“Warm welkom” Pegida

Screenshot_8

(Door: Alexander Bakker en Ruben Koops)

Extreemlinks roept op tot verstoring demonstratie

Linkse activisten hebben zich grondig voorbereid om de demonstratie van Pegida in de hoofdstad te verstoren. De vorige betoging van de anti-islambeweging liep uit op ongeregeldheden door aanwezigheid van tegendemonstranten.

Pegida demonstreert vanmiddag bij het stadhuis van Amsterdam. Hoewel er geen officiële tegendemonstratie is aangekondigd, heeft actiegroep Laat ze niet lopen, een verzameling van verschillende extreemlinkse organisaties, opgeroepen om Pegida te stoppen. De gemeente zegt ook signalen te hebben dat de Pegida-manifestatie verstoord dreigt te worden. Er worden maatregelen genomen om de veiligheid van de Pegida-betogers te garanderen.

De Telegraaf

Wel meldde de politie gisteren dat een verdachte is aangehouden voor het plaatsen van een nepbom op de plek waar Pegida eerder wilde samenkomen. Het gaat om een 43-jarige man die na tips en recherchewerk kon worden aangehouden. Toen het nagemaakte explosief op 6 februari werd aangetroffen, moest Pegida uitwijken naar een andere locatie en raakte de burgerbeweging ingesloten door honderden agressieve linkse tegendemonstranten. Alleen door de massale inzet van politie kon de Pegida-betoging voortgang vinden.

Evenals drie weken geleden is het Jonas Daniël Meijerplein, op een kleine vijfhonderd meter afstand van de plek waar Pegida mag demonstreren, aangewezen als locatie waar eventuele tegendemonstranten zich kunnen melden.

En dat die er toch gaat komen, blijkt wel uit de voorbereidingen van de actiegroep. De zogeheten antifascisten houden onder meer rekening met arrestaties door de politie. Zo is er een ’arrestantensteungroep’ opgetuigd en zit een advocaat klaar om opgepakte betogers te helpen.

Er is verder een speciaal nummer waar activisten informatie aan kunnen doorgeven. „Hou het wel feitelijk. Niet elke kale sportieve meneer is een nazi, misschien is het wel een undercoveragent, toerist of een mede-antifascist”, waarschuwt de actiegroep onderling.

De linkse activisten adviseren elkaar om uit te kijken voor streng optreden door de politie, omdat er in tegenstelling tot bij de vorige betoging van Pegida geen officiële tegendemonstratie is. „Kleed je een beetje als winkelpubliek en zorg dat je voor oom agent een geloofwaardige reden klaar hebt waarom je er bent”, schrijft de organisatie.

Op dezelfde middag als de Pegida-manifestatie is op het Museumplein een bijeenkomst van sympathisanten van vluchtelingen aangemeld.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t R.S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", Amsterdam, democratie, demoniseren, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Warm welkom” Pegida

 1. BertG. zegt:

  Politicus Geert Wilders hoeft zich pas eind oktober voor de Haagse rechter te verantwoorden voor zijn publiekelijk geëtaleerde wens tot “minder Marokkanen” in Nederland. Nadat hij in maart 2014 dit toekomstbeeld had geuit, ontstond hevige ophef in linkse kringen en onder Marokkanen.
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2016/02/wildersproces_pas_in_herfst.html

  Like

 2. Frans de Wit zegt:

  Ik wens Pegida heel veel wijsheid en geluk, toch zal ik ze adviseren om zogenaamde veiligheidsmensen mee te laten lopen als buffer tussen het gewonen pegida volk en het tuig dat iedere keer weer kans ziet om de boel te verstieren. Er moeten toch wel mensen zijn die Pegida een goed hart toedragen die in de beveiliging zitten?

  Like

 3. Japio zegt:

  Links is racistisch, facistisch en antisemitisch en een gevaar voor Nederland. Oppakken, opbergen en opruimen die geitewollensokken figuren. Dat werkschuwe linkse uitkeringstrekkende tuig moet uit het straatbeeld verdwijnen. Zij brengen Nederland en overal in Europa ernstige schade toe.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Alles zal LINKS eraan doen, om Pegida “kapot”, te maken. Met behulp van de huichelaars, van de politieke-elite!

