Merkel dringt bij de EU aan op € 300 miljoen onmiddellijke hulp aan Griekenland

Screenshot_3

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse minister-president Alexis Tsipras.

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU zal op aandringen van bondskanselier Angela Merkel 300 miljoen euro directe hulp voor de “vluchtelingen” aan Griekenland overmaken. Het geld is afkomstig van de noodhulp voor Afrika. De regering in Athene stelt een nieuwsverbod in over de “vluchtelingen”kampen.

Volgens een bericht in de “Wall Street Journal” bundelt de Europese Commissie een noodhulp-pakket van € 700 miljoen om de “vluchtelingen”crisis de baas te worden. Het geld zou de komende drie jaar vooral ten goede moeten komen aan het overbelaste Griekenland, berichtte de krant maandag. Het geld zou uit een pot gehaald worden, die eigenlijk bestemd is voor noodhulp aan Afrika en andere regio´s buiten de EU.

De eurocommissaris voor Humanitaire Hulp, Christos Stylianides, zou het pakket woensdag voorstellen, zei een woordvoerster. Het zou gaan om “noodhulp binnen de EU”. De EU-top van 19 februari had de Europese Commissie – niet in de laatste plaats op aandringen van bondskanselier Angela Merkel – opdracht gegeven om gezien de moeilijkheden in Griekenland de mogelijkheid tot EU-interne noodhulp te creëren. Over twee weken vinden er in Duitsland belangrijke deelstaatverkiezingen plaats. Tot dan wil Merkel graag resultaten presenteren, de EU helpt haar daar blijkbaar bij.

De situatie in Griekenland heeft zich sindsdien nog toegespitst: alleen al voor de Macedonische grens zaten maandag meer dan 7.000 “vluchtelingen” vast, in het hele land waren het er 22.000. De regering in Athene waarschuwde dat dit aantal in maart tot 70.000 zou kunnen stijgen als de Balkan-route geblokkeerd zou blijven.

Volgens een woordvoerster van de Europese Commissie wil Brussel Griekenland o.a. onder de arm grijpen bij het beschikbaar stellen van “vluchtelingen”onderkomens, betalingen in natura en financiële hulp voor de nieuwkomers. Het geld zou afkomstig kunnen zijn van het Europese Bureau voor Humanitaire Hulp (Echo), dat normaal gesproken alleen ondersteuning verleent buiten de EU. Zodoende zou voor het buitenland bestemd geld dus voor intern gebruik omgeleid worden.

Hoe het geld in Griekenland gebruikt wordt, is niet bekend. Ook is nog niet bekend welke controlemechanismen en welke graad van transparantie voor het geld zal gelden.

Echt goed ziet het er met de transparantie niet uit: maandag vaardigde het Griekse ministerie van Binnenlandse Zaken in Athene een nieuwsverbod uit. Camerabeelden en bezoeken van journalisten aan Griekse “vluchtelingen”kampen zouden niet meer toegestaan zijn, meldt het persbureau dpa. Het verbod zou zijn opgelegd na gesprekken met de bestuurders van de centra en voor onbepaalde tijd gelden.

In werkelijkheid zijn de zogenaamde hotspots gevangenenkampen, waarin de mensenrechten niet gehandhaafd worden – zoals bleek uit een reportage van de Oostenrijkse journalist Zoran Dobric enkele maanden geleden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Krankzinnigheid, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Merkel dringt bij de EU aan op € 300 miljoen onmiddellijke hulp aan Griekenland

 1. EU is wel lekker geld aan het uitdelen, ons ( lidstaten) geld wel teverstaan; Turkije, Oekraine, Griekenland enz…

  Like

 2. OlgaV zegt:

  Ik snapte er echt al helemaal niets van en dat wordt er na zo’n artikel niet beter op. Hoe zo vastzitten in Griekenland? Als ze de grens met Macedonië niet over kunnen, kunnen ze toch gewoon terug naar waar ze vandaan gekomen zijn? En nu weer zoveel geld aan die ongewenste gelukzoekers in Europa besteden ten koste van een pot die bestemt is voor noodhulp in Afrika.
  Ik help liever mensen in vluchtelingenkampen in Afrika dan de stroom mensen (jonge mannen) die hier onze maatschappij compleet ondermijnen.

  Like

  • schutte jan zegt:

   Olga ze zijn gevlucht voor onze bommen en voor IS,dus denk na je voor je iets zo doms uit schreeuwd.

   Like

   • Ze zijn niet gevlucht voor onze bommen. Ze verhuizen naar landen waar ze levenslang kunnen genieten van de sociale zekerheid, waar ze gratis onderdak, te eten, verzorging enz krijgen, waar ze gratis kunnen studeren , zich verplaatsen…

    Like

 3. sjuad zegt:

  Daar kun je een mooie Griekse Kleinsma groentetuin voor aanleggen.
  Voor elke krop sla een moslimboer die deze dagelijks onderhouden moet en het probleem is opgelost.
  Desnoods zwemmen zij terug,,,

  Like

 4. rs zegt:

  De grieken lachen ons uit…………………..en laten de azielige “vluchtelingen ” gewoon door………….let maar op.

