Wilders-zaak over ‘minder Marokkanen’ vertraagd

Screenshot_14

De rechtszaak tegen Geert Wilders wordt niet in de zomer, maar pas vanaf eind oktober gevoerd. Door het uitstel komt de zaak dicht in de buurt van de campagne voor de verkiezingen, in maart 2017.

De start van de inhoudelijke behandeling van de zaak is nu vastgesteld op 31 oktober, bevestigt de rechtbank in Den Haag. Wilders wordt vervolgd vanwege zijn uitspraken in maart 2014, toen hij de wens uitsprak dat er ‘minder Marokkanen’ in Nederland zouden zijn.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Justitie. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wilders-zaak over ‘minder Marokkanen’ vertraagd

 1. Edjan zegt:

  In het links-kalifaat Nederland zijn overheid en justitie handen op één buik.
  De scheiding der machten vergeten, de democratie nep, de rechtspraak krom.

  Het wachten is op de sharia-rechtspraak.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edjan: 13.12. uur. Geheel met U eens, Edjan. We hebben al moslimpolitie en linkspolitie, in Nederland. Heel het OM,Politie en Justitie, is vol met D66 rechters en personeel, en van PvdA huize! Nou verwacht ik ook, dat de advocaat van Dhr. Wilders, refereert aan de uitspraak van de RODE RIESSEN- ex hfd. commissaris van Politie te Amsterdam, die heeft opgeroepen Wilders te vermoorden, en PVV kiezers te deporteren. Wanneer is de rechtszaak tegen deze rode klootzak?

   Geliked door 1 persoon

 2. leefbarbaar zegt:

  dan duurt het wat langer eer justitie zichzelf permanent opheft…………..

  Like

 3. Edjan zegt:

  KOMT DAT ZIEN! komt dat zien!

  POLITIEK SHOWPROCES IN NEDERLAND vertraagd om politieke redenen.

  Like

 4. Duchesne zegt:

  Volgens mij is een wens uitspreken nog niet verboden. Ik wens bijvoorbeeld een fijne avond met Halina van Reijn en Susan Visser, zonder kleding en met een bubbelbad en een groot bed…
  Meer, meer, meer……..

  Zouden ze mij nu voor de rechter slepen, of iemand anders?

  Wat betreft minder Marrokanen, tsja, ik zou zeggen, gooi de criminelen eruit en laat ze nooit meer binnen, dan kunnen we vanzelf zien wie er nog over is en hoeveel dat er nog zijn. Dan zien we gelijk wie wie is en wat wat is. Want nu, ik geloof dat in ieder volk goede en slechte mensen zitten en dat de goede mensen vaak stil zijn en zwijgen. En de klappen juist krijgen voor wat niet hun schuld is. Dat is het lot van de goede mensen, overal.

  Dat Wilders nu terecht moet staan komt voort uit een tweeslachtig beleid dat de Nederlandse politiek nu ongeverr dertig jaar voert, waarbij burgers op basis van hun afkomst verschillend worden behandeld. Positieve discriminatie noemt men dat.

  De basis van een samenleving is dat er regels zijn die voor iedereen gelden.
  Dit was bij de Franse filosofen al een doorn in het oog ” de wet in zijn streven naar gelijkheid verbied het zowel de armen als de rijken te bedelen, te stelen of te slapen onder bruggen”. Dit werd geschreven door Anatole France, die in zijn tijd zag dat mensen werden vervolgd omdat ze arm waren. Armoede als misdaad, waar zien we dat terug?

  En ook George Orwell schreef erover in zijn boek ” animal farm” waarbij de dieren de boer doden en de boerderij overnemen en enkele varkens de leiding pakken; “all pigs are equal, but some pigs are more equal than others”. Gebaseerd op de situatie in Rusland onder Stalin, waarbij iedereen gelijk was maar partijleden een voorkeursbehandeling en privileges kregen.

