Brief aan Zijne Koninklijke Hoogheid – deel 2

Screenshot_18

(Door: Peter Rissing)

1 januari 2016 schreven wij ZKH inzake het voeren van de Marokkaanse vlag bij de Nationale Dodenherdenking, omdat de Nederlandse politiek en lokale hotemetoten deze geschiedenisverkrachting keer op keer toestaan. Omdat het Kabinet van de Koning deze brief netjes buiten de ogen van ZKH hield en weer het politiek circuit in bonjourde, wagen wij met dit schrijven nog een kans. Wij schreven ZHK, wetende dat hij zich officieel niet met politiek zaken mag bezighouden, maar vinden dat dit een zaak van landsbelang is waarin ‘de politiek’ zich weer impotent toont om het voor de Nederlandse identiteit op te nemen en zoeken het daarom ‘hoger’op. Hieronder leest u het herhaalde verzoek met samenvatting, hier het eerste schijven.

Aan

Zijne Majesteit de Koning

P/a Kabinet van de Koning
Postbus 20016
2500 EA ‘s-Gravenhage
Koninkrijk der Nederlanden.

Uw ref.: REK 2016000163

Utrecht, 26 februari 2016

Koninklijke Hoogheid,

mijn dank voor uw reactie via het schrijven van 28 januari j.l.

brief reactie koning-04 (1)

Tot mijn teleurstelling las ik daarin echter dat U het schrijven ter behandeling heeft gesteld aan de minister-president van ons in cultureel verval verkerende, maar nu nog mooie land. Teleurstelling, omdat dit ertoe zal leiden dat het Ministerie van Algemene Zaken het schrijven ongetwijfeld zal doorzenden naar het Ministerie van VWS, dat op zijn beurt -zoals ik eerder schreef – weer zal verwijzen naar het beleid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, dat op haar beurt weer zal aangeven dat het beleid – hoewel niet bindend – aan verandering onderhevig is en op lokaal niveau kan worden bepaald enzovoorts. Een nutteloos pad om te bewandelen, met als gevolg dat ook dit jaar door lokale Oranjecomités weer de knieval voor Marokkaanse relschoppertjes en de islamitische gemeenschap zal worden gemaakt, zoals ik ook omschreef.

Dat ik mijn eerdere schrijven aan U, de Koning van Nederland richtte, vindt zijn reden in het door mij omschreven nakende culturele verval van onze maatschappij, een boven-politiek drama.

Samengevat

Screenshot_29Samengevat schreef ik ook dat veel autochtone Nederlandse burgers ten einde raad zijn nu bij de Nederlandse Nationale Dodenherdenking (ND) sinds kort ook de Marokkaanse vlag wordt gevoerd waartegen maatregelen dienen te worden genomen om uw en onze cultuur voor dit verval te behoeden. Dit verval komt voort uit geschiedenisvervalsing en politiek opportunisme omdat:

– de grond om deze vlag te voeren tijdens de ND is: het Marokkaanse islamitische relschoppertjes naar de zin te maken,

– er geen historische feiten aangedragen kunnen worden voor eerbetoon aan Marokkaanse militairen op Nederlands grondgebied,

– een dergelijk eerbetoon een slag in het gezicht is voor onder meer de vele Canadezen die sneuvelden voor de bevrijding van ons land,

– Marokko gedurende de Tweede Wereldoorlog nog niet als onafhankelijk land bestond,

– Marokkaanse divisies van de Franse strijdkrachten die elders in Europa wel in actie kwamen zich in ISIS-stijl bezig hielden met verkrachten en moorden,

– de ND een uniek keerpunt in onze vaderlandse geschiedenis markeert ten aanzien van het antisemitisme en het kolonialisme en Nederland een voorvechter heeft gemaakt van de mensenrechten (UDHR), anders dan de door de meeste Marokkanen geprefereerde islamitische mensenrechten versie (CDHRI),

– in deze huidige periode, waarin ook in Nederland het antisemitisme toeneemt, de ND in niet hoort te verworden tot een multi-interpretabele dhimmitude festiviteit,

– er geen andere dan politieke overwegingen ten grondslag liggen aan het aanpassen van onze ND,

– en omdat in de Marokkaanse vlag prominent de islamitische vijfpuntige ster staat die de pijlers van de islam symboliseert.

Ten aanzien van de islamitische invloeden in ons land maakte ik U uitgebreid en goed onderbouwd attent op de sympathie voor en overeenkomsten tussen het Duitse naziregime en de islam die -momenteel ook in Nederland- vast voet aan de grond krijgt.

Daarom, Majesteit, verzoek ik u nogmaals en dringend mij te adviseren hoe ik – buiten het politieke systeem om – de nodige stappen kan nemen de ND niet te laten bezoedelen met het voeren de Marokkaanse vlag op 4 mei.

Hoogachtend,

Peter Rissing

PS: Voor het toonbaar maken van de verwijzingen (internet-links, blauw geprint) i.v.m. onderbouwing van mijn argumentatie, kunt u deze brief ook lezen op:

https://ejbron.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

65 reacties op Brief aan Zijne Koninklijke Hoogheid – deel 2

 1. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Moge uw doorzettingsvermogen déze keer genoegdoening-schenkend beloond worden Peter Rissing…

  Like

 2. Japio zegt:

  Goed beargumenteerd Peter Rissing, helemaal mee eens.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Zou hij Cojones hebben ??

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ach, wat kan het die genotzuchtige rijkaard nou allemaal schelen?
  HIJ heeft tóch nergens last van en als de grond ‘m te heet onder de voeten wordt, is-ie zó vertrokken naar het een of andere -voor ons verborgen gehouden- paradijs.

