Facebook wil Pegida blokkeren

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

Blijkbaar wil Facebook Pegida en haar zusterorganisaties blokkeren. Dat blijkt uit vertrouwelijke ondernemersbronnen. Kennelijk oefent de Duitse minister van Justitie Heiko Maas (SPD) druk uit. Nog is de discussie over de maatregel niet definitief afgesloten.

Zoals “MMNews” uit betrouwbare bron te weten kwam, woedt er bij Facebook een verbitterde strijd over de vraag welke sites verwijderd worden en welke online mogen blijven. Daarbij staan o.a. de optredens van Pegida ter discussie. De dagen van Pegida op Facebook zouden daarom wel eens geteld kunnen zijn.

Screenshot_28Sinds januari heeft de Bertelmann-dochter Arvato het blokkeringsregime bij Facebook overgenomen. Arvato is echter schijnbaar niet bevoegd om complete accounts te blokkeren, maar mag slechts individuele postings wissen. Sindsdien verdwijnen er op het “sociale netwerk” regelmatig inhouden die in ieder geval gedeeltelijk dor het grondwettig gegarandeerde recht op vrijheid van meningsuiting worden gedekt.

Maar Arvato veegt met ijzeren bezems. Kennelijk zijn de verplichtingen om rekenschap af te leggen slechts vaag omschreven, wordt er gezegd. Met andere woorden: de Bertelsmann-dochter Arvato heeft grotendeels de vrije hand voor wat betreft het censureren van individuele postings.

Alleen bij het blokkeren van account heeft schijnbaar de Duitse Facebook-Community-Manager nog iets in de melk te brokkelen. En op dit terrein bestaat er blijkbaar een zogenaamde “zwarte lijst” van Facebook-optredens die onder observatie staan.

Dit jaar werden al talrijke accounts geblokkeerd wegens zogenaamde “haatpostings”. Het meest prominente slachtoffer was “Anonymous.kollektiv”. zoals “MMNews” uit betrouwbare bron te weten kwam, werd er in dit verband ook over gediscussieerd om Pegida te blokkeren. Er werd kennelijk over drie varianten gediscussieerd:

1. Softe blokkering
Het account blijft bestaan, postings worden echter extreem streng gecontroleerd.

2. Harde blokkering
Het account blijft bestaan, er worden echter geen postings meer toegelaten.

3. Volledig wissen
Het account wordt volledig gewist. Gebruikersdata worden opgeslagen om te verhinderen dat zij onder een andere naam weer opduiken.

Screenshot_26

Volgens (inofficiële) Facebook-kringen is de druk van de kant van de Duitse regering op dit moment extreem groot om Pegida-accounts volledig te wissen.

Vooral de Duitse minister van Justitie, Heiko Maas (SPD), kwalificeert alles wat met Pegida te maken heeft als “rechts-extreem”. Verwijt: Facebook zou deze groepering niet alleen een platform bieden om haar mening te uiten, maar zelfs verantwoordelijk zijn voor het sterker worden van de beweging en het aanlokken van nieuwe aanhangers. Daarom oefent de Duitse regering druk uit dat Pegida bij Facebook “van het net gaat”.

Intern bij Facebook wordt zulke politieke druk met grote kritiek ontvangen. In geen enkel ander land ter wereld wordt op dit moment politiek zoveel invloed genomen op het “sociale netwerk” als in Duitsland. Vooral de meningscultuur in de VS laat over het algemeen een veel breder spectrum toe dan in Duitsland. Maar blijkbaar neemt de druk vanuit Berlijn toe.

Volgens Facebook-insiders gaat het bij de blokkering van Pegida & Co. helemaal niet om de vraag van de vrijheid van meningsuiting. Het gaat om keiharde marktaandelen in Duitsland. Nu al vertrekken veel voormalige Facebook-gebruikers naar vk.com, een Russische kloon van Facebook, die steeds populairder wordt.

Omdat Pegida & Co. zich echter hoofdzakelijk “voeden” via Facebook met honderdduizenden volgers, neemt de druk uit Berlijn toe om deze accounts te blokkeren. En daarbij gaat het niet alleen om de officiële account van de beweging, maar ook om die van individuele personen zoals Tatjana Festerling of Lutz Bachmann en andere prominente Pegida-leiders.

Screenshot_29

De jongste uitlatingen zoals die van Tatjana Festerling, die begrip had geuit voor de reacties in Clausnitz, gooiden olie op het blokkeringsvuur. Ook Lutz Bachmann provoceerde in een posting op Facebook van 23-02-2016:

“Hé #MaasMannetje, nog niet meegekregen hoeveel moorden er alleen al sinds 01-01-2016 door asielbedriegers werden gepleegd en hoeveel pogingen tot moord er door hen plaatsvonden? Juist is dat we niet mogen wachten tot de veroveraars beginnen Duitsers dood te steken in plaats van elkaar (wat al erg genoeg is!)