  En dat is wat aan de basis ligt van de uitspraak van meneer Wilders, dat lieden met een dubbele nationaliteit die misdrijven plegen niet worden uitgezet naar het land van dat andere paspoort. De situatie met de dubbele paspoorten schept een ongelijkheid want misdadigers met een niet Nederlands paspoort kunnen wel vertrekken uit Nederland. Als de wet ten minste zichzelf respecteerd en deze wettelijke mogelijkheid ook toepast. En zo zakt de criminaliteit langzaam, maar hij zakt. Maar de criminaliteit zakt niet, hij stijgt. En dat is door het tweeslachtige beleid van regering en Wetgeving.
  Dat er een wens uit voortkomt tot minder Marrokanen is niet meer dan logisch, alleen had de tekst moeten zijn : willen jullie minder criminele Marrokanen? Het is meer het vergeten van een woord omdat criminaliteit en Marrokanen na drie generaties een synoniem is geworden. Dat is de verdienste van een gedeelte van die drie generaties Marrokanen, met een zeer negatieve weerslag op de welwillenden onder hen. Ook dat zijn slachtoffers.

  En daarom is de uitspraak van dhr Wilders zoals deze is, een wens tot rust en veiligheid, zaken die zijn verdwenen als gevolg van jarenlang politiek wanbeleid en ongelijke behandeling van burgers.

  En daarom is de hele rechtsgang niet passend in een democratie, omdat hier weer de wet tweeslachtig word toegepast. Het is een politiek proces met als doel de vrijheid van meningsuiting en het bedrijven van politiek te verhinderen. Daarom hoort dit niet in de rechtbank, althans, niet in een land waar men vrijheid als hoogste goed propagandeerd.

  Een poging vanuit de overheid tot symbolische liquidatie zou ik het noemen, met karaktermoord als doel.

  Amen.

  Like

  • Edjan zegt:

   Amen!

   Ik ga er al een tijd van uit dat Nederland geen democratie en geen rechtsstaat meer is. Dat maakt dit soort politieke showprocessen iets makkelijker te begrijpen.

   Mohammedanen: tegen Amerika, tegen het Westen en tegen de joden
   Links: tegen Amerika, tegen het Westen en tegen de joden
   DUS: Links knuffelt mohammedanen en verraadt daarmee het eigen volk en in het bijzonder de eigen vrouwen en ook nog eens de intellectuelen en alle vrouwen in moslimlanden.

   Links zit overal op machtsposities: onderwijs, zorg, de ambtenarij, de rechtsspaak, de media (= linkse staats-propaganda). Helaas, want het duurt nog minstens een generatie voor ze daar een beetje weg zijn. Helaas hebben we die tijd niet.

   Like

 5. Japio zegt:

  Hoe is het überhaupt mogelijk dat Geert voor zulke onbenullige uitspraken (gerechtelijk gezien) voor het gerecht moet komen. Kijk eens wat het huidige kabinet uitvreet? De één na de andere VVDer fraudeert er op los, nu Makje weer met het achterhouden van juiste informatie over dat kut schip. Ga die oplichters maar eens aanpakken OM. Die berokkenen de maatschappij veel meer ellende toe. Geert wij staan ten allen tijden achter jou vergeet dat niet.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Geert stelde een vraag toentertijd, die hij ook had kunnen stellen aan de keukentafel. Géén haan die daarover gekraaid zou hebben. Maar inderdaad een ‘vuile en laffe’ streek om daar een rechtszaak over te beginnen, maar nog erger om deze rechtszaak vlak vóór de verkiezingen te indoctrineren.
   Want ze weten toch, die linkse/rechtstiegels dat er altijd naïevelingen zullen zijn die hem daarop zullen afrekenen, zonder verder na te denken.
   Geert spreekt de waarheid en is heel slim, en daar ben ik blij om. Hij laat zich door niemand de kaas van zijn brood eten en dat willen die kaaskoppen toch zo graag wel doen. Hij is niet een man van de omwegen, maar van de rechte lijn, straight to the point, en daar bibberen leugenaars zo voor. Alles wordt verdraaid ten eigen gunste in de regering, niets wordt gewoon rechtstreeks eerlijk geuit. Altijd kritiek geven, maar zelf buiten schot blijven, when the shit hits the fan. Ik wilde zou graag dat ieder van die opportunistische pathetische leugenaars iedere keer als ze hun mond opendeden niet konden liegen en dat ze zichzelf radicaal voor schut zouden zetten. Wow, wat zou dat goed zijn..

   Like

 6. Peter Blok zegt:

  Een veroordeling van Wilders is niet aan de orde. Met zijn vraag meer of minder Marokkanen heeft hij geen persoonlijke mening geuit. Vragen staat nog steeds vrij. Overigens is de vraag ook legitiem. In verhouding tot andere mede-landers in onze samenleving is bij deze groep sprake van verhoogde criminaliteit.

  Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Hier zit meer achter, het kan haast niet anders dan dat er door die linkse justitiële verraderskliek weer een heel smerig achterbaks spelletje tegen Geert Wilders wordt opgezet.
  Wat die hersenloze linkse kliek vergeet is dat zij daarmee zichzelf in de voet schieten,
  des te meer er op Geert Wilders wordt ingehakt hoe verontwaardigder de stemmers en dat komt de groei van de PVV ten goede.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ik heb het idee dat ze behoorlijk in hun maag zitten met die rechtszaak tegen Wilders! Sterke argumenten om hem te veroordelen zijn er niet, en wat hij riep was geen haat zaaien.
  Ik reken op volledige vrijspraak.

  Like

 9. U.G. Kempenaer zegt:

  Natuurlijk, het OM laat zich misbruiken door de gevestigde politieke en probeert de rechtszaak met de absurde aanklacht te vertragen tot de verkiezingscampagne in de hoop de PVV net voor de verkiezingen maximaal te beschadigen, met of zonder rechterlijke veroordeling! Abject en infaam en een symptoom van een zo goed als failliete rechtsstaat!

  Ik zeg: minder, minder, minder moslims en linkse collaborateurs en landverraders!

  Like

 10. dutchess43 zegt:

  Dat uitstellen was te voorzien…
  Hoe dichter die rechtszaak bij de verkiezingen ligt, des te beter voor de linkse elite.. en zéker mocht hij ( godbetert) veroordeeld worden.
  Men heeft meer tijd nodig, hoeveel tijd hebben ze gvd al gehad?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Alles wat links doet zal tègen links werken en vòòr rechts.
   Je schrijft dat het beter voor de linkse elite is dat de zaak Wilders vlak voor de verkiezingen plaats zal vinden…
   Stel dat Wilders (wat wij eigenlijk zeker weten,) vrij gesproken wordt… dan zal dit zeker positief werken voor de verkiezingsuitslag van de PVV.
   Maar stel dat hij veroordeeld zou worden…? Dan nóg zal dat, gezien de steeds verder groeiende afkeer van de samenleving van allochtonen, “vluchtelingen en verder alles wat met de islam te maken heeft, een stimulans zijn om juist op Wilders te stemmen.

   Like

 11. Wachteres zegt:

  Die rechtspraak gaat natuurlijk manden duren en dan komen we terecht in de verkiezingstijd.

  En dan maar hopen dat dit invloed heeft op het zetelaantal van de PVV.

  Trouwens, als men nog even wacht dan is het verjaard.

  Like

 12. Giny zegt:

  Ze proberen het op allerlei manieren, maar zijn te dom om in te zien
  dat ze het tegendeel bereiken!

  Like

  • Edjan zegt:

   Klopt, Giny, we zijn inderdaad in een krachtenveld terecht gekomen waarbij dit soort leugens en manipulaties en bedreigingen een averechts effect kunnen hebben. Afscheid nemen van de macht is heel zwaar.

   Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Wanneer wordt de RODE FASCIST RIESSEN vervolgd! Hij riep op om Wilders te vermoorden. Dat zal ik nooit vergeten!

  Like

  • Cathja zegt:

   Inderdaad @ Tom, waar liggen de aangiften tegen van Riessen? Heeft Wilders zelf nooit gereageerd op deze walgelijke uitspraken, of aangifte gedaan? Eerlijk gezegd weet ik niet veel van wat er toen is gebeurd. Heb het destijds niet gevolgd. Achteraf heb ik wel eens een korte filmpje gezien waarin ik kennis nam van zijn uitspraken.
   Meer dan schandalig! Hij hoort veroordeeld te worden!

   Like

  • Giny zegt:

   Tom Hendrix

   Vlak het NRC mannetje”Tom Jan Meeus” niet uit, die continue aan
   het vuilspuiten is, met informatie voor mijn gevoel van die messenwerper
   Louis Bontes, die is er als kind aan huis!

   Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Herinnert u zich nog. Het proces Wilders over zijn politieke uitspraak: minder Marokkanen van 2014?

  Vandaag werd in hoger beroep:

  https://nos.nl/artikel/2232214-confrontatie-wilders-met-hof-dreigt-op-eerste-dag-hoger-beroep.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s