IJsland, Zwitserland en Groot-Brittannië – Geen zin in de EU

Screenshot_33

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl arme landen zoals Albanië of de Oekraïne tot de EU willen toetreden, trekken rijke landen zoals IJsland of Zwitserland hun verzoek tot toetreding officieel in. En Groot-Brittannië? Dat wil er eigenlijk ook niet meer bij, net zomin als steeds meer mensen in de EU.

Contra magazine

Gold de Europese Unie enkele jaren geleden nog als een succesmodel dat zowel de rijkere als de armere lidstaten economische voordelen beloofde, inmiddels is het tij gekeerd. Vooral de rijkere Europese landen die niet toetraden, willen dit ook in de toekomst niet doen. Armere landen daarentegen hopen door een EU-toetreding nog steeds op een geldregen.

Zo kwam het  dat IJsland onlangs nog zijn toetredingsverzoek weer introk, terwijl gisteren het Zwitserse parlement de motie “EU-toetredingsverzoek – duidelijkheid scheppen” van de SVP-parlementariër Lukas Reimann aannam. Daarmee zou het (na het “nee” van het volk en de standen in 1992 eigenlijk sowieso overbodig geworden) EU-toetredingsverzoek nu ook feitelijk en officieel worden ingetrokken, zoals Reimann benadrukte. Nu moeten alleen nog de volksvertegenwoordigers bestaande uit afgevaardigden van de Zwitserse kantons er over stemmen.

Desondanks vormt deze stemming een duidelijke standpuntbepaling met een signaalwerking. In feite betekent dit dat de Zwitsers de Brusselse Eurocratie opnieuw een “Fuck you EU!” in het gezicht slingeren. Ook laat dit aan de EU-bestuurders zien dat de voormalige aantrekkingskracht van de EU als grote economische ruimte met voordelen voor alle lidstaten verdwenen is.

Want wie wil er überhaupt nog bij de EU? Terwijl namelijk in steeds meer landen de EU-sceptici en EU-tegenstanders sterker worden, omdat het hele systeem op de helling staat, kloppen nu nog alleen maar die landen aan die met het oog op de eigen economische en financiële zwakte netto-ontvangers zouden worden wat betreft financiële hulp en subsidies – uiteraard ten koste van de nettobetalers en de tot nu toe zwakkere EU-lidstaten. Ook een reden waarom de toetredingsonderhandelingen met deze landen eerder moeizaam verlopen.

Na de eurocrisis en de staatsschuldencrisis zorgt nu ook de “vluchtelingen”crisis voor steeds meer onvrede binnen de EU-landen. Dat nu juist Londen de voortrekker in zake EU-uittreding wil spelen, is weliswaar niet verbazingwekkend, maar mocht het zover komen, dan is dit slechts een dominosteen die omvalt en anderen met zich meesleept. “Geen zin in de EU” hebben namelijk zo langzamerhand steeds meer mensen in Europa.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op IJsland, Zwitserland en Groot-Brittannië – Geen zin in de EU

 1. Pieter zegt:

  dat sentiment heerst hier ook best wel een bietje….

  Like

 2. Edjan zegt:

  Niet dat het wat helpt. Het geteisem is doof, blind en stom. Aangetast door hersenvervetting. Daarom schrijf ik het wel even voor ze op:

  Kijk, idioten, dat krijg je als je nooit naar je volk luistert, als je denkt dat je nog boven god staat, achterlijk geteisem. Stukken stront! En nu maar snel zoveel mogelijk van jullie lievelingen invoeren vóórdat we jullie wegstemmen. Of gaan jullie ook al verkiezingsfraude plegen? Mogen jullie verrotte dictatuur ineen storten en ik verheug me op de dag dat ik jullie zie spartelen aan stukken touw, met slecht gelegde knopen zodat het lekker langzaam gaat. Net zoals jullie ons nu aan het verstikken zijn. Achterlijke klootviolen!

  (Zo, dat is er even uit. Die afstandsbediening die ik uit woede kapot heb gegooid, heeft een hoop geld gekost. Dan mag ik ook eens mijn hart luchten.)