  Like

 5. Brieven schrijven aan deze maffia familie? Deze familie is illegaal net zoals de hele staat een illegale bedoening is.

  Voortborduren op de leugen en valsheid = NOT DONE.

  1ste feit: op 13 mei 1940 pleegden “koningin” Wilhelmina en haar regering hoogverraad (door als kapitein als eerste het zinkende schip te verlaten) met hun “vlucht” voor Hitler naar Engeland. Het was in strijd met de Grondwet van die tijd (art. 21) en juridisch hield daardoor de Staat der Nederlanden op te bestaan. Hitler kreeg een compleet land inclusief gehoorzaam bestuursapparaat op een presenteerblaadje aangeboden. In het millitair recht staat op hoogverraad de doodstraf!

  2de feit: de jaarlijkse Bilderbergbijeenkomsten, waarop een elitair gezelschap uit de politieke, economisch en financiële wereld bijeen komt om onder leiding van prinses Beatrix buiten iedere parlementaire controle belangrijke maatschappelijke beleidskwesties te bespreken, staan samen met illustere gezelschappen als o.a. de Trilaterale Commissie, Committee 300, Bohemian Grove en Skull&Bones een transparante samenleving in de weg.

  3de feit: sinds 1997 is het binnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie beleid om kindermisbruik door haar hoogste ambtenaren, officieren en rechters niet te onderzoeken en te vervolgen. Dat staat in schril contract met de 10,4 miljard(!) euro aan verkeersboetes, die aan ons burgers opgelegd worden.

  4de feit: de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is door Nederlands hoogste rechtsorgaan buiten werking gesteld in 2011 door haar niet van toepassing voor de Nederlandse wetten te verklaren. De leden van die Hoge Raad der Nederlanden worden door de koning benoemd; op politiek advies van de regering (die in haar aantreden weer trouw gezworen heeft aan diezelfde koning(in).

  Wat er echt moet gebeuren is dat de “Staat” opgeruimd moet worden en daarvoor in de plaats een heuse volksregering.
  Heropstanding van de Bataafse republiek; welkom

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/12/10/het-begin-de-vereeniging/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tubbi Polycarpus: 16.47. uur. Ik sta achter uw reactie. En mijn respect voor Peter Rissing, maar Koning Onbenul, met zijn tangomadam, boeit het voor geen meter! Deze familie is juist lid van de BILDERBERGMAFFIA!

   Like

  • Pieter zegt:

   Wist niet dat die site nog bestond.
   Vond het een leuke site met veel historische info.
   Ben ermee gestopt sinds die Administrator steeds anti-semitischer werd.
   Naar mannetje vond ik dat.

   Geliked door 1 persoon

 6. De Fokker 70 PH-KBX staat volgetankt klaar voor het vertrek…

  Like

 7. DE “PLOTSELINGE” VLUCHT VAN KONINGIN WILHELMINA EN HAAR REGERING IN MEI 1940 WAS AL VANAF NOVEMBER 1939 VOORBEREID.

  Na de oorlog schreef de door de Nederlandse Staat gecontroleerde geschiedschrijver Loe de Jong dat de vlucht volkomen onverwacht was. Dat men nooit van plan was geweest om het land te verlaten. Aangezien de archieven indertijd nog gesloten waren viel dit toch niet te controleren, maar na het vrijgeven van een aantal dossiers bleek de werkelijkheid toch heel anders in elkaar te steken dan de Nederlandse bevolking was wijsgemaakt. Blijkens een destijds geheim document uit het Britse archief waren er al vanaf november 1939 voorbereidingen getroffen voor de vlucht naar Engeland.
  Dit ondanks dat Artikel 21 van de Grondwet dit verbood. Lees verder >>> https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/17/de-plotselinge-vlucht-van-koningin-wilhelmina-en-haar-regering-in-mei-1940-was-al-vanaf-november-1939-voorbereid/

  Like

 8. Geweldig gedaan Peter, mijn complimenten. Weg met die Marokkaanse vlag tijdens dodenherdenking. Als al het andere schrijven naar instanties en verantwoordelijken niet helpt, misschien dit wel………… Ongelooflijk dat ondanks bewijs van het tegendeel betreffende de zogenaamde betrokkenheid van Marokkanen Nederland tijdens WOII te bevrijden, men hardleers blijft en vooral moslims knuffelen opdat zij in grote getalen in dat buurtje wonen en hun kinderen opdroeg de dodenherdenking vooral te verpesten door te kloten. Misschien een hopenloze zaak gezien de ontkenning op alle fronten, dus niet alleen betreffende de misvatting voor het hangen van deze vlag maar het Paard van Troye gehalte van de islam, maar de volharding siert u Peter. Deze vlag hangt er onterecht en is een doorn in het oog voor mensen die juist streden tegen deze Nazislam. Nogmaals hartelijk dank.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/12/24/van-dat-tuig-is-er-nooit-een-ter-verantwoording-geroepen/

  [quote] De auteur Jan Cremer, die als kind tijdens de hongerwinter ook te lijden heeft gehad, zal in 1983 in zijn boek ‘De Hunnen’ schrijven:

  De Nederlandse regering had ons vanuit Londen de grote spoorwegstaking bevolen. Dat was even makkelijk, om vanuit het veilige Engeland de lakens uit te delen aan de onderdrukte landgenoten overzee.
  Even vertellen hoe het moet! Met de champagne in de koeler en een vette fazant op tafel. Vanuit de diepe fauteuil, een glas drank in de ene hand, een vette bolknak in de andere, bevelen snauwen voor de microfoon. Vanuit Londen werden we op het dagelijks luisterkwartiertje gecommandeerd. De bevolking werd opgeroepen om dit te doen, om dat te doen…… Dan kwam Hare Majesteit met haar dikke lijf vanachter de slagroomtaart vandaan en deed ook nog even een duit in het zakje, “Landgeneuten……..” Ze wenste ons veel kracht toe en moed te houden, we moesten ons niet laten vertrappen door de Duitse laars en verzet blijven plegen.
  Heel wat mensen aan deze kant van de Noordzee baalde van deze opruiende taal. Behalve een paar halvegare oranjeklanten, maar die vonden alles prachtig, interessant, van enorm belang wat Hare Majesteit verkondigde. Die lieten zich ook opjutten en droegen oranje speldjes, die riepen zelfs nog “leve de koningin” voor het vuurpeloton. De regering in ballingschap, aan de overkant van de Noordzee en wij hier met de blote vuist tegen het Herrenvolk de kastanjes uit het vuur halen; die leefden daar totaal buiten de realiteit.
  En opeens mocht er van die Londense kliek niet meer met de treinen worden gereden, wat resulteerde in een hongerwinter. Half Nederland crepeerde van de honger en vroor dood op straat. Er kwamen sowieso al geen kolentransporten meer uit de Limburgse mijnen door de bevrijding van het zuiden van Nederland, dus er was geen licht, geen gas, de fabrieken sloten de poorten, en de bevolking mocht thuis op ‘n houtje gaan zitten bijten. Maar er was eten genoeg, maar geen vervoer. In Groningen lagen de aardappels te rotten, huizenhoge bergen goede aardappels, de hele aardappeloogst lag te rotten omdat de treinen niet meer mochten rijden op bevel van Hare Majesteit. De rogge lag te beschimmelen. De boeren kregen de aardappels niet meer naar de Amsterdamse gaarkeukens getransporteerd omdat de NS plat was gegaan. Ouden van dagen, vrouwen en kinderen, vooral de armen stierven door voedselgebrek, vroren dood in die strenge winter.
  Door het bevel tot de spoorwegstaking door die Londense emigrantenkliek stierven duizenden onschuldige burgers de hongerdood. Van dat tuig is er nooit één ter verantwoording geroepen! [/quote]

  Willemina had zélf in die tijd met een oude kromme lepel de vuilnisbakken moeten leeg schrapen met haar volgevreten corpus!

  Arme, arme mensen; een heel verschil ook met de ‘vluchtelingen’ van tegenwoordig, met hun glimmende, van gezondheid blakende, weldoorvoede, zwarte kopen!

  http://resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:gvn:NFA03:hui-2011-1&role=image&size=medium

  Like

  • Tistochwat zegt:

   zwarte kopen = zwarte kopPen

   Like

  • Edjan zegt:

   Tistochwat. Prachtig, dat citaat van Jan Cremer!! Waarvoor dank. Lang geleden allemaal. Nooit deze veronderstelling ezien dat de hongerwinter (deels) door de spoorwegstaking kwam.

   Zag overigens net een reactie van jou van begin januari waarin je meldt dat het slecht met je gaat. Elders ook gezien dat het niet zo goed ging, maar ik dacht dat dat ging omdat je een huisdier moest laten inslapen? In elk geval, ik hoop dat het weer wat beter met je gaat.

   Als je dat wilt (misschien is het mosterd na de maaltijd) kun je via de webmaster contact met me opnemen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Edjan 29 februari 2016 om 20:09

    Ja, dat klopt, van dat diertje *snik* en voor de rest ben ik ook nogal -tja, hoe zal ik het zeggen- pessimistisch en tamelijk verdrietig.
    Contact met u is prima!

    Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Die jongen met de spillebeentjes was eind jaren “50 op de TV, herinner ik mij.
   Het was toen een jongeman van begin 20 en vertelde dat hij “gezondheids-problemen” van had overgehouden van die slechte/weinige eten in oorlogsjaren.
   Hij zal ( als ie nog leeft ), nu in de 80 moeten zijn.

   Like

  • Zó is het, Tistochwat! En het ergste is nog, dat die uitgemergelde menigte in ’45 weer stond te juichen, toen dat stel opvreters weer terugkwam in Nederland!
   Want zó waren ze van jongsafaan geprogrammeerd: Op aanhankelijkheid! Als hondjes!
   God, ik had me nog zó voorgenomen, me in te houden, maar jij hebt gelijk en ik kan het daarom niet, ik-kan-het-niet!
   @Peter, het spijt me voor U: Schrijf 100 brieven, als U dat wilt, maar U zult zien, dat er niet één serieus gelezen wordt, laat staan beantwoord!
   Die lui spúgen op ons, als het er op aankomt; wij zijn de mieren, die volgens hun waarneming krioelen in de onmetelijke diepte, geloof dat maar liever!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 29 februari 2016 om 20:55

    [quote] ik-kan-het-niet! [/quote]

    IK KAN HET OOK NIET! IK – KAN – HET – NIET!!!!!
    Het is allemaal zo onrechtvaardig wat die lui uitvreten, en dat geslijm rond die familie; ik word er letterlijk ziek van!
    En dan te bedenken dat IEDEREEN in mijn leefomgeving dol op die ‘oranjes’ is of op z’n minst vindt men dat ‘ze’ ‘goed werk doen’ en dat ‘we er heel veel aan hebben’.!

    OMG, OMG, OMG!!!

