Escalatie: Saoedi-Arabië wil oorlog naar Libanon uitbreiden

Screenshot_26

De koning van de radicaalislamitische theocratie van Saoedi-Arabië, Salman bin Abdulasis al-Saud.

(Vertaling: E.J. Bron)

Saoedi-Arabië wil de oorlog in het Midden-Oosten uitbreiden naar Libanon. De door de VS en Duitsland ondersteunde radicaalislamitische monarchie heeft Hezbollah tot terreurorganisatie verklaard. Alle Saoedische staatsburgers worden opgeroepen het land te verlaten.

DWN

In de machtsstrijd tussen de regionale machten Iran en Saoedi-Arabië heeft de regering in Riyad een diplomatiek succes geboekt. De samenwerkingsraad van de Golfstaten, een aaneensluiting van de Golf-monarchieën rondom Saoedi-Arabië, verklaarde de Libanese Hezbollah vandaag tot “terreurorganisatie”.

De Golf-monarchieën gaan daarmee voor het eerst collectief tegenover Hezbollah staan, dat door Saoedi-Arabië als een verlengde arm van de sjiitische leiding in Iran wordt beschouwd.

“De landen van de samenwerkingsraad van de Golfstaten hebben besloten de Hezbollah-militie, inclusief al haar aanvoerders, sub-organisaties en verenigingen als terreurorganisatie te kwalificeren”, verklaarde de secretaris-generaal van de samenwerkingsraad, Abdellatif al Sajani. Gisteren had Hezbollah-leider Hassan Nasrallah Saoedi-Arabië ervan beschuldigd gewelddadige conflicten tussen soennieten en sjiieten aan te wakkeren.

Saoedi-Arabië nam de afgelopen weken een serie beslissingen, die voor Libanon pijnlijke consequenties zou kunnen hebben. Zo riep de regering in Riyad Saoedische staatsburgers op om Libanon te verlaten. Bovendien stopte Saoedi-Arabië de financiering van bewapeningsprojecten in Libanon met een waarde van meerdere miljarden euro. Tot de samenwerkingsraad van de Golfstaten behoren, behalve Saoedi-Arabië, Bahrein, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor het al tientallen jaren geteisterde Libanon dreigt daarmee een enorme catastrofe: het land heeft de afgelopen jaren miljoenen vluchtelingen opgenomen, hoewel het door de door het Westen mede veroorzaakte hegemoniale oorlogen zwaar werd beschadigd.

De pogingen tot wederopbouw stokken ook daarom, omdat het Westen geen hulp biedt. In plaats daarvan proberen de internationale banken op dit moment onroerend goed kredieten aan te smeren – die de Libanezen vanwege de hoge werkloosheid en de loondumping, waarvoor de vluchtelingen gebruikt worden, nooit zullen kunnen terugbetalen.

De Saoedi´s hebben al een oorlog in Jemen aangewakkerd, die tegen het volkerenrecht indruist. Het is hen echter gelukt om via hun voorzitterschap van de VN-mensenrechtencommissie alle discussies over oorlogsmisdaden tegen de burgerbevolking in de kiem te smoren. Noch door Duitsland noch door de EU is het ooit tot duidelijke standpunten betreffende de acties van de radicaalislamitische theocratische bondgenoot gekomen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, EUSSR, Hezbollah, Iran, Islam, Krankzinnigheid, Libanon, Midden-Oosten, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Escalatie: Saoedi-Arabië wil oorlog naar Libanon uitbreiden

 1. carthago zegt:

  De top criminele saud nazi dynastie is natuurlijk aan het wankelen door de o.a.lage olieprijs .en de onderliggende oorlogsretoriek van en met Iran. De eeuwenlange pislam vetes met honderden miljoenen doden krijgen hun vervolg in de arena van de wereldpolemiek tussen de usa en Rusland. En de golftasdragers van de usa, de Eussr, staan er braaf naar te kijken waarvan de burgerij de strontvliegen met miljoenen tegelijk ervan verkrijgt op hun avondeten in het avondland .Slow war train is coming.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Logische stap voor Saoedi Arabië. Hezbollah moet om zeep worden geholpen. Soennieten vs. Sjiieten, zoals gewoonlijk.

  Like

 3. Bas zegt:

  De wapenindustrie gaat nu op volle toeren draaien!

  Like

 4. Pingback: Toenemende Mashiach-verwachting bij rabbijn Sternbuch | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 5. Dicksy zegt:

  Libanezen pakken al allemaal hun koffers en zijn reeds op weg naar mutti Merkel want daar is iedereen welkom.

  Like

 6. Japio zegt:

  Het wordt steeds spannender in de regio en daardoor komen er nog meer deze kant op. En wordt het hier ook steeds spannender, het is bijna voelbaar vind ik. Een rare sfeer hangt er in Nederland alsof er ieder moment iets vreselijks gaat gebeuren. Ook heb ik het idee dat het hier volkomen onveilig is en wij totaal geen bescherming genieten.

  Like

  • geentvkijker zegt:

   ik denk ook dat wij als burger er helemaal alleen voor staan, wanneer het hier echt
   uit de hand gaat lopen…..dat gevoel heb ik ook

   Like

 7. Jean zegt:

  Zou die zwarte wc-bril op die kop sterk genoeg zijn om hem ermee op te hangen?

  Like

 8. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (35) | voorzieners

 9. Theodoor zegt:

  Wel het is beter daar dan hier met die oorlogen ofschoon wij er ook niet aan kunnen ontsnappen.
  Het trieste is dat altijd de gewone bevolking het slachtoffer is, zowel daar als hier.

  Ten eerste worden ze daar gehersenspoeld door de imams en de koran met allemaal leugens en ten tweede moeten ze de wapens oppakken om de rijkdom van de bovengestelde te beschermen.

  Ook hier zijn er imams op (verborgen) oorlogspad, zo zeker als 1+1 twee is.

  Like

 10. Thoth zegt:

  Daarom hoop ik dat Trump de presidentverkiezing wint. Hopelijk zal er dan wat veranderen. Bij Clinton is het helaas onmogelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s