Geen paaseieren, maar “verstopeieren” bij Hema

Screenshot_8

(Door: Simone van Zwienen)

Van Paaseieren via Verstopeieren naar Suikerfeesteieren?pic.twitter.com/1vgN5zAHjr — widtvoet (@widtvoet) 25 februari 2016

Winkelketen Hema heeft niet langer paaseieren in de schappen liggen, maar noemt de chocolaatjes ‘verstopeieren’. Daar maakt het warenhuis zich niet populair mee bij een hoop Twitteraars: op het sociale mediaplatform reageren mensen fel.

Nu ook een fatwa van de @hema op Pasen? Verstopeieren? Echt? Die H stond vroeger voor Hollandse, nu voor halal. pic.twitter.com/e0Izl26CcK — René Dercksen (@ReneDercksen)

Voor Hema is het heel simpel. ,,Het doel is het verstoppen van deze eieren. Om deze reden heeft HEMA de eieren ‘verstopeieren’ genoemd”, laat een medewerker via Twitter weten.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Geen paaseieren, maar “verstopeieren” bij Hema

 1. OlgaV zegt:

  Was eigenlijk wel fan van de HEMA maar ze kunnen te ver gaan. Het is heel simpel, ik koop niet meer bij de HEMA. Er zijn vast nog wel winkels waar ze een paasei gewoon een paasei noemen. Een verstopei, belachelijk die wil ik niet eens gratis krijgen. Je kan er natuurlijk op wachten dat na Zwarte Piet en Pasen ook Kerst t.b.v van de Mohammedanen en andere niet Nederlanders afgeschaft c.q. aangepast moet worden. Waarom hoepelen die lui niet allemaal op, volgens hun deugt er immers toch niets van ons en onze cultuur oh ja toch ik vergeet wat onze sociale voorzieningen en uitkeringen, die zijn wel aardig. … Ik ben het inmiddels zo ongelofelijk spuugzat allemaal.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  Van Paaseieren via Verstopeieren naar Suikerfeesteieren?
  +++

  Like

 3. Cathja zegt:

  Dachten ze bij de HEMA nu echt dat wij dit niet zouden doorzien? Wat een uilskuikens! Natuurlijk moet ook het woord ‘Pasen’ uitgebannen worden, want oh wee als die tere moslimzieltjes gekwetst zouden worden!
  Ik begin een behoorlijke walging te krijgen van de HEMA. Ik denk dat ik er geen voet meer in de winkel zet. Is trouwens al enige tijd zo, en ik ben er dus al aan gewend.
  Als ze zó doorgaan, verliezen ze zeer veel klanten. Is de HEMA dan de volgende winkelketen die omvalt in Nederland?

  Like

  • Cathja zegt:

   Oh ja, nog even een aanvulling.

   De Paashaas wordt dan ‘Verstophaas’ en Paasbrood wordt ‘Verstopbrood’. Paaskuikentjes zijn dan uiteraard ‘Verstopkuikentjes’ en een paaskleed plus -servetten (voor een gezellig gedekte tafel) wordt dan een ‘Verstopkleed’ plus ‘Verstopservetten’.

   Ik weet zeker dat er reageerders zijn die nog wel meer aanvullingen weten te bedenken.

   Ik wacht op de ‘Verstop-HEMA’.

   Die zien we dan nooit meer terug.

   Like

 4. Joshua zegt:

  Hema, zijn jullie ook al verstoppertje aan het spelen om de zielige opvreters niet te beledigen?
  Bah, zielige meelopers.
  Weer een winkel waar ik niet meer kom, omdat al die meegaande winkels kruipen voor dat verrotte moslim tuig.

  Like

  • Driek zegt:

   Joshua zegt: Weer een winkel waar ik niet meer kom, omdat al die meegaande winkels kruipen voor dat verrotte moslim tuig.

   Nu bezocht ik toch al nooit de Hema, maar zo langzamerhand zitten er in alle supermarkten wel een of meerdere hoofddoeken achter de kassa, straks ben ik een dag bezig om mijn voedsel te vergaren, ik heb wel leukere dingen omhanden. Trouwens de Nederlander heeft er toch zelf voor gekozen?