    Like

   • semper fi zegt:

    Snap het nog steeds niet dat de menigte het verraderszooitje met toejuichingen inhaalde!,en het gaat maar door zo,n fijn Oranjehuis we hebben!
    mijn pa convooi gevaren en bommen getrotseerd ,familie verloren kwam ook terug na de oorlog.Met enige medailles voor dank werd ik in 1948 geboren ,na 10 dagen werden we op straat gezet!!(verhuurdster kwam haar fin.verpl.niet na)!!
    Pastuurde zijn medailles terug met dak dat hij geleden en gevochten had gedurende 5 jaar oorlog!!Met later een steeds vaker terugkerend oorlogs cyndroom was pa op zijn 70 ste op! die oranjes zullen nooit een oorlogsyndroom gehad hebben !!
    Zijn wijze woorden,ZWAAIEN NAAR DE GOUDEN KOETS IS ZWAAIEN NAAR JE EIGEN ARMOEDE!!zit in mijn bloed denk,ik haat de oranjes grondig!Zij hoeven niet dood,want dan is de tv weer klote maanden lang maar ik zou dit nooit erg vinden !
    Uiteraard werd geile bernhard te oud,mijn pa was op!!
    leve de??sieg ,ja ze blijven moffen!!

    Like

  • GEVLUCHTE KONINGIN WILHELMINA EN HAAR REGERING WILDEN HET MET HITLER OP EEN AKKOORDJE GOOIEN.

   De op 13 mei 1940 gevluchte Wilhelmina en haar regering zaten nog maar amper een dag in Engeland, ‘om van daaruit de strijd voort te zetten’, of ze waren alweer van plan om – tegen de afspraken met Engeland en Frankrijk in – met Nazi-Duitsland te gaan onderhandelen. Dat blijkt onder andere ook uit een vrijgegeven, geheim document uit het Britse archief.
   Op de morgen van de 14e mei 1940 werd de Engelse minister van Buitenlandse Zaken lord Halifax benaderd door een verontruste Charles Corbin, de Franse ambassadeur in Londen. Dit naar aanleiding van een brief die Wilhelmina naar de Franse president Lebrun had gestuurd, en waaruit het Nederlandse voornemen werd opgemaakt.
   Dit was overigens nog voor het Duitse bombardement op Rotterdam dat pas die middag om 13:30 uur zou plaatsvinden.

   Onder druk van Churchill en het Britse oorlogskabinet werd het Nederlandse plan afgeblazen en moest Wilhelmina haar minister-president De Geer ontslaan en vervangen door Gerbrandy. lees verder >>> https://gerard1945.wordpress.com/2015/12/25/gevluchte-koningin-wilhelmina-en-haar-regering-wilde-het-met-hitler-op-een-akkoordje-gooien/

   Like

 10. Doornroosje zegt:

  Mee eens Peter Rissing. Een prima brief .

  Like

 11. U gelooft hier echt in, is het niet, Peter?
  Ik zit hier al de hele tijd op het punt om de één of andere sneer uit te braken via het toetsenbord, maar omdat U er zo overduidelijk in gelooft, zal ik proberen, het niet te doen.
  Het zijn echt goede brieven, die U schrijft, maar U hoeft er volgens mij niet op te rekenen, dat Z. M. Willem de Overbodige er ook maar één blik op werpt.
  Let op: De tweede brief vergaat het net zo als de eerste.
  Als U het trouwens over de Marokkaanse vlag heeft, is waarschijnlijk het enige, dat hij voor zich ziet, de kóning van Marokko. Zijn colléga. Dát is z i j n wereld.
  En dan vraagt hij zich af, waarover U het hééft. Gesteld tenminste, dat hij het überhaupt zou lezen. Maar persoonlijk geloof ik daar niet in.
  U zei de vorige keer: “De monarchie hóórt erbij.”Ik weet echter wel bijna zeker dat zij daar wat anders tegenaan kijken.
  Gelooft U me: Het-interesseert-ze-niet.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Peter. Alle brieven die een politieke boodschap bevatten MOETEN worden doorgegeven aan de MP.
   De koning heeft geen enkele bevoegdheid om zich officieel met politieke doelen en/of de gevolgen daarvan te bemoeien.
   Doet hij dit wel dan kan dit bij escalatie zelfs tot het aftreden van de koning leiden.
   Officieus echter kan hij dit wel… maar hij zal dit nooit doen vanwege het schaden van zijn politieke netwerk.
   De enige manier om dit feit haalbaar te maken is, net als Geen Stijl deed voor het uitroepen van een Referendum, een publieke protestactie te organiseren waarbij moet worden aangetoond dat zoveel % van de bevolking achter de eis staat.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    paulzwueste 29 februari 2016 om 20:18

    We hebben totaal niks aan dat feestvarken; hij KOST ons alleen maar geld en als men iets zegt wat meneer niet bevalt, kun men ook nog eens de bak of het gekkenhuis indraaien vanwege ‘majesteitsschennis’!

    Hij zou als ‘christen’ zijnde, beter moeten weten (de schijnheilige) want in ‘zijn’ Bijbel staat:

    “Gij zult uw knie voor geen mens buigen.”

    Nou, dat zal ik dan ook NOOIT doen: mijn knie voor een mens buigen; een mens aanbidden! Wat denken die ‘oranjes’ wel?!

    Like

   • Inderdaad Paul de door jou geschetste situatie is elementair, bijna elke maandagmiddag spreekt de Koning met de minister president op Paleis Noordeinde. Zo blijft de Koning op de hoogte van het actuele regeringsbeleid…

    Nederland is een koninkrijk. Dat betekent dat een Koning het staatshoofd is of eigenlijk: het ‘onschendbare deel’ van de regering. Het Statuut voor het Koninkrijk bepaalt dat de Kroon van het Koninkrijk wordt gedragen door de erfgenamen van Koningin Juliana i. Macht heeft de Koning niet. Voor het uitvaardigen van wetten en besluiten zijn de handtekening nodig van zowel de Koning als een minister. De minister(s) zijn verantwoordelijk. De positie van de Koning en de opvolging zijn geregeld in de Grondwet, vandaar dat in Nederland sprake is van een ‘constitutionele monarchie’. Lees verder als je er geduld voor over hebt >>>> http://www.parlement.com/id/vh8lnhronvvr/de_koning

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Blijft dus bestaan dat het begrip “koninklijk”, in tegenstelling tot het verleden, officieel alleen maar een plaketiket is op de verpakking van Nederland.
    Inderdaad, Nederland is volledig ingepakt. De bevolking is ingepakt.
    Het koninklijk huis heeft samen met de politici de macht en de welvaart verdeeld, waarbij zij zich rijkelijk hebben bedeeld van de luxe, comfort en het kapitaal dat wordt opgebracht door de Nederlandse bevolking.

