Het gezicht van de “vluchteling”

Screenshot_24

(Door: Wim van Schaik)

Niets wordt nagelaten om ons wijs te maken dat we er heel goed aan doen om ‘vluchtelingen’ op te vangen en de grenzen van ons land wagenwijd open te houden voor meer, meer, meer “vluchtelingen”. Steeds meer mensen zien in dat dit op een ramp uitloopt. Dat is politici, vluchtelingenprofiteurs en goedmenschen onwelgevallig en moet dus bestreden worden. De remedie? “Geef de ‘vluchteling’ een gezicht”.

Natuurlijk is dat niet het gezicht van een calculerende en chicanerende ‘vluchteling’. Ook niet van een ‘vluchteling’ die ‘uit nood’ een jongetje van tien verkracht, of van een ‘vluchteling’ die zijn kindbruid laat overkomen, of die homo’s en christenen niet mag, of… Die lelijke tronies zouden het zogenaamde draagvlak maar aantasten. En mocht zo’n onaangenaam gezicht ons toch ineens aangrijnzen, zoals in Keulen en andere Duitse steden, dan moet dat zo snel mogelijk van ons netvlies gewist worden en laten we ene Jet Bussemaker (PvdA) zeggen: ‘Wij hebben ook onze serieverkrachter in Utrecht…’

Niemand die beweert dat alle ‘vluchtelingen’ criminelen, verkrachters of terroristen zijn. Maar, gezien de dagelijkse ‘incidenten’, zou ook niemand moeten doen alsof alle ‘vluchtelingen’ in aanmerking komen voor heiligverklaring. En dat is wat die slecht geschreven, zielige verhalen om vluchtelingen ‘een gezicht’ te geven, wel doen: vluchteling, dus goed.

Meestal lees ik die kwijlerige story’s niet. Ik heb totaal geen behoefte aan gekleurde waarheid, aan verhalen die van alle kanten rammelen, veel vragen oproepen en nooit vragen beantwoorden. Wat moet ik bijvoorbeeld met het verhaal van ene Marwa?:

Zij laat op haar smartphone de puinhopen zien van wat eens haar huis was. Foto’s ook van felle branden en verstikkende zwarte wolken als angstaanjagende getuigen van de voortdurende bombardementen. Geen elektriciteit, geen werk, het leven twintig keer zo duur als voor de oorlog, toen het zo goed was. Marwa vluchtte het land uit met achterlating van haar man en drie dochters. Zij wilde de kinderen niet blootstellen aan een gevaarlijke tocht. Bovendien was er geen geld voor een reis van meer dan één persoon. Niet dat ze arm, waren maar mensensmokkelaars vragen minstens € 3000,- per persoon voor een levensgevaarlijke bootovertocht van Turkije naar Griekenland. De boottocht was een nachtmerrie. Midden in de nacht werden ze de boot uitgegooid en moesten naar het vasteland waden. “Het leven is een avontuur en jij bent de held,” appte Mara’s dochter van twaalf. Gelukkig werd ze tijdens de boottocht vergezeld door haar broer Talal, die zich in Turkije bij haar had gevoegd. Hij had in Damascus ternauwernood vier mortieraanvallen overleefd. De scherven zaten in zijn kleren. Zij hebben nu veel steun aan elkaar.”

Lees ik het goed? Een moeder die haar kinderen in de steek laat? De media willen ons toch laten geloven dat zo’n reis voor vrouwen te gevaarlijk is en het dáárom meest jonge, sterke mannen zijn, die hier komen? Trouwens, levensgevaarlijke bootovertocht? ’s Winters kost de overtocht € 800,- Aan het bedrag dat Marwa neer moest tellen te zien, was het dus zomer. Dan valt het risico mee, zeker met al die ‘redders’ op zee. En, nachtmerrie? Oudejaarsavond vieren in Keulen of ’s avonds laat op straat zijn in Berlijn, dat is pas gevaarlijk. En hoezo de boot uitgegooid? En wat is er zo verschrikkelijk aan om naar het beloofde land te waden? Je moet er wat voor over hebben zou ik denken…  Je had toch ook onder bescherming van broerlief in Turkije kunnen blijven? En nog wat, waarom vertikt die broer het om te vechten voor zijn familie, voor het land waar het zo goed was? Granaatscherven in zijn kleren (ja, ja). Raar verhaal. Kijk, dat bedoel ik.

Wat moet ik met het verhaal van (alweer!) een vrouw die met drie kinderen vlucht, maar niet naar haar man die in Saoedi Arabië werkt…

Wat moet ik met ene Duha, een Palestijns-Syrische vrouw in verwachting. Goede opleiding, maar voelde zich (echt zielig Palestijns) als tweederangs burger behandeld. Ook al een man die niet meekon. Bang dat hij opgepakt zou worden om in het leger te vechten.