   Like

 5. jungleelephant zegt:

  Ik kwam er al maar heel weinig,maar sinds het afschaffen van zwarte piet ben ik er nooit meer geweest!Hema moet maar in het rijtje van V&D,Scapino en al die anderen!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  [quote] Het doel is het verstoppen van deze eieren. Om deze reden heeft HEMA de eieren ‘verstopeieren’ genoemd [/quote]

  SMOESJES! Noem ze dan ‘paas-verstopeieren’!
  Blijf de konten van de mohammedanen maar likken hoor!

  Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Ja, het minachten en verraden van onze eigen cultuur, normen en waarden gaat onverminderd door.
  Eerst zwarte piet, nu het paasei, enz, enz, en dat allemaal voor die verachtelijke islam barbaren.
  In de HEMA komen wij dus ook niet meer.

  Like

 8. Zoals met wel meer van dit soort zaken heb ik er HEMA in Alkmaar tot nu toe niet op kunnen betrappen, dat wil zeggen, waar het de Zwarte Pieten en de kerst-entourage betreft.
  Wat burgemeester Piet Bruinooge er eerder al over zei, ‘dat dat hier helemaal niet leeft’ , klopt over het algemeen wel. En dan beginnen de winkels er ook niet aan.
  Maar dat van die “verstop-eieren” zou ik nog moeten checken.
  En, ook al omdat ik over de informatie-avonden zelf twee stukkies geschreven heb, moet ik natuurlijk eerlijk bekennen, dat intussen die geplande asielzoekers-opvang in gebruik genomen is. Tot nu toe nog niet vernomen van incidenten. (Stilte voor de storm….?)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 9. trebor2110 zegt:

  Leuk de Hema ingaan en alle eitjes verstoppen in de winkel .
  Ik kwam al zelden in de HEMA maar nu boycot ik ze dus , dit is nu islamisering .

  Like

 10. Joannes den Hollander zegt:

  Hema, met “verstopeieren” schieten jullie in je eigen poten. Een faillissement hangt al enkele jaren boven jullie hoofd. Deze daad kon wel eens de bekende druppel zijn. Jammer van o.a. jullie rookworsten. Ze zijn bijzonder smakelijk. Maar heulen met de bezetter geeft toch de doorslag dat ik niet meer bij jullie koop. Ook zonder Hema worsten gaat het leven gelukkig verder.
  Bovendien, veel klandizie hadden jullie al niet van de vijand. Die komen over het algemeen niet verder dan de Aldi, Action en de lokale rommelmarkten.
  Deze vorm van verraad aan het Nederlandse volk wordt jullie niet in dank afgenomen. Ik zal ongetwijfeld niet de enige Nederlander zijn die jullie in de toekomst links laat liggen.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  De HEMA is zo arrogant aan het worden en kruiperig naar allochtoonse geloofsovertuigingen toe geworden dat ze bewust zichzelf naar de knoppen helpen daar zij toch niets leren van hun eerdere fout om Zwarte Piet bij hen uit te bannen. Ik erger me niettemin bij de HEMA de laatste tijd meer aan de foto-ontwikkelaarsapparaten die zo traag als een schildpad zijn of niets doen en ben soms bijna in staat om deze de vernieling in te slaan.
  Het ware beter dat ze desnoods, in plaats van paas- of “verstop-eieren”, daar bij de HEMA gewoon bevruchte kippeneieren neerleggen en dat er kuikens uit komen die alles op stelten gaan zetten. De directie lijkt gewoon op het Halve Haantje dat als kuiken uit een ei kwam en maar één pootje, één oog en één vleugeltje had! Toen het misvormde kuiken volwassen werd bleek hij zo arrogant te wezen dat hij de koning wilde opzoeken wat zijn wijze moeder hem ten stelligste afraadde. Het Halve Haantje vertrok echter toch en hij kwam drie van de vier natuurelementen tegen: water, vuur en lucht. Zij vroegen hem om hulp toen zij in moeilijkheden verkeerden maar het haantje was helaas zo verwaand dat zij van hem betreft konden stikken! In het paleis van de koning wachtte het arrogante haantje echter GEEN bezoek aan de koning maar een onvrijwillige duik in een soeppan waarbij het water en vuur zich tegen hem keerden en zij het haantje letterlijk zwart kookten! Hierna kwam het Halve Haantje in de macht van de wind en deze blies hem op een torenspits waar hij een soort weerhaan werd, gegeseld door regen, bliksem en stormen!
  En dit is precies wat ook de arrogante multiculturele lastposten in Nederland te wachten staat als zij autochtoonse Nederlanders afstoten! Zij zullen dan eveneens op straat belanden waar regen, wind en vuur, in de vorm van bliksem, hen constant zullen geselen, gelijk aan de economische “vluchtelingen” en moslimextremisten! Want hierna hebben zij geen enkele puf meer om Victorie te kraaien!