    Eigenlijk was de situatie zo’n 200 jaar geleden veel eerlijker. Toen moest de Koning wel wat doen voor zijn machtige status en geld. Stommiteiten en mislukkingen natuurlijk, maar goed hij deed wat.
    Nu zijn ze alleen maar op vakantie en brengen hun tijd door met het kopen van allerlei kapitale huizen etc.
    Het koningshuis is een instituut dat als allereerste zal moeten vallen tijdens de komende revolte… en dat zál het ook doen.
    Tot die tijd kunnen wij ons met ons allen schamen over het feit dat wij Nederlanders zijn.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Theresa Geissler 29 februari 2016 om 18:56

   Ik ben het volledig met je eens; die schaamteloze, hebberige, egoïstische rijkaards leven in een totáál andere wereld dan het ‘gepeupel’.
   Het interesseert die lui HELEMAAL NIETS hoe het met ons gaat of wat wij ergens van denken. Ze zijn gewoon vies van ons en houden ons zover mogelijk bij zich vandaan.
   De genotzuchtige gierigaard hoeft zelf nooit een pen vast te houden, (hooguit zet-ie een krabbel onder wéér een onderdrukkend wetje) laat staan dat-ie een bief schrijft naar een ‘onderdaan’. Wij zijn toch véél te min voor die lui! Ze hebben alleen maar vrànden in hun ‘eigen’ kringen: ‘adellijke’ en ‘koninklijke’ figuren en andere gewetenlozen.
   Het boeit ‘m toch absoluut niet wat ons bezighoudt?

   Hij heeft ’t veel te druk met:

   – genieten ‘welverdiende’ vakanties
   – scheuren in z’n snelle autootjes
   – varen in z’n speedbootje
   – paardrijden
   – feesten
   – alles kopen wat-ie maar wil
   – allerlei andere pleziertjes waarvan WIJ niet eens kunnen dromen.

   Réken maar dat wij ‘achter de schermen’ flink worden uitgelachen door die familie.

   Eén complimentje wil ik die lieden wel geven: het zijn TOPACTEURS!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ik denk zelf ook niet dat het hem echt interesseert hoe de bevolking erover denkt.
   Maar die brief zie ik meer als “symbolisch” bedoelt.
   Wat bij Wim A de voorrang heeft.?
   Ik heb geen idee, waarschijnlijk vooruitzien op al die sumptueuze staatsbezoeken en daarna vooral de Vakanties.
   Wat voor de koning van Maroc, Hassan II bovenal, HEEEL belangrijk is……….!
   Het moslim zijn en dit aan een ieder uit te dragen.
   Bij een interview ooit op Fr-TV, benadrukte hij op de aller/aller-eerste plaats moslim te zijn, dan pas koning [ ook voor de anderen ].
   Monarchie……………….”uit-de-tijd”= overbodig.

   Like

 12. delamontagne zegt:

  Wordt de brief aan de H.K.M.M, Wim-Alex d.o, niet op een verkeerd tijdstip aan hem geschreven ?
  Ik bedoel, nu na dat ongeval met dochter Akalia met dat onnodige shciëen in de weinige sneeuw.
  Hij zal toch al wel druk bezig zijn met uitzoeken of ze de juiste polis hebben afgesloten.
  Anders moet hij die ziekenhuis-kosten nog zelf betalen als hij de verkeerde
  verzekering heeft afgesloten !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat koningshuis heeft wat met sneeuw.
   Zijn ze nou echt zo onhandig of hebben ze door hun volk zo vaak te verraden de vreselijkesneeuwmannen-woede op hun hals gehaald?…
   Ik weet het natuurlijk niet, ik hoop persoonlijk dat ze in ieder geval nog heel veel sneeuwvakanties zullen meemaken waarbij ik ook hoop dat ze nog heel veel schijt zullen hebben aan verboden pistes!
   Ik zie het voor me, al die armpjes die nog net boven de oneindige sneeuwvlaktes uitsteken en die jammer genoeg niet zullen worden gezien door die lieve
   Sint Bernhardshondjes…

   Like

  • Wist niet dat die drie ‘biggen’ en Evita en Willem skiën konden, jammer dat er op dat moment geen lawine gevaar bestond…

   Like

 13. Toch geweldig dat de reageerders alhier, zo achter het gevecht staan, wat een aantal mensen voeren tegen het hangen van de Marokkaanse vlag tijdens ND. ahum. De brief is gericht aan een functie die velen alhier denkelijk, gezien de reacties, niet zo hoog hebben zitten. Point taken. Kunnen we het dan weer hebben over het feit dat die klote vlag er nog steeds hangt en verder niemand uberhaubt pogingen waagt hier iets tegen te doen???!!! Als de brief aan Rutte geschreven was wordt er verder ook niets mee gedaan. Echter proberen en erop blijven hameren vind ik wel het minimale wat we kunnen doen toch? Dus nogmaals respect Peter en dank Bert dat je de brief geplaats hebt.

