Bijna 2 miljoen Oekraïne-vluchtelingen in Rusland

Screenshot_1

De burgeroorlog laat in Loehansk een spoor van verwoesting achter.

(Vertaling: E.J. Bron)

In de regio Donbas in het oosten van de Oekraïne woedt al twee jaar lang een burgeroorlog. De oorzaak is de omwenteling in februari 2014 in Kiev. Na haar machtsovername stuurde de nieuwe Oekraïense regering troepen naar de gebieden Donbas en Loehansk, omdat die de machtswisseling niet wilden erkennen en onafhankelijke “volksrepublieken”uitriepen. Gewapende twisten waren het gevolg.

ongecensureerd.at

Officieel heerst er op dit moment een wapenstilstand. In werkelijkheid worden er nog steeds steden door regeringstroepen beschoten met zwaar geschut. Van de overeengekomen autonomie kan geen sprake zijn. Wat nog zwaarder weegt: anders dan de als vluchtbeweging gecamoufleerde verhuizing van islamitische volkeren naar Europa wordt aan de vluchtelingen uit Oost-Oekraïne geen aandacht geschonken door de westerse media en de publieke opinie. Wellicht omdat er in de Donbas “slechte mensen” wonen, die zich tegen de goedhartige en goed bedoelende regering in Kiev verzet hebben?

Rusland nam 2 miljoen vluchtelingen op

Al talloze mensen zijn het slachtoffer geworden van de burgeroorlog. Velen zijn hun huis kwijtgeraakt. Dit resulteerde in een vluchtelingengolf van de burgerbevolking, die hoofdzakelijk door het buurland Rusland werd opgevangen. Waren het in 2014 al een miljoen mensen die in Rusland toevlucht hadden gezocht, dit aantal verdubbelde in 2015 volgens het Federaal Migratiebureau van Rusland naar bijna 2 miljoen. Zij zouden al een verblijfsvergunning, werk en een provisorisch onderkomen hebben gekregen, vertelt de afdelingschef Konstantin Romadanowski tegenover “SputnikNews”. Ongeveer 50.000 mensen zochten toevlucht in Wit-Rusland, enkele in Polen, ontelbare anderen gelden als binnenlandse vluchtelingen.

Er zijn geen berichten bekend dat deze vluchtelingen zich op Russische vrouwen gestort zouden hebben of gezamenlijke rooftochten zouden hebben ondernomen.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Hypocrisie, Linkse media, mainstream-media, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Bijna 2 miljoen Oekraïne-vluchtelingen in Rusland

 1. koddebeier zegt:

  Hoe kan dat nou ???? Het is er zo goed en democratisch volgens de Europese Unie.

  Like

 2. Thom zegt:

  oost Oekraïne wordt voor een groot deel bewoond door etnische Russen.
  Lugansk (Loehansk), Donbass, Donetsk zijn eigenlijke (half) Russische steden in Oekraïne.
  Ze hebben een sterke industrie en zijn een belangrijk mijnbouwgebied. Daarom zijn ze voor beide landen interessant.
  Degenen die naar Rusland vluchten zijn gewoon zelf Russen met familierelaties in Rusland en daardoor niet hetzelfde soort kolonisten waar wij mee te maken krijgen. De Oekraïnse vluchtelingen zijn familieleden met een Russische achtergrond. hier komen bezetters. Het is niet vergelijkbaar. Als blanke voormalige boeren uit Zuid-Afrika hier komen leveren zij ook geen problemen op.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Dit artikel laat zien, waarom ik NEEN zal stemmen tegen het verdrag van de roden der EUSSR, met Oekraïne. Oekraïne is een schurkenstaat, en wordt door de moslim Obama gebruikt, om een conflict te veroorzaken met Rusland. En de EUSSR en de NAVO zetten zich ook daarvoor in!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s