  Like

 12. biebie zegt:

  Zal binnenkort de oude bekende Hema-worst wel Hema-halal worden daaaaag.

  Like

  • exmarineman zegt:

   die wordt uit het assortiment gehaald want is en kan niet halal zijn en niet-halal mag niet op geen enkele manier in aanraking komen met andere goederen in de winkel……..dus einde worsten…. en einde Hema…..
   weer een paar gebouwen die omgebouwd kunnen worden tot AZC’s. Zou de COA er achter zitten, want die komen opvangplaatsen tekort en er moeten ook nog wat woningen voor die azielige vluchtelingen komen.

   Like

 13. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Het suikerbeest met Sinterklaas zal ook wel geen lang leven meer beschoren zijn.

  Like

 14. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Varkentjes

  Marsepein werd en wordt zowel met de hand gemodelleerd als in keramische of houten vormen gedrukt. Met name het roze varken was en is populair; het staatssymbool voor geluk en voorspoed. ”

  Hoe lang nog? 😦

  Like

  • Cathja zegt:

   Zolang wij dit willen. We kopen zelf wel mallen om onze varkentjes te produceren. En marsepein maken is een simpel karweitje, dus ons varkentje houden we in ere. 🙂

   Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Ja! Desnoods gaan we ondergronds!

    Hopelijk wordt de chocolade Paashaas ook niet het “haasje”. 😦

    “Verstophaas”; gekker moet het niet gaan worden!!!

    Like

 15. BertG. zegt:

  Bij elk vorig onderwerp over de hema las ik ook al dat niemand er meer heen gaat of niet meer ging, om wat ze nou weer flikken.
  Of het nou om chocolade letters gaat of jip en janneke poppetjes. Nu om de eieren.
  Er zijn er maar een paar die dat onthouden hebben, de rest was het alweer vergeten toen ze de computer afsloten, en hebben wederom besloten om nogmaals de hema niet meer te bezoeken.
  Zo kan je ook aan de gang blijven als winkel keten zijnde, de volgende dag is iedereen het alweer vergeten.
  Tot het volgende hema onderwerp zich aandient, dan gaan ze er weer allemaal niet meer heen.
  Maar voorlopig lopen ze hema nog steeds plat blijkbaar.

  Best grappig als je alle vorige hema onderwerpen hierover terug leest.
  Er staat precies hetzelfde bij.

  Like

  • Cathja zegt:

   Bert, doe niet zo zuur tegen ‘ons’! Ben je er nou echt alleen maar op uit om ons op onze beloftes te wijzen?
   IK kom al minstens TWEE JAAR niet meer bij de HEMA, dus ik voel me niet aangesproken. En al die anderen? Als ze zeggen dat ze er niet meer heen gaan, geloof ik hen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat is niet zuur maar grappig, als ik elke keer lees dat als de hema iets flikt iedereen weer opnieuw beweert dat hij/zij er niet heen gaat.
    Als ik zeg dat ik iets niet meer doe, lijkt het mij nogal overbodig om dat telkens dan opnieuw te herhalen.
    Of ik zou het niet meer moeten weten wat ik de vorige keert gezegd heb.
    En wat kan mij het nou uitmaken of iemand wel of niet de hema bezoekt.
    Moet iedereen lekker zelf weten.

    Like

  • Edjan zegt:

   BertG. Als je tijd en zin hebt, neem dan even contact met me op via de webmaster? Groet.

   Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Bert G. 29 feb. 05.46 Iedereen, althans de meesten hebben onthouden om niet meer bij de Hema te kopen. Er lezen echter ook veel mensen mee die niet reageren. Ook incidentele lezers. De kracht van de herhaling moeten we daarbij niet onderschatten.

   Like

   • Cathja zegt:

    U zegt het goed, @ Joannes! Er zijn ook veel reageerders bijgekomen in het laatste jaar. Het zou mooi zijn als we alle neuzen dezelfde kant op kunnen krijgen.