  Like

 14. Prima initiatief van Peter Rissing. Chapeau !!

  Like

 15. Republikein zegt:

  Mooi Peter, maar tevergeefse moeite denken we toch, en jij ook m.i..
  Richt je schrijven tot de Royal Watchers, ik vermoed meer applaus!
  http://www.royalty.nu/Europe/Netherlands/index.html
  Goed gedaan, complimenten.

  Like

 16. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (33) | voorzieners

 17. Jammer dat de inhoud van deze brief wederom gekaapt is. Dat siert deze reageerders niet vind ik. Maar daar moet men geloof ik ‘begrijpend voor kunnen lezen’, aan te melden bij Kohler de “patriotten’. Als ik u was Peter Rissing een volgende keer uw inspanningen hier niet meer te vertonen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Mis ik iets? . . .

   Like

   • Ik denk het Bert. Ook ik laat me wel eens gaan denk ik dan. Noem het maar een afrekeningetje.

    Like

   • BertG. zegt:

    Misschien dat er teveel gemopperd wordt op willem zelf i.p.v. ingaan op de inhoud van de brief.

    Like

   • @BertG.:Dat komt, doordat de mopperaars al bij voorbaat geblokkeerd raken bij de gedachte aan degene aan wíe de brief gericht is.
    Ook dat is een groeiproces, hoor: Een proces van jaren, dat door de ervaring moet groeien:
    Als twaalf- dertienjarige schreef ik, nog volkomen naïef, ooit een brief aan Margriet, dat ik Maurits zo lief vond en of ik hem eens zou mogen zien -instinctief had ik toen al door, dat ze werden achtergesteld bij het gezin van de bitch aka ‘kroonprinses.’ Werd natuurlijk door haar secretaresse met een beleefd briefje afgepoeierd. Als dertiger was ik
    enige tijd zeer betrokken bij Archeon en toen dat failliet dreigde te gaan schreef ik -hoewel mijn Oranjeliefde toen reeds was afgebrokkeld- een uitermate beleefde, correcte brief aan Bernhard met in het achterhoofd het Prins Bernhardfonds, waarin ik
    de zaak uiteen zette en hem vroeg of hij genegen zou zijn, hulp te bieden. Werd natuurlijk op dezelfde manier afgepoeierd. Nou, vanaf dat ogenblik bestond er geen twijfel meer over hun verhouding tot het volk en had ik het gehad met het hele zooitje: Je kunt ze schrijven, wat je wilt, maar het is duidelijk, dat ze het niet eens lézen! Dan wordt er gezegd: Ze hebben het erg druk. Zal best, maar niet met wat het volk bezighoudt; dat lees je zelf uit de interviews, die ze geven. Dus wat zul je er nog moeite voor doen?
    Het is duidelijk, dat Peter serieus denkt, dat zijn brief bij WA voldoende inslaat om gehoor te vinden. Tragisch genoeg voor hem, dat hij dat idee heeft, want het ís gewoon niet zo. Als je daarvan zelf overtuigd bent, dat het niet zo is, dus, id het eigenlijk niet goed mogelijk om in te gaan op de inhoud van de brief zelf:Je ziet de ontvanger, die hem zal afschuiven and that’s it!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ BertG. 1 maart 2016 om 09:17

   Ja, logisch toch? Al het kwaad in deze wereld wordt veroorzaakt door lieden als hij: de ‘koningen der aarde’.

   Like

 18. Joshua zegt:

  Het liedje van Jules de Corte( Koning onbenul) is steeds actueler aan het worden en hele maal voor zijn aanhangers die met een nog groter bord voor hun kop lopen.

  Like

 19. semper fi zegt:

  @Theresa,
  Als oranje hater wacht ik elke dag op goed nieuws!(u snapt het)
  Vraag ,Heet die bolkoon W.a niet gewoon von amsberg??
  Bea geen von lippe biesterfeld ?
  Als ik ff neuzen ga in de archieven is dit oranje zooitje onterecht aan de macht!
  Bastaards??
  Weergeren ons suf met deze omhooggevallen opvreters!
  Erger zijn het de aanbidders!
  Democratie is volgens mijzelf dat het volk zijn leider kiest,geen huppelkutje die later automatisch de koninging gaat worden!
  Superlatieven omtrent een gebroken been zijn niet aan te slepen!!WAT EEN SCHIJT WERELD!!!
  gelukkie kan dit mormel oranje gips eisen!!
  Ook de graftering heb ik aan d66 maar die hebben de oranjes ook niet zo hoog zitten,klein pluspuntje dus!!nu weer die groene dreak!!! torpederen maar!!!
  Kan ik op koningsdag ook een aparte vlag hangen??
  Men zegt dat deze proleten zich niet kunne verdedigen ,maar daar hebben zij veel personeel voor toch?/U ziet elk anti oranje verhaaltje koester ik!!
  Groetjes van een republikein!
  uit een terminaal zieke samenleven!!
  1maart ,vandaag had mijn pa 95 geworden,geridderd met medailles WO 2
  maar van het oranjespul?/nee daar kwam hij later wel achter,tijdens zijn dromen,oorlogs syndroom!!
  hadden de oranjes ook een oorlogssyndroom denkt u??

