Nigeria: In tien jaar tijd 15.500 christenen vermoord en 13.000 kerken verwoest

Screenshot_20

(Illustratie: met dank aan “Realpredictor”)

(Door: Pascal Beukers)

In Nigeria zijn tussen 2006 en 2016 circa 15.500 christenen door religieus gerelateerd geweld om het leven gekomen en 13.000 kerken verwoest. Alleen in 2015 vielen al meer dan 4.000 doden.

Kardinaal Onaiyekan

Dat blijkt uit een woensdag gepresenteerd rapport van Christian Association of Nigeria (CAN), een koepelorganisaties van christelijke kerken in Nigeria, en de internationale christelijke organisatie Open Doors, die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen.

In CAN zitten namens de katholieke Kerk kardinaal Onaiyekan, aartsbisschop van Abuja, en kardinaal Olubumni Okogie, voormalig aartsbisschop van Lagos.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, katholieke kerk, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Nigeria, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nigeria: In tien jaar tijd 15.500 christenen vermoord en 13.000 kerken verwoest

 1. En nu komen die moordenaars naar Europa Hebben de regeringen dan blinddoeken voor hun slaperige ogen.

  Like

 2. C.A.Barstow zegt:

  Uit alles blijkt dat het Afrikaanse continent een verloren continent is.
  Al tientallen jaren probeert het westen daar enige beschaving te brengen,
  miljarden en miljarden dollars zijn er in die bodemloze put verdwenen, het is een volstrekt zinloze onderneming om dit continent op een hoger plan te brengen, je vraagt aan iemand uit het jaar 1000 toch ook niet om een raket naar de maan te brengen?

  Like

 3. Japio zegt:

  Islam, religie van de vrede? Durf te wedden dat het woord vrede nergens in de koran te vinden is. Net zo als, barmhartigheid, tolerantie, saamhorigheid, respect, naastenliefde, helpen, werken, integreren, luisteren, sociaal enz enz.

  Like

  • Ron zegt:

   Vrede heeft voor de islam een heel andere betekenis dan voor de rest van de wereld.
   Vrede in de islam betekent dat de gehele wereld onderworpen is aan de islam.
   Zolang dat niet het geval is, is er ook geen vrede voor de aanhangers van de islam.

   Als het woord vrede al ergens in de koran staat heeft het de bovengenoemde betekenis, niet de betekenis die de westerlingen er aan geven.

   Like

 4. Drs.P. zegt:

  Binnenkort ook in ons EU theater want hare zwaar gestoorde niet toerekeningsvatbare “majesteit” fucking Merkel gaat gewoon door met de asielrattenplaag naar binnen halen!!
  Alle Pegida demonstraties, of er nu 25.000 of 100.000 mensen komen, helpen dus geen fuck, dat zie je maar, dus zullen er andere maatregelen nodig zijn om Europa te behoeden voor honderden miljoenen analfabete neuq dobbernegerts en ander smerig schijtbooslim gespuis!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. ‘Nederlandse IS-strijders geëxecuteerd in omgeving van Raqqa’

  In de buurt van de stad Raqqa zouden vrijdag acht Nederlandse IS-strijders zijn geëxecuteerd. Dat melden activisten van ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ (RBSS) op Twitter. Het zou gebeurd zijn na een conflict met IS-leiders. >>>> http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/02/nederlandse-is-strijders-geexecuteerd-in-raqqa

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En heeft het CDA al gereageerd? De SGP en CU fracties? De RK kerk, en de PKN, hebben die al gereageerd door dit geweld te veroordelen? Iemand? Neen, die hebben meer op met de MOSLIMINVASIE dan met de vervolgde Christenen! Ik walg van deze huichelaars!

  Like

  • N.E. Derlander zegt:

   Ik hoorde Halbe Zijlstra (VVD) gisterenavond bij Pauw oreren, dat hij vindt dat de vrijheid van Godsdienst niet betekent dt men anderen hun wil op kan leggen. Komt jij lekker vlot achter, de PVV heeft al jaren dit standpunt. Kortom de VVD jat weer een PVV standpunt en doet alsof het haar standpunt is, in de afgelopen jaren niks van gemerkt overigens. Hetzelfde kunnen we verwachten van de christelijke mannenbroeder en -zusters in de Tweede Kamer, die nu achteraf en heel opportunistisch krokodillentranen zullen gaan lopen huilen.

   Wat virtuele peilingen toch al niet teweeg kunnen brengen…………

   Like

  • LUCIA zegt:

   Ja, Tom.. kijk als er maar genoeg zilverlingen in de schaal liggen, verandert iedere Nederlandse z.g. christelijke politicus in een dubbele Judas in eerste instantie je verraad je medechristenen en ten tweede …Je verraad je volk.!!!En judas had tenminste daarna als teken van berouw nog zichzelf opgehangen daar heeft dit ballen-loos en ruggegraat-loos zootje natuurlijk niet de moed voor .

   Like

 7. N.E. Derlander zegt:

  Daar heb ik de christelijke mannenbroeders in de Tweede Kamer nagenoeg nooit over gehoord, zij liepen luid te jammeren over de toon van de PVV, die wel aandacht vroeg voor de onderdrukte christenen in islamitische landen.

  Like

 8. Petecoole zegt:

  Tja… iemand verbaasd ?

  Wat er in Nigeria gebeurt ? Het uitmoorden van andersdenkende en concurrent gelovigen, de hele Nigeriaanse cultuur vernietigen.. We staan erbij, zien het ‘live’ gebeuren, en we reageren apathisch en laten het toe.

  Mooi voor de geschiedschrijvers, die maken nu ‘live’ mee hoe de islam te werk gaat. Hoe dit al 1400 jaar in zijn werk gaat.

  Pech voor Nigeria, het land is economisch niet zo belangrijk voor de Westerse landen.

  Maar zo gaat de verovering van de wereld door de islamisten al 1400 jaar.. 55 islamitische landen ? of nu al 60… De groene streep van de islam kan in Afrika steeds verder worden bijgesteld naar het zuiden..

  Eerst de SS-afdelingen van allaah die het ruwe werk doen, kan een poosje duren, maar de angst moet er goed in worden gepeperd.

  Als alles is verziekt, alles wat niet islamitisch is en histories terugdenkt aan ‘vroeger’ wordt vernietigd en opgeblazen, de weerspannige uitgemoord.
  Dan zijn ze rijp voor de slacht, worden de ‘islamitische geestelijken’ ingevlogen, samen met de koran-leraren met zweep, en de indoctrinatie gaat nu op een ander level verder.

  Overal hetzelfde systeem, De islam infiltreert, kweekt onrust, anarchie, zuigt en op den duur zijn ze de baas.
  Na een generatie weten de oorspronkelijke bewoners niet beter of het hoort zo..

  Bijltjesdag voor de goedpraters, de wegkijkers, sharia-likkers, de moslimangsthazen, Nationaal Zocialisten van PvdA,SP,GL,D66..enz..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s