  Like

 5. Dicksy zegt:

  De Grieken zullen de 300 miljoen met plezier aannemen en als dankjewel krijgen ze een welgemeende middelvinger aangeboden en eerlijk gezegd ik geef ze geen ongelijk.
  Eigenlijk zou elk land waar ze doorwillen ze moeten doorlaten en een strikt afgebakende reisroute instellen rechtstreeks naar Duitsland. Mutti heeft ze gewild ? Wel ze kan ze krijgen ook en dat ze er hare plan meetrekt en onze grenzen dicht.

  Like

 6. Cathja zegt:

  En weer is het Merkel die bazelt wat er dient te gebeuren. De Grieken krijgen dus weer een ‘zakcentje’ (in hun ogen) om te gebruiken voor de zorg voor vastgelopen ‘vluchtelingen’. Griekenland had deze ellende kunnen voorkomen, door hun wateren goed te beveiligen. Hun marine had mee kunnen helpen de mensensmokkelaars dwars te zitten en bootjes kunnen dwingen om te keren richting het vertrekpunt. De Grieken hebben ze echter allemaal binnen laten komen, en nu janken dat ze het niet meer aan kunnen? Brussel heeft toch al gedreigd dat de Grieken uit de Schengenzone gegooid zouden worden als ze de beveiliging niet meer serieus zouden nemen?

  En wat gebeurt er nu: Merkel zorgt dat ze weer eens centjes krijgen en neemt ze in bescherming. Misschien zit Erdogan hier ook nog achter, maar dat is slechts een gevoel van mij. Ik weet wel dat Merkel en Erdogan onlangs met elkaar ‘van gedachten hebben gewisseld’ m.b.t. het ‘vluchtelingenprobleem’, en ze zullen daarover niets meer naar buiten brengen dan ze kwijt willen.

  Maar goed, er gaat weer een pluk geld naar Griekenland.

  Oude tijden herleven…….! ;(

  Like

 7. witte raaf zegt:

  Het gaat hem niet worden met Griekenland en Turkije, Griekenland krijgt het gewoon niet voor elkaar,heb echt medelijden met de bevolking daar,het toerisme ligt helemaal op zn reet en Turkije lacht zn broek aan flarden! Die stomme Europeanen stinken er met open ogen in!De regeringen weten het gewoon niet meer,het is struisvogel politiek, met de kop in het zand,god zegene de greep en we zien wel waar het schip strand en vervolgens na ons de zondvloed en de brave burgers zijn de klos!

  Like

 8. Hb Schwarz zegt:

  De vluchtelingen stroom moet worden omgebogen, niet meer naar het noorden maar naar het rijke midden oosten waar de stervens rijke oliestaten zijn, hun geloofsbroeders.
  Wat zoeken ze hier bij de gehate christenen?

  Like

 9. Pegidafan zegt:

  Mensen snappen jullie het nou nog niet , dit gebeurd allemaal expres . Er moet anarchie komen , de deksel moet van de snelkookpan af ploffen . Wij moeten ingewisseld worden voor een volk dat zijn kop houdt . Dus het is zaak dat het volk zelf opstaat en oplossingen zoekt . Je ziet toch wel hoe ze het laten escaleren . Wij worden opgefokt , tegen over elkaar , en ook tegen die instromers . Denken jullie nou echt dat merkeltje niet weet wat er gaande is . Alles wat ze gedaan hebben met hun 1 Europa is fout gegaan , ze hebben al ons geld verkwanseld . Maar toegeven en hun fouten erkennen zullen ze nooit . Ze laten de boel liever klappen , zodat alles naar de donder gaat en we straks weer opnieuw kunnen beginnen . Deze incapabele machtswellustelingen , hebben alles verziekt en kapot gemaakt . Eigenlijk helemaal niet verwonderlijk want ze gingen niet voor niets in de politiek . In het bedrijfsleven zouden ze allang de laan uit zijn gestuurd . Het zijn kwakzalvers , incapabele losers zonder visie die door vriendjes politiek hun baantjes hebben gekregen . Die lui hebben waarschijnlijk hun vlucht adres allang klaar , zodra de boel klapt zijn zij weg . En zitten wij hier met de gebakken peren .
  Die komen pas terug als het uitgevochten is en dan kunnen ze weer van voren af aan beginnen.

  Like

  • biebie zegt:

   Helemaal juist,en voor Merkel is er maar een oplossing rage against the machine maakte ooit een muziekje met die titel.
   Het is alleen de vraag wie durft,liefst zo snel mogelijk,dat monster is anders niet te stoppen.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pegidafan: 14.25. uur. Klopt wat U zegt, en deze politici/marionetten krijgen hun opdracht van met name: Führer Juncker van de EUSSR, de Bilderbergmaffia en de NWO. Het is gewoon OPZET!

   Like

 10. bezorgd zegt:

  en toch was het niet zo moeilijk al jaren terug zo’n jaar of 10 waren we op gran canaria en zagen constant dikke schepen op en neer varen om bootjes tegen te houden,dat had griekenland ook gekund wie zn billen brand moet op de blaren zitten

  Like

 11. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (34) | voorzieners

 12. Pieter zegt:

  Surprise ! Griekenland heeft meer geld nodig. Is er al iets verandert in dat land ?

  Like

 13. Pingback: Ons belastinggeld: Voor “asielzoekers” contant geld in een envelop, opdat ze niet in opstand komen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s