En we mogen niet wachten tot de nieuwe SA, die onder de dekmantel van het zogenaamde “antifascisme” opereert, haar acties verder radicaliseert en zoals in Leipzig, Hamburg, Frankfurt enz. politiebureaus aanvalt, vreedzame demonstraties terroriseert en nog veel meer. Dan duurt het niet lang meer tot deze links-groen-fascistische terroristen opnieuw moorden, net zoals hun voorbeelden uit de Republiek van Weimar, de SA, de RAF en de Stasi.

Dus, de straat op vrienden, je mond opendoen en je gezicht laten zien tegen de waanzinnige welkomstpolitiek van de met bloed besmeurde handen van #IMErika en haar #volksverraderbende!

“Berlijn” wil zoiets niet meer op Facebook zien. Reden: volksophitsing. Daarom zijn de dagen van Pegida & Co. bij Facebook blijkbaar geteld. “MMNews” nam contact op met Facebook over de maatregelen. Tot nu toe bleef een antwoord echter uit.

Screenshot_30

Bron:
www.mmnews.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Censuur, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

27 reacties op Facebook wil Pegida blokkeren

 1. Allemaal heel treurig!

  Like

 2. Wans Horst zegt:

  In welk licht moet de huidige steun van Facebook aan Apple, voor wat betreft het niet meewerken met de FBI om de iPhone van een terroriste te ontgrendelen, worden gezien als FB wel meewerkt met socialisten die in mijn visie net zo goed terroristen zijn? Is FB dan pro terrorist?

  Like

 3. Edjan zegt:

  Zo. De overheid gaat het internet censureren en volledig beheersen. Met dezelfde intensiteit als China en Noord-Korea. Hoe gaan we dan communiceren? Middels een geheimtaal? Met plaatjes en foto’s? Dit moet eigenlijk afgesproken worden voor de blokkade totaal is.

  Like

  • Ron zegt:

   Als je links wilt delen dan kan dit heel eenvoudig door ze een klein beetje te verhaspelen en een stukje verderop te vertellen hoe je de verhaspeling ongedaan kunt maken.
   Ook helpt het bijvoorbeeld om in een link de tekst http:// bijvoorbeeld te vervangen door h-tt$p:/$/ of door haateeteepee:/slash

   In de adressen naar links op facebook of youtube hoeven slechts 1 of 2 letters gewijzigd te worden, verwisseld of weggehaald te worden om het adres weer werkend te krijgen. Wel even erbij vertellen hoe te ontcijferen.

   Met herkenbare teksten kun je ook het nodige makkelijk verhaspelen om het onder de radar door te krijgen.
   De truc is namelijk dat het voor zo’n censuurteam ondoenlijk is om alle berichten handmatig na te zoeken. Ze zoeken met geautomatiseerde scripts naar bepaalde kernwoorden of adressen van webpagina’s. Als die kernwoorden of adressen niet meer door de scripts gesignaleerd worden is zo’n censuurteam gedwongen het op de ouderwetse manier te doen, ofwel alles tot in detail lezen.
   Dat gaat ze niet lukken.

   Ook een service als bitly.com of tinyurl.com is behulpzaam, echter tijdelijk. Met wat heen en weer ping-pongen tussen bitly en tinyurl adressen kunnen scanners ook aardig voor de gek worden gehouden. En anders verzinnen we gewoon weer iets nieuws.

   Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Allemaal weer een 27MC bakkie aanschaffen.
   Werkt perfect met een beetje vermogen versterker erachter en er valt niks te censureren. Werkt op een 12V. accu.
   En je bent niet afhankelijk van een internet provider, telefoon maatschappij of het elektriciteit net.

   Like

   • Edjan zegt:

    Lijkt mij een goeie oplossing.
    1) Het eenvoudigst op dit moment is natuurlijk: de kernwoorden vermijden waar hun zoekmachines op “aanslaan”. Verder niet al te grof schelden (jaja, zelfcensuur, ik weet het) maar proberen het “juridisch verantwoord te doen”.
    2) Tweede stap: links versleutelen en code.
    3) Maar als ze hele websites gaan afluiten, kun je geen links meer naar plaatjes maken want die staan niet meer op het web.

    4) Vierde stap: het bakje! Inderdaad. Moeten ze dat ook nog gaan verbieden?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Het discreet bezorgen van poststukken met bedenkelijke inhoud?
    Via “Yurasic-Mail” kan het weer!
    Nou zult u denken, waar heeft die man het over?
    De laatste tijd zuchten wij onder de dictatuur van de overheid ten aanzien van ’n z.g. opruiende toon op Facebook en andere media.
    De overheid slaat wild om zich heen… Her en der berichten blokkerend, bannen uitdelend of het helemaal niks is. Kortom, de lezer hulpeloos achter latende.