  Like

  • Hahahahaha! Já, dat wil zeggen: De dochters tenminste: Dat de pancakes bij het ontbijt íets te zeer aan de bruine kant waren! Hihihihihihi!
   Juliana zal er geen last van gehad hebben: Die was blij, dat ze in Canada iets minder bedienden aan haar kont had hangen: Kon ze eindelijk eens haar hartenwens in vervulling zien gaan en de “gewone Mevrouw” spelen, die bij gelegenheid haar eigen bed mocht opmaken! Welk een sensatie!
   Wilhelmina genoot eveneens van het avontuur: Die zat in Londen te dagdromen over de tijd, dat ‘haar’ volk haar kwijlend van dankbaarheid in de armen zou sluiten en met hun uitgemergelde lijven het land weer zouden opbouwen onder háár supervisie. Dat ze de hongerwinter eerder aan háár dan aan de Duitsers te danken hadden, ging slinks in de doofpot; zelfs wij, de naoorlogse generatie zou dat op school niet meekrijgen.
   En Bernhard……H i j een oorlogssyndroom? Laat me niet lachen! Die had in Londen de tijd van z’n leven: De gebraden haan uithangen als pseudo-held en ’s avonds van de ene party naar de andere, waarbij het hoogtepunt gevormd werd door het luchtalarm, want dan kon-ie de schuilkelder in met “Annie” Orr-Lewis en wie weet met hoeveel anderen nog meer!
   De nep-oranjes een oorlogssyndroom! Hou me vast, ik kom niet meer bij!
   Zeg, semper fi, ik merkte het al eerder op, maar hartstikke blij, dat U erbij gekomen bent, hoor; zeker met betrekking tot die nep-oranjes!
   Blijf alstublieft komen: In het vervolg zullen wij met zijn drieën U, Tistochwat en ik- dan eens even met vereende kracht alle sluizen open kunnen trekken! Lucht in ieder geval altijd weer op!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 1 maart 2016 om 12:18

    [quote] In het vervolg zullen wij met zijn drieën U, Tistochwat en ik [/quote]

    DANK, vrouwe Geissler, dank u dat ik bij uw groep mag horen!
    Ik voel me vereerd. 😀
    Als u maar weet dat IK van ons drieën de grootste hekel heb aan die ‘oranjes’.

    Elke keer als ik de reacties onder dit artikel lees, zit ik weer te zinderen van opgekropte woede.
    Het is voor mij zó onbegrijpelijk dat er nog zo ontzettend veel kwijlende ‘oranje bóóóven!’ roepers zijn! Het MOET hier wel gaan om masochisten; dat kán niet anders!
    Of om onverbeterlijke idioten natuurlijk.

    @ semper fi 1 maart 2016 om 10:43

    quote] Superlatieven omtrent een gebroken been zijn niet aan te slepen!! [/quote]

    Ja, erg hè? Als die lui iets mankeren, is er niets verschrikkelijkers dan dat! Nou, WIJ kunnen ook een been breken, maar dat stelt dan uiteraard niks voor. Er bestaan geen woorden waarmee ik uiting kan geven aan mijn walging m.b.t. de medegevoelens die wij geacht worden te hebben omtrent dat ‘koningshuis’. Als ZIJ feesten (bijv. als er weer een ‘oranjetelg’ is geboren) moeten ook WIJ door het dolle heen zijn en als ZIJ rouwen (voor zover ze dat kunnen; ik geloof er geen barst van) moeten ook WIJ diepbedroefd zijn.
    WAAROM? Wat héb ik met die lui en vooral: wat hebben zij met MIJ?!
    Ze weten niet eens dat u of ik bestaan; laat staan dat ze iets voor ons zouden voelen of overhebben.

    Ooit las ik ergens op internet een commentaar van iemand over dat o zo ‘getroffen’ ‘koningshuis’. Ik was verbijsterd over die reactie. Hij luidde als volgt:

    “Er blijft die familie ook niets bespaard.”

    Alsof ze het zo zwaar hebben! OMG! Als ze een scheet voor hun reet voelen, staat er al een legertje medisch specialisten klaar. En écht werken? Welnee, kennen en hoeven ze niet! Een ‘gewoon’ mens met verdriet moet z’n eigen woning schoonmaken -ook al heeft hij daar eigenlijk de fut niet voor- maar die gasten hoeven NOOIT iets tegen hun zin te doen! Ze zijn in feite nog te beroerd om even te poseren voor een stel foto’s ten behoeve van hun kruiperige fans.
    Tjonge, wat lijkt me dat heerlijk: een leven zonder zorgen en met ALLEEN MAAR leuke dingen doen!

    Nou ja, laat ik er maar mee stoppen want dit alles valt aan de ‘oranje’ lovers tóch niet uit te leggen…

    Like

  • semper fi zegt:

   Theresa Giessler en Tistochwat!
   We zijn niet met 3 maar 4 personen ,die vierde heeft net als wij een ontieglijke pleuris aan de oranjes!
   Deze gozert onder de naam republikein ga ik vrijdag weer omhelzen,hij is mijn broer dus en ik ben apetrots op hem dat hij dezelfde denkwijze heeft als wij!(helaas is de afstand debet aan te weinig zien_)
   Op naar meer strijders,ooit zat ik op desite van H de Rep,.,,maar als gewone man tussen een te hoog elitair zwikkie voelde ik mij er niet thuis!
   Dank voor jullie begrip en eenheid jegens de trollen die omhoog gevallen zijn!
   Als maxicosie een scheet laat is er een nieuwe parfumlijn,,bij ons niet want het stinkt!
   Vroeger schoten ze een oranje oid naar de echte hemel maar nu?/buigen maar,majesteit??
   ik beledig een drol als ik op ,,,,steit iiiiiiets rijmt!
   wuif maar volk TOT DAT!!!???
   Veel plezier

   Like

 20. Harry zegt:

  Toch is het goed dat Peter deze brief ook weer geschreven heeft , in mijn optiek .
  Ook al leest king Dombo hem niet zelf , hij zal toch enige onderdanen hebben die hem WEL gelezen hebben en dat kan al helpen .
  Niks doen lost ook meestal niks op .
  De Pegida demonstraties werpen ook geen direct succes af , althans ik heb het niet kunnen constateren , maar daar gaan we toch ook gewoon mee door ?