    Like

   • BertG. zegt:

    En waar haal jij vandaan dat mijn neus een andere kant op zou staan?
    Had ik soms moeten schrijven, de fik er in, rook ze uit, aan de galg ermee.
    En meer van dergelijke stoere babbeltjes.
    Ik vind ’t dan weer ongelofelijk dat ik na jaren nog steeds zo bekeken word hier.
    Nee, ik praat niet met alle winden en iedereen mee, dat zal het verschil zijn.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. om 15:41

    Oh Bert, wat zijn de druiven vandaag weer zuur!! Wie beweert er hier dat jouw neus een andere kant op staat? Ik niet. Ik reageerde op Joannes, en ik doelde op de vele nieuwe reageerders hier. Ik hoop dat ook zij de slinkse manier van doen van de HEMA gaan veroordelen. Dat bedoelde ik met ‘de neuzen allemaal dezelfde kant op’.

    Ik had het dus niet over JOUW neus! Begrijpend lezen is soms moeilijk, maar dat neem ik je niet kwalijk!

    Is hiermee de kou weer uit de lucht Bert?

    Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   De Hema krijgt in de toekomst (vrees ik met grote vrees) alleen maar meer bezoekers:
   De Hema wordt steeds meer halal en gaat in de toekomst HELAL heten.

   Like

 16. koddebeier zegt:

  BAN De HEMA !!!! Mensen koop niet bij de Hema landverraders !!!

  Like

 17. Pegidafan zegt:

  Ja het lijkt onschuldig maar is het beslist niet . Want het gaat allemaal heel subtiel maar voor je het weet zijn we al onze gebruiken en gewoonten kwijt . Eerst zwarte Piet en nu dit weer .
  Het zijn een stelletje smerige meelopers . Ik zou zeggen , ik kom er toch al nooit . Maar nu zeker niet meer niks meer kopen bij die zaak . Heb ook zo’n hekel aan die supermakten met hallal vlees . Moeten we ook geen kruimel meer kopen . Moest vorige keer wel lachen zag ik speklappen tussen het hallal vlees liggen .

  Like

 18. r.j zegt:

  Dat geloof je zelf zeker! Er is gewoon een organisatie bezig om alle christelijke feestdagen en momenten die wij in Nederland al van oudsher als erfgoed beschouwen te vernietigen. In Nederland mag je je zelf niet meer zijn. Alle andere mensen gaan voor dan komen de mensen uit het eigen land pas. Er is helemaal geen inburgeringscursus,wij moeten ons aanpassen aan de nieuwelingen niet andersom heel erg raar. Wij moeten alles zelf dokken, huisvesting en alle kosten die erbij horen zorg, verzekeringen eigenbijdrage en als je oud bent is er geen normale gratis zorg voor onze ouderen. Zij krijgen alles toegeworpen kosteloos, zelfs een mooie baan als kan wordt ze aangeboden. Het is van de zotte. Asiel is tijdelijk daarna terug naar eigen land zo hoort het. Er is geen minister die zich echt hard maakt en zich volledig inzet voor hun eigen burgers. Maak niet hele stelsel waarvoor generaties lang voor hebben gestreden binnen afzienbare periode kapot.

  Like

 19. Teunis zegt:

  En de Aldi noemt ze “chocolade-eitjes”
  http://www.aldi.nl/aldi_chocolade_eitjes_11360_11359_20409_1735.html
  Dat kan dan natuurlijk ook niet.

  Like

 20. Frank van Ierland zegt:

  Wij kopen bij jullie geen paaseieren meer laat die kankerbuitenlanders verrekken die veranderen hier heel onze cultuur. Wij zijn hier de baas in ons land en niet hun eerst over zwarte pieten doen de negerzoenen en nu weer over Pasen moeten wij ze soms verstoppen voor hun die schapenbikkers wij zeggen toch ook niets over hun suikerfeesten en moskeeën geen wonder dat hier alles failliet gaat.

  Like

 21. Ger zegt:

  Hopen dat Hema snel failliet gaat en uit het straatbeeld verdwijnt.

  Like

 22. Ger zegt:

  Ik kwam er al nooit hoop ook op een snel failliesement van dit soort bedrijfjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s