelf, maar wat is men met de statushouders van plan? Zijn het blijvertjes in de Nederlandse samenleving, die op termijn meehelpen om onze cultuur totaal te ondermijnen/af te schaffen? Of zijn het mensen die hier maximaal 5 jaar mogen blijven, en waarvan ze hopen dat ze op de arbeidsmarkt werk zullen vinden, zodat ze ook weer iets bijdragen aan de Nederlandse samenleving?

   Men is er wat mij betreft veel te vaag over. Het is gebleken dat zeer velen hier voor altijd blijven. Zéker als er in de komende jaren gezinsuitbreiding plaatsvindt.
   En die kans is zéér groot..!

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Men gaat onderzoek doen hoe de nieuwkomert integreert, terwijl we al heel lang weten hoe de gastarbeider niet integreert. Het zijn moslims namelijk.
   Het geld komt van een rijke familie, maar dat wil zeggen dat alle andere kosten terecht komen bij H&I. Beter is de apothekers terug te sturen naar Aleppo.
   De wethouder is van Leefbaar Rotterdam, die heeft geen problemen met het plan en dat klopt, Leefbaar Rotterdam is tegenwoordig D66 Rotterdam.

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Landverraad kent vele vormen. Dus ook deze. Bah!!!
  Hiermee wordt ook het geweten van Patriotten aangetast want ik maak uit het verhaal op dat et belastinggeld mee gemoeid is.
  De staatsschuld is onvoorstelbaar hoog en toch wordt er geld gevonden om ‘moslim-vluchtelingen, uh, moslim-gelukzoekers, uh, aanvulling voor de 5e colonne te faciliteren.
  Reden om het VERZET op te voeren.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 5. Interessant te weten waar hun poen vandaan komt om dit allemaal te realiseren…..

  Like

 6. Japio zegt:

  Ja medelanders dat is nog eens een goed initiatief, arme vluchtelingen helpen in plaats van onze eigen hulpbehoevenden. Mensen zijn hun werk en huis kwijt geraakt door de crisis. Het is te imbeciel voor worden dat misschien wel juist hun huis aan die asielzoekers wordt gegeven.

  Like

 7. Hans zegt:

  Salon wereldverbeteraars van een nieuw, zeer gevaarlijk en niets ontziend soort.
  Dit zijn de mensen die ons, degenen die dit land opbouwden, het mes diep in de rug zullen steken.
  Een mes waar we zelf dan ook nog voor betaald hebben.
  Kijk, dat is nu democratie.
  Betalen voor je eigen ondergang.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Dan kunnen onze eigen kinderen en kleinkinderen, nog langer op de wachtlijsten staan voor een woning. De eigen bevolking krijgt de middelvinger.

  Like

 9. Elena zegt:

  Hoogste tijd dat deze stichting eens doorgelicht wordt.
  Hoe komt men aan het geld 100 huizen te kopen?
  Onder de 2 ton kan men geen huis kopen in Rotterdam.
  Huizen in Rotterdam zijn vele malen duurder dan huizen in de buitenwijken.
  Allemaal stinkende landverraders.
  Wat mankeren die linkse landverraders….krijgen zij geld uit de rijke olielanden?
  Abutaleb zal wellicht goede banden hebben met S.A.

  Like

  • elisah zegt:

   Gelijk! Die stichting moet eens goed doorgelicht worden.

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste Elena,
   die stichting klopt ongeveer wel. Het is particulier geld wat gebruikt moet worden voor ‘ goede’ doeleinden. Het is wel een multikul stichting en dat is kwalijker.
   Verder is onze overheid te rot en corrupt om eventueel in te grijpen.
   Want mag je mensen uit een bepaald land voortrekken? Hadden we daar geen wetten voor?
   Mag je mensen hier in de watten leggen, zodat ze allemaal hun landgenoten bellen om ook te komen?
   Mag je lekker goed doen en de kosten daarvan op H&I verhalen. Stel je voor, je krijgt een auto kado van een filantroop en voortaan gaat het rijk je benzine betalen en krijg je vrijstelling voor wegenbelasting. Absurd, maar dat is precies wat nu gebeurt.
   Zo ook het omstreden depot van museum Boymans. De gemeente moet daar jaarlijks geld in steken, terwijl de stichting Verre Bergen het betaalt. Sterker, de stichting gaat daar kantoor houden en daar betaalt de belastingbetaler dus aan mee.
   Tot slot: waar zijn de huizen aangekocht. Rotterdam kent vele verziekte buurten, maar ook kwetsbare buurten. De instroom van terreurapothekers uit Aleppo kan grote gevolgen hebben voor de leefbaarheid van de buurt. En de huizenprijzen.
   Tot slot 2. Huizen kopen voor moslims. Het bewijs dat de overheid niet in staat is genoeg huurhuizen te bouwen en het bewijs dat de overheid niet in staat ons land te beschermen tegen mensen, die niets bijdragen aan Nederland. Men kan de grenzen niet sluiten, de oplichters niet terug sturen en men heeft er geen huizen voor. Faal, faal, faal.

   Like

 10. Drs.P. zegt:

  Zomaar verhaaltje uit de Televaag:
  http://www.telegraaf.nl/dft/25279144/__Groot_tekort_aan_banen__.html
  Dus honderdduizenden criminele bijstandsuitkeringtrekkers uit allemaal fucklanden hier binnenlaten en gratizzzzzz huizen geven?? Weer zo’n crimineel eigenvolkverlakkersclubje dat “verre bergen”!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Hebben landverraders tegenwoordig al een eigen stichting ???

  Like

 12. janchik zegt:

  Het bestuur van deze stichting is in handen van de bekende aannemersfamilie v.d.Vorm met diverse bouwbedrijven, dus het zullen wel hun overbodige pandjes zijn = dus grote aftrekpost voor de belasting = dus komt ten laste van de gewone belastingbetaler = dus ook op deze manier indirect goed aangeschreven staan bij de gemeente = dus veel kans op grote bouw projecten.
  Of dacht u misschien dat dit echte filantropen zijn ? De aannemersmentaliteit kennende betwijfel ik dat ten zeerste.

  Like

 13. Rob Rijnders zegt:

  Laat me raden: gemeenschapsgeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s