Kritiekloze propaganda om ons voor te bereiden op de komst van nog eens honderdduizend ‘vluchtelingen’ dit jaar en die ons massaal het Stockholm Syndroom wil bezorgen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Rapefugees", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het gezicht van de “vluchteling”

 1. Ja, dat van die “granaatscherven in zijn kleren” viel mij bij het lezen ook direct op (proest!) en inderdaad, telkens als ze eens een vrouw aan het vertellen krijgen, blijken ze nogal vlot te besluiten om hun kroost maar in “oorlogsgebied” achter te laten. Moeder-instinct op een laag pitje!
  Dat de goedmenschen ook letterlijk alles voor zoete koek slikken, ongelofelijk! (en dan beschouwt juist dat soort zich als intellectueel!)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Granaatscherven in zijn kleren. Toegankelijk vanaf 6-jarigen.
   Granaatscherven in zijn lichaam. Toegankelijk vanaf 16-jarigen.
   Daar ligt ‘m het probleem. Alles moet de sfeer opwekken dat het allemaal zo zielig, dramatisch, maar ook écht gevaarlijk is… maar er kan en mag geen bloed vloeien want dan is het niet leuk meer.
   Je mag nooit uit het oog verliezen dat de ‘politiek-correcte gutmensch’ hét product is van 60 lage jaren van pure decadentie.
   En in de decadente samenleving wordt alles waarbij bloed vloeit verafschuwt.
   Daarom worden de zielige kinderen en vrouwen de laatste tijd naar voren geschoven.
   zonder bloed aan hun handen en kleren maar wel met granaatscherven er in….
   Diegenen die wel bloed aan hun handen en kleren hebben wonen in Syrië en vechten voor hun land.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Wij trappen niet in deze val. Verhalen als deze rammelen aan alle kanten. We geloven niet in de echtheid ervan.
  Nee, van mij hoeft ‘de vluchteling’ geen gezicht te krijgen. Ik word warm noch koud van alle verzonnen belevenissen. Het is gebleken dat we al talloze malen voor de gek gehouden zijn, door gemanipuleerde verhalen en foto’s.

  Grenzen dicht! Dat wil ik.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Er hangt er eentje aan het hek, en ik zie:
  Een pantalon van Armani.
  Een shirt van Boss.
  Hij draagt zo te zien een riem van kalfsleder om zijn pens.
  Ik kan niet zien:
  Zijn shorts, vermoedelijk van Bjorn Borg.
  Zijn sokken van Tommy Hilfiger.
  Zijn krokodillenleren schoenen, ik vermoed van van Bommel!

  Like

 4. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (33) | voorzieners

 5. Jean zegt:

  “Geef ons of koop wapens” is veel belangrijker want het gaat ontploffen en voor alle duidelijkheid, de politieke lafaards zullen niet kunnen ontsnappen want die pakken wij zelf aan.
  2016 wordt een jaar dat nog eeuwen zal besproken worden in de geschiedenisboeken, 2016 wordt het jaar van de vrijheid van Europa ‘zonder’ EU misdaadorganisatie en vooral zonder vreemdelingen.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Er worden op het internet complete leerpakketten aangeboden, inclusief valse paspoorten, voor 1000 dollar. Daar wordt hen geleerd hoe je overtuigende, en vooral zielige, leugenverhalen kunt opdissen om verschillende Europese autoriteiten voor het lapje te houden.

  Like

 7. En de goedmensen in de familie verwijten me”je begrijpt het nog steeds niet”, als buiten europa wonende.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Doodmoe word ik van deze ellende, te weten de moslim-invasie en massa-immigratie. En we worden door de LINKSEN, die de pers en de media beheersen, belazerd en belogen!

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Kijk eens jongens, ik heb hier toch zo’n schattig moeder met baby filmpje!
  Het zou om ‘asielzoekers’ gaan; lief hè? Zien jullie nou wel dat er ook moeders met kindjes ‘vluchtelingen’ bestaan?

  [video src="http://home.deds.nl/~audiodocs/asielzoekers.mp4" /]

  Dit zal wel weer een rare link worden en in dat geval plakken jullie deze gewoon vanaf http t/m mp4 in jullie adresbalk.

  Like

 10. kruisridder zegt:

  Ik heb de Koude Oorlog nog meegemaakt. Toen werden ze bij illegale grensoverschrijding stuk voor stuk met machinepistolen neergemaaid. Zou nu weer in ere moeten worden hersteld.

  Like

 11. sonny zegt:

  Moest je een adres kennen waar je zo’n ak47 kan kopen zonder gezeik….
  Vroeg of laat loopt het mis, maar dan stuur ik ne hele hoop richting Allah. 1shot 1kill 1less

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s