  Like

  • oud-marinier zegt:

   ” Of gaan jullie ook al verkiezingsfraude plegen? ” Edjan , het maakt geen reet uit WAT we stemmen ….Het gaat er om WIE de stemmen telt !!! Al eens over nagedacht ??? Al zou NL , 100% op Wilders stemmen….” Wedden dat ie verliest…? “

   Like

 3. Geronimo zegt:

  Het hele maffia-zootje kan niet vlug genoeg opgedoekt worden. Aan de galg ermee, en wat mij betreft, niet alleen figuurlijk.

  Like

 4. Robby E. zegt:

  “Of gaan jullie ook al verkiezingsfraude plegen?” Edjan hoe denk je dat de PvdA in 2012 van 14 in de peilingen naar 38 zetels na de verkiezingen steeg, door een wonder? Verkiezingsfraude is in dit land al eerder regel dan uitzondering hoor

  Like

 5. delamontagne zegt:

  In Zwitserland worden Salafisten anders gestraft dan in Nederland.
  /////////////////////////

  EEN SALAFIST TOT 4 MAANDEN GEVANGENNISSTRAF VEROORDEELT.
  par Pascal Schmuck, Zurich
  De salafistische vader had eerder al
  zijn zin gekregen; zijn dochter mocht met hoofddoek op naar school.
  Maar nu weigerde hij haar de “school”-zwemlessen te laten volgen……
  Emir Tahirovic heeft 4 maanden onvoorwaardelijk gekregen omdat hij zijn dochter de verplichte school-zwemlessen niet liet volgen, zo was te horen/zien op de Duits/Zwitserse TV-zender SRF.
  Zijn advokaat heeft al beroep aangetekend tegen het vonnis.
  Deze, uit Bosnië afkomstige salafist leeft al 25 jaar in Zwitserland.
  Hij heeft geen werk en leeft van de sociale ondersteuning. Hij is geen onbekende in de gemeente St. Margrethen (SG).
  Hij was n.l. als eerste naar de Federale Rechtbank gegaan om te verzoeken dat de dochter haar islamitische sluier in de klas zou mogen dragen.

  HIJ ZET DE ‘SHARIA-WET’ BOVEN DE WETTEN [ VAN HET LAND ].

  Maar dit succes was voor hem niet genoeg en alhoewel zijn dochter een burkini in ,t zwembad aan mocht hebben, vond hij dit toch “onacceptable”, WANT men kon nog steeds haar lichaamsvormen zien en dit is tegen zijn geloof.
  De autoriteiten zijn nog met hem in gesprek gegaan, maar hij wilde niet van zijn fundamentalistische principes wijken, aldus de bestuurder van de scholen Roger Trösch.
  Hij plaats de Sharia boven onze wetten en zeden en weigert ook om met ons vrouwelijk personeel mee te werken.

  Tahirovic gaf zijn onverzettelijkheid toe en ook dat hij in de gemeenschap wat geïsoleerd was geraakt.
  Maar voor dit probleem gaf hij de “anderen” de schuld.

  Zoals hij tegen de Nationale Ombudsman “Lukas Reimann (UDC/SG)” had gezegd:”Omdat ik praktiserend moslim ben, wordt ik niet geaccepteert.
  http://www.20min.ch/ro/news/suisse/story/25044153

  Like

 6. Dicksy zegt:

  Mijn buren ( Albanië en Oekraïne ) zuipen hun leefloon op aan Cara-pils, kopen de laatste snufjes maar hebben geen geld om hun kinderen ( bevolking ) een deftig en fatsoenlijk bestaan te geven. Dan komen ze aan mijn ( rijkere landen van de EU ) deur kloppen voor steun wat ik pertinent ( zou ) weiger(en) te geven. Eerst stoppen met drinken.
  Mijn buren vinden er dan niets beter op om te gaan klagen bij de OCMW-bazen ( Juncker en consoorten…) dat ze toch zo’n grote armoe hebben en ze krijgen hun steun om hun leven terug op de rails te zetten als ze beloven het drinken te stoppen en voor hun kinderen ( bevolking ) te zorgen. Tuurlijk beloven ze dat maar i.p.v. van Cara-pils drinken ze nu Jupiler ( kan ook Heineken zijn he ).

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Laat de EU sterven, het liefst vandaag nog!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Gold de Europese Unie enkele jaren geleden nog als een succesmodel dat zowel de rijkere als de armere lidstaten economische voordelen beloofde, inmiddels is het tij gekeerd.

  Ben je al wakker?
  Marco Maier, du bist leip.

  Like

 9. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (36) | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s