  Blijven “bombarderen” .
  Op volstrekt vreedzame wijze dan ( voordat ik van m’n bed gelicht word ) .

  Like

  • Toch begint het in zoverre enig effect te krijgen, Harry. dat het publiek en zelfs hier en daar de pers onze opstelling en die van de AFA met elkaar begint te vergelijken en moet toegeven…….Vul maar in.
   De Apartheid en het racisme in de VS zijn op dezelfde manier bedwongen; ging ook al gauw 35 jaar overheen, maar tenslotte…..
   Je zegt het zelf: Dóórgaan moeten we!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 21. Onno zegt:

  Brieven schrijven aan de familie LL (Louter Leugens) zal erin resulteren dat je genassaut wordt.

  Deze uitdrukking bestaat in Duitsland al sinds de Middeleeuwen en beduidt weinig goeds (om het maar eufemistisch te zeggen).

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Onno 1 maart 2016 om 12:10

   Zou de naam “Van Nassau” hier misschien iets mee te maken hebben? Ik vind het wel een beetje schunnig om dit aan jullie te vragen, want het fijne weet ik er niet van, maar kijken jullie eventueel zelf maar even.

   http://justporno.tv/1/558860/nasse_sau

   Ik kwam die site tegen toen ik zocht op de woorden “nass” en “sau”.
   Ik heb er verder niet op gestudeerd want het gebodene is te schandalig voor woorden:

   Like

   • Edjan zegt:

    Schandalig! Het moest verboden worden.

    Nou mensen, jullie zullen een paar dagen geen last van mij hebben want ehh, ehhh, ik heb ahum andere bezigheden. Toedeloe!

    Like

   • Republikein zegt:

    Welnee, hoort erbij.
    Heb er ook niet voor doorgeleerd overigens, maakt geen flaus aus.

    http://www.zita.be/lifestyle/4046999_in-deze-landen-wordt-het-meest-naar-porno-gekeken.html

    Hoewel het in een aantal landen in het Midden-Oosten verboden is, is porno nergens zo populair. ‘s Werelds meest bekeken pornoster, Mia Khalifa, komt uit Libanon en van de 10 landen waarin het meest naar porno wordt gekeken, zijn er 6 moslimstaten.

    Dat blijkt onder meer uit een analyse van zoektermen van Google.

    Dit is de volledige top 10:

    1. Pakistan
    2. Egypte
    3. Vietnam
    4. Iran
    5. Marokko
    6. India
    7. Saoedi-Arabië
    8. Turkije
    9. Filipijnen
    10. Poland

    Hoe conservatiever en religieuzer de mensen, hoe meer porno er wordt gekeken. Dat bleek ook al uit eerder onderzoek in de VS, waar in de zuidelijke staten homoporno veel meer bekeken wordt dan in staten waar het homohuwelijk legaal is.

    Smaken verboden vruchten dan toch het zoetst? Het lijkt erop dat hoe harder landen porno proberen te onderdrukken, hoe meer er naar gekeken wordt.
    http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/410587/moslims-kijken-wereldwijd-het-meest-naar-porno.html

    Overigens interesseert het me geen tiet.
    Maarre, hoe zou Markie het doen?

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Republikein 1 maart 2016 om 17:13

    [quote] Maarre, hoe zou Markie het doen? [/quote]

    Zo, denk ik:

    Of zo:

    Like

 22. Peter Rissing zegt:

  Goed beste regeerders, dank voor de vele uitgebreide reacties.
  Maar, . . . maar, zoals ik al onder de vorige brief duidelijk maakte, hou het een beetje bij het onderwerp. Dat is die Marokkaanse vlag die niet bij onze Nationale Dodenherdenking thuishoort.
  Dus laat dit niet weer verzanden in ‘hoe boos sommige van jullie op het koningshuis zijn’ maar hou het bij de leest. Over die schande van die vlag valt genoeg te schrijven.
  Om het helemaal mooi te maken heb is nog een passend icoon bij het verhaal geplaatst. ik heb daar behoorlijk mijn best op gedaan. Wat vinden jullie ervan ?

  Geliked door 1 persoon

 23. Pingback: SCHREEUW MEE! | E.J. Bron

 24. Elena zegt:

  Ziedend was ik bij het zien van die Marokkanse kudtvlag tijden de dodenherdenking.
  De achterlijkheid zelve…om een zooitje tering jong niet met de gelegde kransen te doen voetballen.
  Er was niet één Marokkaan die een mof om zeep geholpen heeft tijdens de oorlog.
  Bovendien “vochten” die paar Marokkanen aan de zijde van de Fransen.

  Verder dan Zeeland zijn ze nooit gekomen, er zijn zo’n 19 Marokkanen gedood .. door verdrinking en niemand weet hoeveel van die 19 door kogels om gekomen zijn .
  WAAR is de Canadese vlag? En waar is de Poolse vlag?
  EN WAAR is de ISRAELISCHE VLAG????
  Bij Breda liggen 3 erevelden met omgekomen Polen

  Gloeiende gloeiende …..wat een achterlijke hypocriete bende tijdens 4 mei.
  Niemand trekt zijn bakkes open van onze teletubbies in het parlement over die valse vlag.
  Geen idee, hoelang die Marokkaanse vlag er al bij wappert…daar ik zelden op nooit naar dat huichelachtige antisemitsche kudtzooitje op de Dam wil kijken.

  Hoogste tijd voor een Damschreeuwer !!!

  .

  Like

 25. Elena zegt:

  Respect voor de heer Rissing die de moeite nam , de brief te schrijven.
  Of het in de toekomst zin heeft…..het gaat erom…het zaadje is geplant !!!

  Dat er nog vele zaadjes over dat onderwerp geplant mogen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s