Merkel wil de grens niet nog een keer openen voor gestrande “vluchtelingen”

Screenshot_28

(Door: Christian Grimm – Vertaling: E.J. Bron)

BERLIJN – De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil niet nogmaals de reddende engel voor vastzittende “vluchtelingen” spelen. Toen haar gevraagd werd of ze aan de Grieks-Macedonische grens wachtende “vluchtelingen” naar Duitsland zou halen, antwoordde de voorzitter van de CDU dinsdag: “Ik denk dat de situatie niet vergelijkbaar is.” Nu zouden er voor “vluchtelingen” in Griekenland overnachtingsmogelijkheden en opvangkampen zijn.

Merkel had vorig jaar Europees recht naast zich neergelegd en de Duitse grens geopend voor duizenden “asielzoekers” uit Hongarije. De beslissing had haar destijds veel kritiek opgeleverd. Voor “vluchtelingen” was dit het signaal dat Duitsland zijn deuren voor iedereen openzet. Daarom staat Merkel al maandenlang in de binnenlandse politiek onder druk als nooit tevoren.

Nu maakte ze duidelijk deze keer geen uitzondering te kunnen maken. “Er bestaat geen recht dat een vluchteling kan zeggen, ik wil een bepaald land asiel krijgen”, maakte ze heel duidelijk.

Maandag hadden honderden wanhopige “vluchtelingen” geprobeerd de Macedonische grens over te komen. De politie hield hen met traangas tegen. De Griekse regering dreigt de situatie te ontglippen. Merkel beloofde haar ondersteuning aan het land. De opnamecapaciteiten op het vasteland en de Griekse eilanden zijn volledig uitgeput.

Bron:
www.finanzen.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Europa, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Macedonië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Merkel wil de grens niet nog een keer openen voor gestrande “vluchtelingen”

 1. Cathja zegt:

  Merkel ziet nu in welke uitwerking haar ondoordachte vluchtelingenbeleid heeft. De mensen die nu klaar staan om het laatste stuk van de reis naar Duitsland te ondernemen, begrijpen waarschijnlijk niets van de draai die Mutti Merkel nu maakt. Ze waren toch welkom in Duitsland?
  Er zullen grote onlusten en vechtpartijen gaan uitbreken, want de mensen hebben veel geld gestoken in hun vlucht naar Europa, en nu stranden ze op een plek waar ze absoluut niet willen blijven. Geen huis, geen mooie uitkering en allerlei extra’s, maar een schamele noodopvang en wat voedsel.
  Dat de Grieken nu geld tegemoet kunnen zien van de Duitsers, daar hebben die vluchtelingen niet zoveel aan. Hun reisdoel zullen ze niet halen. Mits….. Merkel opnieuw bijdraait en eenmalig de grenzen opent. Maar die kans is nu niet groot meer. Het zou haar opnieuw op veel kritiek komen te staan!

  Like

 2. Edjan zegt:

  Hier lijkt het net alsof merkel haar leven enigszins gebeterd heeft? Maar .. eerst zien, dan geloven.

  Eerst maar eens afwachten wat de staatspropaganda laat zien aan al die hongerige, wenende baby’s en al die wanhopige vluchtelingen die aan de grenzen smeken (met stormrammen) om toegang en om voedsel (als het maar halal is) en onderdak (wel graag meteen een eigen huis voor verlaagde huur)

  Like

 3. Thom zegt:

  Wat Merkel zegt is: “to little, to late” ofwel te weinig en te laat. Iedereen zou moeten weten dat in een kubieke meter geen 8 miljoen liter water kan. Dit heeft Merkel proberen te doen. Een vat van 1000 liter onbeperkt vullen. Als dat kon kan ik ook onbeperkt pinnen toch? Wat Merkel gedaan heeft is in strijd met de wetten van de natuur, nl. je kunt een scheet niet meer terug in zijn hok krijgen. Wat blijft is de stank. Laat de Grieken maar verzuipen in hun kolonisten. Die vonden het prima om Europa kapot te maken door de hele wereld naar ons te sturen.. laat ze nu alle EU voorstellen maar blokkeren, dan zijn we van de Grieken en de EU af.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Of ze nu wel of niet de bui ziet hangen:het is te laat!Miljoenen asielparasieten zitten al in Europa,waaronder een zeer klein percentage vluchtelingen.Ik geloof pas weer in een perspectief als alle Eu-regeringen de hele bups naar buiten gooien,op die paar echte vluchtelingen na.Alsmede alle illegalen en alle criminelen;of ze nu wel of geen verblijfsstatus hebben.Het heeft niets dan ellende en armoe gebracht!Regeringen moeten worden vervangen.Alsmede het zichzelf benoemde koninklijk huis!Zij allen hebben ons op een verschrikkelijk gore manier verraden en verkocht:opzouten dus,allemaal!

  Like

 5. Theo van Ewald zegt:

  Wat mij betreft te laat. Ze staat op de lijst. CU in court! Wegens landverraad.

  Like

 6. Ron zegt:

  Het is alleen een vertragingstactiek en een rad voor je ogen draaien.
  Ze gaat gewoon door waar ze mee bezig was.
  Ik vertrouw merkel voor geen millimeter meer.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Nou, ik vertrouw deze draai van Merkel, echt niet. Volgens mij heeft deze draai te maken, met de komende deelstaatverkiezingen in Duitsland. En dat betekent gewoon het beperken van de schade voor CDU/CSU!

  Like

 8. Luchtpint zegt:

  Dat heb je met Christen-dommekraten. Eerst bij hoog en laag de goedmens willen uithangen, en wanneer de realiteit van wat ze hebben aangericht zich tegen hen keert, gaan mekkeren dat het zo niet verder meer kan en dat er maatregelen “moeten” worden genomen. 180 graden de kont keren. Als het te laat is, natuurlijk. Het is hier in België niet anders, en dus in Nederland waarschijnlijk ook.

  Duitsland is maar één voorbeeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s