    Wij hebben daar ’n oplossing voor en die oplossing is het verzenden van uw berichten via Yurasic-Mail.
    Uw brief wordt bij ons tot een gewicht van 20 gram verzonden via de traditionele postduif. Dat is leuk en aardig zult u zeggen, maar wat als mijn bericht zwaarder weegt dan 20 gram? Ook dat is geen probleem, lijvige documenten, boekdelen, zelfs hele boekenkisten vol, alles gaat bij ons door de lucht.
    Wij kiezen eenvoudig voor een grotere vogel die meer capaciteit biedt.
    Simpelweg gezegd, vanaf postduif Piet tot de legendarische “Petagoris Chilenius”.
    Bekend uit de Film-serie “Yurasic-World” 1 t/m 27.
    Voor de leek onder ons, de Petagoris Chilenius was een miljoen jaren geleden al een oude bekende bij de toenmalige posterijen. Hij bezorgde kleistenen tabletten voor de Sumeriers en de Challieten. In het jaar 642 nChr. is hier de klad ingekomen, maar wij hebben een paar verborgen exemplaren die in het gebergte van Chili huisden weten te contracteren. Ons motto is “U schrijft en hij blijft”. Binnenkort ook bij u thuis!

    Like

   • Johanna zegt:

    Op m’n gemakkie achter m’n bakkie ik doe wel mee hoor heb nog een bakkie die pruttelt

    Like

 4. Marc zegt:

  Dan moeten we maar een Pegidabook beginnen!

  Like

 5. carthago zegt:

  Het is weer 1939.Heil Mergel wird es schaffen. De donkerste dagen van Europa waren nooit donker genoeg geweest. And so it begins again……. In germany.

  Like

  • exmarineman zegt:

   ja idd, maar het grote verschil is nu dat ook de USA er actief in betrokken is/wordt want Obama wil ook de USA islamiseren en ondersteunt ISIS en de andere terroristengroeperingen. Vanuit het westen en USA blijft het stil rondom Boko Haram en zowel SA, Qatar, VAE enz en Erdogan kunnen hun gang gaan…… Men is heel druk doende om de afspraken gemaakt in 1975 te Straatsburg uit te voeren want het is wel heel erg opvallend dat men allemaal op dezelfde positieve manier spreekt over die islamisering en de islam……. Daar moet veel meer aan de hand zijn, dit is allemaal georganiseerd en wordt georkestreerd en “iemand” trekt aan de touwtjes. Niet voor niets zijn de bijeenkomsten van de Bilderbergers (prominente gasten daarbij zijn/waren o.a.: “ons” koningshuis, Pechtold, Rutte) en ook de N.W.O. (NieuweWereldOrde) streng GEHEIM…… En dan heeft “onze” volksvertegenwoordiging zich ook nog eens geschaard achter de motie-Halsema (mede-ondertekend/-ingediend door jawel COHEN (pvda), PECHTOLD (d666) en ROEMER (ps)) en het kabinet Rutte II voert die motie ook keurig uit. (NB: de enige 2 tegenstemmen kwamen van SGP én PVV). Dus tel uit je “winst”……………

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Precies mijn gedachte toen ik dit artikel las en overigens bij meer zaken over de huidige censuur/manipulatie.
   De “goede” oude tijden komen met rasse schreden weer terug en de socialisten (destijds waren het nationaal socialisten maar socialisten niettemin – over geschiedenisvervalsing gesproken) deinzen er niet voor terug om hun macht ten volle te benutten.
   Immers, met het morele gelijk aan jouw kant, hun je doen wat je wil. Mensen die er andere meningen op na houden, zijn het eigenlijk niet waard dat ze leven, dus als je ze dat leven afneemt doe je eigenlijk een goede daad voor de mensheid. Een soort religie zeg maar, net als de islam. Ook van die gutmenschen die het beter weten voor de hele wereld.

   Like

 6. exmarineman zegt:

  Tja een heel “normale” reaktie van socialisten, communisten, fascisten, nazi’s, groenen/groenlinksen enz enz en zich AFA’s noemenden. Net zoals die D66’er uit Amsterdam als RAADSLID tweet “kogels voor ALLE politieke tegenstanders” . Dat zijn dus ALL Pegida-aanhangers, ALLE PVV-aanhangers/stemmers enz enz…… En raar maar waar : NIEMAND die van al die politieke tegenstanders enz een aanklacht indient, NIEMAND bij het OM/justitie die aktie onderneemt tegen deze d66’er. En helaas in de gehele EU gebeurt hetzelfde, van Engeland tot aan Duitsland/Zweden. “minder, minder, minder” reoepen is “staatsgevaarlijk”, maar oproepen of wensen uiten om politieke en of andere ((on)gelovige) tegenstanders te DODEN/VERMOORDEN is kennelijk niet gevaarlijk en mag in de ogen van het OM/justitie…… vrouwen verkrachten is in de ogen – ook van die SPD-minister – hun eigen schuld, moeten ze zich maar anders gedragen en/of kleden……. Alles wat die islamitische “vluchtelingen” doen wordt in de grootste doofpotten ter wereld gestopt, de mensenrechtencommissie van de VN heeft een Saoedi-Arabier als voorzitter(!!!!!), Amnesty (International) dat vroeger voor de gevangen opkwam is inmiddels verwordenb tot een pro-islamitische en links politiek-correcte instantie geworden en wordt gefinancier door Qatar. Niet voor niets is hun hoofdkantoor nu in Qatar en is de naam veranders in “Amnesty” en is het woord “International” er niet meer bij. Dan heb je nog het “het observatorium voor de mensenrechten” dat rapporteert over schendingen ervan in Syrië en andere landen. Maar is afhankelijk van de berichtgeving door groeperingen uit de desbetreffende regio’s. Maar in Jemen heeft Saoedi-Arabië bommen gedropt en daar zijn 42 BURGERS om het leven gekomen. En datzelfde “observatorium” en “Amnesty” blijven nu verdacht stil, géén enkele veroordeling van de islamitische landen. Men is in samenwerking met de Bilderbergers en de NWO nu druk bezig om de gemaakte afspraken in 1975 te Straatsburg uit te voeren en de islamisering van de westerse wereld gaat nu ongelooflijk snel…….. Zie ook hoe stil het blijft vanuit het Westen/EC/USA over de capriolen van Erdogan…… En dus moet je als socialisten (waren de nazi’s vroeger tijdens Hitlers opkomst in 1932 niet ook degenen die zich socialisten noemden???????). Is de SPD niet een uitvloeisel van die rode uit 1940???

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Exmarineman: 00.37. uur. U heeft volkomen gelijk. Ik wil ook nog in herinnering brengen, de oproep van de “rode”, ex. hoofdcommissaris RIESSEN (PvdA) die opgeroepen heeft Wilders te vermoorden, en zijn kiezers te deporteren! En heel de D66 Justitie laat dat toe!!

   Like

 7. Ben van der Kooi zegt:

  Als PeGIDa aldus een slimme (??) organisatie is….?

  Een organisatie van de contra-strategie….??

  Dan hebben ze zelf al alternatieven ontwikkeld..!!

  Zoals eigen websites, gehost in ‘neutrale’ ver weg van hier gelegen eilandjes…..Zuid-Amerika, NIeuw-Zeeland e.d.

  Like

 8. Frans de Wit zegt:

  Het is een schande, zie ze nog lopen in Parijs met voor hun de tekst Charlie erop, stelletje hypocrieten. Als het niet anders kan dan maar ondergronds beginnen en eventueel een eigen site voor Pegida

  Like

 9. Republikein zegt:

  Allemaal door het geloof?
  Straks wordt alles verboden.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Conclusie, ER STAAT WEER EEN OORLOG IN DE STIJGERS.
  En voor de derde keer op een rij zal de politiek van Duitsland de veroorzaker zijn.

  Toch mag ik de doorsnee Duitser graag.
  Waar ligt het dan aan.

  Like

 11. Republikein zegt:

  paulzwueste zegt:
  1 maart 2016 om 20:46
  Dat zijn [waren] grote vogels, reeds uitgestorven, zoals ook de Dodo!
  Een kleintje was het Oeioei vogeltje, ook al verdwenen.

  Like

 12. Ron zegt:

  Expres wat spelfouten maken in kernwoorden waar de censuurzoekmachines van facebook op zoeken. Er zijn 26 mogelijke letters in een woord te zetten als het slechts 1 letter is, en die letter kan ook nog op tussen alle letters van een kernwoord in worden gezet. Voor 2 extra letters zijn er 676 mogelijkheden die ook nog eens over het woord verdeeld kunnen worden. Per ongeluk 1 of 2 letters weglaten en een ander erbij zetten kan ook.
  Verder kunnen we ook nog fonetisch dingen gaan spellen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden, dus die censuurzoekmachines krijgen het zo druk dat ze het niet meer aankunnen. Duizenden mogelijkheden per verboden woord.
  Een echte Google zoekmachine zou misschien een eind kunnen komen, maar de serverparken van Google zijn enorm groot. Zo’n censuurbureautje is niet daarmee te vergelijken.
  Als totale censuur uiteindelijk wel mogelijk zou zijn dan houden we alleen gecodeerde berichten over (in plaatjes gestopt bijvoorbeeld). Dan zijn het alleen nog maar verzetsgroepen die onderling in het geheim kunnen communiceren.
  De ouderwetse brievenpost met brieven in geheimschrift doen dan weer hun intrede.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s