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Vuile, achterbakse streek. Ik hoop dat ze een ‘blauwtje’ lopen en flink worden opgepakt door de politie.

  Like

 6. R. Vis zegt:

  Misschien eens allemaal vanmiddag gaan bellen (wel even nummer blokkeren) naar het info nummer en de advocaat die zij vermelden.
  Als deze advocaat idioten wilt helpen laat hem dan maar gek worden.

  Like

 7. Maria Hendriks zegt:

  Wie wil er in godsnaam nog in Amsterdam wonen???

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wie denk je?
   60 % allerlei tussentinten tussen crème en pikzwart.
   20% Balkan.
   5% Blanke linkse marginalen. En
   5% linkse gutmensch-grachtengordelpsychopaten.

   Maakt ’n totaal van 100% profiteurs, beroepswerkelozen, islam-radicalen en bekende Nederlanders die al heel lang volledig de weg kwijt zijn.
   Ik stel nogmaals voor dit open riool, dit Sodom en Gomorra van NL nu eindelijk te laten afzagen en te laten afdrijven in de Noordzee.

   Like

 8. BertG. zegt:

  PEGIDA beelden live.
  http://www.at5.nl/

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  [quote] Zo is er een ’arrestantensteungroep’ opgetuigd en zit een advocaat klaar om opgepakte betogers te helpen. [/quote]

  [quote] Niet elke kale sportieve meneer is een nazi, misschien is het wel een undercoveragent, toerist of een mede-antifascist”, waarschuwt de actiegroep onderling. [/quote]

  Een “mede-antifascist”!
  Ze weten werkelijk van gekkigheid niet wat ze moeten doen om hun eigen land aan de vijand uit te leveren!
  Ik heb in mijn hele leven nog niet eerder krankzinnigheid op zo’n grote schaal meegemaakt…

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat om 13:44

   Inderdaad Tistochwat, we leven in een krankzinnig wordend Nederland! Wie had ooit kunnen denken dat het verraad uit de eigen bevolking komt? Dat links Nederland ons land kennelijk liever ‘geregeerd’ ziet worden door islam-overheersers dan door onze eigen Nederlandse politici?
   Het is bijna niet te geloven met welke haast men allerlei moslim-eisen er door wil drukken. Sommige zaken gaan sluipend, andere zaken heel openlijk.
   Het is om uit je vel te springen!
   Dit is mijn NL niet meer.

   Like

 10. “De aanhoudingen van vier demonstranten tijdens de anti-azc demonstratie op 13 februari in Enschede zijn geseponeerd. De mannen werden aangehouden omdat ze een Pegida-vlag toonden waarop een hakenkruis in een prullenbak stond afgebeeld. En dat mag, bevestigt woordvoerder Barbara van Heerde van Openbaar Ministerie (OM). “De vier zijn onterecht als verdachte aangemerkt. Ze pleegden geen strafbaar feit.” Een hakenkruis tonen in de openbare ruimte is verboden, maar niet als deze in de afbeelding wordt afgekeurd. “Er moet dus goed naar de context van de afbeelding worden gekeken.” De vier arrestanten zijn vrij snel na hun aanhouding weer vrijgelaten, maar ze bleven nog wel verdachte.”
  ======================================================================
  Staat op AT5 te lezen……………………wat ik niet snap , waarom ze dan nog wel VERDACHTE kunnen zijn,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Like

 11. rs zegt:

  twitter.com/ReneDercksen/status/703561231572062208

  Zoek de verschillen……………

  Like

 12. M.Gielen zegt:

  TjA van der Laan toch stiekem een nazi? Hakenkruis in de vuilnisbak gooien schande!

  Like

 13. Republikein zegt:

  Stront moet je met stront bestrijden.
  Alles is rood, het potlood en de stift.
  Zo winnen we nooit, is niet eerlijk!

  Het is warm en ook koud.
  Pik van de ijsbeer!
  Hier een voorbeeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s